Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18228
18.7.20 21:02
@tulipán píše:
Slečna v nesnázích potřebuje zachránit. Myslím, že by si to měla vyřešit sama, plnoletá je. Vydržet a dodělat maturitu, odstěhovat se a jít třeba studovat a živit se sama. Takhle čeká evidentně záchranu od přítele a jeho rodiny, roky jí pomáháte, upřímně ví, na jakou strunku u vás brnknout. Úplně bych nevěřila, jak jsou její sourozenci a jejich protějšky jiní, sourozenci v tom vyrostli, stejně jako slečna, výchova člověka vždy ovlivní, at chce nebo ne. Skvělé je, že kluk prozřel a už se od skoro tchána nenechá, ale jak píšeš, když spolu zůstanou, tak slečna nemůže rodiče zavrhnout, to ani nikdo nechce, ale jak budete vy dvě rodiny spolu všechno řešit a vycházet? To bude horor a kluk bude věčně věků mezi mlýnskými kameny, jak žít svůj život a neprotivit se tchánovi. :?

Kdyby jen čekala záchranu, tak už k zakladatelce mohla zdrhnout dávno. A proč by nemohla zavrhnout rodiče? Kolik jen tady je uživatelek, co to z pochopitelných důvodů udělalo. Navíc je dost pravděpodobné, že v případě odchodu by zavrhli oni ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16413
18.7.20 21:11
@bertoldina píše:
Kdyby jen čekala záchranu, tak už k zakladatelce mohla zdrhnout dávno. A proč by nemohla zavrhnout rodiče? Kolik jen tady je uživatelek, co to z pochopitelných důvodů udělalo.

Protože doteď to fungovalo. Doma to má u rodičů dobrý, a co ji štve a zakladatelky rodina zvládne, vezme si u nich - obědy, účtenky, aby mohla doma lhát. Otec je máklý fanatik a všem chce řídit život, ale zavrhnout ho kvůli tomu? A hlavně slečna to nechce, chce mít rodiče (to je rozumné) a chce, aby kluk se tatínkovi přizpůsobil (to je vyčůrané), jinak by ho na farmu netahala. Předpokládám, že zakladatelka by slečnu při útěku z domu nesponzorovala a ani by nestála o potíže s tím spojené. A tatík by potíže dělal. Studenti musí dostudovat a pak se můžou trhnout, podle libosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
19.7.20 06:45
@tulipán píše:
Protože doteď to fungovalo. Doma to má u rodičů dobrý, a co ji štve a zakladatelky rodina zvládne, vezme si u nich - obědy, účtenky, aby mohla doma lhát. Otec je máklý fanatik a všem chce řídit život, ale zavrhnout ho kvůli tomu? A hlavně slečna to nechce, chce mít rodiče (to je rozumné) a chce, aby kluk se tatínkovi přizpůsobil (to je vyčůrané), jinak by ho na farmu netahala. Předpokládám, že zakladatelka by slečnu při útěku z domu nesponzorovala a ani by nestála o potíže s tím spojené. A tatík by potíže dělal. Studenti musí dostudovat a pak se můžou trhnout, podle libosti.

Netroufám si takhle tvrdit, co se komukoliv honí hlavou. Natož slečně, kterou jsem v životě neviděla. Pokud je otec pachatel domácího násilí, přijde mi to jako dost vážný důvod k zavržení. Nikdo nemá právo ničit ostatním život a to ani z pozice rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16413
19.7.20 13:16
@bertoldina píše:
Netroufám si takhle tvrdit, co se komukoliv honí hlavou. Natož slečně, kterou jsem v životě neviděla. Pokud je otec pachatel domácího násilí, přijde mi to jako dost vážný důvod k zavržení. Nikdo nemá právo ničit ostatním život a to ani z pozice rodiče.

Stejně tak zmínka, že otec by mohl být pachatel domácího násilí, toho jsi také neviděla a zakladatelka to nikde nezmínila. Bylo jen řečeno, že kdo ví, co se tam děje. Tady jsou všechno jen dohady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24803
19.7.20 13:49

@bertoldina proto jsem se ptala… ale mám z toho dojem a info, že ty „děti“ už jsou tam všichni dospělé…
takže pro ospod fakt ne..
bohužel ani pro pčr..
leda tak zavolat nějakou televizi, jak zfanatizovaný otec ovládá životy x dalších osob.. a ani to neskýtá žádnou možnost řešení..
je to fakt otřes co se děje i v civilizovaných zemích.. pán je zralý na psychiatrickou hospitalizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
19.7.20 20:46
@tulipán píše:
Stejně tak zmínka, že otec by mohl být pachatel domácího násilí, toho jsi také neviděla a zakladatelka to nikde nezmínila. Bylo jen řečeno, že kdo ví, co se tam děje. Tady jsou všechno jen dohady.

Mohl by je něco jiného než chce. Samozřejmě, že to nemůžu vědět jistě. Proto nepíšu, že je pachatel. Ale je to problematika, se kterou přicházím pracovně do kontaktu a na to, že jednání otce, ale i matky slečny, vykazuje znaky domácího násilí, stačí zakladatelčin popis, nepotřebuju k tomu nápovědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16413
19.7.20 21:24
@bertoldina píše:
Mohl by je něco jiného než chce. Samozřejmě, že to nemůžu vědět jistě. Proto nepíšu, že je pachatel. Ale je to problematika, se kterou přicházím pracovně do kontaktu a na to, že jednání otce, ale i matky slečny, vykazuje znaky domácího násilí, stačí zakladatelčin popis, nepotřebuju k tomu nápovědu.

Všechno to jsou domněnky. Nemůžeš to vědět jistě a současně nepotřebuješ nápovědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
19.7.20 21:29
@tulipán píše:
Všechno to jsou domněnky. Nemůžeš to vědět jistě a současně nepotřebuješ nápovědu.

Za to ty víš, co slečna chce a jak je vyčůraná. Ale nemá cenu tu vést nekonečnou nikam nevedoucí debatu. Můžeme jen čekat, jestli se zakladatelka ozve s pokračováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16413
19.7.20 21:35
@bertoldina píše:
Za to ty víš, co slečna chce a jak je vyčůraná. Ale nemá cenu tu vést nekonečnou nikam nevedoucí debatu. Můžeme jen čekat, jestli se zakladatelka ozve s pokračováním.

Protože na rozdíl od domácího násilí, které jim jako odborník přisuzuješ, o tom zakladatelka psala, že se konkrétně dělo. A souhlasím, také nestojím o pokračování debaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
20.7.20 07:40
@Anonymní píše: Řekl, no ve zkratce řečeno, dle toho co kluk říkal to bylo tak, jak jsme si mysleli. Největší problém byl tatínek, který tam tomu velí a každý ho poslouchá, až teda na našeho mladého :lol:, tomu se to nelíbilo, ale snažil se držet, když už mu ale tatínek slečny řekl, že uvidí, jestli ho pustí příští rok na vysokou, tak mladej to nevydržel a řekl mu co si o něm myslí, že ho určitě poslouchat nebude a že on nemá právo mu říkat, co má dělat a tím prázdniny skončily. Nám se teď doma přiznal, že věděl, že to nebude ráj, ale, že to chtěl vydržet, aby si ji mohl vzít a mohli jít k nám. Tak trošku ji zachránit, protože ani ona nechce takto žít. Říkal, že její sourozenci jsou jiní i ty protějšky, ale ona chce jiný život, je jiná, líbí se jí jak žijeme my a vždy prý chtěla jinak žít, proto je také na intru, to prý musela tatínka dlouho prosit, aby jí pustil. Bohužel se bojí, já nevím jak jí pomoci, ať jsou jací jsou, je to jejich dítě a já jí nemůžu k ničemu nabádat. Samotné mě bylo ouvej, když tam kluk šel a oni to asi vnímají zase úplně stejně. I klukovi jsme řekli, že jí nesmí přemlouvat, on nám tvrdí, že by musela jít za farářem a, že by se to uvedlo i na matrice, že by se nějak vzdala křtu nebo co. Já tomu nerozumím, ale tohle mi přijde už přehnané, co ti mladí vymýšlí. Ona tvrdí, že, když to neudělá, že nebude moci jít už ani v září sem do školy, že jí to táta zakázal, jestli je to pravda nevím, tvrdí to náš mladej. Já jim do toho kecat nebudu, ale ani je v tom podporovat, bojím se, aby jednou nelitovala, přeci jen je to její rodina. A svým způsobem my jich je i líto, všech. Pokud se ale sama rozhodne a fakt od nich odejde, tak jí samozřejmě vezmeme k nám, když jim to bude klapat, klidně i tu svatbu vystrojíme po maturitě, ale to musí vědět oni, my se do toho angažovat už nebudeme.
Čtu až teď..no tedy, takže opravdu tak trochu,,sekta,,.
Docela i věřím, že ji do skoly nepustí. Otci totiž došlo, že pokud neudržel,,zeťáka,,, neudrží ji. A zatrhnutím šloly, tedy setkáváním s ním, si myslí, že to vydrží.

Pro ni asi jediná šance odejít( utéct).

Ovšem zase, kdo ví, jaké to bude mít následky. A holčinu budete živit…

Takže opět situace nic moc, ale hlavní, že syn je doma :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42407
20.7.20 08:53

Chlapec prozřel, je evidentní, že mu došlo, že u nich teda nee. O to víc asi bude chtít zachránit slečnu, je na vás, jak se k tomu postavíte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8290
3.8.20 19:19
@Betty MacDonald píše:
Chlapec prozřel, je evidentní, že mu došlo, že u nich teda nee. O to víc asi bude chtít zachránit slečnu, je na vás, jak se k tomu postavíte :mavam:

nic nezachrani, jen budou ve srabu dva,
jak se rika, ve dvou se to lepe tahne, pro ni,
on bude doistavat za usi jak od manzelky, tak od tchana,
ta rodina zavaani cirkevnim silenstvim,
takze v budoucich konfliktech se dcera pripoji k otci,
tak to chodi,
oni to delaji i synackove, ze se pripojuji k despotickym maminkam,
kdyz je konflikt s tchanovci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
25.8.20 08:58

Zakladatelko jsou nějaké změny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
25.8.20 11:34
@Anonymní píše:
Ahoj všem maminkám i tatínkům, vím, že mi tady asi nepomůžete, ale jsem hrozně zoufalá ani spát nemohu a musím se z toho alespoň vypsat. Důvod je obsažen už v nadpisu. Jde o našeho čerstvě plnoletého syna, poslední, čtvrté dítě, které se nám chce ženit. Důvod se může zdát směšný a sice chce mít sex se svojí přítelkyní s kterou chodí dva roky. Ona je totiž ze silně věřící rodiny a odmítá s ním spat před svatbou. Já jsem z toho úplně v šoku. Celé ty dva roky jsem ani netušila, že holka je z věřící rodiny. Syn nám to neřekl. Bylo mi zvláštní, že u nás nikdy nepřespala a to ani v době, kdy jsme s manželem byli na dovolené k třicátému výročí svatby. Byl doma sám a dovolili jsme mu to, přesto tu měl kamaráda ne přítelkyni. Dále s námi nikdy nejela na chatu na víkend, syn nikdy nejel za její rodinou a zkrátka vídali se jen ve všední dny po škole. O prázdniny max přijela na otočku. Když byly v jeho věku starší děti, normálně přespávály u svých partnerů a naopak. Když spolu byli déle, poznali jsme i jejich rodinu. Nikdy jsme jim v tomhle nebránili, samozřejmě od nějakých 16 let a podmínkou bylo, že spolu pár měsíců budou randit a nebude to každý týden někdo jiný. Oba naši starší synové žijí v s první láskou. Jeden má už dvě děti a je ženatý a druhý má několik let stálého(prvního) partnera s kterým žije a jsou od loňska v registrovaném partnerství. Dcera příští rok dostuduje vysokou školu a od sedmnácti let je se stejným klukem, předním měla pár měsíců jednoho, s ním to nevyšlo a od té doby má také stálého přítele, její druhý vztah. Proto mi vztah našeho benjamínka přišel zvláštní, ale myslela jsem, že má jen přísné rodiče, kteří jí to nedovolí, ono nám to tak bylo i od syna podáváno. Tak jsem to pak dále neřešila, holka mi byla sympatická, slušná, tak jsem neměla důvod jí nějak odsuzovat a vždy jsme jí s mužem rádi viděli, když se stavila na návštěvu po škole. Slečna studuje v našem městě a je zde na internátě, jinak žije přes 100 kilometrů daleko. Před koronavirem se ale rozešli. Syn byl z toho úplně zoufalý, je do ní zamilovaný. Byl jak tělo bez duše a až po několika týdnech jsme se konečně dozvěděli co se stalo. Předtím nám jen říkal, že jí ublížil, že vše pokazil, ale nic konkrétního. Jednou to z něho už konečně chlap dostal. Rozešli se prý proto, protože byl na ní naštvaný, že spolu ještě nespali a přemluvil ji alespoň k něčemu, ne konkrétně k sexu, ale prý alespoň něco proběhlo, co, to neřekl ani jsme se nevyptávali. Jen řekl, že byl nahý jen on a když ji začal svlékat, tak se urazila a dala mu facku, že nedržel dohodu, pohádali se a rozešli. Snažili jsme se mu vysvětlit, že on za nic nemůže, že je to prostě zdravý, mladý kluk a že si určitě najde jinou holku se kterou budou ve všem za jedno. Už mi přišlo, že se pomalu dává po více jak dvou měsících dohromady, jenže ozvala se slečna, natlačila mu do hlavy, jak ho miluje a přišla s krásným řešením, svatbou. Prý o tom už řekla rodičům, oni ho rádi poznají, ale musí lhát, že se seznámili až teď. Mladej nelenil a jel se s kytkou představit a požádat jejich dceru o ruku. Jenom trochu při tom všem zapomněl na nás. Já s tím prostě nesouhlasím, manžel to nese ještě hůře, všichni mu to rozmlouváme, ať jsou to sourozenci, kamarádi, ale on je úplně mimo. Vůbec nevím jak si to jako představují. Mají ještě rok školu, nikdy spolu nežili a nebyli spolu nikdy déle než pár hodin po škole, nemůžou se znát, ale budou se brát. Navrhli jsme jim, že když slečna odejde z intru, že u nás může bydlet. Máme dům, žilo nás tu šest, teď jsme tu jen tři, dcera jezdí jen na víkendy a je tu o prázdniny, jinak žije a studuje v jiném městě. Kluci jezdí už jen na návštěvy, takže by se dalo jim tu zařídit takový menší byteček, kde by měli soukromí nahoře v podkroví, je tam i koupelna. Ale oni ne, slečna nemůže, musí být svatba. Syn dokola plácá, že jsme se taky brali v 18,ano, ale bylo nám o půl roku více, žili jsme spolu těch půl roku, měli jsme školu a byla jsem těhotná. Dříve to tak bylo, nebrali jsme se proto že jsme se spolu chtěli vyspat. Jenže on to nechce pochopit a nedá si říct. Já se toho strašně bojím a jsem bezradná. Nenapadá vás něco jak jim tuto šílenost rozmluvit?

Taky jsem zvědavá..co nového??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
25.8.20 13:37
@fera21
@Anonymní píše:
Já se nechci dotknout nikoho z věřících, mě se ta holka zhnusila, hlavně proto, že má radši víru a je ovlivněna od rodičů (nemůže za to), než syna. To mi nikdo nevymluví, kdyby to tak nebylo tak mu dá a je pokoj. Říkal nám, že ležel vedle ní nahý a jí nemohl ani svléknout, to už za mě o něčem vypovídá. Kdyby ho tak milovala, tak víra jde stranou. Jenže on to nevidí. Nemůže jim to klapat prostě.

To je trochu přehnané, nezdá se vám? Jestli to děvče vyrůstá v prostředí silné věřící rodiny, je to pro ni neobyčejně těžké, neví, jak se chovat.. Já osobně bych se setkala s její rodinou společně s mladým párem a zkusila je přesvědčit, že by se svatba mohla uskutečnit až po maturitě, nalákat je na plánování a pak by se vidělo. Půjdete-li proti nim, ztratíte syna a možná i budoucí vnoučata.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová