Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
14.6.21 14:03

No a budou teda zakládat samostatnou rodinu a živit se sami a nebo se nastěhují k jedněm či druhým rodičům a budou studovat? Osobně bych asi měla tendence spojovat svatbu s osamostatněním a coby rodič to docela vyžadovala.
Minimálně bych je vyhnala na nějký studentský byt či kolej a přispívala max. na bydlení a studijní potřeby.

Jinak současná generace dvacátníků se bere docela ochotně a často a to i když nejsou katolíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
14.6.21 14:12

Je to „jen“ svatba. Párty. Maximálně mu můžeš poradit ohledně řešení majetkoprávních vztahů, ale zatím mají oba zřejmě holou zadel. Lepší, než kdyby měli hned dítě nebo si brali hypo. To bych jim asi rozmlouvala víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
14.6.21 14:15

Takže se vezmou…a dál? mají třeba kde bydlet? V 19 letech bych taky nadšená nebyla, můžou spolu žít, proč se hned brát? Ale když chce, tak by se holt oženil…a staral se sám o sebe a svou ženu, samozřejmě…včetně samostatného bydlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.21 14:17

Syn chodí na nějaké brigády, přítelkyně co vím nepracuje vůbec. Syn se teď stěhuje k její rodině, jinak by neměli kde bydlet. Slečně bude brzy 19, jak už jsem psala slečna nepracuje a má jen základní vzdělání. Živí jí její rodiče, hlavně teda její matka, která jak jsem poznala při pár návštěvách své děti nemálo rozmazluje.

• Citovat
  • Upravit
72725
14.6.21 14:18
@Anonymní píše:
Zdravím, mám stejný problém jako měla zakladatelka. Syn má devatenáct let, před 2 týdny přišel s tim že se budou se svou přítelkyni brát. Žádný pořádný důvod mi k tomu neřekl, jen to že to oba chtějí. První co mě napadlo, je že je jeho přítelkyně v jiném stavu, ale to syn odmítá. Otec syna můj exmanžel ho v manželství podporuje, dokonce mu sehnal prsten. Kontaktovala jsem i její rodinu, její otec z toho taky není nadšený, ale její matka je také podporuje a pomáhá jim s přípravou na svatbu. Vůbec se mi to nelíbí a hlavně nechápu proč to vůbec chtějí. Vím že s tim nic moc neudělám, ale trápí mě to. Asi mi moc neporadite jak jim to rozmluvit co?

Nerozmlouvej, akorát budeš ta špatná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
14.6.21 14:21
@Anonymní píše:
Syn chodí na nějaké brigády, přítelkyně co vím nepracuje vůbec. Syn se teď stěhuje k její rodině, jinak by neměli kde bydlet. Slečně bude brzy 19, jak už jsem psala slečna nepracuje a má jen základní vzdělání. Živí jí její rodiče, hlavně teda její matka, která jak jsem poznala při pár návštěvách své děti nemálo rozmazluje.

Syn chodí na brigády, takže taky žádný stabilní příjem…paráda…tak můžou ti její rodiče ještě živit i tvého syna…já bych mu nedala ani korunu…on už má školu hotovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.6.21 14:22
@Anonymní píše:

No, tak to je velké cvičení v sebeovládání.

Jako čím víc jim to budeš rozmlouvat, tím víc půjde do odporu. Jestli do toho přivedou dítě, tak potěš pámbů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.6.21 14:22
@Anonymní píše:
:mrgreen: To si hezky synáček zařídil, ne? Co ti na tom tedy vadí? Mě osobně by víc než ta svatba, vadil fakt, že se „tahá“ s holkou, která nestuduje ani nepracuje… Ptala ses ho, jak si to představují dál? Mluvila jsi s jejími rodiči?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.6.21 14:23

A proč tvůj syn normálně nepracuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
14.6.21 14:44

Já nějak nechápu co ti na tom vadí. Jako taky mi to přijde brzy, ale jestli oba pracují (nebo už hledají práci), mají kde bydlet, tak proč ne :think:
Naopak bych byla ráda, že syn našel tu pravou už takhle brzy a byla za to ráda. Navíc super, že se chce ženit a nebudou spolu žít „jen tak“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.6.21 14:48

Já bych je tam řekla, že živit je nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
14.6.21 14:51

Dočítám… tak důležité je, aby oba měli práci. No a bydlení také svoje. V tom případě chápu, že se ti to nelíbí.
Ale nerozmlouvala bych jim to, v klidu bych si se synem promluvila, vysvětlila své stanovisko, zcela bez emocí (že je třeba stabilní práce u obou, bydlení atd.). Ale svatbu bych nerozmlouvala. Velcí jsou dost, ponesou si následky oni dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
14.6.21 14:52

A do teď žil syn kde? Proč nemá normální práci? Přispíval vůbec aspoň na domácnost? Oba mi přijdou teda rozmazleni. :nevim:

Nechápu z čeho chtějí zaplatit svatbu, když nemají ani na prstýnky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
14.6.21 15:14

Nechala bych synka, ať se v tom trochu vykoupe. Jestli má slečna ruce dozadu, tak myslím, že mu to brzo dojde. Hlavně bych jim zatím nedávala žádné velké sumy (jako svatební dar do začátku atd),protoze by to prošustrovali. Buď to něčím podminit nebo dát něco věcného synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
14.6.21 15:20
@Santa Juana píše:
Nechala bych synka, ať se v tom trochu vykoupe. Jestli má slečna ruce dozadu, tak myslím, že mu to brzo dojde. Hlavně bych jim zatím nedávala žádné velké sumy (jako svatební dar do začátku atd),protoze by to prošustrovali. Buď to něčím podminit nebo dát něco věcného synovi.

„Svatebni dar dostanete k patemu vyroci!“ :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová