Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80031
20.6.20 20:43
@Liška2014 píše:
To se mi zdá taky divné…to by půlka měla min 10 dětí

Ale takto to je. Dítě je boží dar. Hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.6.20 20:50

Zakladatelja podle mě troll není, nebo je sakra dobrá! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
20.6.20 20:54
@robínek píše:
Zakladatelja podle mě troll není, nebo je sakra dobrá! ;)

Podle mě rozhodně ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
20.6.20 20:59
@inkakřivák píše:
@Sworley Špatně. Jde o to, že pro věřícího je to početí v rukou božích, když Bůh bude chtít, aby nepocali, nepocnou. A bránit se boží vůli antikoncepci je špatně. Boží vůli se nevzdoruje a dítě je dar. Proto. Jediné co je myslím přípustné je metoda plodných dnů. Ovšem většina katolíků, těch mladších, už není tak striktní.

většina katolíků ani těch starších a hoodně starých tak striktní fakt nebyla a není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80031
20.6.20 21:00

Já se snažím představit si kluka ve třeťáku, který se kvůli s.ku chce oženit. A ne a nevidím ho. Prostě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.20 21:34
@robínek píše:
Nejezdi k nim. Sežeň si číslo jen na matku a pozvi ji na pokec na neutrální půdě, do kavárny třrba. Jen vy dvě bez chlapů. To samé zkus se slečnou, probrat to o samotě.

To mi přijde jako dobrý nápad, hned jsem řekla klukovi ať od slečny mi sežene číslo na maminku a sejdu se s ní sama bez chlapů. Ona byla taková zakřiknutá, stejně jako mladá, tak bude určitě lepší, když se sejdeme samy dvě a v klidu to probereme, třeba se něco dozvím. Úplně být se mi to prostě nechat nechce, kluka zabalit a vyslat ho, už jen z důvodu, aby prostě bylo předem jasné, že jsme tady a zajímáme se o své dítě. Snad to jako matka pochopí, věřím, že ano. A pro všechny co si myslí, že jsem troll, tak opravdu ne, jsem už dost stará na takové blbé žerty.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.20 21:38
@inkakřivák píše:
Já se snažím představit si kluka ve třeťáku, který se kvůli s.ku chce oženit. A ne a nevidím ho. Prostě ne.

A ty si fakt představíš kluka, který se tak urputně žene do svatby jen z lásky jo? Tak buď pokud je ta její rodina normální a opravdu ji krivdim, tak je nebudou do svatby tlačit jen proto, že ví, že spolu chodí. A pokud je to jinak, což si osobně myslím, tak je prostě velikánský průšvih, že se náš kluk chce oženit do takové rodiny, to se na mě nezlob.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.20 21:40
@inkakřivák píše:
@Sworley Špatně. Jde o to, že pro věřícího je to početí v rukou božích, když Bůh bude chtít, aby nepocali, nepocnou. A bránit se boží vůli antikoncepci je špatně. Boží vůli se nevzdoruje a dítě je dar. Proto. Jediné co je myslím přípustné je metoda plodných dnů. Ovšem většina katolíků, těch mladších, už není tak striktní.

Mě je úplně jedno co dovoluje bůh a jak se bere početí dětí v církvi. Ano i pro mě je dítě dar, ale ne za téhle situace, to je spíše horor.

• Citovat
  • Upravit
59394
20.6.20 21:47
@Anonymní píše:
To mi přijde jako dobrý nápad, hned jsem řekla klukovi ať od slečny mi sežene číslo na maminku a sejdu se s ní sama bez chlapů. Ona byla taková zakřiknutá, stejně jako mladá, tak bude určitě lepší, když se sejdeme samy dvě a v klidu to probereme, třeba se něco dozvím. Úplně být se mi to prostě nechat nechce, kluka zabalit a vyslat ho, už jen z důvodu, aby prostě bylo předem jasné, že jsme tady a zajímáme se o své dítě. Snad to jako matka pochopí, věřím, že ano. A pro všechny co si myslí, že jsem troll, tak opravdu ne, jsem už dost stará na takové blbé žerty.

to je dobrý nápad uvidíš. Ale hodně bych zvážila co po svatbě, pokud řeknete že u Vás bydlet nebudou je jasné že půjdou bydlet k nim a to dobré není. takhle by byli u Vás a budete mít na ně vliv Vy. Hlavně zjistit jak je to s antikoncepcí. Možná to pro holku je šance odstěhovat se a žít jak by chtěla. Rodiče tím že byla na intru chtěli mít přehled o každém výdaji peněz. Pěkně aby neutrácela co je dle nich špatně. I kvůli škole by bydlení u vás bylo lepší a mohlo by to být víc v klidu než pod dozorem jejích rodičů :? Jestli chce holka studovat tak asi dítě taky hned nechce ;) ale na statku tam bude úplně jiný režim :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16414
20.6.20 21:55
@Anonymní píše:
To mi přijde jako dobrý nápad, hned jsem řekla klukovi ať od slečny mi sežene číslo na maminku a sejdu se s ní sama bez chlapů. Ona byla taková zakřiknutá, stejně jako mladá, tak bude určitě lepší, když se sejdeme samy dvě a v klidu to probereme, třeba se něco dozvím. Úplně být se mi to prostě nechat nechce, kluka zabalit a vyslat ho, už jen z důvodu, aby prostě bylo předem jasné, že jsme tady a zajímáme se o své dítě. Snad to jako matka pochopí, věřím, že ano. A pro všechny co si myslí, že jsem troll, tak opravdu ne, jsem už dost stará na takové blbé žerty.

Určitě dobrý krok, snad se aspoň něco dozvíš. Stejně tak se může stát, že se nebude moct sejít, protože má doma kontrolu, stejně jako dcera, nemá auto, musela by to tajit. Nebo bude trvat na doprovodu muže. :? Ale zkusit se to musí, situace je náročná, nehrajou úplně fér - zvažuješ pořízení záznamu? :oops: Sama to také nedělám, ty jistě také ne, ale v tomto případě bych se asi snížila. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.20 22:02
@tulipán píše:
Určitě dobrý krok, snad se aspoň něco dozvíš. Stejně tak se může stát, že se nebude moct sejít, protože má doma kontrolu, stejně jako dcera, nemá auto, musela by to tajit. Nebo bude trvat na doprovodu muže. :? Ale zkusit se to musí, situace je náročná, nehrajou úplně fér - zvažuješ pořízení záznamu? :oops: Sama to také nedělám, ty jistě také ne, ale v tomto případě bych se asi snížila. :oops:

Já ti nevím, není to úplně můj styl, ale nebudu lhát, že nad tím nepřemýšlím, ještě mě napadlo se sejít ve čtyřech mi dvě a obě děti. Ale taky si nejsem jistá, jestli je to dobře. No je to těžký, já myslela, že už mě nic nepřekvapí, ale s tímhle si nevím rady.

• Citovat
  • Upravit
16414
20.6.20 22:10
@Anonymní píše:
Já ti nevím, není to úplně můj styl, ale nebudu lhát, že nad tím nepřemýšlím, ještě mě napadlo se sejít ve čtyřech mi dvě a obě děti. Ale taky si nejsem jistá, jestli je to dobře. No je to těžký, já myslela, že už mě nic nepřekvapí, ale s tímhle si nevím rady.

Chápu, je to takové trapné :oops:, uvidíš operativně. Nápad, že by se zúčastnily děti, mi přijde skvělý, a hlavně je nechat mluvit - dceru s maminkou. Mužovi bych to doma řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.6.20 22:15
@Sworley píše:
Mě přijde, že je to spíš jistota, že přibude další ovečka do stáda, na kterou budou moct působit, aby jí obrátili na tu správnou cestu.
Mimochodem k tý antikoncepci…u rodiny, která má deset dětí, bych tak nějak předpokládala, že s nějakým chráněním se, si hlavu nedělá.

Já mám. kamarády katolíky, tskový liberální, mají jen 2 děti, víc nechtějí, používají nějakou antikoncepci. No a říkají, jak.je s. ere, že do noch kněz a ostatní z kostela tlačí, kdy že bude další baby. Až to o a nevydržela a ohradila se, že není žádná chovná samice. Takže jo, děje se to i dnes, to rozmnožování stáda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
20.6.20 22:30

Zase na chvíli vstoupím do diskuze. Jelikož mi to dost leží v hlavě s ohledem na své děti, po této diskuzi se s nima nebudu bavit pouze o tom, že není dobré si začínat vztah s lidma z menšin, ale také se asi budeme okrajově bavit o náboženství. Protože tohohle se nechci dožít. Proto jsem to dnes rozebíral s kamarádem, který má v rodině příbuznou, která se dala na víru v dospělosti. A on mi řekl, že všichni ti nově příchozí mladí věřící přicházejí buď, že si najdou protějšek z věřící rodiny, jako je to v případě zakladatelky a nebo to jsou lidi, kteří dělali buď něco špatného a nedokáži se s tím vyrovnat způsobem jsem vůl, tohle jsem neměl, začnu jinak a lépe, ale myslí si, že jim k nápravě pomůže bůh a nebo hodně časté je právě to, že se cítí sami, opuštění, rodina nefunguje, přátel moc není. Takhle to bylo i u té jeho příbuzné. Nechci tím říct, že váš syn je opuštěný a nemá fungující rodinu, ale byl bych fakt opatrný a jednal s ním velmi citlivě i když bych ho nejradši zamknul doma nebo vyslal na Mars. Fakt by to mohlo všechno jenom zhoršit, hledal by únik u nich, když mu vlastní rodina nerozumí, ale vím, že se to lehko radí, když se to člověka netýká. Stoprocentně ale ty rady, které tady občas padly jako klukovi zuby nehty bránit, v jeho očích ho zradit tím, že prozradíte co nemáte nebo dokonce držet násilím doma, to je úplné za mě neproveditelné scifi, to je všechno podle mě špatně. On musí cítit, že má doma jistotu a jeho vlastní rodina nejde proti němu. Na druhou stranu bych to stejně jako vy vůbec nepodporoval, to zase přece není vaše povinnost a máte právo s tím nesouhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5014
20.6.20 23:13

@Tomáš916 Ono ne VŠICHNI nově příchozí mladí věřící přicházejí na víru tak, jak jste popsal. Velké množství osob se stává věřícími také z toho důvodu, že sami hledají správnou cestu, vzdělávají se v náboženství a jsou přesvědčeni v existenci Boha a hledají pravdu, která je k víře, náboženství dovede. :kytka: A nemusí žít předtím nezřízeným životem, být nešťastní, opuštění… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová