Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.6.20 12:45

Jsem z věřící rodiny.

Můj bratr se ženil v 21, nevěstě bylo 20, chodili spolu od 16ti. (manželství trvá už 4-5let). Bratr pracoval, nevěsta končila střední. Teď dělá VŠ, děti teprve plánují. Až na svatbu jsou úplně normální pár ;)

Můj příbuzný neměl sex se svou ženou, oženil se s ní po roce co se znali, vyspali se spolu až po svatbě. Mají tři děti a manželství už 8-9 let. Oba dávno dospělí se zázemím, klape jim to.

Moje sestra se zasnoubila, když jí bylo 19 a jejímu nastávajícímu také. Svatbu odložili, přišel do ní koronavirus. Někdo z rodiny děsně řešil, jestli to je proto, že chtějí sex. Prý ne, mají se rádi. Práce a zázemí se teprve tvoří. Až ke svatbě dojde, budou spolu také již nějaký ten pátek a budou si tvořit svůj život, svatbou to fakt neskončí ;)

Problém je, že nikdo si v těchto věřících a z mnoha pohledů podivných vztahů nelhal. Z věku bych nešílela, z důvodů, lhaní a tak ano. Věk se dá ošulit, mohou se zasnoubit, svatbu dát až za rok - tady ale je ta špatná motivace, sex.
Syn je zamilovaný a ona ale dost možná také. Jen to řeší jako děti. Ať si to srovnají, přiznají kdo jsou a… pak se klidně vezmou, protože to že se vezmou neznamená, že budou mít hned děti. Kariéra, studia a život se dá budovat i v manželství.
Líbí se mi, že u vás v rodině všichni mají stabilní vztahy, je to hodně dobrý příklad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.20 12:51
@Lucy75 píše:
Na minulé stránce jsem narazila na fajn možnost - CO ZÁSNUBY???
nebylo by to nakonec řešení?? kdyby se prostě zasnoubili, nestačilo by to dotyčné a její rodině k navázání běžného intimního vztahu??

jinak, že se s klidným svědomím nemůžeš koukat na to, jak se nedostudovaný syn v 18 kvůli šu-u žene do chomoutu a jako levná pracovní síla na statek, to teda plně chápu.. snad mu otevře oči „předmanželská průprava“, jenže on ji každý farář pojímá dost jinak, kámoška měla svatbu v kostele s nevěřícím partnerem a faráři stačilo, že přišel jednou na pohovor.. tam slíbil, že nebude bránit ve víře a nechá pokřtít děti, dostal něco ke čtení - a nazdar bazar…
takže spoléhat se na to nedá…

ideální stav by byl, kdyby holka souhlasila se zásnubami a antikoncepcí, rok spolu normálně fungovali, počkali až jak se dostanou/nedostanou na vš a jak to případně budou mít s prací/brigádama/možností bydlení a až pak řešili takhle velkou zásadní věc.. achjo.. člověk holt neví, čeho se u dětí dočká…

Ty zásnuby jsou super nápad, byl by čas, můžou se poznat, ujasnit si vše a hlavně dostudovat. Nevím sice jestli to projde, obávám se, že ne, ale bylo by to fajn řešení. Já proti ní vlastně nic nemám, pokud se syn rozhodne s čistou hlavou a ní být, ok budeme to respektovat, ale ráda bych aby dodělal školu a hlavně, neženil se kvůli sexu, to je prostě na mě moc.

• Citovat
  • Upravit
6862
16.6.20 12:54
@ka2ka píše:
ke schůzce mělo dojít ale otec ženicha se rozhodl že se tam popere mezi vraty aniž by si cokoliv vysvětlili :nevim:

Tak to může matka ženich přijít s omluvou, že manžel trochu vyšiluje, ale že se uričtě uklidní jako u druhého syna který je gay. Ups je to venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.20 12:54
@Anonymní píše:
Ty zásnuby jsou super nápad, byl by čas, můžou se poznat, ujasnit si vše a hlavně dostudovat. Nevím sice jestli to projde, obávám se, že ne, ale bylo by to fajn řešení. Já proti ní vlastně nic nemám, pokud se syn rozhodne s čistou hlavou a ní být, ok budeme to respektovat, ale ráda bych aby dodělal školu a hlavně, neženil se kvůli sexu, to je prostě na mě moc.

Tím, že mu to rozmlouváte a máte k tomu otřesný postoj (prostě jste se rozhodli, že ne) ho zaháníte do kouta. Pokud takto budete pokračovat, dopadne to špatně a bude bez školy a budoucnosti. Není lepší ho podpořit a dát podmínky tak, aby mohl studovat a rozvíjet se?

• Citovat
  • Upravit
27634
16.6.20 13:02

Zakladatelko ty tý holčině pořád nasazuješ psí hlavu, protože neskáče jak si vy představujete přemýšlela jsi vůbec o tom, že ona může být v pohodě, a tohle je jediný řešení kdy jí rodiče stejně zabedněný jako vy dovolí být s někým koho miluje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24786
16.6.20 13:02
@Anonymní píše:
Tím, že mu to rozmlouváte a máte k tomu otřesný postoj (prostě jste se rozhodli, že ne) ho zaháníte do kouta. Pokud takto budete pokračovat, dopadne to špatně a bude bez školy a budoucnosti. Není lepší ho podpořit a dát podmínky tak, aby mohl studovat a rozvíjet se?

AHA
a ty máš kolik dětí? a jak staré? jaký otřesný postoj, naopak o tom zakladatelka diskutuje, přemýšlí, snaží se volit nějaký kompromis..
ROZVOJEM myslíš svatbu 18letého studenta bez příjmu jen kvůli tomu, aby si mohl vrznout!!!??? ale no tak.. nejlepší je mít takovýhle názor jako Anonymní..
bych tě chtěla vidět v reálném životě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.20 13:11
@Lucy75 píše:
AHA
a ty máš kolik dětí? a jak staré? jaký otřesný postoj, naopak o tom zakladatelka diskutuje, přemýšlí, snaží se volit nějaký kompromis..
ROZVOJEM myslíš svatbu 18letého studenta bez příjmu jen kvůli tomu, aby si mohl vrznout!!!??? ale no tak.. nejlepší je mít takovýhle názor jako Anonymní..
bych tě chtěla vidět v reálném životě..

Kdybys četla, viděla bys, že můj anonym je proto, že tu mám poměrně osobní příspěvek a tyhle věci se v naší rodině řeší a řešily.

Ano, mají otřesný postoj. Otec se vzteká a zavrhuje, bratři se hádají a nemluví. Všichni se k tomu postavili tak, že co jde dělat je blbé, nikdo se nepokusil tohle pochopit.
On je do ní zamilovaný a to poměrně dlouhou dobu, to že rozbuška je sex jsem ohodnotila jako negativní, ale sama ve svém okolí mám mnoho případů, kdy svatba neznamená konec. Proč by měla?

Studium VŠ, kariéra a děti později mohou být i když se ti lidi mladí vzali.

Mám vypsat další příklady? Žiji mezi křesťany a je to stále docela běžné.

Kluk tohle chce a staví si hlavu, tak proč by za sebe mladej nemohl převzít zodpovědnost? Lze nastavit podmínky a umožnit to, včetně termínu svatby po maturitě. Brigádě a rozumném naplánování života.

To, že ty jedeš podle nějakých škatulek neznamená, že jinde to nemůže fungovat jinak.

• Citovat
  • Upravit
3355
16.6.20 13:15
@andelka83 píše:
Obojí je šílené, v 18 s nedodělanou školou a holým zadkem. Navíc s hlavní motivací sexem.
@andelka83 píše:
Obojí je šílené, v 18 s nedodělanou školou a holým zadkem. Navíc s hlavní motivací sexem.

Jsou spolu 2 roky… Proč hned hlavní motivace sex? Co takhle že by se měli fakt rádi? To se raději mají rozejít? Nebo ji má kluk povést? Asi těžko po 18 letem klukovi může někdo chtít takto šílený celibat. Nebo se s ním ta holka má vyspat i proti své víře a výchově? Tak jaké je to „správné“ řešení??? Vždyť k tomu mohou přistoupit zodpovědně, chránit se a mít dítě až po dostudovani. Proč by měli rodiče bez řečí „živit“ dítě na škole, ale v momentě kdy se ožení, tak je to vyloučené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
16.6.20 13:17
@Anonymní píše:
Kdybys četla, viděla bys, že můj anonym je proto, že tu mám poměrně osobní příspěvek a tyhle věci se v naší rodině řeší a řešily.

Ano, mají otřesný postoj. Otec se vzteká a zavrhuje, bratři se hádají a nemluví. Všichni se k tomu postavili tak, že co jde dělat je blbé, nikdo se nepokusil tohle pochopit.
On je do ní zamilovaný a to poměrně dlouhou dobu, to že rozbuška je sex jsem ohodnotila jako negativní, ale sama ve svém okolí mám mnoho případů, kdy svatba neznamená konec. Proč by měla?

Kluk tohle chce a staví si hlavu, tak proč by za sebe mladej nemohl převzít zodpovědnost? Lze nastavit podmínky a umožnit to, včetně termínu svatby po maturitě. Brigádě a rozumném naplánování života.

To, že ty jedeš podle nějakých škatulek neznamená, že jinde to nemůže fungovat jinak.

Z tvych prispevku mam tak akorat pocit, ze podle skatulek jedete tak akorat vy ve vasi rodine…Ja znam pribeh vericich, kdy prave svatba byl presne ten omyl, ktery nemel byt. Do roka byl na stole rozvod a naproste prehodnoceni zivotnich priorit a postoju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
16.6.20 13:18
@Hořec píše:
Podle mě je rozdíl v tom, že ta svatba je kvůli sexu. To je to šílené. :roll:

Proč kvůli sexu? Jsou spolu 2 roky, ne 2 měsíce. To se mladí lidé nemůžou mít rádi? Neumí být zodpovědní a poslat s dětmi až budou zajištění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
16.6.20 13:18
@Anonymní píše:

To, že ty jedeš podle nějakých škatulek neznamená, že jinde to nemůže fungovat jinak.

jenže tady v tom případě to bohužel není tak, jak popisuješ u příkladů z tvé rodiny. Mladí spolu chodí 2 roky, její rodiče to ale nevědí a teď jim společně lžou, že je to nová známost. plánují lhát, nebo dobrá, nezmiňovat bratra homosexuála. Neřeší to, jaký je svatba krok, co znamená pro ně a pro jejich další život. chtějí souložit. A to prostě je naprosto chybná motivace ke sňatku. Mám také kolem sebe nějaké věřící páry a sex pro ně rozhodně není hybnou silou k rozhodnutím, které mění životy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.20 13:21
@JensonB píše:
Z tvych prispevku mam tak akorat pocit, ze podle skatulek jedete tak akorat vy ve vasi rodine…Ja znam pribeh vericich, kdy prave svatba byl presne ten omyl, ktery nemel byt. Do roka byl na stole rozvod a naproste prehodnoceni zivotnich priorit a postoju.

Prdlajs škatulky ;)
Protože zrovna já tento příklad naprosto nejsem, měla jsem několik vztahů, žila jsem s partnerem x let, studovala, cestovala a až pak svatba v poměrně pozdním věku. Má to jedno ale, já jsem to tak chtěla, oni to chtěli jinak a její syn to chce také jinak.

A znova, říkám že jeho motivace je špatná, ale lze k tomu přistoupit jinak, probrat to, ne zavrhovat.

Logicky jsem vypsala to, co odpovídá této situaci.

Znám obojí a mnoho párů mi ukazuje, že takto to je možné. Vnímat svatbu jako co, zeď? K tomu nevidím žádný důvod. A že to někdy nevyjde? Jistě, to ani ve třiceti s kariérou :)

• Citovat
  • Upravit
1908
16.6.20 13:22

A co tak poslat kluka na prázdniny k nim na statek ‚na službu‘. Rodiče slečny si ho určitě pohlidají, uvidí situaci v reálu a pokud mu to bude vyhovovat, můžou začít plánovat svatbu (po maturitě). Myslím, že dennodenní práce na statku a dozor tchánovců ho brzy připraví o iluze :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.20 13:22
@BaMaK píše:
Jsou spolu 2 roky… Proč hned hlavní motivace sex? Co takhle že by se měli fakt rádi? To se raději mají rozejít? Nebo ji má kluk povést? Asi těžko po 18 letem klukovi může někdo chtít takto šílený celibat. Nebo se s ním ta holka má vyspat i proti své víře a výchově? Tak jaké je to „správné“ řešení??? Vždyť k tomu mohou přistoupit zodpovědně, chránit se a mít dítě až po dostudovani. Proč by měli rodiče bez řečí „živit“ dítě na škole, ale v momentě kdy se ožení, tak je to vyloučené?

Jasně řekl, že jí chtěl sundat tričko a dostal facku, to je normální, po dvou letech. Tohle já udělat chlapovi, tak si asi poklepe na čelo, vezme si věci a ahoj. Vydržel to dva roky, miluje jí, proč ona nemůže udělat ustupek a když teda ne přímo sex, alespoň nějakou alternativu, na kterou by se vzájemně domluvili. Tohle ja jim radit nebudu, to je jejich věc, ale slečna je za mě sobec. Slušná, hodná je, ale tohle se nedělá. Jestli chce držet úplný celibát, měla si najít kluka mezi svými, ne našeho kluka, který ví o náboženství prd, do teď ho to nezajímalo, ale má pomotanou hlavu. Nikdy s ním nebyly problémy, já ho i trochu chápu je zamilovanej, chápu i jí, asi to nemá lehké, ale i když budu za sobce, bláho kluka je mi přesnější, je to moje dítě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.20 13:24
@moof píše:
jenže tady v tom případě to bohužel není tak, jak popisuješ u příkladů z tvé rodiny. Mladí spolu chodí 2 roky, její rodiče to ale nevědí a teď jim společně lžou, že je to nová známost. plánují lhát, nebo dobrá, nezmiňovat bratra homosexuála. Neřeší to, jaký je svatba krok, co znamená pro ně a pro jejich další život. chtějí souložit. A to prostě je naprosto chybná motivace ke sňatku. Mám také kolem sebe nějaké věřící páry a sex pro ně rozhodně není hybnou silou k rozhodnutím, které mění životy.

S tím naprosto souhlasím a mé příspěvky to nijak nepopírají. Motivace a přístup v tomto případě je špatné. A proto si myslím, že to jak to uchopili rodiče je také chyba, protože ten kluk je ťunťa a tímto je tlačen do kouta.

Bylo by rozumnější s ním přijít na strategii jak by to šlo. Ne rozmlouvat a odmítat.
Já neříkám, že jeho řešení je chytré, jen, že takový přístup napáchá více škody, než užitku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová