Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5640
16.6.20 07:55

Tohle vážně nemá jiné řešení, než ho nechat si nabít čumáček. Je mu osmnáct, a je teď úplně blbej. Momentálně mu všechna krev proudí úplně jiným orgánem. Však on časem prozře. Bude to pro něj a jeho okolí tvrdá a drahá lekce, ale zjevně ji potřebuje.

Ta holka výhra nebude. Ona a její rodiče budou opravdu ortodoxní, už jen to, že tají bratra gaye, to jak dlouho se znají, ostatně i ten její přístup k intimitě mluví za všechno. Její rodiče budou kapitola sama pro sebe, pokud jim nevadí, že dají dceru úplně cizímu člověku, kterého zná oficiálně tejden i s cestou.

Nebuďte zlí, nevymlouvejte mu to, z vaší strany toho bylo řečeno dost. Když to vidět nechce, ať to nevidí.

Řekněte mu, že ho máte rádi, že u vás bude mít vždycky svůj domov, ale pokud chce být dospělý, mít manželku a děti, ať se tak chová se vším všudy ( nevím, dala bych jim klidně nějaký obnos do začátku, založila spoření případnému vnoučeti apod., ale domů bych si je rozhodně nebrala).

Puberťák ten všemu rozumí nejlíp, všechno ví a všude byl. Tohle byl předem prohranej boj. Respektujte jeho volbu, buďte milí a neryjte. Časem uvidí sám, kde je pravda.

Čím víc se proti ní budete stavět, tím víc se k ní přimkne, bude ji bránit a půjde proti vám.

Příspěvek upraven 16.06.20 v 08:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42364
16.6.20 07:58
@Ms.Ragdoll píše:
Tohle vážně nemá jiné řešení, než ho nechat si nabít čumáček. Je mu osmnáct, a je teď úplně blbej. Momentálně mu všechna krev proudí úplně jiným orgánem. Však on časem prozře. Bude to pro něj a jeho okolí tvrdá a drahá lekce, ale zjevně ji potřebuje.

Ta holka výhra nebude. Ona a její rodiče budou opravdu ortodoxní, už jen to, že tají bratra gaye, to jak dlouho se znají, ostatně i ten její přístup k intimitě mluví za všechno. Její rodiče budou kapitola sama pro sebe, pokud jim nevadí, že dají dceru úplně cizímu člověku, kterého zná oficiálně tejden i s cestou.

Nebuďte zlí, nevymlouvejte mu to, z vaší strany toho bylo řečeno dost. Když to vidět nechce, ať to nevidí.

Řekne že mu, že ho máte rádi, že u vás bude mít vždycky svůj domov, ale pokud chce být dospělý, mít manželku a děti, ať se tak chová se vším všudy.

Puberťák ten všemu rozumí nejlíp, všechno ví a všude byl. Tohle byl předem prohranej boj. Respektujte jeho volbu, buďte milí a neryjte. Časem uvidí sám, kde je pravda.
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
16.6.20 07:59

Jenže nechat nabít čumáček může znamenat platit alimenty hoooodně dlouho. Třeba bez možnosti vídat dítě nebo děti. Záleží, jak rychle mladý muž prozře.

Rozhodně bych synovi řekla, že tím pádem končím vyživovací povinností. Ať sebe a manželku živí sám. Snad už v těchto letech ví, že peníze se nevydělávají v bankomatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56037
16.6.20 08:02
@andelka83 píše:
Co je pokrytectví? Svatba a manželství jsou i něčem víc, než jen o možnosti mít beztrestně sex. Má se do něj vstupovat uváženě. Rozhodně ne hned v 18 kvůli sexu.Příspěvek upraven 16.06.20 v 07:41

Pokrytectvi je, ze pak muze anulovat, protoze ho tahl sex. Teda, nikdy jsem si o cirkvi moc dobreho nemyslela, ale toto je vrchol. On vlastne nebyl pri smyslech, tahl ho sex, tak za 5 let anulujeme…To jako vazne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
16.6.20 08:04
@Hořec píše:
Jenže nechat nabít čumáček může znamenat platit alimenty hoooodně dlouho. Třeba bez možnosti vídat dítě nebo děti. Záleží, jak rychle mladý muž prozře.Rozhodně bych synovi řekla, že tím pádem končím vyživovací povinností. Ať sebe a manželku živí sám. Snad už v těchto letech ví, že peníze se nevydělávají v bankomatu.

To nelze, dokud bude studovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
16.6.20 08:06

Mně to přijde trochu vymyšlený. Holka má doma říct, že se znají od teď, ale rodiče už se navzájem poznali.

I to, jak jsou hodně ortodoxní. Neříkám, že takoví lidé mezi námi nejsou, ale je to stavěné strašně jednostranně. (Dobří x špatní). Třeba to ta holka tak má, nevím. Rozhodně bych se spíše snažil mluvit s tou holkou a ne se synem, když on si nedá říct. No a když nemají děti ani majetek, tak případný rozvod je spíš formalitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
16.6.20 08:07
@jkra píše:
Pokrytectvi je, ze pak muze anulovat, protoze ho tahl sex. Teda, nikdy jsem si o cirkvi moc dobreho nemyslela, ale toto je vrchol. On vlastne nebyl pri smyslech, tahl ho sex, tak za 5 let anulujeme…To jako vazne?

Napadlo mě to jako možnost. Zda by to bylo schváleno není jisté. Jednu dobu jsem důvody anulace řešila ( jedna zkušenost od kamarádů, a po letech moje, ale nakonec jsem do toho nešla) a dalo by se to. Ale je to na dlouhou trať a výsledek nejistý. Spíše se právě řeší ty důvody před svatbou, proto i je delší příprava, schůzky s knězem..aby pak se to nemuselo řešit takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
16.6.20 08:08

@riccius pro něj jistě, ale pro ni by měl zásadní důsledky na celý další život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42364
16.6.20 08:08
@Hořec píše:
Jenže nechat nabít čumáček může znamenat platit alimenty hoooodně dlouho. Třeba bez možnosti vídat dítě nebo děti. Záleží, jak rychle mladý muž prozře.Rozhodně bych synovi řekla, že tím pádem končím vyživovací povinností. Ať sebe a manželku živí sám. Snad už v těchto letech ví, že peníze se nevydělávají v bankomatu.

To je blbost, máš vyživovací povinnost :jazyk:

Příspěvek upraven 16.06.20 v 08:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56037
16.6.20 08:09
@andelka83 píše:
Napadlo mě to jako možnost. Zda by to bylo schváleno není jisté. Jednu dobu jsem důvody anulace řešila ( jedna zkušenost od kamarádů, a po letech moje, ale nakonec jsem do toho nešla) a dalo by se to. Ale je to na dlouhou trať a výsledek nejistý. Spíše se právě řeší ty důvody před svatbou, proto i je delší příprava, schůzky s knězem..aby pak se to nemuselo řešit takhle.

tak to jo. to je proste divne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
16.6.20 08:10
@andelka83 píše:
To nelze, dokud bude studovat.

Mám dojem, že zakladatelka někde psala, že by syn rok pracoval u jejich rodičů na statku. :think: Jistě by měl řádnou smlouvu a hrazené pojištění.
Dost silně pochybuji, že po roce práce na farmě bude schopen se připravit na VŠ. Teda pokud to nebude taková VŠ, která bere bez přijímaček a platí se horentní sumy za semestr.
Stejně by mě zajímalo, k jaké církvi patří. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.6.20 08:14
@Hořec píše:

Tak já bych až tak tvrdá nebyla. Asi bych při jejich podmínkách (v panelákovém bytě by to šlo hůř) jim tedy dovolila bydlet u nich než udělají maturitu. I bych kluka živila (peníze na jídlo, základní oblečení, věci do školy - mladá paní ať se pořeší u manžela nebo svých rodičů).
Ale po maturitě ať se živí samy, respektivě pokud by zůstali bydlet, tak budou i příspívat na byt, vodu, energie. V okamžiku, kdy si upletou dítě, ať se o něj starají kompletko a nečekají žádné hlídání kvůli dalšímu studiu, zaplacení výbavicky prarodiči nebo jakýkoliv další finanční sponzoring. Vzhledem k časové konstalac, pokud by holka otěhotněla na první dobrou, bych možná byla i hodná nastávající babička a kluka jakožto čerstvého či nastávajícího otce podpořila v tom, že udělá tu maturitu. Když by slečna zapadla teď, tak dítě by bylo na světě v březnu, takže šance na dodělání té střední jsou vysoké).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
16.6.20 08:14

@Hořec já jsem to pochopila tak, že by oba studovali a on při tom pracoval u nich. Když chtějí oba na VŠ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
16.6.20 08:15

Já bych hlavně ráda nejdřív viděla rodiče. Je to Váš syn a chce se tam stěhovat, tak ať domluví nějakou večeři někde v restauraci. Třeba se Vám trochu uleví. A nebrala bych to celý tak tragicky… Je z toho nadsenej, je to chvilka. Až v tom bude dva roky žít, tak ho to nejspíš vrátí nohama na zemi. Hlavně by bylo fajn, kdyby slečna hned neotěhotněla. Ale co vy víte, třeba budou spolu spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
16.6.20 08:15
@Anonymní píše:
Ano tvrdí nám, že rodina slečny zaplatí svatbu, když bude třeba, že jim pomůžou, mají asi deset dětí, nějaké vlastní, nějaké adoptované, mají statek a on se tam prý bude hodit s pomocí. On má na vše argument. A to ještě nedávno chtěl jít po střední škole na medicínu. On si myslí, že půjde, ale já si myslím že jestli se nevzpamatuje, tak nedodělá ani gympl. Když půjde k nim tak určitě ne. Jenže on má svoji pravdu a když mu řeknu, jestli bude spokojený se základkou někde na vsi na statku, tak řekne, že ano, hlavně, že bude s ní. Dodává ale, že by chtěl ten rok zůstat i s ní doma, aby mohli dostudovat a že pak půjdou na vysokou, pokud s tím ale nesouhlasíme, tak si to zařídí jinak, její rodina má pochopení, my jsme ti nejhorší.

@andelka83, podle výše, tak chce být rok doma.
Pochybuji, že na medicínu se dostane po roční pauze. Ale možné je vše.
Navíc chodit spolu a bydlet spolu jsou dvě rozdílné věci. Navíc vyprchá chemie - prvotní zamilovanost a bude muset řešit reálné věci. Na statku neexistuje volno, pátek svátek zvěř chce žrát.
Ale je fakt, že faráři se ptají, proč svatba v kostele apod. Třeba by to farář vymluvil. Znovu se ptám, k jaké církvi se hlásí?

Příspěvek upraven 16.06.20 v 08:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová