Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2653
16.6.20 05:55

Ja bych mu nezakazovala, ale predestrela argumenty a pozadovala odpovedi na tyto otazky:

• kdo jim zaplati svatbu?
  • kde budou bydlet?
  • kdo jim bude bydleni financovat?

Je mozny, ze treba rodina od nevesty by mohla to financni brime vzit na sebe? Na to konto bych mu rekla, ze se prece nechce zivit od druhych…ze ma prece svoji hrdist…
Se studiem to ma syn jak? On nechce na VS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
16.6.20 05:59
@Betty MacDonald píše:
Mluví za mě zkušenost, setra řešila to samé. Vztahy s jejím synem, mým synovcem, jsou od té doby dost pošramocené. Nejen, že nakonec udělal to, co chtěl, ale matku vyšoupl ze svého života na deset let a odstěhoval se na druhý konec republiky. Nikdy jí neodpustil.

Ze me taky mluvi zkusenost - nechat nabit cumak, kdyz to nejde, nejde, nejde. Nez treba zazit situaci, kdy dite v budoucnu vycte rodicum, ze meli byt duslednejsi a nedovolit vse, kazdou mladickou nerozvaznost. Ale kdyz to nejde, kluk bude mit svoji hlavu… a to, ze pri prvni nejake rozepri dospelackeho typu decko „vysoupne“ rodice ze sveho zivota, je take znak toho, ze vychova nekde selhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15146
16.6.20 06:02

Nezavidim. V 18 si vzít nějakou pambickarku, ktera začne ihned rodit jedno dítě za druhým. Protože antikoncepci používat nesmí. To kluk ani nestihne dodělat školu a bude muset se zakladkou do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42404
16.6.20 06:05
@JensonB píše:
Ze me taky mluvi zkusenost - nechat nabit cumak, kdyz to nejde, nejde, nejde. Nez treba zazit situaci, kdy dite v budoucnu vycte rodicum, ze meli byt duslednejsi a nedovolit vse, kazdou mladickou nerozvaznost. Ale kdyz to nejde, kluk bude mit svoji hlavu… a to, ze pri prvni nejake rozepri dospelackeho typu decko „vysoupne“ rodice ze sveho zivota, je take znak toho, ze vychova nekde selhala.

To je tvůj názor, každopádně zakázat mu to nemůžou a a on se může zabejčit. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24698
16.6.20 06:12
@Anonymní píše:
No to je právě to, chybí jim ještě celý příští rok. A manžel mu jasně řekl, že jestli to udělá, že tady žít nebudou. Jenže mladý pán si to představuje jak hurvínek válku. Buď tomu nevěří nebo si myslí, že to nějak zvládne. Jenže jak, když musí chodit do školy? A ono se řekne, ať se starají, ale je to moje dítě, mě by to nedalo a snad bych je tady i nechala, šli by na brigádu a hlavně, aby dochodili školu. Jenže manžel toho má dost a řekl mu ať se tedy stará a ať si klidně táhne k těm pánbíčkářům, na to on ti řekne, že klidně půjde, ale co škola, je to přes sto kilometrů. Já prostě nedovolí, aby skončil se základním vzděláním, ale už nevím jak na něj.

Co na to říkají rodiče té holciny? Mluvili jste s nima? Jsou oni ochotni je u nich nechat bydlet? Jsou oni ochotní se starat o event. vnouce? Jaky maji vubec nazor na celou situaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32895
@JancaS84 píše:
A nebudete mít pořád ze zakona povinost ho zivit pokud by studoval i když bude mit ženu a dítě?

Budou. Dokud oba manželé nebudou mít ukončené vzdělání, tak platí vyživovací povinnost rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153

Vubec ti to nezavidim. Co bych udelala ja? Panacka bych si vzala ke stolu a udelala kalkulaci co stoji bydleni, jak sezenou penize na bezny zivot, kdyz jeste studujou. V zadnem pripade bych nedelala smajchl kabinet u vas na jejich stekot pri vrzani a plozeni jednoho panbickare za druhym. Urcite v brzke dobe na otcovstvi (vybava na mimino). Jeste me napadlo? Co si promluvit s rodici te věřky? Treba jsou stejneho nazoru a pomohou vam rozmluvit ten hovadi napad. No holka nemas to jednoduchy, kazdopadne drzim palce at syn dostane rozum a spadne z toho ruzoveho oblacku

Příspěvek upraven 16.06.20 v 06:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.20 06:19
@kalie píše:
Ja bych mu nezakazovala, ale predestrela argumenty a pozadovala odpovedi na tyto otazky:
  • kdo jim zaplati svatbu?
  • kde budou bydlet?
  • kdo jim bude bydleni financovat?
Je mozny, ze treba rodina od nevesty by mohla to financni brime vzit na sebe? Na to konto bych mu rekla, ze se prece nechce zivit od druhych…ze ma prece svoji hrdist…
Se studiem to ma syn jak? On nechce na VS?

Ano tvrdí nám, že rodina slečny zaplatí svatbu, když bude třeba, že jim pomůžou, mají asi deset dětí, nějaké vlastní, nějaké adoptované, mají statek a on se tam prý bude hodit s pomocí. On má na vše argument. A to ještě nedávno chtěl jít po střední škole na medicínu. On si myslí, že půjde, ale já si myslím že jestli se nevzpamatuje, tak nedodělá ani gympl. Když půjde k nim tak určitě ne. Jenže on má svoji pravdu a když mu řeknu, jestli bude spokojený se základkou někde na vsi na statku, tak řekne, že ano, hlavně, že bude s ní. Dodává ale, že by chtěl ten rok zůstat i s ní doma, aby mohli dostudovat a že pak půjdou na vysokou, pokud s tím ale nesouhlasíme, tak si to zařídí jinak, její rodina má pochopení, my jsme ti nejhorší. Já si myslím, že on tomu nevěří, protože, když druhorozený syn přišel s tím, že je gay, taky manžel vyváděl. A brzy si zvyknul a má zeťáka moc rád. Jenže to bylo něco jiného. Za prvé byl po maturitě, naopak šel díky partnerovi na VŠ, moc se mu nechtělo, neměl to v plánu, potkal jeho, on už studoval na vysoké, tak měl motivaci a šel a školu udělal. Žili spolu ve studentském bytě, teď už mají oba dostudováno, vlastní bydlení, žijí slušně. Takže to brzy chlapa přešlo. Nejdříve vyhrožoval, ať ho k nám nevodí, že je spolu nechce nikdy vidět, na svatbu že nepůjde a prostě ze začátku se mu to nelíbilo. Pak viděl, že je kluk šťastný, studuje, pracuje a jeho partner je fajn kluk, tak změnil názor a dneska to bere úplně normálně. Jenže to je něco úplně jiného, bohužel si podle mě nejmladší myslí, že to bude stejný scénář.

• Citovat
  • Upravit
53518
16.6.20 06:23
@Anonymní píše:
Ano tvrdí nám, že rodina slečny zaplatí svatbu, když bude třeba, že jim pomůžou, mají asi deset dětí, nějaké vlastní, nějaké adoptované, mají statek a on se tam prý bude hodit s pomocí. On má na vše argument. A to ještě nedávno chtěl jít po střední škole na medicínu. On si myslí, že půjde, ale já si myslím že jestli se nevzpamatuje, tak nedodělá ani gympl. Když půjde k nim tak určitě ne. Jenže on má svoji pravdu a když mu řeknu, jestli bude spokojený se základkou někde na vsi na statku, tak řekne, že ano, hlavně, že bude s ní. Dodává ale, že by chtěl ten rok zůstat i s ní doma, aby mohli dostudovat a že pak půjdou na vysokou, pokud s tím ale nesouhlasíme, tak si to zařídí jinak, její rodina má pochopení, my jsme ti nejhorší. Já si myslím, že on tomu nevěří, protože, když druhorozený syn přišel s tím, že je gay, taky manžel vyváděl. A brzy si zvyknul a má zeťáka moc rád. Jenže to bylo něco jiného. Za prvé byl po maturitě, naopak šel díky partnerovi na VŠ, moc se mu nechtělo, neměl to v plánu, potkal jeho, on už studoval na vysoké, tak měl motivaci a šel a školu udělal. Žili spolu ve studentském bytě, teď už mají oba dostudováno, vlastní bydlení, žijí slušně. Takže to brzy chlapa přešlo. Nejdříve vyhrožoval, ať ho k nám nevodí, že je spolu nechce nikdy vidět, na svatbu že nepůjde a prostě ze začátku se mu to nelíbilo. Pak viděl, že je kluk šťastný, studuje, pracuje a jeho partner je fajn kluk, tak změnil názor a dneska to bere úplně normálně. Jenže to je něco úplně jiného, bohužel si podle mě nejmladší myslí, že to bude stejný scénář.

Taky existuje možnost, že bude případným sexem s tou holkou natolik znechucený, že se brzo rozejdou. Já bych opravdu budoár doma, jen aby dostudoval, nestavěla. Je dospělý. Vzít se můžou. I přes váš odpor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
16.6.20 06:26

Tak co tu pises, tak fakt tam neni co by synatora dovedlo k rozumu. Nech ho at si cumak namele. Jen teda at pouziva ochranu aby nebyl hned fotracek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32895

Já jsem s prvním ani druhým manželem před svatbou toho taky moc nenazila, podle mě to není vždycky nutné. Mám spoustu věřících kamarádů, a ti spolu taky obvykle před svatbou nebydleli. Drtivá většina je spolu stále. Ale nikdo z nás se nebral takhle brzo a kvůli sexu ( některé páry to dodržely, jiné ne). Vždy až po ukončení minimálně SŠ ( já jsem se vdávala na VŠ). Většinu mladých manželství podporovali rodiče. U věřících je tradice brzkých sňatků. Ale rozhodně ne před maturitou. A taky jde obvykle o páry, kde jsou věřící oba, takže ten ideál chtějí naplnit oba dva. Do té doby spolu tráví volný čas, poznávají své osobnosti, představy o životě, účastní se třeba i nějakých akcí pro partnery, snoubence.. Já bych mu to nevyvracela, ale ani nepomáhala. Dodělat školu je pro oba zásadní. A musí se víc poznat, on je zamilovaný, nevidí úskalí života s věřící holkou. Antikoncepci používat lze, ale ideálně přirozenou, a tu je potřeba se pořádně naučit ( já chodila na kurz, trval několik měsíců).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160

To je těžký. Nadrženej puberťák udělá pro sex cokoliv. Jedině snad na ně narafičit léčku. S definitivní platností říct jako, že jo. Že s tím souhlasíte a domluvíte detaily svatby a tu holčinu k tomu přizvat. A nenápadně otevřít téma sexu a dítěte a opatrně se zeptat, na to jak to plánují s dalším stykem. První sex je jasnej, ale jestli je slečna skutečně tak zmanipulovaná rodiči, bude chtít sex jenom v případě plození dětí. A pochybuju, že by se mladému pánovi líbilo zasunout jedenkrát ročně a ve dvaceti skončit, protože by čtvrtý dítě neuživil. Nejpozději v pětadvaceti by skončil sám, v podstatě jako panic, ale s několikerými alimenty. Ale vy musíte tu slečnu k té odpovědi vmanévrovat tak, aby to bylo nenásilné, ona to řekla sama a hlavně před nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
16.6.20 06:27

Není pravda, že věřící odmítají při sexu jakoukoliv ochranu, naopak, přímo v katechezi je uvedeno, aby lidé přiváděli děti na svět v manželství zodpovědně s ohledem na sociální a ekonomickou situaci.

Ale k věci… naprosto tě chápu, já bych z toho rozhodnutí taky neskákala radostí. Nejen, že jsou mladí a nikdy spolu pořádně nechodili, ale pokud je to děvče až tak hluboce věřící jak se zdá, zatímco tvůj syn ne, může i to být kámen úrazu. Já jsem také věřící, ale „nežeru“ to tak úzkoprse. Pro příklad v mém okolí je manželství, kde jsou oba silně věřící a můžu teda říct, že mají zatím čtyři děti, oba kolem třiceti, a jejich životy jsou protknuty křesťanstvím. To není jen chození do kostela v neděli, ale i ctění všech svátků, půstů, výlety a dovolené často směřují na tzv. Svatá místa. Není to tak špatně, je to fakt, a jim se to líbí, protože jejich filozofie je na stejné vlně. Ale: pokud tvůj syn není věřící, a vůbec nemá páru co takový život se silně věřícím obnáší, může být brzy po svatbě přinejmenším rozčarovaný. Ona se mu přizpůsobovat nebude, bude to vyžadovat po něm. Což se ukazuje už teď, kdy odmítá sex před svatbou. Mám plno kamarádů věřících, ale tohle teda nepraktikoval nikdo. Předpokládám, že to že si ho chce vzít bude podmíněno i tím, že by se měl nechat pokřtít, atd.
Opravdu to není lehká situace. Jasně že všichni známe plno párů co spolu byli krátce a vyšlo jim to, vždycky je to buď a nebo, ale v tomhle případě… :nevim: Co vlastně poradit? Na jednu stranu je to jeho život, už jste si s ním promluvili, jistě řekli svůj postoj a zamilovaní stejně nevidí a neslyší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
16.6.20 06:27
@Anonymní píše:
Máš pravdu, ale náš případ byl úplně něco jiného, v tomto s tebou nesouhlasím. Bylo to v devadesátém roce, bylo to úplně běžné a hlavně škola byla hotová v 18,nebyla devátá třída, měla jsem skoro rok odmakáno, byly městské byty a prostě situace byla jiná než teď, to nejde srovnávat, kdyby měli alespoň tu školu, tak dejme tomu.

Se školou souhlas, ale jinak? Byla si stejně mladá, je úplně jedno, zda to bylo běžné či ne. Úplně stejně ses mohla rozvádět za pár let, jako mojí rodiče. To, zda jim to vyjde a budou šťastní, to přece nezáleží na bytě. Můžou se vzít, ale dělat každý školu s až pak hledat bydlení. :nevim: ale samozřejmě platí to, co jsem psala a to, že tě chaouz, že nejsi nadšená. Taky bych nebyla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42404
16.6.20 06:28
@Russet píše:
Taky existuje možnost, že bude případným sexem s tou holkou natolik znechucený, že se brzo rozejdou. Já bych opravdu budoár doma, jen aby dostudoval, nestavěla. Je dospělý. Vzít se můžou. I přes váš odpor.

I to je možnost, jenže jestli je zamilovaný, vidí všechno jinak. Jinak máš pravdu, je dospělý a udělá si to, co bude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová