Syn teď odmítá usínat sám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1594
16.6.18 22:44

@iwa83 tak alespon nebreci. No, nejak to zvladnu. :D

Vsem dekuju za nazory a tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
16.6.18 22:46

@Rouckm možná by pomohlo se z té vzácné chvíle před spaním, kdy se dítě uklidní a spokojeně usne, těšit a ne ji brát jako otročinu. Nepřijde mi vůbec zvláštní, že vás chce mít jen pro sebe, dokud může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 22:47

@Kristyna.Vechtova prave tak jsme to meli taky. Ritual, sam vsemu kolem rekne dobrou noc, vleze do postylky, driv se prikryl a byl tam uplne v klidu, nez usnul. Ted chce, abychom tam byli s nim a vyvadi. Doufam, ze se to vrati do starych koleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
16.6.18 22:51
@Rouckm píše:
@Fjodorka tak to vas „obdivuju“ uspavat 4,5roku, to si opravdu nedokazu a snad I nechci predstavit. Svy dite/deti miluju, venuju se, mazlime se, ale odsud podsud. Nechci jim byt otrokem a emocionalnim sluhou. Prave, ten cas uspavani je vecer 30/40minut a to je pro mne velmi vzacne. Kazda to mame jinak :nevim:

Na tom není nic k obdivu, prostě si večer na čtvrt hodiny lehnu vedle ní a třeba si čtu, nebo jsem na netu. Fakt není žádné otroctví starat se o své dítě tak, jak to potřebuje. Kdyby to nepotřebovala, tak to nedělám. A raději budu emocionálním sluhou (co to vlastně je? Jakože jsem sluha v tom, aby se mé dítě cítilo bezpečně a jistě?), než být matkou, které není blbé poslouchat křik svého dítěte a ještě si říkat, jaký je to smrad, že si chce vyřvat pohlazení od vlastní matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 22:51

@misuled my mame vzacne chvilky cely den, kazdy den. Ja opravdu chapu a vidim, jak to berete… a uzivam si kazdy den, dokud to jde, a jsme jen spolu. Spis jsem chtela vedet, zda tim nekdo taky prochazi, prosel a zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.6.18 22:52
@Rouckm píše:
@Fjodorka protoze jako mama taky chci nejaky klidny cas pro sebea tak bych rada slysela, ze toto obdobi treba zase brzy prejde. A pokud bude bracha takove miminko, jako byl Luka, kojit a zaroven „uspavat“ nepujde. Pres den jsem s nim, venuju se mu,mazlime se, nemyslim, ze strada po emocni, nebo blizkostni strance.

@Ellabela to me taky napadlo. Je pravda, ze I pres den se ke me hodne chodi mazlit a " oblezja" me. Ja si vubec nedokazu predstavit, jak to dame. Kdyz je manzel doma,chodi s nim take, bohuzel, moc dni, kdy muze s Lukou usinat neni. :( Odpo alespon usina rychle, ale vecer treba I 30 /40minut a nepredstiram, ze kdyz usinal sam, ze mi to vyhovovalo daleko vice. Neco se dalo udelat, mohla jsem se najist.

Jo a prepsala jsem se…je mu 25mesicu :lol:

Asi to napíšu hnusně, ale moc nechápu, proč si tedy pořizuješ děti, když tě obtěžuje se synem být a chceš mít klidný čas pro sebe. Holt tě tvoje dítě potřebuje a chce mít u sebe. Třeba ho něco trápí, nechce být sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
16.6.18 22:55

@Rouckm Ano, přijde mi to jako úplně normální vývoj. Chvíli se dítě cítí sebejistě, v pohodě, chvíli potřebuje blízkost rodiče, ať už je důvod jakýkoliv. Dvouleté dítě je prcek. Teď vás potřebuje, za tři měsíce se může cítit jako velkej brácha - nebo naopak bude žárlit a bude to ještě horší, ale rozhodně to dřív nebo později přejde. Každopádně vždycky líp tu situaci zvládnete, když v tom uvidíte to pěkný než to, že přicházíte o svých 30 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 22:56

@Fjodorka nikdy jsem nerekla, ze je to smrad, ze si neco vynucuje. Pocit bezpeci ma, vi, ze jsem tam, je ve svem pokoji, sve postylce.. Kazdopadne dekuju, hezkou klidnou dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.18 22:57

@Rouckm myslím, že těch období bude ještě několik :) a my se jim „musíme“ přizpůsobit. Taky občas nemám den a prostě se necítím na to stát 20-30 minut nad postýlkou a hladit ho, ale zase vím, že pak bude spát klidně a celou noc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
16.6.18 23:01
@Rouckm píše:
@Fjodorka nikdy jsem nerekla, ze je to smrad, ze si neco vynucuje. Pocit bezpeci ma, vi, ze jsem tam, je ve svem pokoji, sve postylce.. Kazdopadne dekuju, hezkou klidnou dobrou noc.

Pokud křičí, asi nemá úplný pocit bezpečí. Do teď usínal sám, takže není problém v návyku, prostě potřebuje mámu. To je jen tvůj pocit, že je ok a nic mu nechybí. Ale to dítě má evidentně jiný názor. Nemůžeš přeci říct za někoho druhého, jak moc bezpečně se cítí a jak moc je v pohodě. To ví jen ten druhý člověk sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 23:03

@hanka.br. presne jsem cekala, ze tohle nekdo napise. :zed: Ja vubec, vubec nemam vycitky z toho, kolik a jak se svemu diteti venuju, nebo kolik casu s nim travim. Ptala jsem se na zkusenosti s touto situaci, tak pokud ji nemate, prosim nevyjadrujte se. A sve dite znam a vim, ze ho nic netrapi.

@misuled dekuju za tento prispevek a nazor, neco takoveho jsem potrebovala slyset. Diky, mate zrejme pravdu a zkusim to tak brat… a doufat, pevne doufat, ze se to s prichodem brachy nezhorsi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 23:05

@Fjodorka v tom souhlasim a diky, za tenhle uhel pohledu. Z tohoto duvodu jsem sem psala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 23:06

@Kristyna.Vechtova a to je dalsi, kdyz usinal sam, spal celou noc, ted, jak usina s nami, v noci se 2×budi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
16.6.18 23:08

@Rouckm treba to je jen obdobi. Můj syn ma občas taky taková obdobi, kdy treba tyden špatne spi a potřebuje me u sebe aby usnul, pak je to zase dobry…u nas to vždycky souvisí s nějakou změnou nebo velmi akčním dnem-předpokládám tedy, ze proste zpracovává zážitky, události, a ta hlavička moc srotuje a trvá, nez se zklidni. Kdyz jsme doma měli druhe miminko, přechodně se to hodne zhoršilo. Ale jak říkám, jsou to jen obdobi.

• Citovat
  • Upravit
1594
16.6.18 23:13

@Marie432875 :) dekuju. Asi mate pravdu, ze vnima, ze se neco bude dit/deje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí