Syn teď odmítá usínat sám

1594
16.6.18 21:57

Syn ted odmita usinat sam

Zdravim zeny, mam dotaz, nebo se chci spise ujistit, ze nekdo prochazi necim podobnym-nebo si tim prosel.
Synovi je 23 mesicu, uz pres rok usinal bez absolutnich problemu sam v postylce. Nekdy nas zavolal, ale zadne sceny, plakani nic.
Ted asi 14dni vyzaduje, abychom v pokojiku usinali s nim. Kdyz ne, je neskutecne histerickej, krici, vola „maminko“.. uplne se zalyka. Za dva mesice se ma narodit bracha a ja vubec nevim, jak s usinaci situaci nalozit. Usinat s nim a doufat, ze to prejde? Odmitat byt tam snim, jen se v intervalech vracet?
Naprosto jsem s timhle nepocitala, do postylky chodi dobrovolne, vcelku rad…jen ted vyzaduje, abychom tam byli. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11439
16.6.18 22:01

Tak vás asi potřebuje, proč mu nevyhovět? Usínat se má v klidu a pohodě, ne s pláčem a pocitem samoty. Sedět u něj můžete i s miminem při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
16.6.18 22:09

@Rouckm mozna vnima i to, ze bude mit brzy sourozence a chce si te uzit. Ja mam termin za mesic a pul a syn 2 a ctvrt roku usina jedine s manzelem (je to tatanek). Lezi s nim v posteli a vetsinou usnou oba. Odpo s nim chodim spat ja, ale ted ho chci zacit ucit usinat pri pohadce z radia, tak uvidime, jak to pujde. Ale nebudu to lamat prez koleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
16.6.18 22:24

No, dělá ti problém tam s ním být? Pokud ne, buď tam s ním. My to tak máme taky, dcerka má 2 roky a tři měsíce, druhá dcerka tři měsíce. Uspávám pohádkou nebo písničkou takže jsem v pokoji se starší dcerkou dokud neusne. Mladší buď kojim nebo nosím. Nevidím v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 22:25

@Fjodorka protoze jako mama taky chci nejaky klidny cas pro sebe a tak bych rada slysela, ze toto obdobi treba zase brzy prejde. A pokud bude bracha takove miminko, jako byl Luka, kojit a zaroven „uspavat“ nepujde. Pres den jsem s nim, venuju se mu,mazlime se, nemyslim, ze strada po emocni, nebo blizkostni strance.

@Ellabela to me taky napadlo. Je pravda, ze I pres den se ke me hodne chodi mazlit a " oblezja" me. Ja si vubec nedokazu predstavit, jak to dame. Kdyz je manzel doma,chodi s nim take, bohuzel, moc dni, kdy muze s Lukou usinat neni. :( Odpo alespon usina rychle, ale vecer treba I 30 /40minut a nepredstiram, ze kdyz usinal sam, ze mi to vyhovovalo daleko vice. Neco se dalo udelat, mohla jsem se najist.

Jo a prepsala jsem se…je mu 25mesicu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 22:28

@Mia25 dela, jsem asi sobecka, ale byla jsem zvykla na neco, co mi vyhovovalo a ted se to zmenilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
16.6.18 22:28

@Rouckm U nás teda začínají být večerní vykecávací scénky - pokud není nějaký problém, nechávám jí. Ale občas volá, že chce potulit a pak zase vymýšlí, že si mám lehnout na postel a být tam s tím. Usínala přes rok sama bez jakýchkoliv problémů (teď jsou jí 2 a kousek, v říjnu přibude miminko). Vždy jdu, potulím, vysvětlím, že jsem hned vedle, že se nic neděje nebo že mám ještě práci a že si má hezky lehnout. Zatím to zabírá. Odmítám (pro své vlastní pohodlí = ano, jsem krkavčí matka) tam s ní zůstat. I odpoledne když se natáhnu když ona spí, tak radši v obyváku než aby si zvykla, že se chodí spát s ní. Ona byla hodně náročné miminko, tak chci aby měla svůj režim. Má ráda rituály, takže spoléhám na to, že spíš zkouší zda nebude nějaký „bonus“ který by pak vyžadovala jako standard.
Dle mého v tomhle věku moc dobře chápou a začínají zkoušet co si můžou a nemůžou dovolit. Naše rozhodně ví, že jí slyším. Minule docela dlouho simulovala brečení - ale bylo jasné, že žiaden problém není, že to jen hraje. Vydrželo ji to fakt dlouho. A když to nezabralo, tak po chvilce začala vykřikovat „Maminko, Barunka brečí.“ To už jsem se smála v kuchyni u chůvičky. Ale pak zase byl klid. Pak začala vymýšlet, že chce pít. tak jsem tam šla s pitím a ona vysmátáv rohu postýlky, jak vyzrála na to, že maminka došla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.18 22:29

Syn tedy 19m usíná sám cca od 14m, máme rituál a už se sám hrne do postýlky a já odcházím ani po mě nevzdechne, ale má i dny kdy se jen otočím od postýlky a začne brečet, tak si hold sednu nebo stojím nad postýlkou s hládím buď do usnutí nebo chce prostě jen uklidnit a můžu jít. Takže mu prostě vyhovím, kdyby na mě hystericky volal maminko asi bych nemohla sedět v obýváku a koukat na TV. Pokud to není problém.lehla bych si s ním, prostě potřebuje jistotu, že tam jste pro něj.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
16.6.18 22:32

@Rouckm no, tak v tom případě pomůže vysvětlovat v nejkrajnější fázi, pokud na to máš nervy, nechat vyplakat. Osobně si myslím, že jak se narodí prcek a trošku si to sedne, už tě nebude večer vyžadovat a vrátí se to zpět jak jste to měli nastavené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 22:33

@iwa83 tak to jsme na tom hodne podobne. Taky jsem v tomto krkavci matka a, take se radeji natahnu v obyvaku, nez s nim. Luka si vytvoril takovej histerickej „plac/zvuk“ ze pokud to.slysi sousedi, musi si myslet, ze ho trapime. Kdyz tam za nim dojdu, stoji v postylce, krici a nikde ani slza. Jen je rudej, okamzite se sklidni a smeje se. A vytrvalej je taky dost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
16.6.18 22:33

@Rouckm to nikdo neví, jestli to přejde, nebo ne. No nejpozději v pozdním školním věku to přejde určitě. Čas pro sebe? Uspavám své dítě každý večer už déle jak 4,5 roku a ten čas mám. Jen třeba o 20 minut uspávání kratší, ale jakmile usne, tak čas logicky mám.

Holt děti někdy potřebují své rodiče, i když se jim to zrovna moc nehodí, to se někdy stává. Rodič by měl potřebě dítěte vyhovět. Zvláště u něčeho tak citlivého, jako je usínání, kdy opravdu záleží na psychické pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
16.6.18 22:36

@Rouckm my máme našt%estí barák, ale ty její kecačky jsou slyšet přes ventilačku. Ale neřeším to. Občas si takhle povídá i hodinu. Povídá si říkanky, části písniček nebo něco svého…
Ale u nás je vysmátá okamžitě kdy vejdu do ložnice, takže vím, že fakt jen vymýšlí a zkouší. Já trpělivě vysvětluji a hold jsou občas večery kdy tam jdu jednou, někdy 5× krát. Ale odmítám tam zůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 22:37

@Mia25 ja vysvetluju, hladim, uklidnuju, ale jakmile se vzdalim, zacne kopat nohama a vyvadet. Ach jo..snad mate pravdu. Prave moc nervy na to ho tam nechat rvat nemam… zatim si totiz nejsem uplne jista, co za tim je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
16.6.18 22:40
@Rouckm píše:
@Mia25 ja vysvetluju, hladim, uklidnuju, ale jakmile se vzdalim, zacne kopat nohama a vyvadet. Ach jo..snad mate pravdu. Prave moc nervy na to ho tam nechat rvat nemam… zatim si totiz nejsem uplne jista, co za tim je.

Rozhodně bych u něj zůstala. Je to malé dítě, rodiče mám mít jako jistotu. Ano, když přijdeš, směje se - má radost, že vidí mámu, co má dělat, brečet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 22:42

@Fjodorka tak to vas „obdivuju“ uspavat 4,5roku, to si opravdu nedokazu a snad I nechci predstavit. Svy dite/deti miluju, venuju se, mazlime se, ale odsud podsud. Nechci jim byt otrokem a emocionalnim sluhou. Prave, ten cas uspavani je vecer 30/40minut a to je pro mne velmi vzacne. Kazda to mame jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí