Syn teď odmítá usínat sám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
16.6.18 23:17
@Rouckm píše:
@Marie432875 :) dekuju. Asi mate pravdu, ze vnima, ze se neco bude dit/deje.

Ono ta tvá jistota, že je synovi dobře a nic ho netrápí, asi nebude úplně na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
16.6.18 23:21

@Rouckm ja naprosto chápu potřebu večerní pohody a klidu bez deti, taky to tak mam, ze potrebuji vecer chvili oddych pro sebe. Také nechci byt absolutní otrok svých deti, vím, ze mi můj pud sebezáchovy velí nemít je nonstop u sebe. Ale pri takových dnech je u nas proste jednodušší mu vyhovět a tu půlhodinku tam s nim pobýt, ať je v klidu. Ted, kdyz je i ten malicky uz větší a dobre spi, je to v pohodě. Dokud byl miminecko, bylo to hodne náročné. Naštěstí to netrvalo dlouho. Preji hodne sily a trpělivosti :hug:

• Citovat
  • Upravit
60
16.6.18 23:25

Nasi male je 23 mesicu a poslednich par tydnu dela neco podobneho. Dosud od narozeni usinala bez problemu - nejdrive u kojeni a pak jen po polozeni do postylky. Ted chce pit, mazlit atd., porad dokola, klidne i pres hodinu. Resime to tak, ze se k ni vracime na pomazleni i dat napit, ale pak vzdy odejdeme - nechame otevrene dvere, mluvime na ni z vedlejsi mistnosti… Ale nezustaneme lezet u ni. Nejsem teda zadny odbornik, ale selskym rozumem a materskym citem :-) bych rekla, ze dvoulete dite neni dvoumesicni dite a tudiz se uz zdaleka nedozaduje pouze toho, co „potrebuje“. Takze pokud nase mala zacne rvat, ze chce chlebik, dam ji chlebik, vraci mi ho, ze nechce chlebik a kdyz ho odnasim, tak krici ze chce chlebik, myslim, ze to neni tim, ze chlebik chvili potrebuje a pak ho zase nepotrebuje, ale spis tim, ze prochazi obdobim, kdy zkousi akce/reakce… A libi se ji davat veci a lidi kolem sebe do pohybu. Jasny, jsou rodice, co budou ten chlebik odnaset a prinaset i dvacetkrat bez ohledu na cokoli, ale pak jsou takovi, co usoudi, ze se nejedna o skutecnou potrebu a prinesou a odnesou pouze jednou. A tim nerikam, ze zadne dite nemuze mit skutecnou potrebu usinani s rodicem - to samozrejme muze. Je na rodici poznat, o co jde, kazdy zname to sve dite nejlip. Nazory, ze zakladatelka je automaticky spatna matka, kdyz se ji zda, ze ten jeji prcek s ni mozna jen cvici nebo ze snad nemela mit deti, jsou zcela mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 23:34

@hanka.br. asi ho znate lip nez ja. Jeste napiste, co by za to nektere matky daly… :pocitac: Bez nejakeho prinosneho nazoru sem uz prosim nepuste :* Copak nechapete, ze jsem si sem neprisla pro soud a nazory na moje rodicovske schonosti, ale pro nazory, zkusenosti a uhly pohledu lidi, zen, matek, otcu, co byli v podobne situaci? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 23:38

@suzyz Dekuju !!! :kytka: presne pro takove nazory a zkusenosti jsem tu. Skoda, ze nekteri to tu berou jako pranyr. Momentalne trochu tapu v tom, proc se jeho chovani zmenilo. Je to hodne nove, no, jeste jednou, diky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
16.6.18 23:40

@Marie432875 :hug: dekuju moc :kytka: Mam z toho obavy, ale zvladnem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
16.6.18 23:49

A nenapadlo te,ze se tam treba sam boji?u nas kolem 2 roku zacala pracovat fantazie a s tim spojeny strach z tmavych koutu pokoje,z bubaku a priser (ac jsme tim syna nikdy nestrasili).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
17.6.18 00:48

Uspavala jsem prvního od mala tak do 3,5 let. Sám mi pak řekl ze muzu nechat otevřené dveře a jít uklizet obývák. Poustela jsem mu tedy dětské písničky a pohádky aby u nich usinal.
Teď druhou uspavam také od miminka a v lednu ji budou 4. Nikdy jsem ji nezkousela nechat vyrvat nebo samotnou. Proste jdeme spat, jdu také, lehneme a většinou do deseti 15ti min usne. Necekam ze by brzo začala chtit spat sama, má nějaké bojave období, nechce chodit sama do jiných pokojů v bytě.
V říjnu čekám další a asi budem uspavat ve třech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
17.6.18 01:36

Vždyť si ten čas pro sebe sama zkracuješ tím, že tam s ním nejsi a o to déle pak usíná.
Nechápu, mám dvou roční a půl roční a už když jsem byla těhotná, tak jsem věděla, že ji chci každý večer uspávat, už jen proto, aby mě měla aspoň chvíli pro sebe, nežárlila a nebála se.
Kde vezmeš čas na sebe se dvěma dětma?

Tak nějak když jsem otěhotněla jsem věděla, že toho času na sebe moc mít nebudu, protože děti prostě potřebují rodiče, jistoty, klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
17.6.18 05:51

@Rouckm nemám zkušenost s usínáním, dite v klidu uspávam, ale tak 2 měsíce před narozením druhorozenatka se z prvorozenete stal neskutečný mamanek a to je dítě s pracující matkou zvyklé na hlídání od 4 měsíců. Takže ty děti cítí, že se něco děje, mnohem dřív, než se ten sourozenec narodí. Teď bych mu tvoji přítomnost dopřála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
17.6.18 07:11

@Rouckm zvládnete to. Těžko říct jak, treba hladce a s přehledem, treba se potrápíte, deti budou brecet a vy zralá na Chocholouška. Ale to nevadí, takhle to proste někdy je. Zase to bude jen obdobi a to pomine. Z blbych komentu si nic nedělejte, vždyť to je známa firma a prudí kde koho :hug:

• Citovat
  • Upravit
1594
17.6.18 07:18

@dupejj00 to by mi rekl, dokaze rict, kdyz se neceho boji. Spis to asi bude ten pripad co zminila @Cuddy kdy citi, ze se neco meni a najednou zacal vyzadovat veci, ktere driv nepotreboval. Dokonce nas I jednu dobu posilal z pokoje pryc.

No, proste prijmu fakt, ze je ted jina faze, ze nas ted bude zase nejakou dobu na usinani potrebovat.

Ale nerozumim tomu, ze nektere z vas nedokazi prijmout skutecnost, ze nekterym muze vyhovovat mit tech 30 minut, co mu vecer trva nez usne, navic. Treba jen popovidat si a venovat se manzelovi, ktery prisel po celym dnu z prace, pripravit nam veceri, poklidit nez dorazi, nebo si proste jen hodit nohy nahoru. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
17.6.18 07:20

@Marie432875 :hug: jeste jednou diky. Uklidnilo mne, ze jsou zde I rozumne zeny :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.18 07:52

@Rouckm je vtipne, ze kdyz nekdo nesdili tvuj nazor, tak je hned nerozumny.

• Citovat
  • Upravit
17.6.18 08:19

@Rouckm asi bych počkala, syn má taky dny kdy se vzbudí a chce k nám a jindy jsou dny kdy spí jak zabitý celou noc. Hold období ono se to zase spraví asi cítí že přichází „konkurence“ taky bych ráda aby syn před porodem začal spát v pokojíčku, ale spíš to vidím tak, že mimčo půjde do postele a on zůstane v postýlce v ložnici a když ho bude mimi rušit tak zkusíme pořešit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí