Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky mám 18 holčičku Leonku. Už od narození se budí každou noc.Snad jen 4 spala bez probuzení. Večer si dá mléko a i přesto stává. Zkoušela jsem jen čaj na klidné spaní a nepomohlo to. Poraťe čím by to mohlo být? Děkuji předem S pozdravem Ilona
Moje dcera začala spát celou noc až někdy ve dvou a čtvrt. Po nějaké době se začala zase jednou budit, trvalo to asi na tři měsíce
Vydrž, ještě má čas.
Osumnáctky, olepený v minisukních,
osumnáctky jdou, v triku jen tak na tělo.
Osumnáctky, samá miss, tak zlostí pukni,
osumnáctky jdou a kudy prošly hořelo…
Dítě vyjde lacino,
pár skleniček na víno,
noc na plné obrátky,
dítě je pak na splátky ![]()
Mě se skoro čtyřletá dcerka budí prakticky každou noc. S tím nic nenaděláš, dítě z toho musí vyrůst.
Mohlo by to byt predevsim tim, ze je mala. Ted taky tim, ze je vedro. Jestli je sama v pokojicku, muze se citit osamela… Nase trilete deti spi celou noc jen s nami v posteli, jinak se taky budi. Myslim, ze jednou z toho vyrostou
1
Je to normální, smiř se s tím.
Mne začala spát celou noc v kuse dcera až v 5,5 letech.
@Leonka Pac Já třeba nikdy nespala celou noc, v noci se vzbudím, zajdu si na záchod nebo se jen napiji a spím dál
Proč by musela spát celou noc? Pokud pak nechce pořádat pyžamovou párty, tak by mi to nevadilo. Moje 2,5 se taky občas vzbudí, ne teda každou noc, většinou chce jít na nočník. Vyčurá se a jde zase spinkat.
Děkuji za radu asi máte pravdu.Budu muset vydržet až jí to přejde. A doufat, že to bude brzo. ![]()
Ahoj je vidět,že už se to lepší stím spaním.Vzbudí se už jen třeba 2 nebo 1,ale dá si čaj a spí dál.Je fakt,že vypije celou flašku za noc.A pak jí plenka přes noc nestačí tak,že je mokrá.Tak uvidíme jak to bude přes zimu třeba je to tím teplem?