Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ludmilaadamkova píše:
@Kelsey no města jako Vansdorf atd.. to je 30 procent populace romská.. byty hodně levný.. kdo má rozum uzika odtamtud. Samozřejmě pokud někdo žije v chatě na samotě v přírodě mue to být super. Ale tamní městečka to je velký špatný.
a mongolové na práci tam byli, co si pamatuju a dost mě to překvapilo ![]()
@karkarka právě že byla. Žila jsem nějakou dobu v Liberci a tam jsme občas projížděli. Tech 30 procent bude tedy určitě nadnesených. Ono to trochu zkresluje, protože spoluobčané pobývají hodně venku a prostě sjou víc vidět.
@karkarka píše:
Tady s tebou musím souhlasit. Nechápu, co je tak strašného na šluknovskem výběžku, byli jsme tam na dovolené u známých a v pohodě. A stěhovat celou rodinu k příteli,(žili jste už spolu vůbec?) vždyť ty děti tam mají zázemí, kamarády.
Jenže oni tam jaksi musí žít celoročně, takže nože s malovanou střenkou a zrcátka, kterými je obdarují přírodou dojatí turisté, jako správné domorodce, je jaksi neuživí. Ono by to občas chtělo vytáhnout hlavu z podkřídla.
Je to blbé, ale vzhledem k tomu, jak je akce rozjetá, bych už na stěhování trvala. Je to velký kluk, bude to muset pochopit.
@fera21 píše:
Jenže oni tam jaksi musí žít celoročně, takže nože s malovanou střenkou a zrcátka, kterými je obdarují přírodou dojatí turisté, jako správné domorodce, je jaksi neuživí. Ono by to občas chtělo vytáhnout hlavu z podkřídla.
Kamarádka u ktere jsme byli tu celoročně žije. Práce je tu dost. Spousta lidí dělá v Německu. Takže vydělávají víc než jinde v republice. Byla si tam nekdy?
Rok jezdí za vámi na víkendy, nikdy jste spolu nežili? To by bylo pro mě hodně málo na obrácení života na ruby třem dětem.
A ke změně rozhodnutí. Syn není velký, aby uměl promyslet změnu se všemi důsledky a ty jsi nenechala otevřená vrátka pro cestu zpět. Musíš prodávat ten byt? Co budeš dělat, když to nevyjde? On to ani nemůže brát tak, že to zkusite a kdyžtak vrátíte.
Přítel se sem nemůže přestěhovat kvůli práci, to nelze. Právě proto, že se vidíme vzhledem k obrovské vzdálenosti takto málo, jen přes víkendy a prázdniny, nabízí se, že půjdeme tam. Mě je 35 let, potřebuji chlapa na vážný vztah. Ano jsou pro mě na prvním místě děti, ale ony s tím souhlasily a já teď už nemám moc možností couvat. Nás tu toho tolik nedrží, pryč jsem chtěla tak jako tak. Říkala jsem si počkám, až bude nejstarší dospělý a pak se vrátím do rodného kraje, ale to zase bude v tomhle věku další syn a na 13 let se tady nechci zazdít. Vidím to okolo sebe, všichni mladí, co můžou, utíkají pryč. Ano oni nemají závazky, já je mám a to hned tři, ale jsem si jistá, že je tento krok posune dál. Peníze z bytu si samozřejmě nechám jako rezervu, jako zadní vrátka, rozhodla jsem se tak, protože partnera miluji, ne proto, že vidím šanci se odtud dostat, to bych šla do rodného kraje, to jsem od rozvodu plánovala. Ale nechtěla jsem to udělat kvůli dětem, mají tu otce a pořád jsem doufala, že se jako otec začne chovat. Ale není to tak, bydlí 10 kilometrů a o děti nejeví sebemenší zájem. Teď máme jedinečnou šanci, toho člověka miluji, je mi s ním dobře, skvěle si rozumí s klukama, věnuje se jim tak, jak se jim jejich otec nevěnoval nikdy. Nechci tuhle šanci zahodit. Na druhou stranu mám strašný strach, co to udělá se synem, když ho budu tlačit. Proto mě to tak trápí a založila jsem tuhle diskuzi. Je to hodný, bezproblémový kluk, který mi se vším pomáhá, mohu se na něj spolehnout, je to můj parťák a nechci si s ním ničit vztah, neodpustila bych si, kdyby začal dělat nějaké blbosti z trucu. Bohužel se s ním poslední dva týdny nedá normálně mluvít, stěhovat se prostě nechce a víc mi k tomu neřekne. Dává mi ultimáta a vydírá.
Co navštívit psychologa? Nebo mediátora nebo kohokoliv, kdo by vám pomohl spolu mluvit…
@karkarka píše:
Kamarádka u ktere jsme byli tu celoročně žije. Práce je tu dost. Spousta lidí dělá v Německu. Takže vydělávají víc než jinde v republice. Byla si tam nekdy?
No, každý má asi jiný standard, ale bydlet v Sluknove, Rumburku nebo Varnsdorfu bych fakt nechtěla. V Německu se možná něco vydělat dá, ale ve Šluknovskem výběžku je slušné práce pomálu.