Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tohle mi dělal syn a taky nemluvil a čuměl furt někam do blba malokdy zareagoval mudr taky myslela, že je autista, ale autista neni ma jen aktivni spankovou činost či co a opožděnou vyvojovou křivku
jedne moji zname kluk nemluvil do 4 let
jen řikal e ukazal a zase e a ukazal neřekl mama ani tata a ve 4 letech je to dost divne, ale taky dneska řádí jak černá ruka a je v klidu ![]()
Pokud to rodice neresi, muze to byt i neco banalnejsiho - treba je hluchy. Vec, ktera se da treba docela dobre resit, ale musi byt vule. No, ale s tim nic nenadelas, treba uz to vi a jen to nevytrubuji do okoli…Pediatr si toho take jiste vsiml…
Kdyby to byl autismus a začali s ním intenzivně pracovat ve spolupeáci s psychology, nemuselo by to být tak tragické, synovec má Aspergerův syndrom, zhruba od tří let s ním jeho maminka intenzivně pracuje, dokonce šla dálkově studovat psychologii, a dneska je mu osm, chodí do druhé třídy, inteligenčně převyšuje naprosto všechny a všechno, což je normální, ale, zvládá školu bez asistenta, učitelka se velmi rychle naučila, jak na ńěj, takže okolí téměř nerozezná, že je jiný, vypadá spíš jako velmi chytrý introvert. Psychiatr říkal, že je to tím, že se s ním od malinka pracuje a Asperger není tak těžká forma. Tak jen pro informaci, kdyby byl autistický, možná by stálo za to, začít s tím něco dělat.
Ahoj, nasi kamaradi maji chlapecka a ma poruchu reci… hodne se bali autismu a nakonec je to toto, pry v osmi letech bude uplne v pohode a nikdo nic nepozna. Nemluvil vubec, ale rozumel, co mu kdo rika. Zacali to opravdu resit tak ve trech letech a jeste to dobu trvalo, nez dostali konecnou diagnozu. Chovani mel nestandartni… vic to nechci rozvijet, neni to omem decku.
Jen chci rict, ze neee vzdy to musi byt neco neresitelneho. Jinak jsem taky mela pocit, ze to neresi, ale spis se o tom docela blbe mluvi a pokud clovek neni hodne blizky tak vetsinou nema dost informaci.
Jinak moje dvouleté taky nemluví, můžu stimulovat jak chci, prostě nemluví, a nevím, jestli kdy začne
a autistická rozhodně není.
Zakladatelko, je třeba odborné vyšetření, normální to nevnímání není
.
@terinka4444 Hele neklesej na mysli, znám chlapečka, co má 2,5. Je moc šikovný a chytrý, ale nemluví nic kromě ee. A znám osobně vrcholového sportovce, svou „prací“ zajistil už v pětatřiceti na celý život sebe i rodinu, který ve třech letech, chtěl-li najíst, plácal rukama a při „napít“ ukazoval na pusu. Rozmluvil se pak rychle. Školka k nim poslala sociálku, bo navykládal učitelce, že ve špajzu s maminkou pijí rum
.
Mám syna 2,5 nemluví… Dneska jsem skoro s brekem prišla z klubíku kam chodíme, on se chova nestandartně, řešíme to ale od ostatních maminek vidím jen odsouzení… Já za to nemůžu, syn taky ne. Zakladatelko pokud chces kamarádce pomoc tak jí hlavně neodsuzuj, podej jí pomocnou ruku, jsem si skoro jista, že to řeší, jen o tom nemluví, ono je to totiž velice těžké.
@Katchus
kliiiid, můj na fotbale první rok lovil místo hraní na trávníku luční kobylky.. a jaká je to teď v 17ti opora týmu!! ![]()
@Melody 4 Vím, že je to OT, ale je mi líto, jaké máš starosti. Možná ti jen přijde, že vás maminy odsuzují a není to tak, protože tě tohle hodně bolí a jsi proto vztahovačná. A jestli ne a opravdu odsuzují, pak k tomu nemám co říct a ty se netrap
. Mají IQ šumící trávy… Moje dítě mi taky přijde, že se chová mírně nestandardně - v kolektivu se před dětma schovává, odstrkává je, krčí se v koutě. Dělat to začala ve 2 letech, ráda nejsem. No co už. Kdyžtak to budu řešit.
Řekla bych, že to bude nějaký typ poruchy. Ale to rodiče určitě vědí, co mu je ![]()