Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Svistice - já byla tak v šoku, že jsem tam stála jak tvrdé y… vůbec bych něco takového nečekala, ale měla jsem prostě nějaký blok tam vyzývat rodiče, aby ty hračky jejich děti vrátily… Přiznám, že teď, s dvěma dětmi, jsem víc bojovnější a reagovala bych asi akčněji, ale to je už jedno…Ale vím, že jsem mu tenkrát dala najevo pochopení, i doma pak před spaním jsem mu o tom povídala, že to od dětí nebylo hezké…
@Veverka83 Tak to já si klidně podám ty děti. Sice nerada vychovávám cizí haranty, ale když je to v zájmu mých dětí, tak mají smolíka.
Svistice- máš pravdu, měla jsem tenkrát být ráznější, ale je to pryč…
Víš, buď ráda, že si brání to svoje. Ono je to taky důležitý. Půjčovat se naučí časem, ale myslím, že není negativní, že se vyhrazuje. Myslím, že i tím se učí říkat ne. Taky se mi nelíbí, když jsme na písku a všichni se vrhnou na naše hračky. Sedím a koukám a když moje malá chce nějakou hračku zpátky, tak si jí ihned vezmeme.
Ja teda trosku OT-ale vy mate vazne takove vazby ke svym vecem??K babovkam??My vzdy nosime velkou tasku vseho mozneho a ve vysledku to u nas na hristich funguje tak, ze si deti hracky meni, pujcuji, male i bez dovoleni, v podstate si kazdy hraje s tim, co neni jeho. Protoze vetsinu deti vic zajima kamaraduv bagr nez jeho okoukana michacka… ![]()
@unuděná Tohle je v pohodě, když má každý něco a půjčují si navzájem. Řekla bych ideál a tak by to mělo být. Já mám spíš zkušenost, že hračky máme jen my, k nám si dřepne x dětí a všechny chtějí jen ty „top hračky“. Což je u nás zmrzlinový set
a o ten se všichni přetahují, což vede k řevu a vztekání (naštěstí ne u nás). Asi na to mám pech, že přitahujeme děti a rodiče, kteří přijdou jen s rukama v kapsách ![]()
@unuděná třeba u mě nejde o vazbu, ale o to, že prostě nemíním půlhodinku co jsem na hřištři řešit, vztekající se cizí dítě, žte chce něco našeho, co má kluk a nebo co si pujčí, že nechce vrátit.. a naopak
Jako třeba takové to, jak se sejde banda maminek a kecají, tak to beru, ale už jsem přestali pujčovat - cizím!!! lidem.. nemluvím teda o nějakém kyblíčku, ale třeba i autech atd.. Když kluk pujčit nechce, tak nechce.. nezná dítě, já maminku..