Syndrom náhlého selhání dechu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
20.2.13 15:49

syndrom náhlého selhání dechu

Ahojky. Doporučuju přečtení tohoto článku: http://www.maminka.cz/…rtym-mesicem
Není to vůbec žádná sranda a je asi opravdu potřeba být připravená na všechno… Na facebooku teď probíhá soutěž o ten přístroj na kontrolu dechu. Je to opravdu drahá věc:-( Kdyby jste se některá chtěla taky zapojit tak tady je odkaz: http://www.facebook.com/ElastiQ?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
20.2.13 16:35

Tohle není žádná novinka, už se to tu 1000× probíralo a troufám si tvrdit že 2/3 maminek monitor dechu používají nebo používaly. Myslím že 2000 za monitor není nijak vysoká částka když ohlídá život dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
20.2.13 16:42
@Anabellka píše:
Tohle není žádná novinka, už se to tu 1000× probíralo a troufám si tvrdit že 2/3 maminek monitor dechu používají nebo používaly. Myslím že 2000 za monitor není nijak vysoká částka když ohlídá život dítěte.

souhlasim. a na mmb i jinde se daji sehnat za pusu.Mam dojem, ze uz je to klasicka polozka na seznamu vybavicky pro dite. Rozhodne je to super vec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
20.2.13 16:56

Super věc to určitě je, pokud máte miminko, které je ochotné spinkat v postýlce :-) Náš junior spal v kolébce asi do čtyř měsíců, pak se přestěhoval ke mně do postele (budil se jinak po 30-ti minutách) a bylo po monitoru :-) A kamarádky prcek spal v postýlce snad pětkrát za půl roku, takže byla ráda, že ho měla jen půjčený. Ale určitě je to dobrá investice, obzvláště pro riziková miminka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
20.2.13 16:58

Ja ho nemam, ale asi budu porizovat ten na plenku i na tu chvilku, porad k malymu odbiham, kdyz spi, takhle si aspon chvilku odpocinu :)

• Citovat
  • Upravit
6836
20.2.13 17:01

Pokud bych měla nedonošence, pořídila bych ho, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
20.2.13 17:04

Já bych tady zas až tak nevzbuzovala paniku. Největší riziko je u nedonošených dětí, tam bych o monitoru dechu možná uvažovala, ale pokud je miminko donošené a zdravé, tak oni ty plané poplachy monitoru taky na psychickém klidu moc nepřidají ;) Já ho neměla a pokud bude druhé dítě v pořádku donošené, tak ho ani pořizovat nemíním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
20.2.13 17:08

Znám bohužel osobně maminku ktera měla krásnou donosenou holčičku, žádná rizika a přesto v 4 měsíci přestala dýchat… Takže u mě bez monitoru ani ránu. Snad do 8 měsíce jsme ho používali. Nejprve nanny pak respiense. Pak si ho malá sundavala, tak už bez něj a teď v roce spí neustále na brichu s hlavou v perine semnou v posteli, tak trnu.. ale kromě odebrání veškerého měkkého z postele s tím nic nezmuzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
20.2.13 17:09

Co plany poplachy, to je jeste ok, ale v porodnici nam to zelene blikalo na prazdnou postylku. Lepsi poplach a nic se nedeje, nez kdyz se deje a nas to neupozorni.

• Citovat
  • Upravit
Michelle32
20.2.13 20:09

@ncc1701 tak ty monitory jsou přecijen velice citlivé, když mají zaznamenat sebemenší pohyb při dýchání miminka a to přes matraci. Já vypozorovala, že to snímá prostě i otřesy „zvenku“, tedy když jsem prošla kolem postýlky, nebo třeba když se postýlka dotýkala naší postele a ja se na ní otáčela atp. Ale fakt je, že lepší planý poplach než se vzbudit pozdě…

• Citovat
  • Upravit
132
20.2.13 21:01

No tak já mám zkušenost takovou, že jsme zažili alarm už 8× a to má naše dceruška 6 týdnů. Je zdravá, donošená, dle všech tabulek…někdy s ní musím zatřepat, někdy ji alarm probere…ale pokud „nemodrá“ a jeví se v pořádku, sanitku nevolám. Zatím to naštěstí nebylo třeba. Dnes jsme měli poplachy dva, jednou už i 3× za noc…je to stres, ale bez toho??? Pche…Mám Nany i Snuza Go! a dodává mi to klid. Raději se x-krát vystresuju zbytečně než jednou nedoběhnout v čas a pak mít oči pro pláč… Nechápu, jak někdo dobrovolně tuhle tu pomoc nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
20.2.13 21:05

Mě právě přijde, že člověk se z monitorem víc bojí, mě spalo dítě na břiše vedle mě v posteli a nikdy jsem se o něho nebála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
21.2.13 09:17

Mám 4-měsíčního chlapečka - od začátku na monitoru. Ani jeden planý poplach. Monitor řval jen jednou a to byl opravdu problém - prcek nedýchal a pomohlo až když jsem ho sama rozdýchala na nic jiného nereagoval. Bylo to 10 dnů po porodu a přitom byl prcek donošenej. když spinká v postýlce se zapnutou chůvičkou tak jsem opravdu v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
21.2.13 10:23

To je docela děsivé, co popisujete. Mně doktorka říkala po porodu, že ho sama neměla a pokud je to dítě zdravé, matka nekouří, není v zakouřeném prostředí a nespí na bříšku, tak by se vůbec nebála. Nám to teda asi dvakrát taky spustilo planě, ale jinak ok. No představa, že ho rozdýchávám! Velký obdiv všem, kdo to zvládli. Teď má prcek kašel a rýmu a spí u mě v posteli, protože jinak nespí vůbec. A taky znám maminu, které obě děti spaly odmala jen na břiše, jinak neusnuly a v pohodě. Je to hodně individuální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
21.2.13 11:34

Ahoj
Mám čtyř měsíčního chlapečka Viléma a kdybych neměla monitor dechu, tak ho dnes nemám. Vilém se narodil v 37 týdnu, jen lehce nedonošený, nebyl v inkubátoru, vše v pořádku, 2,5kg, po čtyřech dnech nás pustili domů. Týden doma vzorně spinkal, papal. Moje maminka mi vnutila monitor dechu, když je tedy o trochu dřív narozený, někde si ho vypůjčila, dala jsem ho do postýlky, abych od ní měla klid… Týden po narození jsem psala se synem úkoly a Vilém spal v postýlce, ještě si pochvaluju jak hezky a dlouho spinká, najednou začal monitor houkat, letěli jsme k postýlce, když jsme malého popadla, tak se lekl a nadechl. Za dvě hodiny to samé, takže jsme jeli do nemocnice, kde jsme nakonec trávili na jipce tři strašné týdny. Malý se stále zapomínal nadechovat, rekord měl sedmkrát za noc rozhoukaný alarm, sestřičky z něj šílely. Všechna vyšetření měl v pořádku, naprosto zdravý, jen prostě když hluboce usnul, přestával dýchat. Postupně se toto zapomínání nadechnutí zmírňovalo, ale strach o něj mám pořád příšerný. Pořád musí být na monitoru a pozor, deska v kočárku snímá miminko jen když kočárek stojí, když jede, tak reaguje na otřesy.
Takže monitor určitě kupte, i zdravá maminka a zdravé miminko tohle můžou zažít. Když si představím, že bych tenkrát dopsala se synem úkol a pak našla v postýlce Vilémka mrtvého… Kdybych věděla kdo vynalezl tenhle monitor, postavím mu pomník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí