Syndrom nohy, ruce a ústa u dospělých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
5.11.16 17:31

Malemu na to dala doktorka tannohermal, je to jako tekuty pudr. Zmirnuje svedení. A pak taky ten fenistil kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
5.11.16 17:33

Mně pomohly tabletky Fenistil 24 a svědící kůži chladit gelovými polštářky z mrazáku. To byla jediná úleva! Drž se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13435
5.11.16 17:34

@ruzovaprincezna já měla…to bylo tak strašný…byla jsem absolutně nepoužitelná, bolela mě i kůže na nohách, došlápnout a jít na WC bylo utrpení…miliony jehel mi bodaly od chodidel až do mozku. Neskutečně to svědilo, bolelo ještě víc. Brala jsem dithiaden, Ibalgin. Nemazala jsem ničím. Takhle to vypadalo asi v půlce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
5.11.16 17:47

Mohl byste mi někdo říct, jak dlouho je to infekční? Malej má ještě fakt hnusné pupínky někde(tak on asi ještě bude), ale já už mám jenom málo viditelné zbytky a mírně se mi loupe kůže na prstech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.16 17:56

Taky jsem si to zrovna dneska fotila.. :P Nebudu odpovídat každé, všem děkuji za odpovědi opravdu moc.Je fajn vědět že už to někdo měl a přežil.. :P Je to k zbláznění. Fenistil kapky doma mám, pudr jenom právě ten sypací a nevím jestli bych si ho tam mohla dát..Sudokrém už taky nemám. To by mě taky zajímalo od kdy a jak dlouho se počítá, že jsme infekční ať to nešíříme dál, protože my jsme to museli taky od někoho kdo si to nehlídal dostat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
5.11.16 18:00

@ruzovaprincezna mě už to právě těžce deprimuje - malej totiž dostal vyrážku podruhé!!! a prý je to možné, když se s tím tělo nevyrovná… jsme se s dětskou doktorkou neformálně shodli že to je asi nedodržováním klidového režimu, když tu tady kolem mě běhá (14 m) naštěstí nemáme vážný průběh, ale už je to druhý týden, co jsme kropenatí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
5.11.16 18:05

@ruzovaprincezna infekční je to 10 dní, pomáhá koupat v kyselém nálevu (octan)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.16 18:06

@dalmati No právě u nás je teď asi epidemie nebo co, je to snad všude. My taky malej má 18m, nikam pořádně nechodíme, v poslední době nejezdíme a máme to..Ale jako mám asi tip - nechám si ho pro sebe.No ale tak nerada bych to šířila dál, jako můj tip..Ale co jsem dneska četla různý články tak všude je to taky trochu nějak jinak..Tak teď vůbec nevím jak dlouho vlastně budem infekční..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.16 18:07

@Kikla 10 dní od kdy? Od první teploty nebo až to odezní tak potom 10dní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
5.11.16 18:14

@ruzovaprincezna to mi povídej - chlap se kvůli nám přestěhoval do druhé poloviny baráku, protože profesně pracuje s dětmi a prostě náhrada za něho v práci není (náhrada bych byla já, ovšem zatím taktéž kropenatá)
oni říkají 10 dní, což je zítra počítáno od teploty, ale zase věřím, že malej infekční ještě bude, když to má podruhé (samozřejmě slabší)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
5.11.16 18:21

Od horečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
5.11.16 19:11

Dětem to vypuklu min. týden, já to prodělala před 2 lety, nikdo to ode mě tenkrát nechytil a letos ani my od dětí - já bych teda už měla být imnunní :nevim:…starší to měl téměř ukázkový - večer horečka, druhý den afty a pupínky na rukách, ale už mu bylo dobře, takže nás čekalo velmi výživných 10 dní. Mladšímu vyrašila pouze vyrážka na zadečku pod 5 dnech-tomu nic jiného nebylo-jemu jsem to mazala sudocremem, starší měl na rukách pár pupínků a nestěžoval si…Já vím, že mě ruce a chodidla děsně pálila a bolela, nesvědilo mě to vůbec…divná nemoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
5.11.16 19:13

Jinak doktorka říkala, že to trvá 7-10 dní a že je to kapénková infekce + se to šíří z puchýřků, takže obrana je proti tomu dle mého nulová, nakažlivost velmi vysoká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
6.11.16 11:56

@Adinka_2012 Obávám se, že imunní nejsi. Můj muž to měl 2×, stejně tak i syn. Je to 10 různých kmenů virů, takže se to dá chytit opakovaně.
Druhé nakažení mělo mnohem lehčí průběh, bylo bez teploty a pupenůbylo velmi málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
10.11.18 11:10

infekcnost

Chytla jsem to od syna, v pondeli a utery vysoke horecky, od ctvrtka pupence na rukach a nohach. Svedilo to tak, ze jsem nespala. Jedine co pomohlo byly kortikoidy :(
Volala jsem k dr, ze jsem to chytla a ze bych asi mela zustat doma. Rekla mi, at si bolavy krk vykloktam a kdyby se to zhorsilo, at dojdu. Velmi vtipny. Ze je to infekcni mi asi vubec nebrani jit do prace :D
ale dle selskeho rozumu soudim, ze bych do kanclu mezi 20lidi jit nemela. Takto vypadaji puchyrky ted.

Příspěvek upraven 11.11.18 v 15:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast