Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
nez se pujdu ztrapnit nekam do obchodu, rozhodla jsem se ztrapnit tady
.
Nejsem moc zbehla v inform.technologiich, predesilam.
Mame doma stolni pocitac, je star.syna, takze na nem vecne visi. Internet mame pres pevnou linku, primo u nej na stole.
Pred rokem jsem objevila existenci tabletu, a hrozne se mi libi. Uvazuju, ze bych si ho koupila, jen muj vlastni
, ale chtela bych nejdriv zjistit nejake zakladni info, co by se me z hlediska jeho uzivani mohlo tykat. Napr. - konkretni dotaz - jak bych treba mela resit to internet.pripojeni ?
Kdyz pujdu do kramu, chci byt uz trochu in a neco o tom vedet ![]()
A kdo ho mate, jste spokojeni ? Cenu si predstavuju tak do 6-7 tisic. Lze to ?
Dnes jsem tak koukala na netu, a nerozumim napr. jaky je rozdil mezi „iPad tablet“ nebo „tablet PC“ ..... ?? nekde zaznelo, ze lidi si pletou oznaceni, rikaji vsemu tablet, pritom tabletPC je neco trochu jineho… no jsem zmatena.
Proste reknete mi neco o svych tabletech prosim ![]()
Moc se taky nevyznám, ale ipad je od Applu jako iphone a spol.
My jsme měli na cesty netbook(malej notebook), jenže pak ho manželovi ukradli, dostal slevu na pad samsung galaxy. Fuj. Psát prstama na dotykovce, nemoci mít víc oken vedle sebe…děsný to je a já bych si to nikdy dobrovolně nepořídila.
Internet tam může být přes wifi a nebo jsme tam měli na krátko i od operátora.
Ale za mne fakt ne, na používání je to děs. Ale prej ho teď všichni mají
Já zůstanu u notebooku.
Já bych brnkla Kotkovi
promiň ale při slově tablety vidím tu reklamu ![]()
A tak neuvažovala jsi třeba nad netbookem? O Tabletech taky nic nevím, ale myslím, že když se v obchodě poptáš, tak se určitě neztrapníš
![]()
ahoj,pokud moje drobné znalosti stačí tak tablet pc je jen přídavné zařízení k pc. jinak internet-buď si domu pořiďtě wifi na kterou píchnete linku a bude připojení všude po bytě signálrem nebo si můžeš pořídít tablet s 3g takže v něm budeš mít simkartu a připojení platit-super na cesty. ipad je od applu,bacha nemá třeba usb atak a jinej operační systém. hlavně nezapomeň že to je mobilní zařízení,takže něco jiného než třeba notebook. doufám že jsme aspoň trochu pomohla ale věřím že tu budou zkušenější ![]()
@Monika_1192 píše:
A tak neuvažovala jsi třeba nad netbookem? O Tabletech taky nic nevím, ale myslím, že když se v obchodě poptáš, tak se určitě neztrapníš![]()
K tomu bych hned pridala otazku - rozdil mezi netbookem a notebookem ? ![]()
Uznej, ze na vsechno se tam fakt ptat nemuzu ![]()
@nakukovatelka píše:
K tomu bych hned pridala otazku - rozdil mezi netbookem a notebookem ?
Uznej, ze na vsechno se tam fakt ptat nemuzu
netbook je totálně nevýkonej… toť v kostce
takže záleží co od toho čekáš,na prohlížení netu yb to mohl stačit,jde hlavně o to že je opravdu dobře přenosnej-malej a lehkej
Mozna bych mela tedy specifikovat, k cemu ho chci vlastne pouzivat -
chci se pripojit na net, doma samozrejme, a vzit si ho treba o vikendu na chatu nebo na dovolenou (taktez kvuli netu)
chci tam mit word, excel, ukladat fotky atd.
Příspěvek upraven 23.04.12 v 15:35
@nakukovatelka píše:
K tomu bych hned pridala otazku - rozdil mezi netbookem a notebookem ?
Uznej, ze na vsechno se tam fakt ptat nemuzu
netbook je mini notebook
. Já ho mám a jsem spokojená. Tak já myslím, že na tabletu nic extra složitého nebude, však je popros, ať ti ho předvedou. A já yc se tam klidně ptala na vše, vždyť od toho tam jsou, ne?
![]()
Edit. jinak rozdíl žádný, jen tam nedáš CDčko
@nakukovatelka píše:
Mozna bych mela tedy specifikovat, k cemu ho chci vlastne pouzivat -chci se pripojit na net, doma samozrejme, a vzit si ho treba o vikendu na chatu nebo na dovolenou (taktez kvuli netu)
V tom případě bych si být tebou pořídila buď nový notebook a nebo netbook, pokud nejsi šílenec, který musí mít každou novinku.
I k tabletu jde dokoupit externí klávesnice, což by ho teda v mých očích trošku vylepšilo, jenže ta srandička stojí minimálně 2 tisíce ![]()
@nakukovatelka píše:
Mozna bych mela tedy specifikovat, k cemu ho chci vlastne pouzivat -chci se pripojit na net, doma samozrejme, a vzit si ho treba o vikendu na chatu nebo na dovolenou (taktez kvuli netu)
přesně k tomu je netbook. a jo,do tabletu nedáš cd,což může někomu vadit ale ani všechny netb nemaj cdromku
@nakukovatelka píše:
v tom případě mi Tablet přijde jen jako zbytečnej luxus
![]()
@spiky01 píše:
přesně k tomu je netbook. a jo,do tabletu nedáš cd,což může někomu vadit ale ani všechny netb nemaj cdromku
Takze nektere netbooky CRrom maji ? Tady nekdo psal, ze ne, myslim
Ale me primarne o CD ani nejde, jen se ptam.
Hlasuju pro netbook, mam a pouzivam denne ![]()
Tablet je zbytecnost
Mimochodem k tomu pripojeni na net na chate
---mate ta wifi?