Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@marmelada78 píše:
Tento závěr jsi vyvodila z toho, že to zvládá Tvoje dítě? To gratuluju. Ale jsou děcka, co se v autě nudí, povídání s matkou je baví max hodinu, pak se vzteknou, poblijí, přidusí zvratkama, matka musí pološílená zastavit na místě, kde jde o život a snaží se prosoukat mezi předními sedadly k modrajícímu dítěti, protože nemůže ani otevřít dveře.. a takových situací se svým vzteklounem jsem zažila několik. Co máme tablet je svatej klid.
Abych odpověděla zakladatelce - koupila bych normální, máme nějaký Asus a dobrý.
Klidne a neklidne dite neni o vychove. mam 2 deti, oba maji stejnou vychovu a jedno je strasny neposeda, druhe opak. tablet maji oba
zda techniku malym detem ano ci ne, je stejne di/ylema, jako latkovat ci ne, ockovat ci ne, etc. kazda to vidime jinak a snazime se jednat ve svem nejlepsim presvedceni. ja o sobe tvrdim, ze jsem pohodlny rodic, s detma jdu radsi do krouzku nez „rozdelavat vodovky doma“, bruslit aj. dovednosti je nauci lepe jina autorita nez ja,… a kdyz se vecir vracime dom /mame tydne 6 krouzku/, tak detem do ruky tablet supnu a jdu varit v klidu veceri a chystat veci na spani
mala mela nedavno 6 tydnu zanet kycle a jak se mi kazdy tyden v cekarne v nemocnici hodil
a rekla bych, ze plno maminek mi moji hodnou holcicku s tabletem, ktera hodinu v cekarne neknourala, nebehala, neplakala,… zavidelo ![]()
@silvik.sk to neni o podareni ci nepodareni, dat svym detem tablet bylo me rozhodnuti, kdy jej budou pouzivat ci net, to koriguji ja. deti nemam vztekle, neznam obdobi vzdoru ani u jednoho, pristupuji k nim jako k osobnostem a snazim se jim vyhovet, kdyz to jen jde. a to, ze znaji od mala techniku (ovladaji nejen tablet, ale i pc, tv, mobil), to myslim, je jen pro jejich dobro, navic je to motivuje ucit se cist, pocitat, soustredit se, rozviji motoriku, psychiku. nez jak tady jiz moudre uvedl- nez tupe zirat na televizi.
Příbuzní koupili dceři v roce a půl taky rovnou normální… Samozřejmě nějaký obyčejný levnější. Nejdřív jsem na to zírala, teď už mi to přijde celkem normální. ![]()
@markytka3
tak v tomto souhlasím - dát nebo nedat dítěti tablet, je pouze o rozhodnutí rodičů ![]()
Myslím, že zvládání techniky i moje dcera dožene, až sama uznám za vhodné, že je na to vhodný čas ![]()
@silvik.sk presne tak, kazdy rodic to vhodne obdobi uzna v jiny vek ditete, stejne tak, jako dat dite do skolky/skoly, apod., nekdo ma rad jablka, nekdo hrusky… ![]()
@silvik.sk píše:taky mám vzteklý dítě, psala jsem to tady mnohokrát… přesto jsme to zvládli bez tabletu a nejsem matka roka, takže si proto dovolím napsat, že když se to povedlo mně, může se to podařit i jiným. Ale kolikrát je prostě nejsnažší dát do ruky tablet, hlavně aby byl svatej klid.
Když se to povedlo Tobě, může se to podařit i jiným. Opravdu argument jak stehno.
Tvé komentáře tak trochu budí dojem, že se za matku roku považuješ. ![]()
@markytka3 píše:
a rekla bych, ze plno maminek mi moji hodnou holcicku s tabletem, ktera hodinu v cekarne neknourala, nebehala, neplakala,… zavidelo
„Hodné děti“ s tablety v ručkách tedy jiným maminkám v čekárnách či restauracích opravdu nezávidím… takových dětí je mi líto a o jejich maminkách si povětšinou myslím všechno jiné, jen ne to, že bych jim záviděla.
To jen čistě na okraj… pro rozšíření obzorů… že ty emoce a pohledy, s nimiž se na Tebe jiné maminky dívají, mohou být od „závisti“ hoooodně daleko.
@BohunkaP píše:
„Hodné děti“ s tablety v ručkách tedy jiným maminkám v čekárnách či restauracích opravdu nezávidím… takových dětí je mi líto a o jejich maminkách si povětšinou myslím všechno jiné, jen ne to, že bych jim záviděla.To jen čistě na okraj… pro rozšíření obzorů… že ty emoce a pohledy, s nimiž se na Tebe jiné maminky dívají, mohou být od „závisti“ hoooodně daleko.
Tak to byla trochu nešťastná formulace asi o té závisti.. Nicméně mně je zas líto dětí, na které matka v čekárně permanentně dokola štěká "bud ticho. sed.. nekopej do toho.. nevrt se.. bud zticha.. co děláš… " to mu fakt radši dám telefon s nějakou hrou než tohle ![]()
@marmelada78, takových dětí je mi líto taky… Nicméně jsou jiné možnosti, nejen tyto dva extrémy
@BohunkaP to o te zavisti, bylo samozrejme mysleno jako hyperbola
ntb. Meli jsme s sebou i pastelky, omalovanky
a opakuji pro mene chapave, ze muj nazor je, ze zda ma ci nema dite v ruce telefon ci tablet, je jen a jen veci dotycne mamky. A intolerance k opacnemu nazoru nez maji nektere zeny zde k jinym mamkam, je mi na tomto foru hodne nesympaticka!!
@markytka3 píše:
zda ma ci nema dite v ruce telefon ci tablet, je jen a jen veci dotycne mamky.
V tom se naprosto shodujeme - jak jsem psala už dvakrát, mám úplně stejný názor.
Takže ta hloupá ironie je celkem zbytečná. ![]()
Zažila jsem zrovna včera situaci, kdy tablet pomohl. Já se vracím z práce po šesté, dítě vyzvedával ze školky manžel. Takže malou hlídal než jsem dorazila. Bohužel ale má pracovní pohotovost a zrovna mu volali, tak se nemohl malé věnovat. A je lepší pustit TV nebo dát tablet?
@Kaac, je to úplně fuk
To, u čeho zrovna tohle dotyčné dítě vydrží déle a klidněji…
protože o nic jiného v této situaci přece nejde… než aby v klidu sedělo a neotravovalo tátu, který pracuje.