Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Jezdíte už někdo s větším miminem ve sporťáku Junama Impulse? Uvádí se, že je jen 30 cm široký, zdá se nám to málo…
Ano jezdím. Malá má teď 10 měsíců, jezdíme v něm od půl roku. Je velký dost. Dokonce i peřina se pod ni vejde nebo tlustá deka. Jediné co mi na sporťáku trochu vadí, je to madlo, je moc nízko, je posazené kousek nad nohama mimča, dala bych to výš a víc k pasu. Vadí to všem maminkám, které znám co mají tento kočárek. Jinak dle mého názoru nemá chybu.
@nufak Šířka nevadí, ale vadí mi přílišná hloubka sedu a náklon opěrátka při nejvyšší poloze sedu. Vzhledem k dost širokému sedu je to dost naklopené a dítě se ve sporťáku spíš povaluje než aby sedělo rovně. Oproti Chicco golfkám, kde dítě sedí rovně jak prkno je to velký rozdíl.
Co se ale týká pohodlí i na spánek, na to si nemůžu rozhodně stěžovat. A také pohodlí jízdy je super jak pro mě tak pro dítě.
Tak já mám Junama Impulse Arctic a opěradlo zad nám jde dát do úplně rovného sedu, přesně jako prkno.
Já mám Junama impulse len, jezdíme 8 měsíců a musím zaklepat zatím bez poruchy, naprostá spokojenost
. Za chvíli budeme brát sporťáček tak sem zvědavá. Líbí se mi, že se dá taky otočit v obou směrech a přijde mi prostorný.
Mám Junamu ve verzi eco. Nelinka má 2 roky a do sporťáčku se vleze i s fusakem. Sporťák je prostorný. I korbička byla veliká, malá v ní byla až do 9 měsíců ![]()
Tak já také ještě přidám čerstvou zkušenost, dítě povyrostlo a ztěžklo
Bydlíme v kopcích a ač je sporťák pořád super pohodlný i s fusakem, tak už je to teda tíha obrovská. Když člověk ještě táhne malej nákup, tak je to fakt nářez ![]()
Ale to se obávám bude nešvar všech trojkombinací.
My jsme dloooouho vybírali kočárek, který by nám vyhovoval. Koukali jsme na internet, chodili po prodejnách a taky byli kouknout na veletrhu. A Junama vyhrála. Jakmile jsme se s kočárkem projeli a vyzkoušeli jsme si ho nebylo nad čím váhat. Oproti ostatním kočárkům nám přišla odlehčená, krásně odpružená a snadno ovladatelná. ![]()
Ahoj holky, přidávám taky vlastní zkušenost. Kočárek Junama jsme si pořídili ve verzi Carbon. Korbička je velice prostorná, dcera v ní byla do 10 měsíců. Pak jsme přešli na sporťáček, se kterým jsme také nadmíru spokojeni. Abych to shrnula mezi pozitiva patří odpružení, snadná manipulace, bezproblémová údržba, gelová kolečka, venkovní polohování zad, oboustranné nasazení korbičky i sporťáčku a také výbava kočárku. S kočárkem jsme spokojeni, žádné negativa jsme na něm nenašli. Pořídili jsme si také autosedačku Lux, na které jsme především ocenili její velikost, bezpečnost, snadnou manipulaci, vyjímatelnou novorozeneckou vložku, možnost houpání a také snadnou údržbu. Kočárek i autosedačku Junamu jen doporučujeme ![]()
Ahoj holky, prosím o radu
Uvažujeme o koupi kočárku Junama Impulse chess. Byli jsme se podívat na prodejně a jsme z něj nadšeni. Ale byli bychom moc vděčni za každou zkušenost s tímto kočárkem. Děkuji ![]()
@chmelarka s kočárkem Junama impulse chess zkušenost sice nemám, ale myslím si, že bude hodně podobný jako ostatní junamy impulse. Bude se lišit vzhledem. Jak sem psala (příspěvek nad tvým) mám kočárek Junama impulse carbon a jsem velice spokojena ![]()
@zuzikpos děkuji. Na prodejně nám paní prodavačka říkala, že Junama impulse chess má větší košík pod kočárkem na magnet a prodlouženou stříšku na boudičce. Což se nám líbilo. Projeli jsme se po prodejně, a moc moc se nám kočárek líbil. Zdá se nám pořádný oproti jiným kočárkům. Ještě se nám moc líbily ty gelové kolečka. Co na ně říkáš, si spokojená?