Hospodaření na mateřské dovolené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.12.14 10:26

@marrlinka chlap je lepší vychytávač akcí než já :lol: Nakoupí úplně v pohodě, většinou si to tedy sepíšeme, ale když vidí něco „zajímavého“ tak to koupí a já z toho pak něco stvořím. A když mi něco chybí, tak si pro to s dětmi při procházce dojdu. Velký nákup už se s nimi dělá hůř…Chodí domů kolem 6-7 a buď nakoupí cestou z práce autem nebo si odfrkne a pak jde pěškobusem…Jo a vložky, tampóny poslední roky moc neužiji, tak to neřeším, ale až dojde na pravidelný nákup, tak ten si udělám v drogérce sama, ale vložky do porodnice mi koupil úplně v pohodě a správně, já totiž měla furt dost času a pak je neměla :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.12.14 13:51
@Ukulina píše:
Věřím, že vám to funguje a jste spokojení.
Já si neumím v praxi přestavit, že bych měla jedny peníze na jedno dítě, další na druhé, další na jídlo… Jsme v tom teda chaotik a lenoch. Tzn. neříkám tím, že to máte špatně, jen pro mě nepředstavitelné. :)

on je starší syn můj, proto mu výdaje platím z alimentů. Mladšímu chlap pořizuje plíny, zbytek obstarávám já. Ale jak je třeba něco nákladnějšího, platí to chlap. Ono to není striktně rozdělené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.12.14 16:02

@martina.se Jj, když se to napíše vypadá to asi jinak než praxe. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.12.14 18:15
@marrlinka píše:
tohle mě docela zaujalo, nejsi jediná, která píše, že nakupuje manžel…to vám chlapi chodí po obchoďáku a nakupují hovězí na polívku, květák za slušnou cenu a tampony v akci? :think: Vůbec to není rejpání, posím neber to tak. Jen že si to u nás vůbec neumím představit ani z časového hlediska (muž věčně v práci) ani z praktického hlediska (vidím akci - vymyslím další jídlo, mám přehled o zásobách doma, nelíbí se mi cena, tak vymyslím alternativu, není hezké maso, jdu k řezníkovi)

Můj chlap nakupuje 90% běžné spotřeby domácnosti. Já nemám na chození po obchodech čas. Myslím, že momentálně má i mnohem lepší přehled, co je „výhodná cena“ než já. Vaří rád, takže kvalitní surovinu pozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
13.12.14 18:42

@Ivouše co se malá narodila, máme společný účet. Dřív jsme měli 6 let každý svůj, teď jsme dali prachy do kupy a je to super.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
72725
13.12.14 19:47
@Ukulina píše:
@martina.se Jj, když se to napíše vypadá to asi jinak než praxe. :)
:mrgreen: ono to zní blbě, že děti oddělujem, ale společné financujem společně, já svoje sama, on svoje též sám ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.12.14 19:55
@martina.se píše: :mrgreen: ono to zní blbě, že děti oddělujem, ale společné financujem společně, já svoje sama, on svoje též sám ;)

To oddělování mi nevadí, to je každého věc. :) Já si neumím přestavit, že bych si to uměla ošéfovat tak, abych věděla, co z jakých peněz platím. Jsem na to líná. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.12.14 19:58
@Ukulina píše:
To oddělování mi nevadí, to je každého věc. :) Já si neumím přestavit, že bych si to uměla ošéfovat tak, abych věděla, co z jakých peněz platím. Jsem na to líná. :)
:mrgreen: jde o zvyk - mám jednu peněženku přímo na nákupy jídla atd..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.12.14 20:02

@martina.se Jo, je to o systému a zvyku. Rozhodně lepší než nesystém! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie