Tampony v šestinedělí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1288
16.3.10 12:33
erdita píše:
ja zse po trech tydnech po porodu si dala tampon a uplne v poradku nevidim duvod proc si jej nedat.taky mi to sice nikdo nedoporucoval ale ja si vzdy udelam po svem a navic vlozky od srdce nesnasim nemuzu s nimi ani spat,proste jsem asi moc pohodlny clovek.a ve spojitosti s nocnim kojenim,mokrym trickem,bolesti prsou a jeste k tomu mezi nohama vlozku,hrozny pocit........takze ja si tampon dala a ziju :D a bez zdrav.komplikaci

já mám tedy normálně k vložkám také odmítavý postoj,jsem zvyklá při menstruaci používat tampony,ale v šestinedělí bych to neriskovala,fakt je tam riziko infekce i když neznám nikoho kdo by ji měl ale taky neznám nikoho kdo by používal tampony v šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
16.3.10 12:41

Tak jasné je, že jsou vložky jednoznačně lepší a v prvních týdnech určitě používat. Já jsem si celý sestinedělí píchala clexane, a dokuď jsem si ti píchala, tak jsem pořád trošku krvácela nebo možná špinila. Tak tu poslední dobu už jsem používala i tampony, protože už to byl děs. Ale to už ani nebyly klasický očistky. Nic jsem z toho neměla, ale to byla asi fakt jiná situace, protože v šestinedělí při minulých porodech, kdy jsem ten jsem ten clexane nebrala jsem krvácela max. 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stupet
5.3.12 12:20

Nevím, nevím....

Zrovna řeším tenhle problém. U prvního dítěte jsem se trápila celé šestinedělí vložkama. Mám za to, že mi i v porodnici říkali, že tampóny v žádném případě, protože hrozí riziko infekce. Ale má kamarádka používala v šestinedělí vložky pouze 5 dní co byla v porodnici a doma začala používat normálně tampóny s tou největší absorcí. A nic se jí nestalo. když jsem jí řekla, že by neměla, ukázala mi od těch tampńů příbalový leták, kde bylo napsáno, že jsou vhodné pro ženy s velmi silným krvácením a pro ženy po porodu. tehdy jsem jí oponovala, že to neznamená šestinedělí, ale menstruaci po šestinedělí. Ona mi odpověděla, že to je nesmysl, protože po šestinedělí je už tělo naprosto v pořádku a v „původním stavu“, takže by tam nepsali po porodu. no něco na tom asi je, ale i tak nevím. Za necelé dva měsíce budu opět rodit a přemýšlím, jestli do toho jít nebo ne. Ale strach asi zvítězí a já se budu opět týrat vložkama.

• Citovat
  • Upravit
53
5.3.12 14:03

Taky nemusím vložky, ale u obou dětí v šestinedělí jsem je měla. Taky jsem se neodvážila si vzít tampon. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.6.12 15:05
@Anonymní píše:
Spíš taková blbá otázka - v šestinedělí asi není možnost koupání, co? Myslím tím v nějakém přírodním koupališti třeba. Při malém špinění třeba s tamponem. Je riziko infekce vysoké? Mají být děsná vedra. :!

No já bych do toho rozhodně nešla. Jednak v šestinedělí nemáš tampon používat a hlavně máš celý spodek otevřený, takže pro nějakou tu infekci je to přímo ideální. Nelajzla bych si to - taky jsem rodila na léto, celá sezona přede mnou, ale vydržela jsem to. Koupání jsem si zkrátka užila až letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
29.6.12 15:40

Já používám tampony od 17 let, oba porody mám plánovaným císařem, krvácení po 1. porodu trvalo pár dní a po druhém o pár dní déle než po prvním (ale už si to tak nepamatuju), nicméně ani náhodou mě nenapadlo do sebe ten tampon zasouvat, naopak měla jsem k němu zejména po prvním porodu celý rok odpor (a pak už nebylo na co, neb jsem zas otěhotněla, haha, ale po 2. už to nebylo tak extrémní, jen si vzpomínám, že mi strašně vadila ta „umělost“ vložek (teď myslím používaných už na menstruaci, ne v šestinedělí), a že mi najednou přišlo úplně jasné, proč někdo používá látkové pleny.
Ad jít se koupat v šestinedělí, to by mě taky asi ani nenapadlo, ale hlavně je potřeba se na to dívat tak, že šestinedělí je takové „období hájení“ mámy i dítěte, jsou ve fázi zvykání si na sebe, zajetí režimu, oba nějakým způsobem rozbolavělí a náchylní rizikům vnějšího prostředí, nedovedu si představit, že bych vyjela třeba s třítýdenním dítětem na celý odpoledne k vodě, určitě netvrdím „zavřít se doma a nevylézat“, to ne, ale prostě mi přijde, že to miminečko patří někam do svého klidu, pelíšku, kočárku, a ne do horka a řevu koupaliště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
29.6.12 16:13

Tak já teda tampony používala i v šestinedělí nesnášim vložky ale uplně strašně je nesnášim takže jsem to vydržela 14 dní a nazdar najela jsem na tampony sice ta spotřeba byla šílená ale neměnila bych to. neměla jsem teda čistky nijak dlouho po těch 7-14 dnech už to bylo fakt minimum no :nevim: Jinak na koupák asi ne e je tam spousta fujtajblů a jak píšou holky jsi tet hodně náchylná. nicméně pro miminko by to taky nebylo nic moc v těhle vedrech je lepší s nima být doma nebo vyjít navečer když už neni tak hnusně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
29.6.12 17:09

Já bych to asi neriskla, kvůli té infekci, šestinedělí je hold šestinedělí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7907
29.6.12 17:09

Mně dokonce v porodnici dr nakázal nepoužívat tampony. Já je totiž používala pořád. Vložky brrr, No a zeptala jsem se. Ale zakázáno kvůli infekci. Dá se to vydržet. Zítra mám měsíc po porodu a chodím už jen s intimkou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.13 01:39

Mně bylo po prvním porodu od doktora zakázáno tampóny v šestinedělí používat, takže mě to ani nenapadlo. Ale mám dvě známé, co je začaly používat hned po propuštění domů, tedy asi týden po porodu a přežily ve zdraví obě :-D Ale i tak jsem zůstala po druhém porodu v šestinedělí věrná vložkám, i když jsem nepotřebovala žádné extra hojení (při prvním synovi jeden steh uvnitř, u druhého už vůbec žádný). Ale v obou případech mi hned na šestinedělí najela menstruace, a to jsem je už používat začala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.5.13 12:40

Ahoj, našla jsem i tento článek: *Mýty kolem škodlivosti tamponů svorně vyvrátily odborníci i ženská praxe: pokud zvolíte správnou velikost nevysušují a nedráždí tak poševní sliznici, a nezpůsobují obávanou poševní infekci, pokud k ní nezavdáme příčinu při samotném zavádění tamponu. A když kamarádka bude tvrdit něco jiného, pak se nabízí argument, že naopak, v tomto ohledu jsou méně bezpečné vložky, protože právě na jejich povrchu se mohou přenést bakterie z oblasti konečníku do pochvy. atd atd.. *..při minulém porodu jsem na tampony přešla asi ve 4 týdnech, hojení jizvy probíhalo lépe než když je to tam neustále zapařené vložkami.. co člověk to názor, a jiná zkušenost..

Příspěvek upraven 03.01.17 v 04:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.16 20:59

@Slysil je my to blbe ale musim se zaptat jsem uz po druhém cisari i prvniho jsem vydrzela s vlozkama ale ted u druheho uz jen dokapavam…vlozky uz ciste tak jsem zavedla tampon ale jak to tak ctu…nemnela jste problémy..ja to rysknu uz me boli jizva boky špatně se to hoji..furt s kalhotkama a vlozkama

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.16 21:00

@Slysil je my to blbe ale musim se zaptat jsem uz po druhém cisari i prvniho jsem vydrzela s vlozkama ale ted u druheho uz jen dokapavam…vlozky uz ciste tak jsem zavedla tampon ale jak to tak ctu…nemnela jste problémy..ja to rysknu uz me boli jizva boky špatně se to hoji..furt s kalhotkama a vlozkama

• Citovat
  • Upravit
1109
21.10.18 17:04

Holky, já jsem 4týdny po porodu a cca po 17 dnech očisky už nebyly, měla jsem jen slipovky a za celý den na nich nic nebylo, tak ted, v patek mi přišla MS - jeden den jsem použila vložku a to fakt nešlo, od druhýho dne používám tampony.
taky mi všichni říkají, že je to špatné a jak to škodí, ale já jí mam z vlžek zapařenou a dokonce se mi dole v záhybech pysků udělaly takový malý trhlinky, který bolej, a do tech se mi dostávala krev z vložky a bolelo to ještě víc …

na netu jsem našla, že pokud se daji dobře zandat a vyndat, tak není problém, správná velikost a tak…

za sebe si myslim, že pokud už nemá žena očistky, tak používání tamponu ničemu nevadí… pokud to nevadí ženě…

ale každá ať si to dělá jak chce …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.5.23 16:54

Ahojkyy Též by mě zajímalo jak to s tím tamponem je já sem 5 tyden v 6 neděli a dole to neboli a podle mudr jde o menstruaci a děloha je v normální stavu já bohužel nemám miminko přišla sem o něm skoro v 6 měsíci ale 6 neděli mám a paní mudr jsem se zapomněla zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí