Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tracy píše:
tak vanilkové musíme taky ještě příští týden někde splašit ať máme voňavé vánoce a hned si přikoupím ještě ty karamelové latte,i manžel si večer dělal a myslím,že bude bítka![]()
Holky jaké jsou ještě kafíčka s příchutěmi nebo taková ta sladší do DG?Ráno si děláme cafe au lait nebo jak to je.Já nejsem vůbec na ty silné obyčejné kávy a chlap si dá občas.
A jak to vůbec probíhá u obyč. gusta ten proces?máme tu creativu a říkám si jak se to asi dělá u toho obyč,vyměřování vody atd?
My máme DG Krups a mám už odměřené skleničky a hrníčky. Třeba to Lungo si nechávám na 200 ml místo 120 a ještě si tam liji mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivuc tam se to nastavuje dle vybrané kávy,pokud nastavíš kafe kde se dává horká voda tak to dává horkou vodu,když nastavíš ledové kafe teče studená.Když nastavíš průtok (jmenuje se to jinak) tak teče pouze horká voda a dá se tím zalít i čaj. Jakmile ti to načepuje samo vodu zeptá se tě to jestli chceš ještě více pokud dáš ok tak ti ještě voda přiteče a stiskem libov. tlačítka si to zastavíš takže si můžeš udělat kafe jak chceš slabší s více vody.Ptá se to automaticky u každé kapsle když nedáš nic tak to pak ukončí
JE to fakt super věc ta automatika,jsem moc ráda,že jsme do něj šli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mufice takže u manuálu to prostě teče voda až si ji sama zastavíš jo?u toho mého se to taky může nastavit i manuálně,ale ještě jsem to nezkoušela a ani to nebudu asi zkoušet.Jo lungo je dost silné kafe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak holky skleničky na latté mají zase skladem tak jsem si je hned přiobjednala a rovnou jsem vzala 2× vanilkový latté tak uvidím jak mi bude chutnat.
Nechce někdo na výměnu latté karamelový a latté chai tea?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky
dnes jsem dokoupila cafe lungo (jaky je rozdil mezi lungem a au lait?) a mocha to je taky takovy slaby sladky, neco jako cokolada a kafe zaroven pokud si dobre pamatuju…
sexy fraga: ja nemam za co vymenit koupila jsem samy co bych si chtela nechat ale kolik jich tam jeste mas? ze bych to za rozumnou cenu odkoupila ![]()
jinak ja si stejne nedelam podle navodu mnozstvi vody ale spis od oka a jak mi to chutna u vetsiny kav dvam vic vody…nekdy je ale fakt ze to prezenu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ajla píše:
ahojky
dnes jsem dokoupila cafe lungo (jaky je rozdil mezi lungem a au lait?) a mocha to je taky takovy slaby sladky, neco jako cokolada a kafe zaroven pokud si dobre pamatuju…sexy fraga: ja nemam za co vymenit koupila jsem samy co bych si chtela nechat ale kolik jich tam jeste mas? ze bych to za rozumnou cenu odkoupila
jinak ja si stejne nedelam podle navodu mnozstvi vody ale spis od oka a jak mi to chutna u vetsiny kav dvam vic vody…nekdy je ale fakt ze to prezenu
Karamelový mam jedno celý balení a pak +5 dalších a to latté chai tea si vezme švagr,ale karamelový nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tracy píše:
Mufice takže u manuálu to prostě teče voda až si ji sama zastavíš jo?u toho mého se to taky může nastavit i manuálně,ale ještě jsem to nezkoušela a ani to nebudu asi zkoušet.Jo lungo je dost silné kafe
Přesně tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ajla lungo jsme mám dojem dělali a je to silná černá káva,chlap si tam musel dávat cukr i mléko.
Dělaly jste někdo esspreso?To asi bude taky hooodně silné co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem espreso nedělala,ale kvůli návštěvě ho koupila a silný to bude 100% na balení byla označená síla kávy stupněm 9 z 10 takže na mě zabiják
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
téda jsem si ani nevšimla že je na balení uvedena síla kávy,škoda jsem vyhodila už obaly.Tak budu na to koukat pak v obchodě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale jenom u pressa.Já mam toto: https://www.dolce-gusto.cz/…richute.aspx?… a na obalu je stupnice se sílou zrnka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tracy, mooooc díky za info, tak to je super. Ještě jeden dotaz - dá se třeba nastavt že chci aby mi proteklo 0,5l jen horké vody? Dělám ráno prdkovi čaj do školy do flašky a můžu to hlídat jak chci, ale stejně vždycky přeteče že jo
Počítám že brzy prodám i to circolo co máme a za penízky z prodeje 2 kávovarů si koupím to co máš ty. Teď prodávám na aukru to staré - normálně jsem si říkala že jsem raději měla prodat to circolo - jako je hezčí a zabere méně místa - ovšem na dolejvání vody byl lepší ten starý tvar. Já tam leju vodu z Brita konvice, ne z kohoutku, takže na to to bylo vážně super. No asi tam brzy šoupnu i ten druhý a učiním nákup ![]()
- Citovat
- Upravit
Tracy píše:
Ajla lungo jsme mám dojem dělali a je to silná černá káva,chlap si tam musel dávat cukr i mléko.Dělaly jste někdo esspreso?To asi bude taky hooodně silné co?
Lungo mám nejraději, dělám si ho do celého hrnku s mlékem a cukrem, pak je vynikající ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahaaa ja myslela ze lungo uz je kafe s mlikem ![]()
tak to bude asi to au lait?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ajla píše:
ahaaa ja myslela ze lungo uz je kafe s mlikem
Ajla píše:
ahaaa ja myslela ze lungo uz je kafe s mlikem
Café au lait je s mlékem, lungo je něco jako presso, ale není to tak silný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit