Sledujete na facebooku stránku Táta parťák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
7.3.18 14:53
@Malaga píše:
Mě by teda zajímalo, jak to chudák učitelky řeší, aby nedostaly averzi vůči dítěti, které má za rodiče takto arogantního jedince…

Reknou si, ze matka je strasne blba, prechytrala, aroganti, drza… Co muze clovek chtit po diteti, kdyz ma, takovy vzor doma. A ve sborovne si zanadavaji, ale dite nemuze za to, ze mu pridelili, takovou matku pruderni. Akorat problem je, ze dite vyroste k jejimu obrazu, takze dalsi nesnesitelna osoba. Pokud se dostavi averze, tak na rodice, ale dite trestat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
7.3.18 14:55
@Kelsey píše:
Reknou si, ze matka je strasne blba, prechytrala, aroganti, drza… Co muze clovek chtit po diteti, kdyz ma, takovy vzor doma. A ve sborovne si zanadavaji, ale dite nemuze za to, ze mu pridelili, takovou matku pruderni. Akorat problem je, ze dite vyroste k jejimu obrazu, takze dalsi nesnesitelna osoba. Pokud se dostavi averze, tak na rodice, ale dite trestat nejde.
Že je matka strašně blbá, přechytralá, arogantní a drzá? :think: Matka?? teď se přiznám, že jsem se ztratila, ale nemluví se tady celou dobu o otci? Jednom konkrétním?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
7.3.18 14:57
@Kelsey píše:
Reknou si, ze matka je strasne blba, prechytrala, aroganti, drza… Co muze clovek chtit po diteti, kdyz ma, takovy vzor doma. A ve sborovne si zanadavaji, ale dite nemuze za to, ze mu pridelili, takovou matku pruderni. Akorat problem je, ze dite vyroste k jejimu obrazu, takze dalsi nesnesitelna osoba. Pokud se dostavi averze, tak na rodice, ale dite trestat nejde.

O jaké diskusi tu píšeš?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
7.3.18 14:58
@Keyllah píše:
Třeba to, že se těm dětem omluví? A že já osobně to budu doma řešit a dítko potrestám? Ano, slíbila.

Tak on řekl, že si o tom doma promluví. A rodič by neměl za dítě nic slibovat.

• Citovat
  • Upravit
41603
7.3.18 15:02
@lucenka píše:
Tak on řekl, že si o tom doma promluví. A rodič by neměl za dítě nic slibovat.

za šestiletého, co šikanuje ostatní děti, tak že pláčou, klidně toto slíbím a syn by to dodržel. Nevidím důvod, proč něco tak základního neslíbit a nedodržet. Jsem jeho matka a nesu za něho odpovědnost a pokud něco takového bude dělat, budou popotahovat mě. Takže stejně jako dítě svých chováním působí na mě, já mohu působit na něj a slíbit dodržení základních pravidel chování -) jít se omluvit tomu, komu ublížil. :think: v čem vidíš problém? Tady není místo pro diskuzi, jestli se půjde omluvit nebo ne -) pokud vím že půjde, tak to mohu klidně slíbit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.3.18 15:06
@Keyllah píše:
za šestiletého, co šikanuje ostatní děti, tak že pláčou, klidně toto slíbím a syn by to dodržel. Nevidím důvod, proč něco tak základního neslíbit a nedodržet. Jsem jeho matka a nesu za něho odpovědnost a pokud něco takového bude dělat, budou popotahovat mě. Takže stejně jako dítě svých chováním působí na mě, já mohu působit na něj a slíbit dodržení základních pravidel chování -) jít se omluvit tomu, komu ublížil. :think: v čem vidíš problém? Tady není místo pro diskuzi, jestli se půjde omluvit nebo ne -) pokud vím že půjde, tak to mohu klidně slíbit :think:

Jenže pokud to nebude upřímná omluva, ale z donucení, protože si to tak okolí přeje, tak to tomu dítěti nic nedá. A problém vidím v tom něco slibovat za někoho jiného, byť je to dítě.

• Citovat
  • Upravit
41603
7.3.18 15:13
@lucenka píše:
Jenže pokud to nebude upřímná omluva, ale z donucení, protože si to tak okolí přeje, tak to tomu dítěti nic nedá. A problém vidím v tom něco slibovat za někoho jiného, byť je to dítě.

Takže kdyby se tvoje dítě odmítlo omluvit, tak co? Neomluvilo by se? :think: já v tom problém nevidím, jako rodič mám nějaké povinnosti a jednou z nich, je pokusit se co nejlépe vychovat vlastní dítě. Takže to co je správné a to co dítko následně udělá, za něj slíbím. Minimálně to okolí vysílá signál, že to jako rodič nemám někde u zádele a že to budu řešit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
7.3.18 15:14

Dneska už se nepíšou úkoly v družině? My jsme si jich tam napsali většinu, pokud jsme nechodili po obědě domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.3.18 15:24
@Keyllah píše:
Takže kdyby se tvoje dítě odmítlo omluvit, tak co? Neomluvilo by se? :think: já v tom problém nevidím, jako rodič mám nějaké povinnosti a jednou z nich, je pokusit se co nejlépe vychovat vlastní dítě. Takže to co je správné a to co dítko následně udělá, za něj slíbím. Minimálně to okolí vysílá signál, že to jako rodič nemám někde u zádele a že to budu řešit ;)

A omluva z donucení je důkaz toho, že to doma řešíš? Co když ho jenom rodič donutí k omluve a dál to neřeší? Neměla by to náhodou být spíš upřímná omluva, kdy dítě po rozhovoru pochopil, že se chová špatně?

• Citovat
  • Upravit
41603
7.3.18 15:27
@lucenka píše:
A omluva z donucení je důkaz toho, že to doma řešíš? Co když ho jenom rodič donutí k omluve a dál to neřeší? Neměla by to náhodou být spíš upřímná omluva, kdy dítě po rozhovoru pochopil, že se chová špatně?

takže pokud by se tvé dítě v této situaci nechtělo omluvit, tak uděláš co? necháš to být, protože omluva z donucení není upřímnou omluvou? :think: to mě fakt zajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.3.18 15:30
@Keyllah píše:
takže pokud by se tvé dítě v této situaci nechtělo omluvit, tak uděláš co? necháš to být, protože omluva z donucení není upřímnou omluvou? :think: to mě fakt zajímá…

Nevím… Ale rozhodně bych za něj něco neslibovala. Mně samotné by se nelíbilo, kdyby za mě někdo jiný něco sliboval. Takže to nedělám ani svému dítěti

• Citovat
  • Upravit
22796
7.3.18 15:30

Tak já bych klidně řekla, že udělám všechno pro to, aby se to neopakovalo. Že si doma promluvíme a vyvodíme z toho důsledky. Rozhodně bych nevypustila větu „nemůžu vám za dceru nic slíbit“. A doma bych teda rozhodně nebyla sluníčková všechápající maminka 8) respektující výchova „vocaď pocaď“. Jak by někomu cíleně ubližovala a ještě by se tím bavila, šel by respekt stranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.3.18 15:31
@Keyllah píše: Že je matka strašně blbá, přechytralá, arogantní a drzá? :think: Matka?? teď se přiznám, že jsem se ztratila, ale nemluví se tady celou dobu o otci? Jednom konkrétním?

V realu co pise „Tata partak“, delaji pouze mamky.
Proto se mi nechce verit, ze clanek psal chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
7.3.18 15:33
@lucenka píše:
Nevím… Ale rozhodně bych za něj něco neslibovala. Mně samotné by se nelíbilo, kdyby za mě někdo jiný něco sliboval. Takže to nedělám ani svému dítěti

Aha, tak v tom je mezi námi rozdíl. Já vím, že bych to nenechala zajít tak daleko, že by se 6leté dítko odmítlo omluvit těm, kterým ubližovalo. Tímto směrem opravdu výchovu svých dětí nepovedu. Jednou jsou určité věci správné, morální a etické a je potřeba to dětem ukázat, ne to nechat na jejich rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
7.3.18 15:34
@Kelsey píše:
V realu co pise „Tata partak“, delaji pouze mamky.
Proto se mi nechce verit, ze clanek psal chlap.
:mrgreen: vážně? znám minimálně dva podobné týpky, takže bych si fakt nedovolila paušalizovat, neboť vím, že nevím vše ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí