Pomáhají vám tatínkové?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2053
8.12.12 22:36

POmáhá od narození obou synů, je fakt že jsem ho z počátku musela žádat aby udělal to či ono, ale naučil se to a teď funguje sám a bez řečí. Dokonce se naučil i vařit a péct a to je pro mě větší pomoc když udělá oběd, nebo něco dobrého upeče, nemusím se bát ho nechat s klukama třeba týden samotný. Já si neumím představit, že by seděl u tv a já kmitala jak hadr na holi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
8.12.12 23:01

Nepomáhá, jak už tu někdo napsal, neberu to jako „pomoc mně“.
Jsou to moje a jeho děti, takže se o ně staráme společně v rámci možností. Já samozřejmě více, protože jsem na rodičáku, manžel méně, protože pracuje. Ale od narození kluků je koupe (já je v malé vaničce koupala jednou :-) ), přebaluje, obléká, uspává, chová, jezdí na procházky. S jedním klukem byl celé dlouhé dny i v nemocnici, dává mu léky. Krmí, dává napít, hraje si. Prostě cokoliv dělám já, dělá i on, jen v trochu menší míře.
Snad jen nikdy neaplikoval do zadečku čípky :-), nechává na mě dávkování léků (mám to v hlavě, on ne), vaření a večerní chystání kaše. Zvládne připravit jednoduchou večeři, přesnídávku, snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
8.12.12 23:22

O malou se stará od narození, stejně jako já(přebaloval, krmil, ráno s ní vstává, večer ob den koupe, jezdí s ní na výlety atd).Neumím si představit, že bych ho měla prosit, aby mi pomohl s vlastním dítětem :nevim: Takže když přijde z práce, dělá to co já, v péči se střídáme. On to bere jako relax, malá ho nabíjí a rád s ní tráví čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
8.12.12 23:22

Tak bych rekla, ze to neni vylozene pomoc. je to i jeho dite tak se stara a ma to rad..a kdyz mu rekknu at si odpocine tak to ne. pry je to i jeho dcera tak se musi starat. i kdyz uz ted me prijde, ze malou rozmazluje a musim ho krotit. jedine co se od porodu zmenilo a s cim pomaha tak zacina se mnou varit a i vic poklizet. coz tohle je pro me pomoc nejvetsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
8.12.12 23:24

Nepomáhá, protože přece je to naše dítě, ne moje. Takže péče je prostě taková, že když je doma, tak dělá to, co je potřeba, aniž bych ho musela k tomu nějak nabádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
8.12.12 23:34

Nas tatinek hlavne vydelava a vari. Tim mi dost usnadnuje zivot. Neprebaluje, z toho je mu soufl, nekoji, protoze nema cim, neobleka, protoze se boji. Ale kdyz jsem byla nemocna, obstaral ho od A do Z, jen na to kojeni mi ho soupl pod triko :)

• Citovat
  • Upravit
1000
8.12.12 23:34

Tak já se teda držím toho, že pomáhá. Chodí do práce, to je jeho hlavní činnost, protože přichází domů večer. Pravidelně koupe, když je poblíž přebaluje, chystá jídlo a pití, krmí, uspává, převlíká, hraje si s ní. Umí všechno. Kdyby se mi něco stalo, vím, že se o malou postará. A v domácnosti se taky angažuje. I když přijde večer, zeptá se, jestli je něco potřeba. Když jsem měla chřipku, uklidil celý byt, myl nádobí. Sám, bez pobízení. Ale nebojte, taky má špatný vlastnosti, ale to je do jiný diskuse :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
9.12.12 07:12

Koupe staršího, nekojí, občas přebalí, uspává staršího. Hraje si s oběma, hned jak přijde z práce. Můžu občas nechat obě děti doma a vyrazit sama pryč. Prostě se podílí na péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
9.12.12 07:50

Na muže se mohu spolehnout, postará se, měl Jonáše několikrát celý den na starost. včera když jsem ho instruovala, tak mu i uvařil. postará se, pomáhá. u nás je problém velká únava obou, takže často jsme na padnutí a řešíme, kdo je víc :mrgreen: a může to nechat na druhém. chtěla bych aby pomáhal víc :) zatím ani jednou se nestalo, že bych mohla zůstat spát, třeba o víkendu a on se ráno postaral :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
9.12.12 09:56

Manžel se o malou stará tak jako já, teda kromě kojení, od narození :palec: Jen mu chvilku trvalo, než se přestal bát, že něco udělá špatně :mrgreen: S domácností pomáhá také, denně nakupuje, někdy uvaří večeři :dance: Vše samozřejmě podle toho, jak je v práci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
9.12.12 10:06

U nás je to rozdělené na půl. Je to i jeho dcera, Ne? Tak by se měl postarat :mrgreen: Ne, vážně. Manžel se snaží už os porodu. Koupe, přebaloval, chodil s námi k lékaři a to stále platí, pak chodí s dcerou ven na procházky, bere si jí sebou na nákup, hraje si s ní, no, prostě dělá to, co já. :D

• Citovat
  • Upravit
14094
9.12.12 10:27

Kromě kojení se o děti postará přesně jako já. Neberu to jako pomáhání, ale jako starání se o naše děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
9.12.12 10:33

Stará se o malého od narození, jediné na co si netroufá sám, je koupání, takže to děláme dohromady. Jinak zvládá bravurně naprosto všechno, lecos lépe než já, takže také od narození si můžu od dítěte bez obav odskočit na velké nákupy, večírky či na kafe s kámoškou. A jak už tu padlo, není to o tom, že pomáhá mně, ale že tráví čas se svým dítětem, což se mu v budoucnu bohatě vrátí. Nerozumím proto argumentu o další směně po zaměstnání, můj muž to naštěstí jako žádnou směnu, šichtu či další práci nebere, tráví zkrátka svůj volný čas se svým synem.

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
9.12.12 10:41

Ono asi nejvic zalezi na konkretni rodine. Ja muzu svou denni cinnost i s prochazkama spocitat na 4 hodiny denne, manzel pracuje i s cestou 12 hodin denne. Prece po nem nemuzu chtit, aby krmil, koupal prebaloval a ja si vecer hodim nohy na stul a budu pokracovat ve svem kafrani na emiminu. :nevim: Proste si pripadam, ze cely den nic nedelam.
Ale chapu, ze kdyz ma nekdo narocnejsi deti, vic deti a manzel prijde ve 3 domu z prace a sedne si k televizi, ze ocekavaji, ze se bude starat.
Nerekla bych, ze je dobre A nebo B, proste kazda rodina funguje podle svych moznosti, jinak. ;) Nezevseobecnovala bych, pokud teda, zakladatelko, si nerikas o pomoc a pomoc je odmitana, to je pak jina. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
47103
9.12.12 11:26

No ať dělám co dělám, pokud jsem s dětma od 8 do 16, moje činnost s dětma čítá 8 hodin :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný