Pomáhají vám tatínkové?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6926
9.12.12 12:23

A můžu říct, že díky tomu, že děláme všechno napůl (dopo se samo starám já, v podvečer už jedeme napůl), tak jsem s dětmi doma ráda a chci s nima zůstat co nejdýl.
Kdybych dělala fakt všechno jen já, úplně nejdýl ve 3 letech bych je frkla do školky a nazdar - já bych to prostě nevydržela.. :nevim: :oops:

My si toto vyjasnili ještě před svatbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
9.12.12 12:26

@Scarlett2011 pokud je chlap doma málo, jako že v sezóně to tak bývá, tak přijde domů kolikrát až v době, kdy děti spí. Ale pokud je doma, tak proč by měl sedět u televize, když celý den nevidí děti? Co je za dřinu přebalit mimino? Co je za dřinu, když je od rána do večera doma svinčík po zemi, jako že s dětma a případně zvířata je, vzít do ruky koště? My doma prostě máme zavedeno to, že pokud něco neudělám, proč by to neudělal chlap? A proč ho o to žádat? Přece on tady taky bydlí, děti jsme si dělali taky spolu, ne já sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
9.12.12 12:26

Můj chlap se dokáže o syna postarat stejně jako já :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
9.12.12 12:28
@Scarlett2011 píše:
A jeste…
Odpovedela sis sama. Starat se o deti, koupat, uklizet kuchyn, zametat. Sama jsi napsala, ze to neni zadna drina a neberes to jako makani.
Tak co je teda to, co delame my cele dny? Je to asi fakt dovolena. :mrgreen:

však jo, taky jsem psala, že se zrovna nenadřu ;) A to mám děti 2. Doma uklizeno, uvařeno, děti vyvenčený. Ale proč právě to, že to není taková dřina, by měl chlap sedět u TV a péče o děti by byla výhradně na mně? Nebo o domácnost? Jako na to, aby chlap zametl, na to se neumírá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
9.12.12 12:31

@Scarlett2011 a ještě mě tak napadlo, jak to budete mít, až budeš v práci? Zase všechno bude ve tvé režii? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
9.12.12 12:31

Tam jde hlavně o to, že pro chlapa je to zase jiná práce - my jsme s dětma celodenně, čili já ráda pak děti dám chlapovi a jdu žehlit (to u batolete dělám nerada a večer už se mi nechce), nebo plejt zahradu, cokoliv! Klidně skládat uhlí, ale zas dělat něco jinýho… A tak to má i chlap - pracuje v kanclu u pc, čili když přijde, rád si s dětma zablbne. :nevim: A ony jsou rády, že se jim pověnuje - dělaj věci, který se mnou nemůžou… takové to chlapské blbnutí.

Když tatínek v rodině je, je škoda, aby se dětem nevěnoval. Budujou si spolu přece vztah. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
9.12.12 12:32
@MUFICE píše:
Můj chlap se dokáže o syna postarat stejně jako já :pankac:

:palec: A tak by to mělo být! Dítě je přece obou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
9.12.12 12:35
@Veruš1 píše:
však jo, taky jsem psala, že se zrovna nenadřu ;) A to mám děti 2. Doma uklizeno, uvařeno, děti vyvenčený. Ale proč právě to, že to není taková dřina, by měl chlap sedět u TV a péče o děti by byla výhradně na mně? Nebo o domácnost? Jako na to, aby chlap zametl, na to se neumírá :D

Kdyz muj chlap nesedi u televize. :mrgreen: My televizi ani nemame.
A kdyz je doma, tak jedeme nekam spolecne, o dite se taky postara, ale tak nejak to mame nastavene jinak, no.
Tim nechci rict, ze me neumi plne nahradit. Kdyz jsem byla v nemocnici, tak se postaral a vse zvladl bez problemu, aniz bych mu cokoliv rekla.
Ale ja osobne si radsi udelam vse sama a muze necham varit, starat se o auto, pridelat policku, sestavit nabytek a brat dite na prochazku.
Stejne je nejdulezitejsi, ze to vyhovuje tomu paru, ne?
Kolik vasich muzu by bylo ochotnych denne varit? Muj muz to bere jako samozrejmnost uz 6 let a vari opravdu vyborne. :)

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
9.12.12 12:37
@Veruš1 píše:
@Scarlett2011 a ještě mě tak napadlo, jak to budete mít, až budeš v práci? Zase všechno bude ve tvé režii? :lol:

Ja se do prace nechystam. :mrgreen: Jsem proste housewife se vsim vsudy. :mrgreen:
Ale pokud se casem rozhodnu pracovat, tak pak budem vse delat rovnym dilem, tak jako jsme se vzdy starali o domacnost rovnym dilem, kdyz jsme jeste nemeli dite a oba jsme pracovali.

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
9.12.12 12:39

@Davdan
On je taky dost velky zit v malem byte, kde je prace opravdu max. na pul hodiny denne a v domecku nebo jeste se zviraty.
Vazne to neni nikdy, ze ja bych neco delala a on si sedel u televize. Vetsinou nic nedelame oba, nebo pak jeden vari a druhy krmi apod. ;)

• Citovat
  • Upravit
teresa20
9.12.12 12:41

No já nevím, já teda mám taky jedno dítě, sice je starší a tudíž víc samostatnější, teď jsem teda před porodem, ale rozhodně nemůžu říct, že bych se snad doma nudila, nebyla unavená nebo byla na dovolené :lol: to fakt ne
vždycky se něco najde, už jen udržet domácnost trošku poklizenou celkem dá zabrat s dítětem, který se proběhne s rohlíkem po bytě a můžu začít znovu :lol:
muž chodí do práce, je fakt, že chodí relativně brzy než ostatní, ale dítě se ho prostě neptá, od té doby, co přijde, visí mu na noze a všechno musí dělat s tatínkem :nevim: takže spolu si hrajou, chodí na procházky, koupe ho, čte mu před spaním pohádku.. a nebere to tak, že by měl druhou šichtu doma :think: teda doufám :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6926
9.12.12 12:45
@Scarlett2011 píše:
@Davdan
On je taky dost velky zit v malem byte, kde je prace opravdu max. na pul hodiny denne a v domecku nebo jeste se zviraty.
Vazne to neni nikdy, ze ja bych neco delala a on si sedel u televize. Vetsinou nic nedelame oba, nebo pak jeden vari a druhy krmi apod. ;)

Jo jo, to je, my v bytě nejsme, v baráku, takže práce kolem…

Ale když muž přijde a vidím, že chce jen tak sedět u telky a nic nedělat, nenaháním ho. Ani on mě, když vidí, že potřebuju být sama - bere děti do jiné místnosti a já jen relaxuju.
Máme tichou dohodu, že když jeden potřebuje, druhý automaticky bere na chvilku všechnu péči o děti na sebe.
Mám vyzkoušeno, že když přijde domů, má aklimatizační půlhodinu. :lol: Prostě přehazuje vyhýbku z práce na domov. :) Čili ho necháme v klidu najíst a chvíli koukat do blba a pak už jedeme napůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
9.12.12 12:45
@Scarlett2011 píše:
Ja se do prace nechystam. :mrgreen: Jsem proste housewife se vsim vsudy. :mrgreen:
Ale pokud se casem rozhodnu pracovat, tak pak budem vse delat rovnym dilem, tak jako jsme se vzdy starali o domacnost rovnym dilem, kdyz jsme jeste nemeli dite a oba jsme pracovali.

A to je asi to, co jsi měla napsat hned na záčátku. Já své děti miluju, za nic na světě bych je nevyměnila, ale když můžu být taky někde sama, tak se fakt nebráním. Do práce se těším, že si konečně normálně pokecám, netěším se tam z jinýho důvodu, což by bylo na jinou diskuzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
9.12.12 12:47
@Davdan píše:
Jo jo, to je, my v bytě nejsme, v baráku, takže práce kolem…Ale když muž přijde a vidím, že chce jen tak sedět u telky a nic nedělat, nenaháním ho. Ani on mě, když vidí, že potřebuju být sama - bere děti do jiné místnosti a já jen relaxuju.
Máme tichou dohodu, že když jeden potřebuje, druhý automaticky bere na chvilku všechnu péči o děti na sebe.
Mám vyzkoušeno, že když přijde domů, má aklimatizační půlhodinu. :lol: Prostě přehazuje vyhýbku z práce na domov. :) Čili ho necháme v klidu najíst a chvíli koukat do blba a pak už jedeme napůl.
:palec: asi tak nějak to je u nás. Taky se stane, že je mimo, tak ať jenmimo, ať kouká do blba, ono se to stává občas i mně :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
9.12.12 12:49
@madi píše:
No já nevím, já teda mám taky jedno dítě, sice je starší a tudíž víc samostatnější, teď jsem teda před porodem, ale rozhodně nemůžu říct, že bych se snad doma nudila, nebyla unavená nebo byla na dovolené :lol: to fakt ne
vždycky se něco najde, už jen udržet domácnost trošku poklizenou celkem dá zabrat s dítětem, který se proběhne s rohlíkem po bytě a můžu začít znovu :lol:
muž chodí do práce, je fakt, že chodí relativně brzy než ostatní, ale dítě se ho prostě neptá, od té doby, co přijde, visí mu na noze a všechno musí dělat s tatínkem :nevim: takže spolu si hrajou, chodí na procházky, koupe ho, čte mu před spaním pohádku.. a nebere to tak, že by měl druhou šichtu doma :think: teda doufám :mrgreen:

No, já se doma taky nenudím, kolem baráku je furt dost práce. Ted doděláváme druhou koupelnu, takže tu mám lítání a uklízení kolem řemeslníků :roll: Navíc ještě pár dní v měsíci pracuji, sice z domova, ale zabere mi to celé odpoledne a pak doháním resty. Od jara do podzimu tu je ještě práce na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný