Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Moje švagrová ze strany od manžela to udělala tak, že tím, že nastoupila na mateřskou převzala všechno kolem domácnosti a dětí a přesně tak to je i dneska, kdy je dávno v práci. Takže to, že jsi na stálo ženou v domácnosti, to jsi měla napsat asi hned. Někoho to naplňuje, mně by třeba tohle nevyhovovalo
Třeba, až se bude blížit návrat do práce, tak změním názor ![]()
@Veruš1 píše:
Moje švagrová ze strany od manžela to udělala tak, že tím, že nastoupila na mateřskou převzala všechno kolem domácnosti a dětí a přesně tak to je i dneska, kdy je dávno v práci. Takže to, že jsi na stálo ženou v domácnosti, to jsi měla napsat asi hned. Někoho to naplňuje, mně by třeba tohle nevyhovovaloTřeba, až se bude blížit návrat do práce, tak změním názor
Jo, u nas doma to taky tak vypadalo. Mamka delala vse a tatka sedel u televize.
To opravdu neni muj ideal rodinneho zivota. ![]()
Ja se doma flakat nebudu, od pristiho roku zacinam znovu studovat, ale co bude za tech par let, to se jeste uvidi.
Karieru uz mam za sebou, tak uz me to ani moc do prace netahne. Ale to je zase na jinou debatu.
Proste si stojim za tim, ze zalezi na konkretni rodine. ![]()
Ahojík
můj muž mi nejvíce pomohl tím, že přišel z práce, já vzala tenisky a na hodinku jsem se šla proběhnout, uplná očista duše a těla a pelášila jsme vždy domu jak už jsem se na ně zase těšila. Byl to náš rituál a já díky němu měla každý den čas na sebe. Večer jsme společně vykoupali, pomazlili, já nakojila a hurá do postýlky. Manža v
klidu přebalil když bylo třeba, nakrmil, pohoupal…a ještě nás stačí uživit, miluju ho a neměnila bych
![]()
Když byly děti miminka tak nepomáhal vůbec s ničím co se týče dětí, nikdy nekoupal, nepřebaloval, nepřevlíkal, začal až byly děti trošku větší, kolem toho ročku, už byly takové pevnější, stabilnější a ne jak hadrová panenka. Ale že by se s péčí o děti nějak přetrhl, to zas ne. Pokud jsem mu řekla, tak většinou udělal co jsem chtěla, ali jinak jsem to v pohodě zvládala sama, chlap je stejně v práci a domů chodil kolem 18h. Ale postarat se umí, když jsme ve škole nebo na praxi, tak se postarat musí ![]()
Na mně sedí asi tento citát naprosto přesně „Žádné dítě není tak roztomilé, aby matka nebyla šťastná, když konečně usne.“
Jak říkám, miluji je, jsou pro mně vším, ale jsem ráda, když můžu vypustit.
@Scarlett2011 píše:
Jo, u nas doma to taky tak vypadalo. Mamka delala vse a tatka sedel u televize.To opravdu neni muj ideal rodinneho zivota.
Ja se doma flakat nebudu, od pristiho roku zacinam znovu studovat, ale co bude za tech par let, to se jeste uvidi.Karieru uz mam za sebou, tak uz me to ani moc do prace netahne. Ale to je zase na jinou debatu.
Proste si stojim za tim, ze zalezi na konkretni rodine.
Měla jsi to napsat asi hned, ono to ve tvých reakcích spíš znělo tak, jak to měla tvoje mamka, že tak to je i u vás. Ale stejně si pořád stojím za svým - domácnost i děti jsou nás obou ![]()
@Veruš1 píše:
Na mně sedí asi tento citát naprosto přesně „Žádné dítě není tak roztomilé, aby matka nebyla šťastná, když konečně usne.“
Jak říkám, miluji je, jsou pro mně vším, ale jsem ráda, když můžu vypustit.Měla jsi to napsat asi hned, ono to ve tvých reakcích spíš znělo tak, jak to měla tvoje mamka, že tak to je i u vás. Ale stejně si pořád stojím za svým - domácnost i děti jsou nás obou
Ale vsak na me taky. Jak ja se vzdy tesim, az ten rarach usne.
Ale to nic nemeni na tom, ze do prace v nejblizsi dobe nechci. Napred skola a pak se uvidi, co najdu. Prece jen jako cizinka to tu nebudu mit tak snadne, jako bych to mela v CR. ![]()
Ja se snazila vysvetlit, ze to tak u nas nevypada. Psala jsem ze muz nekouka na televizi a ja nemakam. Kdyz je doma, tak si udelame kafe a sedime spolu. Kdyz je cas neco udelat, tak manzel vari a ja nakrmim a uspim dite. Odpoledne jdeme spolecne ven, manzel tlaci kocarek a da synovi treba banan, cokoliv…Ale proste to neni tak, ze kdyz je ty dve hodiny doma, nez jde do prace, tak ze by se staral o syna jen on a ja si sedela u pocitace. Proste ma jen dve hodiny, tak si myslim, ze ma narok si odpocinout, kdyz ja pak mam 3 hodiny, kdy dite spi po obede pro sebe a to same od osmi vecer do pulnoci, nez jdu spat. ![]()
Jak to tady tak čtu, tak musím napsat ještě něco. Můj chlap přijde z práce - ideálně 15 hodina a chvíli je s malou. Pak jde do díly, je to slušný přivýdělek, tak jsme za to rádi. A jaro, léto, podzim maká na baráku - dělá si všechno sám, žádní řemeslníci. A v létě nás čeká podkroví. Takže postará se, ale je pravda, že nezná všechny denní pochody malé a když chci, aby hlídal dýl, musím mu věci nadiktovat. Ale pohlídá, umí to s malou, přebalí, vykoupe, vše v pohodě.
@Scarlett2011 Já po svém muži nechci, aby se o dítě staral - dělá to sám od sebe, relaxuje u toho a sám říká, že první roky mu s klukem už nikdy nikdo nevrátí. Do ničeho jsem ho nikdy nenutila. Stejně jako pomoc a úklid v domácnosti - zkrátka je tak vychovaný z domu, za což můžu být své tchýni jenom vděčná. A u televize po večerech vážně nesedím, mám spoustu jiných věcí na práci, třeba se učit nebo psát seminárky.
Ahoj tak ja se musim priznat mala vcera male 5mesicu. a od narozeni je neokoupal ani neprebalil. trosku me to mrzi naucit se to ale musi. jinak krmit to jo to jsem ho donutila a to mu jde krasne. jezdi kazdy den dom unaveny a zmrzly kolem 16hod a rano odjizdi 5:50hod.je vodarensky delnik takze to nema lehky. ale ja ho chapu vydelava krasny penizky a ja se staram o byt 3+1,dite, psa atd…a jsem jeho manzelka takze je to ma povinnost. ale sam neprijde jestli chci pomoct ani nemusi mam vzdy nez dojede s prace hotove
chlapy si potrebuji proste odpocinout. jinak si s malou stale hraje.
Ahoj, jdu si tak trochu postěžovat a zároveň se optat jak to chodí u Vás doma. Máme 6 měsíčního prcka, který ráno většinou vstává o půl 7, takže vstanu a přebalím, převleču, nakojim. Poté si udělám snídani a malý je v postýlce, kde vydrží tak hodinu.. Zkouším ho dát do židličky ke stolečku, do křesílka, chovat, ukazuju různé věci dokud si nešmrdlá oči. Pak ho nakojim, obléknu a šup do kočáru.. V kočáru spí dokud se jede nebo dokud ho okolní hluk nevzbudí. Jakmile dorazíme domu, tak je do 15 minut vzhůru, pak dáme přesnídávku a malej je vzápětí protivnej, takže opět vymýšlím různé aktivity. Takhle to trvá tak do 3 hodin odpoledne, to si s nim lehnu do postele, nakrmim, usne a většinou vydrží do 5. Potom zase krmení a vymýšlení aktivit, pak následuje koupání, hraní a spaní. Vzhledem k tomu, že malý už se umí postavit u nábytku a zajímají ho hračky typu ovladač, mobil, tak je to náročnější.
Když usne, tak jdu vymýšlet večeři a většinou jim po 10 až přijede přítel z práce. A teď napíšu denní harmonogram mého přítele: Spí tak do 9-10 hodin, pokud neni malej opravdu protivnej a nejdu mu říct ať vstane, tak spí do 11:30. Udělá si kafe, pochová malýho, nají se, umeje se, připraví se do práce a jede na odpolední.
Když jedu s malym k doktorovi, tak ho nevidí celý den.. Malej je na mě závislej, když mě vidí, tak musí být hned u mě, když brečí uklidnim ho jen já.. Přítel s nim neumí zacházet, přesto když se malý narodil, tak se mnou koupal, přebaloval a občas mě nechal i ráno trochu přispat. Když se vrátí z práce, tak se chce se mnou koukat ještě na seriál a jdeme spát o půlnoci, malej se za noc vzbudí, tak 3× a to mi přítel ještě každou chvíli řiká, že ho vůbec v noci neslyšim, že do mě strká.. Což je pravda, jsem hrozně vyčerpaná, někdy přes den jen chodim jako mrtvola. Malej beze mě ani neusne, včera jsem musela sedět u postýlky a mluvit na něj dokud neusnul, takhle jsem to dělala 3× a nakonec sem ho vzala k sobě do postele a přítel mi nezapomněl připomenout, že JÁ SI HO TAKHLE NAUČILA… Jsem už vyčerpaná, navíc se o víkendu stěhujeme do města a nebudu mít nablízku ani mamku, která ho občas pohlídala
Promiňte za dlouhý román, potřebovala jsem se vypsat, snad je to srozumitelně napsané.
Jak to tedy máte vy? Děkuji ![]()
No, s chlapem co dělá na směny a půlročním miminem mi to přijde standard. Ale ani náhodou bych se nestehovala mimo dosah hlídání, pokud už teď toho máš plný kecky.
A proč jste teda přestali v tom společném koupání a hraní jak to bylo na začátku…?
@Labuť19 My teda zatím dítě čekáme, ale i tak už mi přítel teď pomáhá hodně a to jezdí domu jen na víkendy. Než já vytáhnu v sobotu paty z postele je celý byt uklizený. Já o víkendu v podstatě hlavně vařím. Ale i tak se ptá, jestli nechci s něčím pomoc. Doufám, že po narození to bude podobné, i když přes týden na mimi budu sama, tak snad aspoň o víkendu se podělíme.
Tak takhle to urcite nemame…dite je nas obou…tudiz o neho pecujeme oba…tveho pritele bych rychle probudila a koukej se taky zapojit…to mu nevadi.ze s vami netravi zadny cas? To radeji spi?
A ted se prosim neuraz…ale prijdes mi jako desny bebicko…to co popisujes u maleho je uplne normalni…ja mam 18ti mesicni.plus dve skolu povinny.od peti tydnu male pracuju.beru ji s sebou.taky neni zadny andel.spis zvire. vsude vleze.dela bordel. jeci. vzteka se…proste normal.ale ja sem v pohode.ba si ten svuj blazinec vylozene uzivam.jo a nikdo nam nehlida a ja jdu od zari jeste studovat. abych toho nemela malo:-)
Já bych v tom pokračovala, ale přijde mi, že přítelovi se nechce.. Když je víkend, tak si s nim stejně hraju jen já, přítel si hraje na počítači a když mu chci něco ukázat, co zrovna malej dělá, tak mě ani nevnímá ![]()