Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Labuť19 píše:
@Kassy On má většinou jen ranní, pokud v práci potřebujou, tak jde na odpolední. Když jde na ráno, tak jde někdy už v 8 večer spát a já čekám až usne malej.
Tak to co si popsala neni uplně bežný den ne? Když má většinou ranní? A kolik dělá hodin?
Co napsat, ty máš práci dítě..nebo máme
a on práci, taky je unavený z práce, pracuju od sedmi měsíců malé a jsem na ní sama, vozím jí sebou, mi vstáváme v půl 5 a v šest jsme z baráku..když příjdu s malou z práce, jsem tak unavená že malou předávám na hodku babičce jinak by mi asi houklo. Takže chápu že chlap je unavenej, ty jsi zas doma, můžeš si ten čas rozvrhnout tak jak chceš, jen se to naučit a hold né každej máme energii po práci stoprocentně fungovat doma
Pritel dela 12 hodinovy smeny takze je to u nas to sami…co ja vim tak si ho zatim, ani jednou neprebalil nebo nevykoupal
pro me je svatek kdyz si malyho vecer pochova abych mohla udelat veceri nebo se osprchovat… zatim to zvladam sama podle me jde o zvyk ![]()
Jak tu taky padlo. zarid se s prckem po svem…chlapa asi nepředelas…udelej si program s kamaradkama. plavani. detsky centrum…ja sem paradoxne vic unavena kdyz trcime doma. v praci a po ni jsem ready.
Ja mela exe takovyho vola. porad v praci.nebo nekde a na nas kaslal.kdyz sem se vykaslala ja nej.tak dost cumel.ted mam bezva chlapa a tri deti k tomu:-)
Zkus myslet pozitivne!
@Andy27
Teda bez urazky ty jsi taky frajerka:-)
Muzu se zeptat.co za praci s malou děláš? Ja pracuju jako chuva a z domova vyrazíme v 6.30. A dnes jsme napr. jeste v robote:-) ale pátky a víkendy name volny.
@Labuť19 do půl roku života jsem byla pro dítě já na 99%, chlap koupal jednou!! Mi přišlo, že je furt někde v trapu a já doma s uplakaným novorozencem, kojencem…a batole? No to už je parťák i pro tátu. Začala jsem v jeho 10 měsících chodit na brigádu, odpolední 5 hodinovky = dát dítku večeři, uspat, strávit s ním čas. Zvládnul to zvládá do teď.
Zatím je to pro chlapa jenom miminko, počkej až to bude kámoš. ![]()
nojo…dělám obchodačku, takže si můžu dovolit malou vozit sebou, víkendy máme hele taky volný ale vracím se kolem páté domu, naštěstí je ted hezky už a j dlouho světlo a člověk nebloudí po ránu s kočárkem. ještě chodíme ráno do druhé vesnice na autobus pražskej
jako je to dobrá masáž no ![]()
Přítel dělá 8, neřeknu kdyby 12, ale takhle by si čas najít mohl…
To ano ale ráno asi vstává na ranní dřív
opravdu toho času máš víc. jsi doma…
@Kriss Tina píše:
Pritel dela 12 hodinovy smeny takze je to u nas to sami…co ja vim tak si ho zatim, ani jednou neprebalil nebo nevykoupalpro me je svatek kdyz si malyho vecer pochova abych mohla udelat veceri nebo se osprchovat… zatim to zvladam sama podle me jde o zvyk
Tak snad nepracuje 12 hodinové směny 7 dní v týdnu, ne? Taky má někdy volno.
Dítě máme zatím jen jedno a manžel se s tím zatím nějak nevyrovnal, přestože bylo plánované. Zezačátku nedělal manžel nic, když byl doma, tak jen bloumal kolem a tvářil se opuštěně. Pak ho moje mamka donutila aspoň žehlit plíny (používám látkovky). Sedm týdnů po porodu mi ruplo v zádech a pár dní jsem byla schopná tak akorát lozit po čtyřech, to manžel začal koupat a u toho jsme už zůstali - když je doma, tak koupe. Ovšem opravdu jen koupe, vezme si svlečené dítě, dá ho do vany, umeje, předá mi umyté dítě k osušení a oblečení a jde pryč.
Dcerky si mimo koupání začal všímat až po roce, kdy ona sama k němu občas jde a dožaduje se jeho pozornosti. To už se mu od ní neutíká tak snadno. Do té doby nás obě ignoroval a doma buď vůbec nebyl, nebo byl někde zalezlý. Vyřízený z práce podle mě není, aspoň ne teď, kdy mi sám přiznal, že tam občas nemá do čeho píchnout, že jim visí projekt na práci někoho jiného.
@Labuť19 píše:
V neděli jdu s kamarádkama na 2 hodiny ven a to bude hlídat poprvý.. Mám z toho hrůzu, protože si s nim neumí hrát a navíc je hned nervní z toho, když brečí nebo ho nechá vyřvat v postýlce.
MAm to stejne. Jsem s malou od rana do vecera. Taky mi z toho uz hrabe a jsou chvile, kdy jsem zoufala. Obcas si s malou hraje mamka, pohlida ji a tak, zjistila jsem, ze se to priteli nelibi, udajne dela za me praci ![]()
V tvem pripade - cetla jsem tvou diskuzi - bych resila jiny problem a to chovani tveho pritele vuci malemu. Nenechavej ho s nim samotneho, bala bych se, ze mu muze neco udelat, byt nevedomky. Ty nemas strach? ![]()
@Suzuveverka taky to teda nemas jednoduchy. Narovinu - nenapadl te rozchod?
U nás to bylo podobně, ale v půl roce, jsem se malé určitě tolik nevěnovala jako Ty, pokud usnula, věnovala jsem se i sobě, nebo domácnosti, ale začátky jsou těžké, taky to bylo všechno na mě, vlastně stále je, akorát u nás to máme zavedené tak, že manžel každý večer koupe a pokud jde po příchodu z práce dělat něco kolem baráku, bere malou sebou, ale nám už budou 2roky, u vás bych to zavedla takhle, pokud jde na odpolední, aspoň na hoďku bych ho každý den zapojila, poslala s kočárem ven, nechala malýho uspat… jinak v půl roce malá taky spala mezi náma, byla na mě závislá, neusnula beze mě, takže žádná havárka, vlastně to, co popisuješ je normálka, jen mě nakrklo, že tatínek vstává v půl dvanácté a nijak se nezapojí, nepomůže Ti, to bych fakt nesnesla
![]()
@Pomka Kupodivu ne, mezi námi je to složitější a začínám věřit, že se z téhle epizody ještě vzpamatujem.