Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lllucie Máš pravdu, určitě to dost hrotim, oproti matkám, který maj dvojčata nebo víc dětí.. Tyhle ženský obdivuju, mě už by vezli na blázinec ![]()
@Labuť19 Jestli dobře počítám, tak kojící matka má denně cca 6,5h spánku + noční vstávání, někdy k tomu ještě spánek odpoledne? To není mnoho, na delší dobu to rozhodně nestačí. Takže za prvé - ty máš jít spát kdy ty potřebuješ, ne kdy ti řekne přítel. Zadruhé, není důvod, aby sis někdy dopoledne nepřispala nebo si nezašla do města, k holiči apod. Muž mi také chodívá na odpolední, ale znamená to, že ráno děti do školy vypravuje on (jindy by je totiž ani neviděl), dopoledne obvykle zajde s prckem nakoupit, já mezi tím poklidím nebo pracuju, dost často uvaří oběd. Někdy se samozřejmě věnuje svým koníčkům. Když jsem unavená, nečekám, až přijde z práce a jdu spát, kdy potřebuju, většinou však čekám, ovšem dítko nám spí celou noc v kuse, takže nemám žádné noční vstávání a stejně jsem zvyklá do půlnoci pracovat. Poslala bych muže dopoledne ven s kočárkem, v tu dobu bych si uvařila nebo jednoduše odpočinula. Tvůj přítel má dle tvého popisu na starosti jen svou práci, což je trošku zvláštní, jste přece rodina.
@Labuť19 ježíš zlato, tak to je hodně špatně, tak takhle to doma rozhodně nemám, můj chlap taky hraje na PC hry (tanky
), ale jen když už nic nepotřebuju nebo když malá spinká nebo je venku ultrahnusně a my si vystačíme samy, ale stačí, abych houkla a automaticky vypíná a zvedá zadek bez řečí, teď třeba malou krmí (jsme na Nutrilonu), předtím jí přebalil a já si užívám na emiminu
nevím co ti poradit, já bych ho asi hnala, ale to by se mohlo taky ještě zhoršit ![]()
@Labuť19 píše:
Já bych v tom pokračovala, ale přijde mi, že přítelovi se nechce.. Když je víkend, tak si s nim stejně hraju jen já, přítel si hraje na počítači a když mu chci něco ukázat, co zrovna malej dělá, tak mě ani nevnímá
Tak co vyrazit ven? Tam nemůže sedět u PC. Nebo si udělej na chvíli svůj program a ať se postará. Nebo ať jde s malým ven a ty si něco udělej doma v klidu. Bohužel ne všichni muži si hrají a pečují o dítě sami od sebe.
Já bych teda přítele zapojila mnohem víc. Jestli správně chápu, tak nedělá na směny, ale chodí jenom na odpolední. To snad nemusí vyspávat do poledne. Nejpozději o půl devité bych ho vzbudila, na dopolední procházku s kočárkem může vyrazit on a ty se zatím buď dospíš nebo uděláš něco v domácnosti, případně můžete na procházku vyrazit oba, abyste taky byli chvíli spolu jako rodina. Na večerní koukání na filmy bych se vykašlala, vstáváš třikrát za noc k dítěti, ráno máš brzo budíček, měla bys chodit spát dřív.
Ale jinak mi přijde, že jak to popisuješ, tvoje dítě není nijak extra náročné, spíš než fyzickou pomoc bys asi potřebovala psychické odreagování, společně strávený čas a pocit, že o vás a o čas s vámi tvůj přítel stojí. Připadá mi, že spolu moc nežijete jako rodina.
A co se týče tvojí otázky - mně můj muž nepomáhá, tohle slovo odmítám v souvislosti s péčí o společné děti a domácnost používat. Zkrátka se staráme oba podle svých sil a času. Můj muž se teda angažuje rozhodně víc než tvůj.
V neděli jdu s kamarádkama na 2 hodiny ven a to bude hlídat poprvý.. Mám z toho hrůzu, protože si s nim neumí hrát a navíc je hned nervní z toho, když brečí nebo ho nechá vyřvat v postýlce.
@Labuť19 lepší začít aspoň teď než později, jinak v tom budeš sama na furt
ať jdou spolu ven, to bývají děcka nejhodnější
@Kassy Dělá ranní, odpolední.. Teď měl měsíc odpolední a od pondělka má zase ranní. ![]()
Já si na manžela nemužu stěžovat..pomáhá jak může..s prvním v noci i vstával a krmil ( byl na UM ), s druhým nevstává, protože kojim. Když přijde z práce, bere malého ven na hřiště, o víkendech chodíme do heren nebo na výlety. Někdy si bere děti i sám ven abych se mohla vyspat nebo pouklízet byt..Je fakt že ty malé děti ho neberou - prostě se s nima nudí, nejde se s nima hrát. Začalo ho to bavit až tak kolem druhého roku dítěte. Ted dostal malý koloodrážedlo a už plánuje že vyrazí na výlet k přehradě ( on na kole a malý na koloodrážedle ).
@Labuť19 píše:
V neděli jdu s kamarádkama na 2 hodiny ven a to bude hlídat poprvý.. Mám z toho hrůzu, protože si s nim neumí hrát a navíc je hned nervní z toho, když brečí nebo ho nechá vyřvat v postýlce.
On si zvykne. Jen je potřeba trénovat pravidelně.
Jinak pokud fakt chodí jen na odpolední, tak bych se vykaslala na seriály, ale už dávno spala. On se mrkne a půjde taky. V osm bych ho budila a strávila dopoledne jako rodina. Pak oběd a do práce.
@Labuť19 píše:
@Kassy Dělá ranní, odpolední.. Teď měl měsíc odpolední a od pondělka má zase ranní.
Aha, a když má ranní tak je to jak? To už by mělo být úplně v pohodě. Odpo máte čas na prcka a večer na sebe. Trochu, to uspavani na několikrát znám, ale zlepší se to. Nechala bych uspavat i jeho.
@andelka83 Při ranní přijede domu ve 14:15, nají se, jdeme se projít a pak je zase na počítači nebo na mobilu.. Jinak se starám pořád já. Večer chce koukat na seriály a já už pak u toho usnu, takže jdeme spát. Pusu si dáme akorát, když odchází nebo přichází z práce a sex máme 1-2 do měsíce, pak už ho musim nutit a dokonce řekl, že ho to někdy nebaví.
@Labuť19: No tak to by mělo být taky v pohodě, ne? Prostě nemusí vyspávat deset až dvanáct hodin denně, když ty máš šest a ještě přerušovaných. Když jde na odpoledne, může doma fungovat dopoledne, když má ranní, máte pro sebe celé odpoledne a večer. Ohledy bych měla jenom, když by přišel pozdě večer z odpolední a ráno měl jít na ranní nebo obráceně, ale to se asi nestává, předpokládám, že se mu to mění vždycky po víkendu.
@Kassy On má většinou jen ranní, pokud v práci potřebujou, tak jde na odpolední. Když jde na ráno, tak jde někdy už v 8 večer spát a já čekám až usne malej.
No, u nás přítel pomáhal hodně, ale zase mě štvalo, že má k ničemu práci a skoro nás neuživí…teď už je holka ve školce a já pracuju, ale tenkrát by se mi víc líbilo, kdyby doma nepomáhal a něco vydělal ![]()