Tatínek na dvouleťáka stále šišlá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
boricmytu
20.4.23 10:45
@Janli píše:
Vždyť ho opravuje i u toho, aby dítě správně koupal…

Tak je pravda, že toto jsem z toho nějak vypustil a bavím se spíše o té mluvě, ono dogmaticky kopírovat manželku, která si myslí, že to děla správně jen ona je blbost:)

• Citovat
  • Upravit
53190
20.4.23 10:48
@Anonymní píše:
Kdybyste četla, co píšu, tak cca 3 měsíce neřeším nic, neupozornuji, nekomentuji, vše prehlizim, dělám, že neslyším. Nevím tedy, kdo má s kým větší trpělivost. :think: Ja znám naopak holčičku, z manželovi rodiny, která nastoupila do 1. třídy v 8 letech, teď je ve 3. Díky covidu nepropadla,(protože ji nikdy učitelka neslyšela…), ale mluvit neumí do dnes. Neříká brrr autu, ale jako 2, možná 3 létě dítě mluví do dnes. Jediný, kdo ji rozumí je její matka. Někdy otec. Cizí člověk, ani slovo… Její věta: Ve škole se mi líbí Filípek. By zněla asi jako: Ve oe še embí iíbek… Což je na 10ti lete dítě asi dost divné… 8) Maminka trávila celou MD a RD u PC a hrála hry, div, že ta holka umí chodit. :,( Má sestřenice měla těžký porod, malá málem zemřela a následky si také nesla dlouho.. Mimo jiné vadou řeči… Nechtěli ji vzít do 1. třídy, protože ji nebylo rozumět, co říká. Poslední rok školky trávila po logopediich… 8) Takže mám nejspíš právo se trochu bát, ikdyz v jeho věku je to možná prehnane…

Myslím, že přeháníš. Na takové logopedické nedostatky by upozornila nejpozději školka, ale také pediatrička a následně škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.4.23 10:50

Ale poslouchej, když třeba tvůj chlap bude s klukem denně běhat venku, rozvíjet ho motoricky, kopat do míče atd. líbilo by se ti, kdyby to VYŽADOVAL i po tobě? Myslím, že vy dva máte mnohem hlubší problém než nějaké šišlání. A projeví se to časem ve výchově, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.23 10:52
@boricmytu píše:
Přesně a proto jsme už od malička apelovali na to, aby na naše děti nikdo z rodiny nešišlal, chvilku jim to vadilo, ale ten výsledek je znát a to opravdu, mluva našich dětí patří k hodně lepšímu průměru :)

Já také nechtěla na syna šišlat a babičky jsem opravovala… Naše mamka to pochopila, druhá babička ne. Ale v zásadě bydlíme od obou 130 km, takže je stěží vidí 1× za 2 měsíce, vliv to mít tedy žádný od babiček nemůže… Týden návštěvy babi vždy nějak prezijeme… :) Její pipinky, hacinky, nyny, a nevím co ještě… To je prostě jen minimálně…

• Citovat
  • Upravit
14727
20.4.23 10:54
@Anonymní píše:
Já také nechtěla na syna šišlat a babičky jsem opravovala… Naše mamka to pochopila, druhá babička ne. Ale v zásadě bydlíme od obou 130 km, takže je stěží vidí 1× za 2 měsíce, vliv to mít tedy žádný od babiček nemůže… Týden návštěvy babi vždy nějak prezijeme… :) Její pipinky, hacinky, nyny, a nevím co ještě… To je prostě jen minimálně…

Co je na “nyny” šišlavého? Šišlani je třeba “autíško” místo “autíčko”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.4.23 10:55
@Anonymní píše:

Já myslím, že by ses měla hodit do klidu. Pipinky a nyny ještě žádné dítě nezabily a věř, že pokud bude mít kolem sebe převahu lidí, co mluví normálně (za rok půjde do školky ne?), tak mu určitě tatínek nezpůsobí poruchu řeči :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.4.23 10:58
@Anonymní píše:
Kdybyste četla, co píšu, tak cca 3 měsíce neřeším nic, neupozornuji, nekomentuji, vše prehlizim, dělám, že neslyším. Nevím tedy, kdo má s kým větší trpělivost. :think: Ja znám naopak holčičku, z manželovi rodiny, která nastoupila do 1. třídy v 8 letech, teď je ve 3. Díky covidu nepropadla,(protože ji nikdy učitelka neslyšela…), ale mluvit neumí do dnes. Neříká brrr autu, ale jako 2, možná 3 létě dítě mluví do dnes. Jediný, kdo ji rozumí je její matka. Někdy otec. Cizí člověk, ani slovo… Její věta: Ve škole se mi líbí Filípek. By zněla asi jako: Ve oe še embí iíbek… Což je na 10ti lete dítě asi dost divné… 8) Maminka trávila celou MD a RD u PC a hrála hry, div, že ta holka umí chodit. :,( Má sestřenice měla těžký porod, malá málem zemřela a následky si také nesla dlouho.. Mimo jiné vadou řeči… Nechtěli ji vzít do 1. třídy, protože ji nebylo rozumět, co říká. Poslední rok školky trávila po logopediich… 8) Takže mám nejspíš právo se trochu bát, ikdyz v jeho věku je to možná prehnane…

Ale ty srovnáváš handikepovaný dítě se zdravým….. Ne, opravdu se tomu dítěti nic nestane jen proto, že otec používá “dětský termíny”. Dítě se naučí mluvit úplně normálně. Můj názor je ten, že to prostě přeháníš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.23 10:59
@unuděná píše:
Ale poslouchej, když třeba tvůj chlap bude s klukem denně běhat venku, rozvíjet ho motoricky, kopat do míče atd. líbilo by se ti, kdyby to VYŽADOVAL i po tobě? Myslím, že vy dva máte mnohem hlubší problém než nějaké šišlání. A projeví se to časem ve výchově, bohužel.

Jenže i ten fotbal se synem hraju venku já… Manžel preferuje klid u TV, knížky (zaplať pan Bůh, aspoň něco), občas stavebnice… Jinak je ale vše na mně. Takže, pokud by manžel vyžadoval, abych trávila více času na telefonu… A on se věnoval synovi… Ano, to by se mi líbilo. :mrgreen: Sestry syn o 4m starší, v 18m tlačil po zahradě tatru, protože ho to táta naučil, ten náš se v ní jen nechával vozit. Tlačí před sebou ji až teď… Když ho to učím já…

• Citovat
  • Upravit
boricmytu
20.4.23 11:00
@Anonymní píše:

Ano, pokud na něj takto bue mluvit někdo jednou za měsíc, tak v tom problém nevidím, on je to problém, pokud tak na něj mluví jeho vzor a to denně:)

Příspěvek upraven 20.04.23 v 14:15

• Citovat
  • Upravit
53190
20.4.23 11:03
@Anonymní píše:
Jenže i ten fotbal se synem hraju venku já… Manžel preferuje klid u TV, knížky (zaplať pan Bůh, aspoň něco), občas stavebnice… Jinak je ale vše na mně. Takže, pokud by manžel vyžadoval, abych trávila více času na telefonu… A on se věnoval synovi… Ano, to by se mi líbilo. :mrgreen: Sestry syn o 4m starší, v 18m tlačil po zahradě tatru, protože ho to táta naučil, ten náš se v ní jen nechával vozit. Tlačí před sebou ji až teď… Když ho to učím já…

No a? Naše děti tatru taky nikdy netlačily a žijou :lol: Nebereš tu výchovu nějak moc vážně?
Jinak pointa byla taková, že ani jeden z vás nemůže tomu druhému diktovat, jak má vychovávat, jste rovnocenní partneři. Ty jsi na RD, tak holt se synovi věnuješ víc ty, co je na tom špatného? Když máš pocit, že vychováváš nejlépe, tak je to jedině dobře. Většinu věcí, co se mé děti naučily do 3 let jsem je taky naučila já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.23 11:05
@Janli píše:
Ale ty srovnáváš handikepovaný dítě se zdravým….. Ne, opravdu se tomu dítěti nic nestane jen proto, že otec používá “dětský termíny”. Dítě se naučí mluvit úplně normálně. Můj názor je ten, že to prostě přeháníš.

Ne ne, opravdu ani jedna není handikepovana. :srdce: Obě jsou zdravé, jen té jedné se máma „nevenovala nikdy“ a té druhé málo… Ale ta se naucila mluvit a dnes je to 13 ti leta holka se spoustou zájmu, kroužku a ve škole téměř jednickarka. :hug: Tam opravdu nejde o nic jiného, než že to obě maminky na začátku podcenil, jedná víc, druhá min… :(

• Citovat
  • Upravit
53190
20.4.23 11:05

Jinak kdyby mi tohle dělal manžel, tak si z něj asi budu dělat legraci ve stylu:
„Honzíku, půjdeme dělat čí?“
„Honzíku, táta se ptá, jestli potřebuješ čůrat“
„Honzíku, kde je brm brm?“
„Honzíku, tatínek myslí to červené autíčko, co leží támhle pod stolem“
:mrgreen: Ale nevím, normálnímu chlapovi by to došlo, ale ten tvůj pařez evidentně nezareagoval ani na několik měsíců tvých přímých výzev. Co na to říct no, výběr otce svých dětí je stěžejní :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.4.23 11:12
@Anonymní píše:
Ne ne, opravdu ani jedna není handikepovana. :srdce: Obě jsou zdravé, jen té jedné se máma „nevenovala nikdy“ a té druhé málo… Ale ta se naucila mluvit a dnes je to 13 ti leta holka se spoustou zájmu, kroužku a ve škole téměř jednickarka. :hug: Tam opravdu nejde o nic jiného, než že to obě maminky na začátku podcenil, jedná víc, druhá min… :(

Handicap mají evidentně obě. Jedna kvůli těžkýmu porodu vývojovou disfázii, druhá má evidentně taky zásadní problém s řečivým a sluchovým centrem.
Znova - to, že na dvouletý dítě někdo mluví “dětskými” výrazy opravdu nezpůsobí problém s řečí.

• Citovat
  • Upravit
53190
20.4.23 11:13
@Janli píše:
Handicap mají evidentně obě. Jedna kvůli těžkýmu porodu vývojovou disfázii, druhá má evidentně taky zásadní problém s řečivým a sluchovým centrem.
Znova - to, že na dvouletý dítě někdo mluví “dětskými” výrazy opravdu nezpůsobí problém s řečí.

Hlavně se velmi dobře soudí děti ostatních lidí. Jako kdyby s nimi snad odmalička žila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.23 11:13
@Semtex píše:
Co je na “nyny” šišlavého? Šišlani je třeba “autíško” místo “autíčko”.

Ano maminka píde, místo příde se také objevuje… Ale jak píšu, babičku vidí tak málo, že to prostě přejdu a neřeším… Dala jsem to jen jako „rodinnou anamnezu“ zřejmě. :mrgreen:
Já řeším tatínka, který je se synem denně… :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí