Tatínek na dvouleťáka stále šišlá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
20.4.23 11:59
@dedrichov píše:
Ještě bych k tomuto tématu přihodila z minulého víkendu: babička dceři důležitě vysvětluje, že včeličky mají na nožičkách košíčky, do kterých sbírají med.
Ano.
Dceři je 9 let. I takhle to pak vypadá, když je pro dospělého dítě vlastně jen takový stín okolo.

Ale jo, moje skvělá tchyně měla taky tendence krájet dětem řízek ještě v osmi letech. Ale tak stačilo, že si jednou ťukly na čelo a pronesly něco jako „babi, nejsem mimino“ a byl klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.23 12:11
@unuděná píše:
Ale jo, moje skvělá tchyně měla taky tendence krájet dětem řízek ještě v osmi letech. Ale tak stačilo, že si jednou ťukly na čelo a pronesly něco jako „babi, nejsem mimino“ a byl klid :lol:

Bohužel ne každé babičce to dojde… Ta naše nás dospělé posílá ve 40 letech chrupkat po obědě, když v zimě prijdem z venku, říká nám zmrzlinky, večer nám posílá pusinku na celicko a at supkame hupkame do pelíšku, a pak třeba když přijede na návštěvu, tak nám přiveze kila pomerančů, banánů, okurek a nevím, čeho, abysme byli zdraví a měli vitaminky… Tuny cokoladicek, abysme mohli po večerech mlsat… Marne stále opakujeme, že nejsme mimina… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53190
20.4.23 12:13
@Anonymní píše:
Bohužel ne každé babičce to dojde… Ta naše nás dospělé posílá ve 40 letech chrupkat po obědě, když v zimě prijdem z venku, říká nám zmrzlinky, večer nám posílá pusinku na celicko a at supkame hupkame do pelíšku, a pak třeba když přijede na návštěvu, tak nám přiveze kila pomerančů, banánů, okurek a nevím, čeho, abysme byli zdraví a měli vitaminky… Tuny cokoladicek, abysme mohli po večerech mlsat… Marne stále opakujeme, že nejsme mimina… :mrgreen:

Vždyť je to hezký, co blbneš? Tak je holt infantilní, ale myslí to dobře a nikomu tím neškodí. Co bych dala za to, kdyby mě někdo po obědě posílal chrupkat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
20.4.23 12:13
@Anonymní píše:
Bohužel ne každé babičce to dojde… Ta naše nás dospělé posílá ve 40 letech chrupkat po obědě, když v zimě prijdem z venku, říká nám zmrzlinky, večer nám posílá pusinku na celicko a at supkame hupkame do pelíšku, a pak třeba když přijede na návštěvu, tak nám přiveze kila pomerančů, banánů, okurek a nevím, čeho, abysme byli zdraví a měli vitaminky… Tuny cokoladicek, abysme mohli po večerech mlsat… Marne stále opakujeme, že nejsme mimina… :mrgreen:

Ježiš marjá, to raději budu tím přehlíženým stínem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.23 12:17
@mokkk píše:
Taky si myslím, že už ti jde na nervy prostě proto, že tam je. Jako věta „Maminka jde dělat ččč a já jdu na internet“ by mě zabila. :lol:

To bylo spíš jen obrazně řečeno :mrgreen:
Když odcházím, k dr nebo nevím, třeba na nakup… Nemůžeme mu říct, že jedu pryč, tak já bych řekla, že jdu čůrat a manžel řekne, máma jde ččč. Malej se pak po mně neshani, protože ví, kde jsem a že se vrátím… A ten zbytek věty bylo spíš jen pro představu, že si manžel od telefonu mysli, ze dítěti řekne, že já jdu… A on si bude dál na telefonu a malej si bude v klidu a bez „pruzeni“ sám hrát. Do doby, než já se vrátím… Třeba z nákupu…

• Citovat
  • Upravit
5943
20.4.23 12:34
@Anonymní píše:
Já ho upozorňovala, legraci si z něho dělat nechci, tím bych asi nezískala nic, co by věci pomohlo :(
A k výběru otce, manžel byl vždy hrozně obětavy, pozorný, naprostá jednička, nikdy bych nechtěla jiného. Až s narozením syna se nám ten náš vztah trošku vymyká kontrole. A mám pocit, že se kvůli výchově oddalujeme jeden druhému. Proto vše prehlizim a snažím se nedělat problémy, kde je vidím jen já. 8) Proto píšu sem a manžela nechávám ať si se synem tráví čas po svém. Jen mě zajímal názor jiných maminek. Nicméně jsem zde z převážné většiny komentářů zjistila, že ta „špatná a přehnaná“ jsem já. Tak hold nechám vše, jako bylo do teď, budu dělat, že nevidím a neslyším. :andel: :think:

Ty jsi asi nepochopila ten základní mechanismus. Ty si z něj nemáš dělat legraci. Ani ho nemáš upozorňovat, jako jsi to dělala. Tím prvním ho totiž shazuješ a tím druhým vychováváš. Ale ty ho nemáš zesměšňovat, ani mu dělat mámu. Nech ho být. Ty jediné, do můžeš dělat je, že to budeš korigovat. Protože jedině svým osobním příkladem a případným korigováním těch výroků můžeš získat, co chceš (že syn v co nejvyšší míře uslyší správné tvary).

Honzíku, půjdeme dělat čí?“ „Honzíku, táta se ptá, jestli potřebuješ čůrat“ „Honzíku, kde je brm brm?“ „Honzíku, tatínek myslí to červené autíčko, co leží támhle pod stolem“

Tyhle věty nejsou o výsměchu. Pokud je tedy umíš říct normálně, bez rýpání, posměchu, povýšenosti.

A jak píší ostatní, podle mě máte úplně jiný problém. Oba jste dlouhodobě doma. Ty chceš, aby to bylo podle tebe a on tě odmítá poslouchat. A tohle bude jen horší. Já si vlastně i říkám, jakým stylem můžete finančně vyjít? Já mít doma manžela na dlouhodobé nemocenské, který není upoután na lůžko a je soběstačný a schopný se o dítě postarat, tak mažu do práce. Ale u vás to nejde, protože jemu se nechce a ty se bojíš, že bys to neměla vše pod dohledem a kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.23 12:39
@unuděná píše:
Mnooo, jestli tiše nesouhlasíš, ale radši už nic neříkáš, aby byl klid ve vztahu, tak jste na nejlepší cestě k totálnímu průšvihu.

Jenže, co bys dělala na mém místě? Já nechci manžela podrazet, nechci ho napominat, ani já jsem nesnedl vsecku moudrost světa a nemám patent na výchovu. Všeho si jsem vědoma. Ale denně ho opravovat? Zkoušela jsem mu vysvětlit, proč nechci, aby s malým takhle mluvil… (Já také řeknu synovi pojď papat, také mu řeknu hele kočička, ovečka, nemluvím s ním, jako encyklopedie, jak si tady spousta žen mysli a obviňuje mě z toho :( ) Manžel se ale ohradní, že ho pořád buzeruju. To dělat nechci, nechci ničit náš vztah. Než jsme měli syna, byli jsme snad nejšťastnější pár na zeměkouli… Naprosto jsme si rozuměli, vyšli ve všem vstříc. Úplně nevím, kde nastal zlom. A vlastně až na tu řeč jsme i ve výchově za jedno… Ani jeden nenecháme syna skákat nám po hlavě, lézt po stole, drobit rohlík na gauč a nevím, co ještě. Jen manžel spíš než aby vysvětloval, že to nesmí a proč to nesmí, vyhrožuje, že mu dá bacy bacy… Naštěstí to ale ve velké většině případů nesplní, protože přijdu já a synovi se snažím vysvětlit. Ale tak to prostě beru, že chlap delat nebude. :andel: To že tráví víc času na telefonu než se synem mi vadí… Ale také s tím asi nic nenadelam. Na mateřskou jsem šla já… A abych mu jen nekrivdila, není to úplně 100% času… Když potřebuji uvařit, vykoupat se, se synem je, jen prostě svým způsobem… Jsou chlapi, co si dítěte nevšimnout a ženská musí brát dítě i k dr. On jak je teď doma, tak v takových případech syna pohlída…

• Citovat
  • Upravit
5943
20.4.23 12:57
@Anonymní píše:
Jenže, co bys dělala na mém místě? Já nechci manžela podrazet, nechci ho napominat, ani já jsem nesnedl vsecku moudrost světa a nemám patent na výchovu. Všeho si jsem vědoma. Ale denně ho opravovat? Zkoušela jsem mu vysvětlit, proč nechci, aby s malým takhle mluvil… (Já také řeknu synovi pojď papat, také mu řeknu hele kočička, ovečka, nemluvím s ním, jako encyklopedie, jak si tady spousta žen mysli a obviňuje mě z toho :( ) Manžel se ale ohradní, že ho pořád buzeruju. To dělat nechci, nechci ničit náš vztah. Než jsme měli syna, byli jsme snad nejšťastnější pár na zeměkouli… Naprosto jsme si rozuměli, vyšli ve všem vstříc. Úplně nevím, kde nastal zlom. A vlastně až na tu řeč jsme i ve výchově za jedno… Ani jeden nenecháme syna skákat nám po hlavě, lézt po stole, drobit rohlík na gauč a nevím, co ještě. Jen manžel spíš než aby vysvětloval, že to nesmí a proč to nesmí, vyhrožuje, že mu dá bacy bacy… Naštěstí to ale ve velké většině případů nesplní, protože přijdu já a synovi se snažím vysvětlit. Ale tak to prostě beru, že chlap delat nebude. :andel: To že tráví víc času na telefonu než se synem mi vadí… Ale také s tím asi nic nenadelam. Na mateřskou jsem šla já… A abych mu jen nekrivdila, není to úplně 100% času… Když potřebuji uvařit, vykoupat se, se synem je, jen prostě svým způsobem… Jsou chlapi, co si dítěte nevšimnout a ženská musí brát dítě i k dr. On jak je teď doma, tak v takových případech syna pohlída…

A to je ono. On je hlídačka, která nemá žádnou zodpovědnost, místo toho, aby byl rodič, který má zodpovědnost a o své dítě pečuje a jen ho nehlídá matce, když se matka potřebuje umýt nebo dojít na nákup. Máš tam vše pod palcem a on nemusí nic, ani tě poslouchat. Vždyť on je spíš jeho starší brácha a tvůj starší syn než jeho táta a tvůj manžel… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
20.4.23 13:11

My jsme doma na dceru ta miminkovská slova nikdy nepoužívali a ona je stejně asi někde pochytila a začala se rozmlouvat právě jimi. Hačí, hají, ham… Nevadilo mi to, i když jsem původně byla proti, ale tím, že s nimi přicházela sama, tak jsem si říkala, že tahle slova asi maji něco do sebe a ona je teď v komunikaci potřebuje. Dcera prostě ukázala a řekla haf a já jsem odpověděla Ano, to je pejsek… teď jsme ve stádiu, kdy sama začíná slova nahrazovat, občas řekne haf, občas pejsek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.4.23 13:42
@Anonymní píše:

Vždyť jsem ti napsala, co bych dělala na tvém místě :nevim:
Především z něj přestaň dělat nesvéprávného - on své dítě nehlídá, on o něj pečuje úplně stejně, jako ty. Už jsem alergická na „když jdu k doktorovi, tak dítě pohlídá“ - to je snad kruci samozřejmé, že nenechá své dítě samotné doma ne?? :roll: Kde berete pořád ty chlapy, podle kterých porovnáváte ty své, aby se jevili jako dokonalí? Jakože když chlap nechlastá, nemlátí vás, chodí do práce a ještě občas pohlídá vlastní dítě, tak je to dokonalost sama? Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
20.4.23 13:50

Kdyby měl mladšího sourozence který bude dělat brm a bdbd, tak se naučí mluvit taky.
Manželovi bych řekla, že to není správná cesta a na dítě mluvila normálně.

• Citovat
  • Upravit
53190
20.4.23 13:57
@kocourGarfield píše:
Kdyby měl mladšího sourozence který bude dělat brm a bdbd, tak se naučí mluvit taky.
Manželovi bych řekla, že to není správná cesta a na dítě mluvila normálně.

To máš vlastně pravdu. Zajímavé třeba je, že znám rodinu, kde se mladší dítě mnohem dřív naučilo R a Ř, než to starší, čím to asi? ;)
A na manžela bych ještě možná zkusila argument, že se mi jako chlap znechucuje svým infantilním přístupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
20.4.23 14:01

@unuděná hele, zase oni ti chlapi, co nechlastaji, nemlati ženu, chodí do práce a hlídají dítě plus teda nemají milenku, zas nerostou na stromech. A pokud se takový najde, tak ještě hodně hrozí, že bude de.il jiným způsobem. Workoholik, setrilek, pedant, prase, zavislak na pc hrách atd.

K zakladatelce:

Mluv na něj normálně a dělej to jako v dvojjazycnych rodinách. Manžel řekne kde máš br mm. Ty hned řekneš, kde máš auto. Nemusíš tam přidávat to „tatínek myslí“.

A jinak chápu, že jsi na RD. Taky jsem si to nechtěla nechat ujít, i když finančně to bylo ultra nevýhodné. Ale já se na to těšila celý život, jak budu na mateřské s ditetem. Nechtěla jsem to nechat chlapovi. Do práce jsem pak šla asi v 1,25 roce ba miniuvazek na půl ve dvou letech starší dcery.

Příspěvek upraven 20.04.23 v 14:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.4.23 14:03

@Santa Juana Hele nevím, ale asi žiju v jiné sociální bublině, v mém okolí je naprosto normální, že chlap pracuje, nechlastá, nehulí, nehraje automaty, nemlátí ženskou a k tomu se ještě ve volném čase stará o vlastní děti. Tím bych se opravdu nechlubila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
20.4.23 14:10
@Anonymní píše:
Jenže, co bys dělala na mém místě? Já nechci manžela podrazet, nechci ho napominat, ani já jsem nesnedl vsecku moudrost světa a nemám patent na výchovu. Všeho si jsem vědoma. Ale denně ho opravovat? Zkoušela jsem mu vysvětlit, proč nechci, aby s malým takhle mluvil… (Já také řeknu synovi pojď papat, také mu řeknu hele kočička, ovečka, nemluvím s ním, jako encyklopedie, jak si tady spousta žen mysli a obviňuje mě z toho :( ) Manžel se ale ohradní, že ho pořád buzeruju. To dělat nechci, nechci ničit náš vztah. Než jsme měli syna, byli jsme snad nejšťastnější pár na zeměkouli… Naprosto jsme si rozuměli, vyšli ve všem vstříc. Úplně nevím, kde nastal zlom. A vlastně až na tu řeč jsme i ve výchově za jedno… Ani jeden nenecháme syna skákat nám po hlavě, lézt po stole, drobit rohlík na gauč a nevím, co ještě. Jen manžel spíš než aby vysvětloval, že to nesmí a proč to nesmí, vyhrožuje, že mu dá bacy bacy… Naštěstí to ale ve velké většině případů nesplní, protože přijdu já a synovi se snažím vysvětlit. Ale tak to prostě beru, že chlap delat nebude. :andel: To že tráví víc času na telefonu než se synem mi vadí… Ale také s tím asi nic nenadelam. Na mateřskou jsem šla já… A abych mu jen nekrivdila, není to úplně 100% času… Když potřebuji uvařit, vykoupat se, se synem je, jen prostě svým způsobem… Jsou chlapi, co si dítěte nevšimnout a ženská musí brát dítě i k dr. On jak je teď doma, tak v takových případech syna pohlída...

Jo ty potřebuješ uvarit :think: a tvůj partner nejí? Tvůj partner není zodpovědný za stravu svého dítěte?
A to s těmi chlapi, co by se flakali doma a ani nepostarali o vlastní dítě? Ty si se fakt prastila do hlavy, to není možný. Ten tvůj je línej d*bil a normální ženská by si o něj neoprela kolo :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí