Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@anonimkaaa píše:
možná to bude znít divně ale i toto už mám za sebou, otec dcery alkoholik a gembler od ktereho jsem utekla, otec starsiho syna zacal brat drogy a mlatil me i děti, takže jsem si nepřipouštěla ze by toto mohl být v budoucnu takový problém, a byla jsem ráda za chlapa v kterém jsem alespoň ze začátku viděla tu oporu, i když v růžových brýlích.
Ještě neházej flintu do žita. Z těch, co jsi napsala, je nynější manžel nejlepší. Ono je hezké vidět, že syn dobře vychází s matkou, že tak se jednou bude chovat k tobě. Ale on je na ní až moc závislý.
Jestli nebude chtít do poradny, zašla bych tam aspoň sama. Snad poradí, jak na něj.
@anonimkaaa píše:
možná to bude znít divně ale i toto už mám za sebou, otec dcery alkoholik a gembler od ktereho jsem utekla, otec starsiho syna zacal brat drogy a mlatil me i děti, takže jsem si nepřipouštěla ze by toto mohl být v budoucnu takový problém, a byla jsem ráda za chlapa v kterém jsem alespoň ze začátku viděla tu oporu, i když v růžových brýlích.
To už chápu víc, proč jsi si bohužel zadělala an další životní a partnerský problém. takový mamánkek, co nepije, nebije tě nebo nebere drogy se zpočátku může zdát jako selanka.
Já ybch se ze všech sil pokusila to manželství zachránit, ale musí spolupracovat manžel. řekla ybch mu natvrdo, že dokud se od matky neodpoutá alespoň částečně, tak ať žije radši s ní, ale není chlap.
Zkuste se domluvit na nějakých přijatelných kompromisech, asi bych mu řekla, že buď si svůj vztah s matkou vyřeší a nějak to celé řeší, nebo se váš vztah rozpadne dřív nebo později.
Ale že to nechceš, ale snahu musí mít i on, jinak za rozpad vašeho vztahu bude nést spolu s matkou největší díl viny.
Možná ybch se koukla po nějaké knížce o této závislosti a dala mu ji přečíst…
@nostress píše:
Osobně řadím mamánky do stejné kategorie, jako alkoholici, gambleři, narkomani, a jiní závisláci, tudíž pro život nepoužitelní. Jedině co by mu mohlo pomoci, je solidní odborník, a hlavně, aby to chtěl řešit on sám. Chce to taky komunikovat,
a v klidu vysvětlovat. Třeba to pomůže.
Pak potřebuješ odbornou pomoc taky, a to opravdu dobrého psychologa
/psychoterapeuta. Zřejmě máš nejspíš z dětství nějaký blok, a proto si podvědomě vybíráš stejné typy partnerů. Zapracuj na tom a na svém sebevědomí.
Já bych se asi rozvedla, budeš se cely zivot jen užírat? Lepsi to asi nebude