Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@velmiZoufalá píše:
Tchýně hned natahovala ruce a vzala si ho, že ho dá odkrknout onaKdyž někam jedem, tak musí nutně sedět vedle něj, aby ho viděla apod. Občas se tomu taky zasměju, ale většinou mi rupou nervy a bojim se že přijdu stresem o mlíko
hele promiň, ale tohle jsou fakt kraviny. uvědom si, že ty si s děckem 24 hodin denně, ona jen chvíli tak si to chce užít. proč by ho nemohla dát odkrknout? já jsem teda k dítěti prakticky přirostlá, ale chápu, že ostatní (babky, tetky, kamarádky) si ho prostě na návštěvě chtějí užít, tak jsem jim ho půjčovala (pokud neplakal)
tchyně dítě evidentně miluje a až bude starší tak ti bude určitě pomáhat. já otěhotněla když byl synovi rok. nevolnosti jako prase. věčně skloněná nad záchodem. ani nevíš jak moc by se mi tehdy hodilo, kdyby tchyně co bydlí 2 km od nás přišla pro kočár a já si oddechla.
kdyby si tvoji tchanovci dítěte nevšímali tak si taky budeš stěžovat. my teď byli 3 dny s tchánem na dovolené a za celou dobu nevzal vnuka ani jednou do ruky.
@velmiZoufalá píše:
Ona je jinak milionová, děsně hodná, ale zkrátka, tyhle věci mi vaděj.. přesně, jak píšete, připadá mi, že si myslí, že to ví všechno líp.. a já vim, že prarodiče jsou tak nějak od rozmazlování, ale taky nechci, aby to dopadlo, jako když byl manžel malinkej. To se nemohla hnout na krok, protože spustil hysterickej pláč, pořád s ní spal v posteli, asi do první třídya já se bojim, že když je s nim tak často, tak mi ho taky rozmazlí, protože, jak jsem psala.. jen kníkne, už k němu běží, hladí ho a skoro brečí s nim
On si pak na to zvykne a bude si vyřvávat všechno
na to bacha, fakt si zvykne, u nás bylo pravidlo do jednoho roku: návštěva tchýně, další den strávený nekontrolovaným řevem a to myslím hodiny ne minuty! Zmizelo to okamžitě, jakmile přestala pravidelně jezdit. Jezdívala pravidelně v úterý a doteď mám divnej pocit ze středy, to byl den, kdy jenom ječel a bylo úplně jedno, co u toho dělám já ![]()
@paola white zvláštní, jak to má každej jinak, já jsem otěhotněla, když bylo malýmu sedm měsíců a teprve to mě přesvědčilo, že ten stres a chaos, co nám do bytu vnáší tchýně, tam opravdu nemá, co dělat
Ona samo ráda přijela, ale celej den mě organizovala stylem: Dej mu čaj, běž do obchodu, pověsilas už to prádlo, nemá už jíst, neměla bys zavřít okno. Mnohem víc jsem si odpočala, když přestala jezdit ![]()
@novo123 mě nepomáhal naprosto nikdo, jen manžel když přijel z práce dřív. moje máma je daleko a zaměstnaná a tchyni se švagrovou co bydlí kousek ani nenapadne, že by mohly pomoci, ale já to tak neberu. holt jsem se dala na vojnu tak musím bojovat
ale je fakt, že kdyby mi dělaly tohle tak je taky požádám ať raději nejezdí. spíš je to o tom, že by si prcka vzaly na chvíli ven a já si mohla lehnout
@paola white teorie dobrá, ale tady to tak nikdy nebylo, když už jsem byla hotová, protože mi tady ten styl předváděla dva dny po sobě, tak mi oznámila, že přijede na hodinu i třetí den v řadě a vezme si ho ven. Tak si říkám, no co, aspoň pouklízím a tak v klidu. Přijela v sedm ráno (řekla, že přijede v deset), oznámila, že venku je zima, takže nikam nejde a do tří odpo mě buzerovala jak malýho smrada ![]()
@velmiZoufalá píše:
Ona je jinak milionová, děsně hodná, ale zkrátka, tyhle věci mi vaděj.. přesně, jak píšete, připadá mi, že si myslí, že to ví všechno líp.. a já vim, že prarodiče jsou tak nějak od rozmazlování, ale taky nechci, aby to dopadlo, jako když byl manžel malinkej. To se nemohla hnout na krok, protože spustil hysterickej pláč, pořád s ní spal v posteli, asi do první třídya já se bojim, že když je s nim tak často, tak mi ho taky rozmazlí, protože, jak jsem psala.. jen kníkne, už k němu běží, hladí ho a skoro brečí s nim
On si pak na to zvykne a bude si vyřvávat všechno
tak tohle ale není rozmazlování, to je láska. Přesně takhle vychovávám děti já. Spí se mnou v posteli, když se jim něco stane, mazlím, chovám, foukám. Tím se dítě nerozmazlí, rozmazlenost je úplně o něčem jiném. Takže klid ![]()
No jo, posměšky, to vám jde. Ále co, každý žije jak umí. Je jen jedna rada, odstřihnout tchýni, nic po ní nechtít a budete v pohodě. Kritizovat umí každý, ale když nás hloupý starce potřbujete tak jsme vám najednou dobří. Dát tchyni dítě na hlídání=pohoda, ale jen do doby, než ona neporuší vaše zásady. Pak je zle, bo vy vše děláte nejlíp, jedině vy víte co je správné. Takže se starejte samy a budete v klidu, nikdo vám nebude radit a kazit děti.
@bamba píše:
No jo, posměšky, to vám jde. Ále co, každý žije jak umí. Je jen jedna rada, odstřihnout tchýni, nic po ní nechtít a budete v pohodě. Kritizovat umí každý, ale když nás hloupý starce potřbujete tak jsme vám najednou dobří. Dát tchyni dítě na hlídání=pohoda, ale jen do doby, než ona neporuší vaše zásady. Pak je zle, bo vy vše děláte nejlíp, jedině vy víte co je správné. Takže se starejte samy a budete v klidu, nikdo vám nebude radit a kazit děti.
a úplně stejně se vždy nafoukne tchýně, jí podvacáté řeknu: ať nezalévá moje kytky, ať na malou nešišlá, ať jí ve 30st. vedrech nepřikrývá dekou, ať malé nesolí jídlo, ať malé nedává čokoládu, ať…
Tchyně mi děti nikdy nehlídala. Ale jako já proti ní nic nemám, mám ji ráda. Určitě si nemyslím že je hloupá a určitě ji nijak nevyužívám. Moje zásady neporušuje. Na všechno se mě ptá, jestli může dát dětem to a to. Nikdo tady o odstřihávání tchyní nepíše
Jen jsme si posteskly jak jsou přehnaně starostlivé. Na pranýř s námi!
@paola white píše:
hele promiň, ale tohle jsou fakt kraviny. uvědom si, že ty si s děckem 24 hodin denně, ona jen chvíli tak si to chce užít. proč by ho nemohla dát odkrknout? já jsem teda k dítěti prakticky přirostlá, ale chápu, že ostatní (babky, tetky, kamarádky) si ho prostě na návštěvě chtějí užít, tak jsem jim ho půjčovala (pokud neplakal)
tchyně dítě evidentně miluje a až bude starší tak ti bude určitě pomáhat. já otěhotněla když byl synovi rok. nevolnosti jako prase. věčně skloněná nad záchodem. ani nevíš jak moc by se mi tehdy hodilo, kdyby tchyně co bydlí 2 km od nás přišla pro kočár a já si oddechla.
kdyby si tvoji tchanovci dítěte nevšímali tak si taky budeš stěžovat. my teď byli 3 dny s tchánem na dovolené a za celou dobu nevzal vnuka ani jednou do ruky.
V tomhle jsem asi taky malicherná, ale nepřijde mi to jako blbina. Třeba to, že chce sedět vedle mimča, to je přece místo matky, ne? Je fakt, že někdy se tchýně chová jako pošahaný děcko a měla bych se tomu spíš zasmát, ale jen tak letmo jsem si vzpomněla na dvě situace, kdy mi pak i okolí říkalo, že už to není normální, jakým způsobem si usurpuje moje funkce v rodině
Ale musím dát jednu historku k dobru, ještě když jsme byli bezdětní, pozvali jsme tchánovce na víkend do lázní. Objednávala jsem to já a celý to bylo na moje jméno, na recepci musela jít s manželem místo mě ona
Ale jakmile se objevil problém a bylo potřeba si s panem majitelem vyříkat, že nás ubytoval úplně na jiném typu pokoje, než co jsme objednali a tudíž odcházíme, tak to už běžela za mnou, ať si to tak jako vyřídím
Jak malej neschopnej parchant ![]()
@bamba když to tak čtu, tak ty máš ze vztahu tchýně - snacha evidentně mnohem větší komplex než my a o nadhledu se teda taky u tebe mluvit nedá; co si pamatuju, tak jsi psala, jak se snachou skvěle vycházíš, ale kdyby to tak bylo, tak se budeš vyjadřovat úplně jinak, minimálně v klidu ![]()
@novo123 Už jsem nechtěla reagovat a to právě proto, že vy neoplýváte nadhledem. Podle čeho soudíš, že mám špatný vztah se snachou? Jen proto, že mě ty vaše řeči pobuřují? Tady je právě vidět, jak moc jste přesvědčené o své dokonalosti a pravdě. Vy prostě jen chcete, aby vás každý politoval, na tchýni nakydal hnůj a budete spokojené.
@bamba my si mezi sebou chceme postěžovat příp. poradit nebo se v tom podpořit, protože máme něco společného. Co tady předvádíš ty, mi není jasný. Mimochodem je to možná tím, že tady se nedá v psaném textu dát najevo tón řeči, ale ty mi přijdeš úplně nepříčetná a vytočená, to není normální, pokud se tě to osobně netýká. Pobouřená můžeš být, ale nic o nás konkrétně nevíš a naše tchýně osobně neznáš, tak proč tak vyšiluješ? Ty jsi pevně přesvědčená, že chyba je prostě vždy na straně snachy? Já mám v téhle věci nadhledu až moc, ale nemám důvod o tom přesvědčovat cizí rozlícenou tchýni ![]()