Tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
122
7.1.11 19:45

Ono je to někdy opravdu o tom si promluvit pořádně a o všem, když si s ní promluvíš nic tím nezkazíš, horší už to být snad ani nemůže… Ale pokud dříve neměla zájem o syna, nebude ho mít ani teď a ani k vnoučeti, někdy se, ale stane, že babička vidí ve vnoučeti to co hledala… A piš si, že tys jí tím, že sis jejího syna vzala neublížila, to on ublížil, takhle to vnímá každá matka, pokud jste se brali po krátké době musíš jí pochopit, pro ní je těžký to příjmout, ale brát právo na vnouče, je jako brát právo matce být matkou to je můj názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.11 20:06

No presne tak manzelovi je to lito ze nema zajem o vnouce, myslel si taky ze se s nama budu tesit na nase miminko ale kdyz jsme ji oznamili ze jsem tehotna tak mne byla ochotna poslat na potrat. nemam k tomu co napsat vidim ze tady jsou takove ktere to vidi jinak ale abych nevedela o svim synovi ktery podstopil narocnou operaci po ktere se musel zase naucit chodit a matce to bylo jedno.....

• Citovat
  • Upravit
122
7.1.11 20:23

Je jasný, že nemá něco v hlavě v pořádku, hld jsou i takové matky. ale pokud jí netrápí její syn, neměla by trápit ona tebe… Zapomeň na ní a žij si svůj ivot, teď máte malého a nějaká praštěná tchýně, tě nemůže rozhodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3543
7.1.11 20:26

to je přesně naše tchýně, netrap se a dělej dál, že není… Ona svou vnučku vyděla jednou a to ji budou dva roky.. takže pro mne není… prostě jako kdyby neexistovala. Nekažte si tím život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22084
7.1.11 20:30
Anonymní píše:
nemam k tomu co napsat vidim ze tady jsou takove ktere to vidi jinak

Tak to je snad normální, ne? :wink:
Třeba já, když zakládám diskusi, nejvíc vítám právě ty jiné názory. Člověk si utřídí myšlenky, otevře mu to jiný pohled na celou situaci, protože sám už ji nedokáže vidět objektivně.
Pokud jsi chtěla slyšet jen souhlasy, možná by bylo lepší to napsat do zakládajícího příspěvku…

Jinak k té situaci - úplně chápu, že jsi z toho otrávená, pokud to manžela trápí… Ale přesto myslím, že ve zdejší „hitparádě tchyní“ máš jednu z těch nejlepších variant. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.1.11 21:05

Já bych si dovolila se postavit za Bohunku. Na jednom konkrétním případu.

Moje babi. K nám nepřijela, ale my u ní trávili snad skoro všechny prázdniny. Měla své „koníčky“ - zahrádku, sousedky … nepamatuju si, že by se s náma někdy hrála. Ale materiálně jsme měli vždycky u ní vše a během roku, protože ona nepřijela, tak aspoň poslala peníze. Neuměla prostě projevit city a neumí dodnes - když jsem jí volalal, že bude prababička, tak se mně zeptala, proč jí to volám - nepotřebuju snad peníze na potrat? Ťukáte si na čelo? Asi jo - ale ona to nemyslela zle, jen prostě neviděla za nutné, abych jí sdělovala, že jsem „teprve těhotná“, těšila se na mimi, až bude na světě … A tímhle deklarovala i to, že ikdyž se na pravnoučátko těší, plně by respektovala i takové rozhodnutí, jako potrat, a pomůže mi - no na koho bych se měla obrátit jiného než na ní, která mi peníze vždycky dávala …

Máma je svým způsobem to samý. Kočár s oběma klukama vozila snad třikrát, u nás je jen když jí táta přiveze autem (bydlíme ve stejné obci!!!), vnoučata vidí jen když je přivedu k ní!!! A stejně za půl hodiny toho má prostě až po krk, omluví se a na půl hodiny vypadne ven si zakouřit. A vrátí se k nějaké činnosti, ne k hostům … na druhou stranu, stačí říct, to bych pro děti chtěla, to by se mi líbilo, a ona mi dá peníze, kup si to! Její chování jsem si taky špatně vysvětlovala - prostě už má už „odsloužíno“, nechce být klasická babička, chce si „užít“, nechce hlídat, ale na druhou stranu má děti ráda, jen neví, co by jim měla pořídit a nechce se vnucovat a pořizovat věci dle svého vkusu. Je z toho chudák ženská sama zmatená … Prostě celá babi. Jestli budu i já taková .. tak potěš, až s enajde snacha, která si mé chování bude vysvětlovat podobně jako ty …

Ne, nechci urážet, to probůh ne, jen s esnažím nazančit, že i sama tchýně toho monžá má plný kecky a neví jak se postavit k tomu faktu, že holt se setkaly dvě ženské, které mají jiné vidění světa a o tom, jak má vypadat tchýně a snacha …

Mohla by být thoř a sv … , ale není. Holt to není babička Boženy Němcové, no …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
7.1.11 21:30

BOHUNKO - tak tchýně nic špatnýho nedělá, spíš nepochopitelnýho.
Jak už jsem psala, tak to mám s tchýni stejný. I když nemůžu teda napsat, že by mně neměla ráda, to snad ani ne, ale asi jsem jí šumák. Tohle je mi ukradený, ale že se nezajímá o vnoučata, to fakt nedokážu pochopit.

Já si nedovedu představit, že se moje holky třeba ve dvaceti odstěhujou a já se o ně najednou přestanu zajímat. Prostě mi to hlava nebere. Přeci jenom jsou to moje děti, i když jim bude čtyřicet. Bude mně zajímat, jak žijou, jak se maj jejich děti. A to neznamená, že budu u nich každej den od rána do večera nalezlá a kecat jim do života. S mojí mámou se vidím dvakrát až čtyřikrát do měsíce, podle toho jak to vyjde. Bydlíme od sebe 20 km. A zdá se mi to tak akorát. Přijedem, pokecáme, babička si užije vnoučat a zase jedeme domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.11 22:19
PetraJ píše:
BOHUNKO - tak tchýně nic špatnýho nedělá, spíš nepochopitelnýho.
Jak už jsem psala, tak to mám s tchýni stejný. I když nemůžu teda napsat, že by mně neměla ráda, to snad ani ne, ale asi jsem jí šumák. Tohle je mi ukradený, ale že se nezajímá o vnoučata, to fakt nedokážu pochopit.Já si nedovedu představit, že se moje holky třeba ve dvaceti odstěhujou a já se o ně najednou přestanu zajímat. Prostě mi to hlava nebere. Přeci jenom jsou to moje děti, i když jim bude čtyřicet. Bude mně zajímat, jak žijou, jak se maj jejich děti. A to neznamená, že budu u nich každej den od rána do večera nalezlá a kecat jim do života. S mojí mámou se vidím dvakrát až čtyřikrát do měsíce, podle toho jak to vyjde. Bydlíme od sebe 20 km. A zdá se mi to tak akorát. Přijedem, pokecáme, babička si užije vnoučat a zase jedeme domů.

Ja si taky nedokazu predstavit ze muj syn jednou odejde z domu abych o nem nevedela jak se ma. Ja ji nepotrebuju aby tady byla kazdy den ale jednou za mesic nebo tri krat by mohla zavolat a rict co kdybych jsme se navstivili dali si caj na vnucka jsem zvedava jak roste at vidi ze ma nejakou babicku, nepotrebuju aby mi hlidala dite ja si o nej postaram s kocarkem by urcite nevyrazila protoze se este neciti byt babickou to nam byla rekla i kdyz ji je 5O, a jeji syn ma 3O tak nevim ja si to predstavovaka ze budeme deti mit ve 40 az ona bude v duchodu :-D

• Citovat
  • Upravit
22084
7.1.11 22:30

Emil, zase jsem na zadku :lol: Ty dokážeš tak přesně trefit hřebík na hlavičku a přitom to zní úplně jinak než ode mě … Vystihla jsi naprosto přesně, co jsem měla na mysli, ale kdybych se rozkrájela, takhle to podat nedokážu… :palec: :potlesk: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
7.1.11 22:31

Tak ta moje mi ještě předtím, než jsme vůbec měli děti řekla, že nebude hlídací babička. A to teda dodržuje. Holky nikdy nevozila ani nehlídala. Dokonce u ní nikdy nebyly na návštěvě. :roll:
Už to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
7.1.11 23:31

Emilie moc krásně napsané :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
janibubi
8.1.11 00:13

Tak to moje tchyne,se do naseho zivota s.....az moc,tak si vyber.
Co je horsi,velkej zajem,nebo zadnej????

• Citovat
  • Upravit
3755
8.1.11 09:07

z toho si nic nedělej já jsem s manželem 4 roky a moje tchyně mě nenávidí když se ji zeptam na duvod tak žádnej nepoví.Už od začátku nás chtěla rozeštvat proti sobě.Takové slova co o mě řekla že jsem kurva že chrápu s jejím mužem (s mým tchánem)a taky nadává mojí rodině,vydržela jsem to do ted protože mám úctu ke starším a hlavně proto že ze začátku vztahu jsme nebyli výdělečně činní tak sme se viděly jen kdy mu to dovolila,za to že já jsem ji nic neudělala mi nadávala at chcípnu a to byli ještě horší nadávky nejhorší je jak říkam musela jsem si to nechat líbit jinak bysme se nevídaly jsme spolu od17 let až do ted takže na jednu stránku je naše pouto velice pevné a s tchýní už jsem skončila poslední tečka byla ta že řekla že nám přeje aby se nám narodilo postižené dítě a aby trpělo.takže já s ní už skončila :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
8.1.11 12:45
vercabob píše:
z toho si nic nedělej já jsem s manželem 4 roky a moje tchyně mě nenávidí když se ji zeptam na duvod tak žádnej nepoví.Už od začátku nás chtěla rozeštvat proti sobě.Takové slova co o mě řekla že jsem kurva že chrápu s jejím mužem (s mým tchánem)a taky nadává mojí rodině,vydržela jsem to do ted protože mám úctu ke starším a hlavně proto že ze začátku vztahu jsme nebyli výdělečně činní tak sme se viděly jen kdy mu to dovolila,za to že já jsem ji nic neudělala mi nadávala at chcípnu a to byli ještě horší nadávky nejhorší je jak říkam musela jsem si to nechat líbit jinak bysme se nevídaly jsme spolu od17 let až do ted takže na jednu stránku je naše pouto velice pevné a s tchýní už jsem skončila poslední tečka byla ta že řekla že nám přeje aby se nám narodilo postižené dítě a aby trpělo.takže já s ní už skončila :pocitac:

Pěkná bestie. Přát toto vnoučeti? Ta umře sama bez přátel a rodiny.

• Citovat
  • Upravit
18305
8.1.11 12:47

LucieHo: Přesně tak. Ty lidi je potřeba odsoudit k samotě. I když - vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová