Tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
novo123
25.6.13 08:54

@bamba Tvoje příspěvky jsou vždycky tak nestranné :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17631
25.6.13 08:59
@novo123 píše:
@bamba Tvoje příspěvky jsou vždycky tak nestranné :nevim: :nevim: :nevim:
:lol: :lol: nedržkuj, to je moudrost stáří
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
25.6.13 09:02
@Antonie Bolavá
@Antonie Bolavá píše: :lol: :lol: nedržkuj, to je moudrost stáří

Zásadně neuznávám, že když je někdo starší má patent na rozum :think:

• Citovat
  • Upravit
Krakatice88
25.6.13 09:28

Pohoda, tyhle kecy jsou ještě dobrý.. :lol: Vždycky řeknu na třetí stejnou otázku jen NE a je to.. Není mu zima? Ne, za krkem je teplej a ručky má studený od jakživa. Fakt mu není zima? Ne. Nemá hlad? Ne, jedl před chvílí. Ale mně se zdá, že má hlad. NE, nemá.

Mně dostala tchyně včera, když jsem se dozvěděla, že ač všem našim svatebním hostům říkáme, kdy a kde je sraz, že se budeme chystat doma, protože u svých rodičů už nebydlíme dva roky, máme malé dítě, ona si za našimi zády objednává k sobě domů chlebíčky a hodlá si to zorganizovat po svém a nazvat si lidi k sobě domů :zed: Vůbec ji nezajímá, že my dva všechno platíme, vymýšlíme plány, aby všechno probíhalo hladce, se všemi se domlouváme, kdo s kým pojede autem, aby nebyly zmatky apod… Absolutní nerespektování našeho průběhu svatby, dělání změn za našimi zády - s tímhle přístupem u mě nepochodí nikdo… Já bych si to nikdy nedovolila k nikomu, natož k rodičům mého chlapa, ke kterým jsem se vždycky chovala víc než slušně a přátelsky.. Tak jsem trošku vyskočila jak čert z krabičky a bude po našem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
novo123
25.6.13 09:33

@TroisChéris :lol: svatba u nás proběhla celkem ok, ale připomnělo mi to, jak jsme je loni pozvali na Vánoce, ještě jsem se ani nestihla nadechnout a už měla zorganizovanej celej den :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: - co doveze kdy, kam půjdeme my, kdy se bude jíst, jakej ubrus doveze, co doveze hotový a co dodělá na místě, kde bude stát stromeček :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Během vteřiny jsem litovala, že jsme je pozvali :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
480
25.6.13 09:35

,

Příspěvek upraven 08.04.16 v 11:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
25.6.13 09:37

@edevira plně souhlasím, těžko respektovat někoho, kdo nerespektuje tebe :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12743
25.6.13 09:51
@bamba píše:
Jde přece o matku muže, kterého jste si vybraly jako životního partnera. Takže jaksi je předpoklad, že ho máma vychovala podle vašich představ. Nevidím tedy důvod, proč vám její rady, nebo dotazy tolik vadí.

jednoduše proto, že ona manžela nevychovala. když byl mimino hodila ho na krk své tchyni a když byl starší (od 5 let) jezdil s tátou na montáže… a taková ženská mi má radit, když vlastní děti ani pořádně neviděla?
ne vždy je to tak černobílé. ano spousta konfliktů je malicherných, ale zas bych nepsala, že je to matka mého manžela tak k ní musím mít úctu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
25.6.13 10:16

@novo123 :lol: :lol: Tak to je taky povedená matinka :D Jak by se asi tchyně a maminky tvářily, kdybysme si k nim přicupitaly my snachy a dcery (ty hloupý mladý holky bez zkušeností) a začali jim organizovat život, kritizovat bordel v domě, výchovu domácích mazlíčků atd… 8) Ale my je máme respektovat že :pankac:

• Citovat
  • Upravit
480
25.6.13 10:41

,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
25.6.13 10:42

,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
velmiZoufalá
25.6.13 11:05

Ona je jinak milionová, děsně hodná, ale zkrátka, tyhle věci mi vaděj.. přesně, jak píšete, připadá mi, že si myslí, že to ví všechno líp.. a já vim, že prarodiče jsou tak nějak od rozmazlování, ale taky nechci, aby to dopadlo, jako když byl manžel malinkej. To se nemohla hnout na krok, protože spustil hysterickej pláč, pořád s ní spal v posteli, asi do první třídy :roll: a já se bojim, že když je s nim tak často, tak mi ho taky rozmazlí, protože, jak jsem psala.. jen kníkne, už k němu běží, hladí ho a skoro brečí s nim :roll: On si pak na to zvykne a bude si vyřvávat všechno :roll:

• Citovat
  • Upravit
velmiZoufalá
25.6.13 11:13

Jo a metodu odpovídání: Ne, neni mu zima. Ne, nemá hlad. apod. i několikrát po sobě, jsem zkoušela a u nás to teda nějak nezabírá. Taky se mi stalo, už několikrát, že jsem malýho nakrmila a dávala odkrknout. Tchýně hned natahovala ruce a vzala si ho, že ho dá odkrknout ona :roll: Když někam jedem, tak musí nutně sedět vedle něj, aby ho viděla apod. Občas se tomu taky zasměju, ale většinou mi rupou nervy a bojim se že přijdu stresem o mlíko :?

• Citovat
  • Upravit
12743
25.6.13 11:16
@velmiZoufalá píše:
Ona je jinak milionová, děsně hodná, ale zkrátka, tyhle věci mi vaděj.. přesně, jak píšete, připadá mi, že si myslí, že to ví všechno líp.. a já vim, že prarodiče jsou tak nějak od rozmazlování, ale taky nechci, aby to dopadlo, jako když byl manžel malinkej. To se nemohla hnout na krok, protože spustil hysterickej pláč, pořád s ní spal v posteli, asi do první třídy :roll: a já se bojim, že když je s nim tak často, tak mi ho taky rozmazlí, protože, jak jsem psala.. jen kníkne, už k němu běží, hladí ho a skoro brečí s nim :roll: On si pak na to zvykne a bude si vyřvávat všechno :roll:

dítě není blbec. ono moc dobře ví kdo je maminka, tatínek, babička a jak se k nim chovat a to už od plenek. synovi je 17 měsíců a už dlouho ví jak na koho z nás.
když je s babičkou (moje máma) tak po ní pořád kouká co ona na to a jestli to dělá správně. nemá u ní problém udělat prosím, neleze do skříněk protože to nesmí… pracovně říkáme mojí mamce Babička Gestapačka páč ho má pěkně vycepovaného
když je se mnou tak to zkouší, ale ví že taky občas vypěním a pak lítají třísky
a když je s manželem tak je jak uragán. tatínek všechno odpustí, nenechá ho brečet (hystericky vyřvávat) a raději mu všechno dá
a takhle už to má nastavené dlouho. už od tak od 9 měsíců chápal co si ke komu může dovolit.

pokud máš tchyni jinak dobrou tak bych se opravdu snažila jít co nejvíce smířlivou cestou a říkala si, že to nemyslí zle. ono je k nezaplacení mít pak pomoc, když potřebuješ. moje tchyně je černá duše a člověk opravdu zlý (manžel s ní téměř nekomunikuje) tady se cesta ke smíru najít nedá. u vás jistou šanci máš :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
25.6.13 11:21
@velmiZoufalá píše:
Tchýně hned natahovala ruce a vzala si ho, že ho dá odkrknout ona :roll: Když někam jedem, tak musí nutně sedět vedle něj, aby ho viděla apod. Občas se tomu taky zasměju, ale většinou mi rupou nervy a bojim se že přijdu stresem o mlíko :?

hele promiň, ale tohle jsou fakt kraviny. uvědom si, že ty si s děckem 24 hodin denně, ona jen chvíli tak si to chce užít. proč by ho nemohla dát odkrknout? já jsem teda k dítěti prakticky přirostlá, ale chápu, že ostatní (babky, tetky, kamarádky) si ho prostě na návštěvě chtějí užít, tak jsem jim ho půjčovala (pokud neplakal)
tchyně dítě evidentně miluje a až bude starší tak ti bude určitě pomáhat. já otěhotněla když byl synovi rok. nevolnosti jako prase. věčně skloněná nad záchodem. ani nevíš jak moc by se mi tehdy hodilo, kdyby tchyně co bydlí 2 km od nás přišla pro kočár a já si oddechla.
kdyby si tvoji tchanovci dítěte nevšímali tak si taky budeš stěžovat. my teď byli 3 dny s tchánem na dovolené a za celou dobu nevzal vnuka ani jednou do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová