Tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3755
8.1.11 12:57

to jo nenávidím ji za to všechno a todle bylo to poslední nikdy ji naše dítě neukážu to jsem se zapřísáhla,nojo je to těžké někdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
9.1.11 12:33
Jura007 píše:
LucieHo: Přesně tak. Ty lidi je potřeba odsoudit k samotě. I když - vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá…

Juro, já neodsuzuji k samotě, ale tak to bohužel dopadá. Ti lidé se k té samotě odsoudí sami. Znám takový případ. Všechny jen poštvávala proti sobě, ostatní se i přesto snažili za ní jezdit. Potom od ní přišli totálně rozhození, pomlouvala ostatní a taky obviňovala z krádeží. Nakonec postupně usoudili, že to nemají zapotřebí, aby je někdo urážel, štval proti ostatním a byl na ně protivný.

• Citovat
  • Upravit
LucieHo
9.1.11 12:43

Zakladatelko, taky bych se netrápila, zamrzí to a ty s tím nic neuděláš. Horší by bylo, kdyby se ti tchýně neustále pletla do tvého života a snažila se tě řídit. Nejlepší by byla zlatá střední cesta, ale ty to u své tchýně neovlivníš. Pokud o mne a mou rodinu daný člověk nejeví zájem, tak bych se nevnucovala. Budu raději jezdit za těmi, kteří to ocení a chtějí mne vídat. Pozvu tchýni klidně na návštěvu a záleží na ní, zda přijme a přijde nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
8935
9.1.11 13:21

Zakladatelko-některé matky prostě nejsou těmi milujícími matkami.Můj otec byl také vychováván babičkou,jeho maminka k němu nějak nepřilnula.Ale druhý její syn / bratr manžela / byl její miláček.A paradox?Moje babička / jejich matka / měla ráda ženu toho syna co ho neměla ráda,ale nesnášela manželku milujícího syna.Takže v mém dětství to byly občas prekerní situace.Měla ráda mého bratra,ke mě se chovala odtažitě,sestřenici měla ráda jednu,druhou nikoli.A jak to dopadlo?Zemřela mladá-56 let-na infarkt,asi z té zlosti srdce nevyrdželo.Asi jsem to napsala zmatečně,ale jinak jsem to nedokázala :lol:

Jinak si mylím,že lásku a zájem o dítě nikdy nejde vynutit.Buď tam je,nebo není.A vaše tchyně je prostě taková studená,jiná už nebude.A ty se tím netrap,nezměníš to a bude ti to jenom mrzet.Hlavně je super,že máte dědečka,který o vás má zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
9.1.11 16:55
Anonymní píše:
Nevim kde mam začit,ale musim to napsat proto ze mne to dusi a potrebuju to ze sebe dostat ven. Zacnu tim ze jsme z manzelem pet let zijeme stjastne mame syna pulrocniho,tchyne samozrejmne byla proti aby si mne bral proto ze jsme se znali kratkou dobu tak myslela ze nejsem pro nej vhodna, ale clovek nepotrebuje se znat leta aby pochopil ze to je jeho zivotni laska,a ze bez toho cloveka nechce dal zit a je to vzajemni :srdce: Ma tchyne je proste z ledu nebo nevim mozna to vidim jen ja tak, a potrebuju vas nazor.Ona ma rada jenom sebe,my ji nezajmame, ona nas nikdy nepozvala navstevu,nikdy nezavola ze by se zeptala sviho syna jak se ma,bydlime ve stejne vesnici a nevidime se treba rok,pokud nepotkame nahodne v obchode.Manzel byl po operaci plotynky tak byl v nemocnicich, potom dva mesice v laznich ona ho ani jednou nenavstivila proste nema zajem ani o vlastni deti a co znam z vypraveni tak manzel bydlel 4roky u babicky protoze mu tam bylo bliz do skoly co studoval vysokou tak za 4roky ani jednou nezavolal te babicce a nezeptala se jestli mu neco nechybi nebo jestli neco nepotrebuje :zed: Ja jsem taky maminkou a nedokazu si predstavit ze bych o svim synovi nevedela tyden jak se ma atak,taky byla jsem tehotna a za devet mesicu ani jednou se neprisla zeptat jak se mam ja anebo miminko do porodnice taky neprisla a byli jsme tam delsi dobu proto ze byl nemocnej :cry: Potom jak jsme byli doma uz tak prisla bez ohlaseni ze jde divat na maliho do te doby pomalu nevedela kde bydlime a najednou se objevi(a myslim si ze prisla jenom proto kdyby se ji lidi ptali jak vypada jeji vnuk) pro me dite ona nikdy nabude babicka protoze neumi davat lasku,nechci aby jednou me dite bylo nestastne ze ho babicka nema rada. asi mne odsoudite aje ja uz na tu tchyni mam alergiji a kdyz ji vidim tak nejradeji bych ji uskrtila :pocitac: Manzelovi je to moc lito ze ma takove chovani ale nic s tim neudela,tchyne je rozvedena 15 let, na vzhled je pekna zachovala a zadnej chlap oni nestoji protoze kazdy vi jaka je.Mne se v 19 letech rodice se starsi segrou nabourali a bohuzel to neprezili pro mne to byl velky sok a je aj do dnes, babicky dedeckove mi zemreli takze nemam nikoho,tak jsem si prala mit dobrou tchyni abych se s ni rozumnela aby jsme spolu dobre vychazeli ale je to uplny opak atakovou tchyni bych neprala nejvetsimu nepriteli, to je nadlouhe psani…Ja nechapu jak takovy clovek vubec muze byt kdyz ani vlastnimu diteti nedovoli aby ji dalo pusu no horor.Uz takoveho cloveka nikdy nechci potkat a nevim co mam delat abych na to nemyslela…Dekuju vsem kdo tohle precte a doufam ze mne neodsoudite.

nevím proč bych tě měla soudit jak jsem si pročítala tvé řádky měla jsem zlost i já za tebe a jak tady píšou holky nemyslet na ní máte svůj krásný život a ona vám za tohle trápení nestojí!!! Já mám sice obě baičky a ještě pra a pradědu ale vídáme se málo bydlína Moravě a já tady a tchýně na Slovensku takže je to taky těžší slyšáme se jen bud po tel nebo na skypu a pak 1× ročně a někdy je opravdu žít daleko a nezajímat se co by kdyby moje matka taky byla proti abych si vzala mého muže ale smůla postavili jsme všechny před hotoviou věc a už jsme čekali Adámka a teď čekáme druhé miminko které nám taky nepřáli ale žijeme si svůj život a jak si ho uděláme takový ho mít budemr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.11 18:08

Ja vsem vam dekuju za pochopeni za podporu vim ze tim ze se budu trapit nic nezmenim ona takova proste je a uz nic ji nezmeni, mozna ze jednou az bude v duchode tak se zamysli nad tim jak prozila svuj zivot bez rodiny , vnoucat a bez jedine kamaradky(protoze zadnou kamaradku nema)ja jsem stastna ze mam skveliho tchana a dedecka pro meho syna ktery vnukem zije. :-D :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1005
9.1.11 18:18
Anonymní píše:
Ja vsem vam dekuju za pochopeni za podporu vim ze tim ze se budu trapit nic nezmenim ona takova proste je a uz nic ji nezmeni, mozna ze jednou az bude v duchode tak se zamysli nad tim jak prozila svuj zivot bez rodiny , vnoucat a bez jedine kamaradky(protoze zadnou kamaradku nema)ja jsem stastna ze mam skveliho tchana a dedecka pro meho syna ktery vnukem zije. :-D :mavam:

Ono jí to jednou dojde toho bych se nebála ale pak už bude na vše pozdě moje matka si to taky uvšdomila ale bohužel ta zase vše posrala kvůli svému příteli kteý nikdy neměl děti a chtěl mít jen svůj klid, sice se sejdeme ale není to co dřív taky mě to trápí ale nic s tím nenadělám hold když sebou nechá manipulovat je to těžké. hlavní je že má děděčka a on to jednou bude hodně chápat a vědět že o dědu se může opřít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
1.1.12 14:50

nikdo si nevibere to jakou bude mit tchýni ale hlavní je že si dobře vibere muže ja sem s přítelem 2roky ještě svoji nejsme ale to neni tak důležité máme k sobě vztah takoví jaky nám vyhovuje sme oba svím způsobem stejní i kdyz to někdo nechápe zvláště přítele máma je zlá a krutá nedavno sme se pohadali a když sem ji rekla pravdu vrhla se na me a chtela mě zmlatit a to sem byla ve 4 měsíci a bylo ji to jedno jeste ze tam byl pritel a zadrzel ji je to bezcitná ženská která mysli jen na sebe divi se ze za nima nikdo nechodi ale kdo by tam taky chodil kdyz kazdyho urazi i kdyz otom dobre vi ale dela nevińátko mám ji plny zuby zapřísáhla sem se že ji nikdy vn životě ona ani nikdo z jeji rodiny neuvidí jen přes moji mrtvolu s přítelovou rodinou sem zkončila a nikdo a nic mě nepřesvědčí abych se k nim zase vratila až se malej narodi a to bude uz za 3 mesíce vichovam ho líp než ona a muj přítel bude mít nás jako novou rodinu když ta jeho stoji za hovno když to musim takhle ošklivě říct jak sme jeho rodine pomohly a kdyz sme potrebovali mi tak se na nas visrali je to hrozny no:-(/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
velmiZoufalá
24.6.13 22:29

Ahoj,

ráda bych oživila toto téma, protože už se to ve mně všechno dost vaří a potřebovala bych radu od zkušenějších.

Mám velmi starostlivou s citlivou tchýni. Otázky typu: Neni malýmu zima? Nemá hlad? Neplakal v noci? To mi už fakt leze na mozek.. Jen nevim jak jí to říct, aby se neurazila nebo to nevzala nějak špatně..

Představte si situaci, kdy jako maminka se staráte o dítě a pak se objeví tchýně a 3× zopakuje, že je malýmu určitě zima, že má studený ruce. Vysvětlení, že za krkem je skoro spocenej, takže mu zima neni, nepomáhá a už ho přikrejvá všim, co má po ruce :roll: Jen, co kníkne, tak k němu běží a po chvilce prohodí něco jako, jestli nemá hlad, řikam, že ne, že jedl, ale nakonec jsem starostlivejma pohledama donucená mu to prso dát.. Navíc, to většinou, když začne plakat vypadá, že bude brečet s nim, protože ho přece něco trápí :roll: a to má zkrátka jen zaražený větry :roll: Připadá mi, jak když si myslí, že jsem neschopná, i když to tak určitě nemyslí.. chce mi pomoct, ale já o to v týhle míře fakt nestojim :roll: Navíc na malýho pořád šišlá, i když jí všicni řikáme, ať to nedělá :roll:

Někdy si i řikam, jestli nejsem zaujatá, ale tohle je fakt moc, ona nějak vubec nerespektuje moje odpovědi na její otázky a stejně si všechno vždycky udělá po svym :cert:

Ptám se teda, jestli má některá z vás taky takovej problém a jak to, co nejšetrněji vyřešit?? :think:

• Citovat
  • Upravit
12743
24.6.13 22:34

Hele jestli je tchyně jinak normální tak bych si s ní sedla a normálně jí vysvětlila, že se o dítě staráš dobře a že její rady bereš, ale ať se trochu mírní.

šišlání chápu, že tě štve. můj tchán dělá na kluka takový zvuky, že se mi z toho zvedá žaludek. šišlání je sice blbý, ale pokud to dělá jen tchyně a občas tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
24.6.13 22:37

Já nevím, no. Taky tohle tchyně občas dělá. Malá brečí a ona se ptá jestli nemá žízeň - ona je na to pití vyloženě vysazená :lol:, to bych si vždycky nejradši nafackovala, že jsem ten hrnek zase zapomněla vytáhnout :zed: My si z toho ale spíš děláme srandu, i manžel. Nějak už nemám energii se v tom nějak nimrat a řešit to. Prostě tchyně má připomínku, já jí odpovím a tím to hasne, dál se tím nezabývám.
Teď se děsně bála, že jsme brali děti na dovolenou letecky. Prostě jsem jí řekla že já se nebojím, že nemám důvod a hotovo. Ony to nemyslí zle, jen mají starost. Tak to hoď za hlavu jako já, bude se ti lépe dýchat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
24.6.13 22:39

Mně by jen vadilo to šišlání. Z toho mě jímá hrůza, když mi na děcka někdo šišlá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
velmiZoufalá
24.6.13 22:42

@paola white to je právě to složitý.. ona si to hned vezme osobně :( a nakonec stejně udělá podle svýho :( manžel jí vytknul už snad všechno, co jsem tu psala a dokonce několikrát, ale ona se vždycky jen usměje a řekne, že to ví. O to je to složitější. Mam jí ráda, ale je toho na mě nějak moc :( a šišlá na něj pokaždý, když ho vidí a to je několikrát do týdne, bojim se, aby pak nešišlal taky :(

• Citovat
  • Upravit
velmiZoufalá
24.6.13 22:46

@Antonie Bolavá dovolená, to je téma, chci s našim mimčem na dovču až mu bude něco přes rok a ona pořád řiká, že je to brzy, ať s nim nejezdíme, že nejdřív ve dvou letech :roll: fakt nechápu, proč nám do toho mluví :roll:

• Citovat
  • Upravit
velmiZoufalá
24.6.13 22:46

@Antonie Bolavá dovolená, to je téma, chci s našim mimčem na dovču až mu bude něco přes rok a ona pořád řiká, že je to brzy, ať s nim nejezdíme, že nejdřív ve dvou letech :roll: fakt nechápu, proč nám do toho mluví :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová