Tchýně a její přehnaný zájem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1803
1.9.14 09:35

@cizova to moc nepomaha - prijde stejne a rekne - vsak jen na chvilku… mam chut se zapirat, ze nejsme doma… je to hnusne, ale treba ji to dojde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
1.9.14 09:36

Moc neporadím, protože s některými méně „chápavými“ lidmi je to těžké, mě to občas tcháni dělají taky (naštěstí né tak často, tak se to dá), ale oni se teda zásadně neohlašují, oni vždycky jedou „náhodou“ kolem (vím že jedou cíleně, žádná náhoda) a aby to nevypadalo tak blbě tak taky vždycky něco nesou. Mě by nevadilo kdyby se normálně ohlásili (alespoň cestou k nám) a občas se přijeli podívat, mě štve, že nevíš dne ani hodiny kdy se objeví - „náhodou“. Takže se většinou mračím jak čert, moc nekonverzuji, popř. i když vím že „šňupou“ po zahradě a nezazvoní tak prostě neotvírám. Být tebou tak telefon nezvedám, na SMS nereaguji, nebo řeknu že se chystáme (jsme) pryč, popř. odpojit zvonek a neotvírat (jé maminko já vás neslyšela, my spali). Z osobní zkušenosti, nějaké psychology doporučené otevřené promluvy (jako promluvme si, jsme dospěli, tak se přece domluvíme na kompromisu) na většinu lidí nezabírají (max. se urazí, což někdy není taky od věci). Jedině že bys měla nějak prudce inteligentní a chápavou tchýni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
1.9.14 09:36

Chápu tebe, ale i ji. Já bych jí strčila buď kočár, nebo syna, nebo oba na prochajdu. Prostě příjde babička, tady máš děti a já mám čas pro sebe. Na druhou stranu jsou to děti jejího syna, tak to prožívá a chce je vidět. Možná si vzpomeneš na svoje věty až budeš obcházet byt svého syna a nebudeš vědět jak se podívat na své vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
1.9.14 09:40

@Nuníček vystihla jsi to presne. pred narozenim druheho ditka jsem ji rekla, ze to tak nejde, aby jezdili, kdy chteji. tak na me čuměla jak puk. a žádná změna. a to se diví, že za nima nejezdíme např. na nedělní obědy (jak ona si furt přeje), když je u nás tak často. prostě na ni nemám náladu. tchána neřeším, protože tchýně nemá řidičák, tak tchán musí prostě řídit, když něco ona chce. jako tchýně je fajn, ale v tomto mě fakt štve… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
1.9.14 09:44

@evulkanov

Neotvírej, napiš že jsi někde mimo, každý týden jí řekni že v pondělí jsi tam a tam, v úterý zase tam, ve středu jinde jo a vlastně ve čtvrtek máš návštěvu tak ať nechodí. Pokud to nezabere, tak jí normálně bez emocí řekni, že si strašně vážíš její pomoci, ale že návštěva jednou týdně stačí, že bys ráda měla klid a ne vždy jsi doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
1.9.14 09:49

Tak já abych se vyhnula jejich návštěvám u nás doma (a svých u nich), tak radši pošlu syna s manželem nebo syna samotného k nim, já mám chvíli klid na sebe a taky nemusím „přetrpět“ moji návštěvu u nich a jsme všichni „spokojení“ (jen se vždycky ptají manžela proč jsem nepřijela aby si trochu rýpli no)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
1.9.14 09:51

:-D já bydlím s tchýní v jednom baráku a kolikrát se několik dní po sobě nevidíme :lol: moji rodiče tu naposledy byli na návštěvě když se narodil mladší syn :mrgreen:,max se tu sem tam staví když něco vezou od babi(zeleninu a pod. A to si pokecáme u auta a jedou :mrgreen: jinak se vídáme víceméně jednou měsíčně u babi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
1.9.14 09:54

@Natálka26 ona spíš ví, že s miminem jsme doma určitě. když je pěkně, prchám ven. ale ona jako kdyby na to měla čuch a vždy se ozve v čase, kdy se chystáme nebo jsme ještě doma. zkusím tento týden se zapírat. v sobotu máme oslavu, tak se tam uvidíme. snad to klapne. a v sobotu jí to nadhodím o těch návštěcách 1× týdně… říkám si, že jsem hrozná, ale pokud to neutnu teď, tak to pak pujde fakt těžko, až děti budou chodit do školy a např. si budou dělat domácí úkoly a v tu chvíli přijede a samozřejmě veškerá soustředěnost na školu by byla fuč. na to je ještě několik let čas, ale musím si to zařídit teď nebo bude pozdě. nebo si myslíte, že jsem tak hrozná? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25184
1.9.14 09:56

@evulkanov Dává vědět dopředu? Co neotevřít a říct, že jste nebyli doma? Pokud dává vědět, prostě říct, že nebudeš doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
1.9.14 10:05

Prominˇ, ale tohle už je vážně moc, co proti těm tchýním všechny máte, včera diskuze, že chodí neohlášenně jednou za týden a dneska tobě vadí, že se dokonce ohlásí půl hodiny předem a ještě ti donese jídlo :roll: 8o jako já fakt čumím, život je opravdu nespravedlivej, ty co by za to byly rády mají houno a ty druhé to obtěžuje to je fakt na palici už :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
1.9.14 10:06

@belik kdo nezažívá, nepochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
1.9.14 10:09

Tak toto téma bohužel důvěrně znám, jen jsme s tchýní v jednom baráku, takže se bohužel zapřít nemůžu, chodí sem denně, buď s nějakou výmluvou, dotazem nebo prostě za synem. Všechno bylo v pohodě, ale co je moc to je moc a když jsem se začala cukat, že to prostě nejde, mít jí tady denně nakýblovanou s množstvím nevyžádaných rad a připomínek, pořád něco kupuje, i když to nechci, nepotřebuju a na ničem jsme se nedomluvili, vše začalo jít z kopce. Bohužel u manžela zastání nemám, ten na tom nevidí nic špatnýho. Takže ona sem chodí když malý jí (takže už pak nejí, protože na něj prostě furt pleská) nebo když má spát (takže pak nespí, protože ho rozdovádí). Když se ohradím, jsem hysterka a já nevím co. Když jí dám malýho do kočáru, druhý den je to automatické a další už mi říká, že jsem mu měla obléct to a to a dát mu to a to, a copa měl k obědu, nedal by si radši to a to…je to k zbláznění, ale jak z toho ven, nevím :nevim: :nevim:

Takže pokud nechceš mít tchýni denně doma, prostě řekni ne, máš výhodu, že než dojede, můžeš opravdu zmiznout ven :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
1.9.14 10:11

@evulkanov prosímtě nepřeháněj mě chodila tchýně těsně po porodu, já nemohla ani chodit protože jsem byla císaři a místo toho, abych si třeba tu chvílku lehla co malej usnul jsem s ní prohodila řeč, a to ještě vím, že mě v lásce nikdy extra neměla, ale co vy si tady některé dovolujete mi vážně hlava nebere, taky mi nepomáhala s úklidem ani ničím jiným, a když malýmu něco koupila bylo to auto bez kol, takže si dovoluji tebe kritizovat, za to, že ti vadí, že ti tchýně zavolá půl hodiny dopředu, něco ti doveze a ty máš ještě nataženej rypák :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
1.9.14 10:15

@evulkanov

A proč nejsi s miminem venku? To chodíš jen když je hezky? Neber to zle, já jen že jsem i s miminem byla venku za každýho počasí, ale teď mi vypadlo jak je vlastně starý. :oops: Já bych vůbec o škole neuvažovala, já mám sice tchýni neustále u sebe v baráku, ale to je jiná situace. Takže bych řekla promiťe ale já sama potřebuju klid, mám tady svůj režim a vy mi ho nabouráte a děcka nechtěj spát apod.. prostě cokoliv ale že tedy denně je moc. Nebo jí otevřít oblečená s tím, že právě odcházíte ke kamarádce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
1.9.14 10:18

Jak tak vidim je nejsem v tom sama…moje draha tchyne si mysli že je mala jeji vnučka a tak ona bude rozhodovat kdy a na jak dlouho k ni pujde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová