Tchýně - do všeho nám mluví...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3429
21.10.11 08:25
giraffe11 píše:
Jj,já mám taky mamku v tomhle úplně jinou - skvělou! :srdce: Ráda mi ve všem pomůže,ale jen když chci. Ne jako tchýně, která se hned do všeho s**e. :evil:

Máme to úplně stejně. :palec:

• načítám...
3429
21.10.11 08:28
giraffe11 píše:
Jo, ona je fakt strašně vlezlá. Pustili mě za 6 dní ze špitálu (měla jsem nějaký komplikace-hematom atd.) a ona hned odpoledne přijela ještě se švagrem a švagrovou a jejich dvěma děckama. 8-o Myslela jsem, že mě odvezou zpátky. Byla jsem ráda, že sotva lezu a ještě pečovat o návštěvu. :pocitac:

jj to znám, u nás byla takhle asi 14 dní, co jsem přišla z porodnice, než jsem se zmohla a řekla DOST! :zed:

• načítám...
4441
21.10.11 09:14

Tak to tě obdivuju, já právě to DOST říct neumím. :-( No ale nejvíc mě tenkrát naštvalo, že se mě nikdo na nic neptal. Manžel mi řekl,že kolem 4 přijedou a bral to jako hotovou věc. Snažila jsem se mu to vysvětlit, ale asi se do mých pocitů nedokázal vžít. :nevim:
Když pak konečně odešli, řekl mi, že jsem se nemusela tvářit tak otráveně. 8-o Samozřejmě jsem se akorát rozbrečela a řekla, že jsem o žádnou návštěvu nestála, že mi neni nejlíp. Tím naše diskuze skončila..

Příspěvek upraven 21.10.11 v 09:18

• načítám...
3429
21.10.11 09:17

To bylo taky propvé a naposledy, co jsem řekla DOST. Teď můžu klidně říkat, že toho mám dost, že enchci, aby se do všeho s*ala a je mi to jako mrtvému zimník. Nikdo nic neslyší, vždyť ona to všechno myslí dobře a chce být jen s námi. A navíc mi řekla, že i kdybych se třeba postavila na hlavu, tak si bude dělat to, co chce ona. :cert:

• načítám...
4441
21.10.11 09:22

Ááááá, tak to je u nás stejný. Ona to přece myslí dobře, má nás ráda a chce jen být s námi. :zed: Fajn, ale nemusí mi „pomáhat“ každej den. Jedná se mnou, jak kdybych neuměla nic - počínaje staráním se o dítě a konče vařením.

• načítám...
235
21.10.11 10:01

Giraffe, Foxinka
Holky ty návštěvy v porodnici a doma, to je úplná normálka :pocitac: , lidi jsou fakt natvrdlý, hlavně tchýně! Ty se za komoušů válely týden (při normálním porodu!) v posteli, děcka měli sestry, nosili je jenom co 3 hoďky na 30min. nakojit, moje máma byla v šoku, že mám malou stále u sebe, prý jí to naprosto vyhovovalo, přišla pak domů odpočatá a mimča měli zajetý režim co 3 hodiny krmení. Samozřejmě neříkám, že to bylo lepší než dneska rooming in, to rozhodně ne, ale jen tak pro představu, že nejen manžel se do vás nedokáže vcítit, ale tchýňa taky ne!
Povoláním jsem dětská sestřička a o návštěvách v porodnici vím, nejen z vlastní zkušenosti, ale i z práce :roll: to byli kolikrát návštěvy, že z toho rozum zůstával stát i nám. Jako desetičlená návštěva u maminky pár hodin po císaři atd. všichni natěšení na miminko, přiblblé komentáře, chudák maminka se nemůže pohnout, neumytá, no děs.. kolikrát už jsme je taktně vyhazovali my, když jsme na mamince viděly, že jí to vadí, ale nedokáže to sama, jak ty nám pak byly vděčné :hug:
Nejlepší zážitek s tchýní: přijde tchýně v 9 večer na návštěvu, že je snacha po porodu, já: ano je, ale rodila před hodinou! je ještě na sále a návštěvy jsou do 7! ona: no já šla tak NÁHODOU okolo… 8-o 8-o :poblion:

• načítám...
3429
21.10.11 10:05
giraffe11 píše: Ááááá, tak to je u nás stejný. Ona to přece myslí dobře, má nás ráda a chce jen být s námi. :zed: Fajn, ale nemusí mi „pomáhat“ každej den. Jedná se mnou, jak kdybych neuměla nic - počínaje staráním se o dítě a konče vařením.

Jj, prostě přesná kopie mojí tchýně a jejího se vměšování. Akorát u nás to vždycky okomentuje, když nedám na její rady nebo ji neposlouchám, že jsem neschopná matka, co celý den leží na prdeli. :cert:

• načítám...
3429
21.10.11 10:09

Sindyna: hm, tak něco takového jsem měla hned po pordu. Akorát že jsem nerodila císařem. Mamka přišla v návštěvní hodiny a taky se divila, že oni měli děti jen vždy na krmení jinak byli se sestrami. Návštěvy končí u nás v 17h, tchýně ještě dělala do 18h, no co myslíte…s plnou parádou si vymohla návštěvu v 18.30. :zed: :zed: Nejvíce mi však vadilo, že jsem tam musela kojit pomalu jak na chodbě, dveře furt otevřený, po chodbě furt někdo chodil, moje návštěvy, paní od vedle…tak jsem si fakt připadala hodně blbě. Proto bych už teď raději volila nadstandard.

• načítám...
44
21.10.11 12:01

No holky tak koukám,že soudná není žádná tchýně :pocitac: a už vůbec není tolerantní k přítelkyním nebo ženám svých synů jak smůtné,i když u nás je k manželce jednoho ze synů s chováním celkem v pohodě,ale nedokáže pochopit,když si chtějí vzít vnučku z prvního manželství,že by to měli oznámit i tatínkovi a né se domlouvat jen s bývalou ženou prý na co to potřebuje vědět :cert: ,že by proto,že je to jeho dcera,ach jo je to děs tchýně si myslí,že mohou všechno,že všechno dělají a umí nejlíp a všichni ostatní jsou jen mantáci co neumí do deseti napočítat.A hlavně výchovu tu zvládají nejlíp.Protože oni už přeci děti vychovali a my mladí víme prd.
To se teda až budu v porodnici mám na co těšit,ale trochu sem přemýšlela,kdybych vážně šla na císaře v pátek tak v sobotu budu schopná na návštěvu příjmout tak akorát přítele a v neděli by mohla dojet vlakem moje mamča a teta,přítel by je vyzvedl na nádru a dovezl za mnou a tím už by nás tam bylo dost a tak by pro tchýni a zbytek nebylo místo :lol: ,kdyby to tak vyšlo bylo by to fajn stačí,že mě bude prudit doma ještě se stresovat v porodce.A taky přece jí cizí mimčo vůbec nemusí zajímat né :lol:

• načítám...
4441
21.10.11 12:06

Sindyna, Foxinka: Jj, přesně tak. Ty návštěvy byly kolikrát strašný. Třetí den mi přivezli „spolubydlící“ a za ní pořád někdo chodil. Jednou dokonce v 7 večer 8-o přišla nějaká její kamarádka se 4 dětma ve věku zhruba 1 rok - 10 let! Já myslela že mě z nich klepne. Potřebovala jsem se vyspat, ty děcka tam furt dělaly bordel. Až když vzbudily malýho,tak jsem se ozvala a zmlkly. Nakonec je sestra přišla vyhodit s tím, že v 19.45 už tu nemají co dělat. Ještě se návštěva tvářila dotčeně! :zed: No napůl cikánka, úplně jsem se děsila toho, když se ty její neumytý děcka nakláněly k malýmu do postýlky. :poblion:

draková: Přesně! Já začínám už teď přemýšlet, jak se v porodnici zbavím tchýně. Minulé zkušenosti my stačily. :cert:

• načítám...
3429
21.10.11 12:20

Taky mi na poslední 2 dny přivezli napůl cigánku, to procesí návštěv, ten smrad :poblion: …sestry musely pořád chodit otvírat okno, protože ho neustále zavírali - bylo jim zima…pak je přišla jedna PA vyhodit…jsem fakt myslela, že malá ještě něco chytne…„naštěstí“ měla nov.žloutenku, tak byla u sester.

• načítám...
235
21.10.11 12:29

Holky, měla jsem nadstandart a :palec: I když to máte vždycky o štěstí, jsou maminky co si sednou a zůstanou kamarádkami na celý život a jsou pokoje kde vejdete a cítíte to napětí :roll: třeba jedna kámoška měla při prvním porodu na pokoji supr parťačku a při druhém si vůbec nesedli, to by mě kleplo :zed:

• načítám...
3429
21.10.11 13:19

Naprosto souhlas…s první paní jsem si pokecala a s tou polocikánkou :poblion: takže já už jedině nadstandart :palec:

• načítám...
Anonymní
21.10.11 13:34

Tak já jsem to měla v nemocnici docela v pohodě. Skoro tchýně nepřišla byla 100 km od nemocnice :mrgreen: přišel akorád přítel druhý den po císaři pak další den dorazila moje mamka pak další den přátel se svým bratrem a jeho přítelkyní a pak jsme šla domů. pokaždé tam strávili na návštěve max hodinu :pankac: . A jelikož jsem měla v nemocnici cestovací že mě řízli ve středu to byla jip ve čtvrtek odpoledne mě stěhovali na pooperační tam jsme byla do pátku odpoledne a to mne pak stěhovali na 6 nědělí a v něděli poobědě jsem jela domů . A pak mi začalo peklo když dorazila tchýně. Jak všechno dělám špatně a jsem pomalá že mi dítě umrzne po koupání. V dětském pokoji bylo 28 stupňů :pocitac: . A pořád mi cpala že ho mám koupat ve vaničce nedokázala pochopit až se budu víc hejbat tak ho tam koupat budu . Tak jsem kluka koupala v umyvadle to bylo akorád ve výšce co mi vyhovovala. A nejvíc mi vadilo že ona uměla všechno nejlíp. Můj bratr se narodil když mi byli 4 roky tak už jsem spoust věcí zvládala jako ho přebalit vykoupat a jiné další věci . Od 5 let jsme ho měla na krku :mrgreen: . A na nemocnici jsem si těžovat oprvdu nemohla. Na pokoj mohl max 1 član rodiny a když jich bylo víc tam museli do společenské místnosti a děti na pokoje nesměli vůbe :dance: :dance: . Takže to byla pohoda

• Upravit
3429
21.10.11 13:58

Jj, do koupání, krmení, kojení, oblékání no prostě do všeho mi kecala…naprosto všechno sjem dělala jinak a špatně. Jak já ji nenáviděla a do teď nesnáším. Všechno po mě dělala, aby mi ukázala, jak správně se má koupat (po vytažení z vanky ji znovu vzala a hadříkem znovu umývala, aby mi ukázala, že jsem jí všchno neumyla :zed: ), jediné v čem jsem podle ní měla navrch bylo přebalvání, rptoože to neuměla s těma jednorázovkama :twisted: byla zvyklá na látkovky a toho byl pro ni horor :mrgreen:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová