Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ano, písnu ti mailíka. Jinak naprosto vím, jak se cítíš. Já se jí snažím vyhýbat, ale na povinné návštěvy chodím kvůli malé - prostě si jí nevšímám, nereaguji na blbé kecy, snažím se jedním uchem tam a druhým ven - doma to potom všechno se snažím vstřebat, občas si pobrečím…a pokud s ní musím být jsem raději, když můžu oejít do jiné místnosti „se uklidnit“…napíšu ti, co poradil známé psycholog, ale nedoporučuji se tím řídit ![]()
Foxinka píše:
Ano, písnu ti mailíka. Jinak naprosto vím, jak se cítíš. Já se jí snažím vyhýbat, ale na povinné návštěvy chodím kvůli malé - prostě si jí nevšímám, nereaguji na blbé kecy, snažím se jedním uchem tam a druhým ven - doma to potom všechno se snažím vstřebat, občas si pobrečím…a pokud s ní musím být jsem raději, když můžu oejít do jiné místnosti „se uklidnit“…napíšu ti, co poradil známé psycholog, ale nedoporučuji se tím řídit
Mohla bys to prosím napsat?
Ahoj lidičky.
No nedámě to a napíšu i já něco. Manžela já mám suprového, stojí už za mnou, ale taky sem si to vybojovala. My se seznámili pozdě, bylo mi 29
Navíc děti mít nemůžu, tak se z nás stali pěstouni. No ale ta tchyně, to je na zabití. Když sem se nsatěhovala k mojemu, dost sem to oplakala. Barák zanedbaný, v koupelce rostly houby a to nekecám, zdi no prostě hnus velebnosti. Celkově barák na zbourání. Mi s manželem žili v tomto hnusu v 2 pokojích. A tchyně žila ve 4+1. Navíc, ona měla denně i 3 opice. Notorik prvej řady. Já sem pruďas a na hlavu si srát nenechám, ale víte jak, matka manžela, zastával se jí a blablabla. Tak sem 3 roky mlčela celkem a spravovali sme ten chlívek. Veškeré peníze šli do oprav. A ta mrcha měla pro mně jen název hajzl, zmetek a podobné. Několikrát sem se dohádala s ní a i s manželem , až mi došla trpělivost a řekla sem, že ještě jednou, volám policajty a vyhazuju jí na ulici. Naštěstí manžel má po otcově smrti barák na sebe. No do měsíce zas byla jak rintintin a dokonce vyskočila z okna a řvala na sousedy, že ji chceme zabít. Jako to byla síla. A děvčata já tu sílu našla a policajty zavolala. Spakovala jí věci , ale měla štěstí, dojel její synovec a jakžtakž to ututlal. Nakonec sem couvla.Bydlí pořád s námi v baráku, ale já udělala tak nějak dvougenerační a dá se to. Vyprdla sem se na zahrádku, kašlu na to jí pomáhat a musím říct, že už nepije. Má totiž vážně strach , že ji vypakuju. Ale jedno je jisté, já trvám na tom, odstěhovat se, protože chci víc dětí do pěstounské péče a děti klid musí mít. Ona už si nedovolí cokoliv říct předemnou, ale za zády, sem ta největší kurva. Ale já sem si vysnila domeček, jen pro nás a denně se utápím ve fantazii, jak nám bude dobře. Jen to mně dobíjí.
Ahoj holky,tak jak se máte?U mě nic novýho skoro tchýni sem neviděla už delší dobu jen třebas chvilku,ale nemluvím s ní nemám zájem.Jo akorát tu byla poptat se na kámošku co rodila jak se jí a prckovi daří,ale zase to to bylo tak,že nejdřív jí zajímala kamarádka a až pak se uráčila zeptat co já,ale jen tak suše a co Ty?Tak sem jí řekl já nic
docela mi vadilo,že se nezajímala prvně o první vnouče od nejstaršího syna,ale přítel ten to opět neřeší.Nevadilo mi to ani tak kvůli mě,ale hlavně kvůli příteli.
Jinak to vypadá,že asi za týden už nebudu 2v1
takže příští víkend asi poslední,kdy budeme já a přítel ![]()
Foxinko-prosím vím,že už je to asi otravné bylo by možné poslat mi také co poradil psycholog?Docela by mě to zajímalo,abych se obrnila až tu malá bude a ona tu bude každý den otravovat a snažit se něco předstírat
(kamila.mynarova@seznam.cz)díky
Momča píše:
Ahoj lidičky.No nedámě to a napíšu i já něco. Manžela já mám suprového, stojí už za mnou, ale taky sem si to vybojovala. My se seznámili pozdě, bylo mi 29Navíc děti mít nemůžu, tak se z nás stali pěstouni. No ale ta tchyně, to je na zabití. Když sem se nsatěhovala k mojemu, dost sem to oplakala. Barák zanedbaný, v koupelce rostly houby a to nekecám, zdi no prostě hnus velebnosti. Celkově barák na zbourání. Mi s manželem žili v tomto hnusu v 2 pokojích. A tchyně žila ve 4+1. Navíc, ona měla denně i 3 opice. Notorik prvej řady. Já sem pruďas a na hlavu si srát nenechám, ale víte jak, matka manžela, zastával se jí a blablabla. Tak sem 3 roky mlčela celkem a spravovali sme ten chlívek. Veškeré peníze šli do oprav. A ta mrcha měla pro mně jen název hajzl, zmetek a podobné. Několikrát sem se dohádala s ní a i s manželem , až mi došla trpělivost a řekla sem, že ještě jednou, volám policajty a vyhazuju jí na ulici. Naštěstí manžel má po otcově smrti barák na sebe. No do měsíce zas byla jak rintintin a dokonce vyskočila z okna a řvala na sousedy, že ji chceme zabít. Jako to byla síla. A děvčata já tu sílu našla a policajty zavolala. Spakovala jí věci , ale měla štěstí, dojel její synovec a jakžtakž to ututlal. Nakonec sem couvla.Bydlí pořád s námi v baráku, ale já udělala tak nějak dvougenerační a dá se to. Vyprdla sem se na zahrádku, kašlu na to jí pomáhat a musím říct, že už nepije. Má totiž vážně strach , že ji vypakuju. Ale jedno je jisté, já trvám na tom, odstěhovat se, protože chci víc dětí do pěstounské péče a děti klid musí mít. Ona už si nedovolí cokoliv říct předemnou, ale za zády, sem ta největší kurva. Ale já sem si vysnila domeček, jen pro nás a denně se utápím ve fantazii, jak nám bude dobře. Jen to mně dobíjí.
Ahoj Momčo, no to musí být šílené žít s takovým člověkem. Chlastá, má špínu v baráku a ještě je na Vás sprostá. Ještě že si od ní nedáš nic líbit a má před tebou respekt. Tak to obdivuji, holky, které se tchyní nebojí, já ten případ asi nejsem. Zrovna jsem šla venčit mou jorkšírku a klepaly se mi nohy i ruce, jen abych ji nepotkala, naštěstí nevyšla ven z jejího bytu, neslyšela mě, chodím jako myška, jen aby nevylezla a neotravovala. Momčo, držím Vám pěsti,ať Vám tchyně neotravuje život, musí to být šílené, alkoholička v domě, co dělá vyrvajz. Přeji pevné nervy.
draková píše:
Ahoj holky,tak jak se máte?U mě nic novýho skoro tchýni sem neviděla už delší dobu jen třebas chvilku,ale nemluvím s ní nemám zájem.Jo akorát tu byla poptat se na kámošku co rodila jak se jí a prckovi daří,ale zase to to bylo tak,že nejdřív jí zajímala kamarádka a až pak se uráčila zeptat co já,ale jen tak suše a co Ty?Tak sem jí řekl já nicdocela mi vadilo,že se nezajímala prvně o první vnouče od nejstaršího syna,ale přítel ten to opět neřeší.Nevadilo mi to ani tak kvůli mě,ale hlavně kvůli příteli.
Jinak to vypadá,že asi za týden už nebudu 2v1takže příští víkend asi poslední,kdy budeme já a přítel
Foxinko-prosím vím,že už je to asi otravné bylo by možné poslat mi také co poradil psycholog?Docela by mě to zajímalo,abych se obrnila až tu malá bude a ona tu bude každý den otravovat a snažit se něco předstírat(kamila.mynarova@seznam.cz)díky
Ahoj Kami,
tak blahopřeji k budoucímu miminku
,držím moc pěsti. Hlavně že Tě tchyně teď tolik neprudí, ale taky by mě mrzelo, kdyby se první zeptala na známou a teprve potom na mé dítě. Ty tchyně fakt mají místo mozku slámu. Mně se podařilo malinké vítězství. Když přítel přišel s malým z vycházky a ona vystrčila od svého čokla, jinak už mu neříkám, hlavu, aby zase zjistila, co se děje, tak jsem vystrčila nahoře hlavu já a aby mě slyšela, tak jsem zavolala, Rady, už jste tady? Jdu dolů za váma. Tak třískla dveřmi a už jí nebylo. Tak to mě potěšilo. Sice maličkost, ale člověku to oblaží duši. Tak Ti držím pěsti, ať to v klidu dotáhneš do porodu miminka a pak dej vědět
.
Ahoj Andrej. Víš, já taky byla zakřiklá. Ale tím , že mně podpořila moje máma a nakonec i manžel přešel na mou stranu, tak sem získala sebevědomí. A nakonec sem jakoby vyhrála
Je doma celkem klid, ono to má pořád mouchy, ale chlast už tady nemá co dělat. Ale já to psala holky hlavně pro Vás. Najděte v sobě sílu, nevzdávejte to, nenechte se udupat nějakou fúrií. Já na manžela taky musela a hodně složitě, aby pochopil co a jak. Naštěstí mám skvělou mamču a táta, mno to je má tchyně v mužském. A máma s ním vydržela. To sice nepochopím, ale jedna moudrá věc z toho vzešla.
Pokud chcete, aby partner přešel na Vaši stranu, nevyčítejte, nepoukazujte na chyby, ale zlehka sem tam prohoďte větu, nebo dnes jet k ní nemůžete a podobné. Netlačit na pilu, nechci se dotknout, ale chlapi si myslí, že jsou hlava rodiny, ale holky, VY ! jste krkem. A kam chce krk, tam de hlava. Musíte jemně a uvidíte, že se bude měnit. Teda aspoň ten co rozum má.
Můj manžel 3 roky odolával být mamánkem, ale teď už stojí za mnou. Přeji Vám ať najdete klid, ať to jde a nenecjhte se zlomit. Vysmějte se tchýním do toho jejich hadího jazyka ![]()
Začnu postupně.
Draková-myslela jsem že už jsi v porodnici:-)Tak si to ještě spolu sami užijte:-) a pak přeji at ti vše dobře dopadně a pak tchýně neprudí:-)
Andrejko81-to je fajn,aspon to:-)I ta maličkost potěší:-)
Momča-četla jsem tvůj text,s tchýní alkoholičkou to není moc veselé,ale smekám klobou že sis uměla udělat s ní pořádek a vydobít si u manžela aby byl na tvé straně. Mám přítele a jeho mamka je taky dobrá fůrie,dělala mi nachvály,začínala mít poslední dobou blbé narážky,tak jsem k nim přestala chodit.Když jsem to přítelovi říkala tak to nijak neřešil a spíše to vypadalo že je,byl na její straně.Tak jsem k nim přestala chodit,když jsem byla špatná já a maminka byla dobrá.Ona mu řekla že něco zapomněla(schválně)a on jí na to skočil,nebo mě něco říkala a když jsem si mu stěžovala tak jí sice o tom řekl že něco nebylo v pořádku,ale ona mu řekla že si to neuvědomila,takže zase jí na to skočil.A když už jsem všeho měla dost tak jsem mu to shrnula vše do jednoho emailu,do smsek,osobně jsem mu to říkala a jediného čeho jsem se dočkala bylo,že píšu,mluvím nesmysly,že si vymýšlím.Takže je na její straně a jak si ho získat na svou stranu to nevím.
Nikki, zavčas pryč. Pokud se Tě chlap nezastane a nemá chuť ani něco řešit, tak se to nezmění. Bohužel. Někteří mají i šanci změnit, ale to musíš odhadnout sama. Hodně si promysli, jestli takový chlap za to stojí. Ono než si zpackat život, tak raděj to zkusit jinak a jinde. Zatím dítě nemáš, horší to mají holky , co už děti mají. Ono láska je krásná věc, ale co bude pak ? V takovém prostředí ? A jak pak s miminkem, jak bude jemu ? Jak mu bude , když budou u Vás denně hádky ? A nebo máma bude furt ve stresu ? Opravdu se promysli, nemysli jen na teď, ale zkus si představit třeba za 5 let. Láska tak nějak vyprchá, pak je to hodně o porozumění. Ty si polož otázku, budu chtít takto žít třeba za 15 let ?
Momča-další která mi to poradila.To je pravda,holky s dětima to mají horší.Moc se dívám dobředu,já vím zbytečně.Nebudu takto chtít žít.
Andrejka81-díky moc,snad to nějak zvládnu a vše bude v pohodě
.A před tchýní zamknu a bude klid přítel jí měl říct,aby klepala,když sem jde,ale nestalo se tak a tak musím začít jednat sama jinak se ničeho nedomůžu.Bohžel on prostě nechce asi nic řešit nechce se s nima hádat nebo nevím jak si to vyložit,jen sem vypozorovala,že tam nechce hodit,aby nemusel odpovídat na její dotazy asi,protože já tam nechodím jen,když byla nějaká ta oslava jinak sem tam nebyla a vůbec mi to nechybí
Nechci se bavit s člověkem co mě pomlouvá a přede mnou se ještě chová jako by nic a přetvařuje se ![]()
Momča-teda klobouk dolů
já teda život s opilcem zažila s otcem a bylo to docela peklo,ale tchýně je asi trochu jiná káva,ale nedej se já se taky budu muset naučit jí sama říct jak to bude zatím sem nechtěla připadalo mi to hloupé něco si diktovat v domě,který mi nepatří ani nebude a ještě lidem,kteří jsou starší,ale od přítele se toho jak sem již psala nedočkám takže mi nic jiného nezbyde,ale nevadí mi to stejně sem už na černé listině tak co
Jen mě mrzí,že si on nedokáže říct jak to bude ![]()
Nikoltea-díky zatím sem ještě doma,nějak sem toho měla moc chtěla sem si vše ještě dopřipravit,abych nebyla z něčeho nemile překvapená
teď ještě koncem týdne uklidím poběhám opět všechny doktory
a pak už asi hurá směr porodnice doufám,že tam nebudu muset být moc dlouho
,protože si dovedu představit jak sem hnedka nastoupí kontrola,aby vše zhlídla
,ale předem doufám,že nebude na nic šahat jinak ať si mě teda nepřeje
Draková budu na tebe myslet:-) at je vše v poádku a tchýně at se krotí.
![]()
Asi se s nimi nechce hádat.Jsem mému řekla že když mu mamka něco říká tak jí neumí odpovědět,jen mlčí.Tak mě řekl jo,protože se s ní nechci hádat,protože ju znám jaká je.Jsem mu na to odpověděla,no jo,ale to že ty mlčíš tak ona pak nevidí hranice a ví že je to asi v pořádku že si to může dovolit.Já jsem zas chytrá ![]()
Chlap si prostě musí uvědomit, že zakládá novou rodinu. A ikdyž je to jeho matka a ikdyž ví třeba , že je hrozná, musí se naučit dělat mantinely. Jako nic proti, ale řekla sem i mojemu, v dnešní době není nic problém. Promiňte, že to řeknu tak tvrdě a na rovinu, ale než mít chlapa na nic, tak sex můžu mít s kýmkoliv , pokud se jedná o dítě a než mít bačkoru doma, co se mě nezastane, tak to si raděj pořídím přítele na baterky. Jako zní to tvrdě , ty moje příspěvky, ale v první řadě jste Vy holky. Na Vás to stojí, Vy máte rozhodovat co se svým životem. A ne chlap na nic a nebo ženská. Vy jste spvéprávné osoby
Holky nedejte se
Momča - píšeš moc rozumně, ale nevím, jak dostat z přítele mamánka. Je jednoduché říci odejdi, vem dítě a uteč, s takovým se nedá žít…ale kam mám jít, z čeho budeme žít a mám právo kvůli svému štěstí brát malé tátu? Jestli můžeš třeba písni, jak jsi ho dokázala dostat na svou stranu?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Foxinko, prosím Tě, můžeš to napsat i mně? Zažívám s tchyní doslova teror, jen ji vidím nebo slyším, začnou se mi třást ruce, bojím se, aby to pak neodnášel maličký,jak jsem z ní vynervovaná. (kdyžtak mám email: martinkovaandrea@seznam.cz) Díky moc Andy