Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Trvalo mě to 3 roky
A dělala sem to tak, že třeba, miláčku, dnes nebude mazelkování, zas mi tu kráva dělala bordel, já sem z toho tak vytočená, obejmeš mně ? Mně Ti je tak smutno, když sem sama.
Víš dělala sem to tak, že prostě aby on nad tím vším začal přemýšlet sám. Ne abych jej natvrdo tlačila já. Nevím jak to vysvětlit. Lehce sem poukazovala na to a na to a jezdili sme i víc k našim co jsou daleko, aby byl třeba bez ní a viděl, jak je máma bezva. No u nás to bylo prakticky jednodušší o to, že ona si podřezala větev sama. Např., když sme se brali zjistila sem , že jsem těhotná, bohužel sem měla předtím jedno mimoděložní a ukázalo se , že i toto bylo také. O baba si na veřejnosti dovolila říct, že za to můžu já a další kecy. Tak sem to pak obrátila proti ní. A nebo přímo na svatbě začla té jejich pžralecké rodině vykládat jak sme neschopní a že svatbu máme u našich na baráku a co vše ona musela dělat. Ani prstem nehla. Vše naše rodina a manžel se sourozenci. Také sem to po čase použila.A to tím, že zlato , tak mně mrzí, že nebyl čas na pěknou svatbu, kdyby se nám aji více pomohlo mohlo to být jiné a co vlastně dělala Tvá matka ? Já ji nokde neviděla.
Nebo když se mělo dělat vše podle ní, tak sem naplánovala výlet na tu dobu, co chtěla ona. Zlato Ty nepojedeš, neva, pojedem s malým sami. A ono mu to po čase začlo vadit.
Momča-uměla sis poradit.To já neumím.Dále jak Foxinka se vyjádří. ![]()
Co se týče posledního odstavce tak jsi přistoupila na její hru,ukázala manželovi jaké to je a pak si to uvědomil.
Nic,mizím z tadyma,mrknu sem až večer.
Nikoltea-díky díky podporu budu potřebovat,protože mě doktorka na diabetologii postrašila,že by malá mohla mít cukrovku tak doufám,že jí případně dostanu já a malá bude zdravá.
Jinak sem tu měla tchýni dneska už třikrát jaké štěstí, dvakrát sice jen došla něco říct,ale teď si tu sedla a byla tu asi půl hodiny
.
A ohledně přítele ano nechce se hádat přesně jak píšeš.Takže uvidíme jak to bude až tu bude malá,a přesně jak píše Foxinka já taky nemůžu jen tak zbalit fidlátka a odejít přeci jen tu bude za pár dní malá a já nevím jak bych vše zvládala mohla bych jít k mamči,ale co tím docílím přítele mám ráda a tak prostě doufám,že se změní a začne všechno jinak,a když né holt ho k tomu budu muset nějak navést a přesně mu zdělit co mám na srdci ![]()
Ale já neříkám opustit jej teď. Ale začněte bojovat s tchýní jejími vlastními zbraněmi. Jak ona na Vás, tak Vy na ni. Akorát, že před manželem jemně a tak aby si myslel , že na to došel sám. Je jasné, že pokud je dítě, je to vše jinak. Jen na sebe holky dávejte pozor a hlavně nebuďte pesimistky.
Když přistoupím na jjejí hru a budu dělat vše, co chce ona, jezdit kamkoliv a kdykoliv jí se to zlíbí, bude mít nesmírnou radost, že mě má na povel a přítel si bude myslet, jak nám to skvěle vychází. Takže na takovou hru nechci a nemůžu přistoupit. ![]()
FOxi, já myslela její styl hry , ale naopak. Snažit se co nejvíc omezit styk s manželem. Ale nenápadně a nenásilně. Toto bylo u nás jediné co zabralo. Když sme se hádali a vysvětlovala sem mu natvrdo o co mi jde, tak jen znělo dej pokoj, ona je taková. A když sem byla jak mílius a jen nenápadně strkala do něj, tak na to došel
Momča- aha, děkuji. Nenápadně s nimi netrávit čas a třeba to příteli dojde. Ale co když mu bude vyhovovat, že s ním nejsme?
Momča - to máš pravdu, nejdůležitější je vydobít si přítele, manžela, aby stál na partnerčině straně, jenomže jsou případy, kdy je jedináček synáček ovázán tak dokonale pupeční šňůrou, že se mámy nechce v žádném případě vzdát
, to je můj případ. Takže Niky - rychle pryč od něj, protože to, co píšeš, vypadá jako že ten Tvůj je taky pořádný mamánek, který se Tě nezastane. A to buď fakt ráda, že s ním nemáš dítě. Tchyně by si ho vzala pro sebe
.
Holky, je mě to líto, některé to máte tak těžké, ale ono se to spraví. Držím palečky.
Nikčo, myslela jsem, že už se tě zastává a že se mění..ach jo, pokud si myslíš, že ho nedostaneš na svou stranu, tak utíkej. My už máme děti, tak u nás to není tak jednoduché. Navíc ty víš, co ještě dalšího se u nás děje. ![]()
Draková-a jejku,tak snad všechno bude dobré.Taky mám přítele ráda a nechci od něj odejít.
to je zas právě to,myslela by si že vše může být podle ní a cítila by se že má navrh.
Do budoucna,vím že je to na Foxinku.Též bych chtěla omezit ten styk,jenže ona přijde.
Jenže jak nenápadně do něj strkat a být při tom mílius.
Andrejko81-to máš pravdu,myslím že pak může ženská dělat co chce,ale s ním to nehne.Já su zase chytrá
I když u Momči to zabralo.
Jenže chci to řešit jak vy,nechci od něj utéct.
Foxinko-to se mě zastal asi jen jednou jak jsme spolu mluvili,že prostě NECHCI aby se mi do všeho pletla,my budeme rodiče.Tak mě řekl že si s ní budeme muset udělat pořádek,že si ona bude muset zvykat.Jen ještě než bych s ním měla dítko tak ho nějak dopracovat ktomu aby si uměl říct své názory,uměl hájit sebe a partnerku.Chci to řešit jak vy nechci utíkat.
Jak se máte holky?
Mě čeká zítra „úžasná“ návštěva tchýně, to zase bude keců, do toho ta její kočka. To je tak zlej kocour, kterej neváhá poškrábat a pokousat i ji. Zase budu za nejhorší, protože nechci, aby malá byla u něho nebo se dotýkala jeho věcí…jenže on se válí všude, všude jsou jeho chlupy
Prostě zkaženej den a víkend. Snažím se najít si důvod, abych nemusela jít. Můj ten je už teď natěšenej a už si spolu zase plánovali, co budou dělat odpoledne
V tom případě já s nima nebudu, ať si spolu stráví neděli, kašlu na to ![]()
Ahojky Foxinko-já se mám fajn,od přítele jeho mamku jsem dlouho neviděla a ani mě nechybí.
Držím ti pěsti,at to nějak přežiješ.Když kocour poškrábe a pokouše ji,tak to neva,ale hlavně at vy malá a ty nepřijdete k úhoně.Nepřipadá mi že bys byla nejhorší,spíše opatrná,jako každá maminka.A kde je pěkný víkend,že?Ti dva si plánovali co budou odpoledne dělat,podívejme.Tak at si dělají svůj plán oni sami a ty můžeš být s malou,když mají takové plány.
Niki, přesně. Oni ať si jedou třeba do ....., já budu trávit čas s malou a budu se mít rozhodně lépe! No třeba to toho moje troubu trkne a začne být s námi bez ní. ![]()
Možná jsem přehnaně opatrná, nevadí mi, že lidé mají zvířata, mamka má psa. Učím malou zvykat na ně i na jejich bacily, ale u svých psů vím, že by jí neublížili, kdežto tahle kočka je zákeřná…není to takovej ten domácí mazel. Ale ona vidí jen svou kočku, mým psům říká, že jsou to hajzli a že jí ukousnou ruku a ať se neopovažuji k nim dát
Vždycky jsem ta nejhorší, ať udělám cokoliv, ale už je mi to jedno. Jen chci nějak přežít odpoledne u ní a bude mi fajn. Stejně jsme zvědavá, jak se tam ke mě bude chovat přítel a jak moc nechá tu osobu rýpat. ![]()
Niki, to je dobře, že se máš dobře. Jen tak dále. Ono je někdy nejlepší se nevidět ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Momča-píšeš dobře,rozumně.Jenže ten můj si to neuvědomuje.Zdědil po otci barák a do rekonstrukce některých věcí mu mluvila maminka,to co jsem měla říct já,tak si řekla jeho maminka,přímo zedníkům,právě když my dva jsme byli v práci.Ona by tam chtěla větší kuchyn,a to okono v kuchyni by taky mohlo být širší,mě se nikdo na nic neptal,on úřadoval sám s maminkou.Většina věcí je tam podle něj,schody kde budou,střešní okna,ale sklep,okno v kuchyni a velikost kuchyně si určila ona.I zedník mu říkal že si to tam máme určit my dva,jenže jak kdybys házela hrách proti zdi.Podívala se do letáku a řekla:jé to by jsme tam měli koupit.Tím myslela ona s mým přítelem.Jsem si pak řekla jo ty se tam zařizuješ tak ty bys to tam měla koupit.
Jenže dělat mantinely-to jak vidím zatím neumí,aby se s ní nemusel hádat. Jo to říkáš ty v první řadě jsme my.Mě připadá že se s ní víc o tom bydlení baví než semnou.Jsme se domlouvali na kuchyni a pak mě řekl že ta kuchyn bude větší,změna.Já se s ním na něčem domluví a pak je to jinak a tak jak to chtěla jeho mamka.
To by mě taky zajímalo jak jsi to dokázala ho dostat na svou stranu.
Jen mě udivuje že ženská 64 let a ona je spokojená že má syna sama pro sebe,to já doufám že už budu bábina a budu si užívat svého klidu a mít jen roli babičky,když se zeptají poradím,ale aby si znovu dělala starosti jak mladá do všeho se jim pletla,na to asi doufám budu líná.