Tchýně - do všeho nám mluví...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3429
7.11.11 13:12

Yoanna super, že jsi to vydržela a vyřešila k oboustranné spokojenosti. Já zatím zkouším tuto strategii, protože přítel je neskutečnej mamánek :cert:

• načítám...
139
7.11.11 13:44
Foxinka píše:
Yoanna super, že jsi to vydržela a vyřešila k oboustranné spokojenosti. Já zatím zkouším tuto strategii, protože přítel je neskutečnej mamánek :cert:

Jak jste spolu s přítelem dlouhou?

• načítám...
3429
7.11.11 14:21
Yoanna píše:
Foxinka píše:
Yoanna super, že jsi to vydržela a vyřešila k oboustranné spokojenosti. Já zatím zkouším tuto strategii, protože přítel je neskutečnej mamánek :cert:
Jak jste spolu s přítelem dlouhou?

8let

• načítám...
Nikoltea
7.11.11 17:22

Yoanna-děkuju za pochopení :-)

• Upravit
derunka
7.11.11 22:40

Tak co se týče mé skoro tchýně, tak před těhu byla docela v poho, ale jak jsem otěhotněla začala rozhodovat. My máme doma kočičku a ona hned že jsem hloupá, že jsem si nenechala udělat pořádně testy, že abych se pak nedivila když malé bude postižené a že se nemusím bát, že než přijdu z porodnice, že kočka tam nebude. Že až čična na prcka zaůtočí, že teprve potom budu litovat že jsem jí neposlechla. Malej se narodil naprosto v pořádku a s číčou si rozumí, chodí se za ním mazlit (pod mým dohledem).
Po narození to je snad čím dál horší. Bez mého svolení zkouší na malém hokusy pokusy. V šesti měsících mu strká pangase s kaší a přesnídávky ať mu nedávám že bude mít překyselený žaludek ať mu dám bobíka (nevím proč se teda všude opakuje že tvaroh až po jednom roce) A cpát do malého stále jen bobíky - no nejsem na hlavu. A že mu udělala polívku a druhé vnouče ve 3 měsících dokázalo sníst celý hrnek a že mu to taky dá a že já mu určitě tak dobrou polívku nedělám a že dítě by mělo mít polívku každý den. a že ona měla dvě děti na krku a nikdo jí nepomáhal, že to dělala takhle a takhle a nepochopí jak matky s jedním dítětem to dnes nezvládají. Jen asi trochu pozapoměla, že z jednoho syna má bývalého feťáka a zloděje a z dcera si neustále půjčuje prachy a dělá dluhy tak to už nevidí. A taky že Adula už by v tom a v tom měsíci by měl umět tohle a tohle a že je u nás v bytě zima ať ho oblíknu. Bože toho je a já už to fakt nezvládám. kolikrát až jsem vzteklá a ona si z toho akorát dělá srandu, že proč se rozčiluju, že pak Adam bude nevyrovnaný. Dovolila jsem si dát syna svojí mamce na víkend a zase zpustila že takhle malé dítě by nikomu nesvěžřila, matka nematka, že ona byla taková že věřila že ONA to zvládne nejlíp a nikdo jiný. Minule přijel malý od mojí mamky s rozjetým průjmem. Řídký to už měl když jsem ho předávala. Zase zpustila, že tady to mám, že bůhví co mu dávali. Občas mám chuť jí vyškubat už vlasy.

• Upravit
3429
8.11.11 09:16

Derunka :hug: to je mi líto, jak se k tobě chová. Vidím, že tchýně jsou stejné a za všech okolností ony jsou ty nejlepší, všechno ví, všechno zná a všude byla :cert:

• načítám...
3429
9.11.11 21:13

Holky,dneska mě tchýně s přítelem tak vytočili. Přítel mi domluvil za mými zády zítřejší návštěvu tchýně, že přijde a já mám být doma…na dotaz, kdy přijde…nevím, nejpozději ve 12h, takže já mám čekat celé dopoledne a ještě bez mého vědomí…super. Příteli sjem řekla, že nechci, aby chodila. Řekl mi, že ho jen otravuju a mám mu dát pokoj, že ji nemusím zvát dál. Na čež se naštval a zavolal jí a řekl jí: Mami, ona si nepřeje, abys chodila, nechce tě tu… :cert: :cert: :cert: Co na to říkáte?

• načítám...
139
9.11.11 21:21
Foxinka píše:
Holky,dneska mě tchýně s přítelem tak vytočili. Přítel mi domluvil za mými zády zítřejší návštěvu tchýně, že přijde a já mám být doma…na dotaz, kdy přijde…nevím, nejpozději ve 12h, takže já mám čekat celé dopoledne a ještě bez mého vědomí…super. Příteli sjem řekla, že nechci, aby chodila. Řekl mi, že ho jen otravuju a mám mu dát pokoj, že ji nemusím zvát dál. Na čež se naštval a zavolal jí a řekl jí: Mami, ona si nepřeje, abys chodila, nechce tě tu… :cert: :cert: :cert: Co na to říkáte?

Že tvůj přítel dělá zle a vtahu tebe a jeho mámy tím velmi uškodí. Máš právo být naštvaná :-? . Byla to od něj opravdu hloupá reakce.

• načítám...
3429
9.11.11 21:24

Jenže ona zase mu cosi vykládala, že jsem bla bla bla… on na to jen, to si vyřiď s ní. Takže očekávám, že zítra přijde a pěkně si to se mnou vyřídí jako vždycky. :zed:

• načítám...
4441
10.11.11 08:57

Foxinko, soucítím s tebou. :hug:
Já zase posledních 14 dní psychicky trpim. Tchýně je tu každý den. Každý večer před 6 dojde, většinou už ani předem nezavolá a rovnou stojí za dveřma. :cert: Máme psa, kterej okamžitě začne štěkat, což zburcuje malýho, kterej letí ke dveřím. Takže předstírat,že nejsme doma nemá smysl.
A tchýně to přece myslí dobře - vždy něco donese, většinou jídlo - já totiž asi nejsem schopná vařit nebo chodit nakoupit. Pak toho polovinu stejně vyhodim, protože to nesníme.
Včera přišla v nejmíň vhodnou chvíli. Dodělávala jsem večeři, pekla buchtu a malej se zrovna zklidnil a koukal na pohádku. Do toho zvonek, já koukám do kukátka a tchýně normálně nalepená na dveřích a zjevně poslouchá, jestli jsme doma nebo ne. :evil:
Otevřela jsem a prostě nejsem schopná jí mezi dveřma říct, že fakt se to nehodí. Tak se nakvartýrovala do obýváku. Já si jí dobrou čtvrt hodinu nevšímala, prostě jsem potřebovala dodělat věci v kuchyni. Malej už se zase rozdováděl (nemusím vám říkat, jaký to bylo peklo ho pak uspávat) a mě chytly záda. :cert:
No odešla v 7. Takže z mého plánu, jak se pěkně v klidu s malým vykoupu, dám mu Sunar a půjde pěkně hají, nebylo nic. :pocitac:
Poraďte mi, jak v sobě mám najít tu odvahu a říct aspoň manželovi, jak už mě to neskutečně sere (pardon),že je tady tchýně každej den.
Bohužel jsem celkem introvert, dusím to v sobě a ještě ke všemu jak jsem těhotná, tak mě rozbrečí každá kravina. Panáka na povzbuzení si dát nemůžu a na rovinu to na něj nevypálím, na to prostě nemám… :cry:

• načítám...
Megany
10.11.11 11:11

Giraffe11
z tvého textu jsem poznala že zbytečně z tchýně naděláš kovbojku.Co tedy chceš aby tchýně dělala když k vám přijde?Ona přišla za svým vnukem,což setkání v jejím vnukem od svého syna jí zakázat nemůžeš,na to má právo,bohužel.Z toho bych zase kovbojku nedělala že by přišla,nakvartýrovala se do obyváku a chtěla být s vnoučetem.Zbytečně si z ní děláš nepřítele.Nečetla jsem že by ti něco špatného dělala.

• Upravit
4306
10.11.11 11:28
Megany píše:
Giraffe11
z tvého textu jsem poznala že zbytečně z tchýně naděláš kovbojku.Co tedy chceš aby tchýně dělala když k vám přijde?Ona přišla za svým vnukem,což setkání v jejím vnukem od svého syna jí zakázat nemůžeš,na to má právo,bohužel.Z toho bych zase kovbojku nedělala že by přišla,nakvartýrovala se do obyváku a chtěla být s vnoučetem.Zbytečně si z ní děláš nepřítele.Nečetla jsem že by ti něco špatného dělala.

Narušila ale denní režim a ono otravování každý den není běžný styk prarodiče s vnukem.

• načítám...
4441
10.11.11 11:35

Megany: Tak jsem asi divná, ale mám ráda svoje soukromí a každodenní návštěvy mi vadí. Stačšilo by mi, kdyby jsme se viděli 2× týdně - jednou tchýně tady podruhé my tam. A takhle stejně bych to měla i se svojí mamkou. Ani manželovi by se totiž nelíbilo, kdyby u nás moje mamka vysedávala každej den. A já bych to taky nechtěla.
A rozhodně jsem nepsala, že jí chci zakazovat stýkání. Jen to chci omezit. Protože všeho s mírou. Ona je jinak celkem normální, akorát děsně vlezlá a do všeho mi mluví. A můj názor jí nezajímá.

• načítám...
Megany
10.11.11 11:44

Giraffe11
tak se tě měl manžel zastávat,od čeho máš manžela?A pokud se tě nezastane tak nevím proč vstupuješ ještě jednou to stejné řeky a pořizuješ si druhé maličké. :nevim: Za pár měsíců tady budeš znovu plakat že ti zase tchýně něco dělá.
Já nevím,pokud bych neměla v manželovi oporu a poznala tchýni co umí dělat tak už bych asi do druhého nešla,protože se to bude znovu opakovat.
Ale to je tvá věc. :nevim:

• Upravit
Megany
10.11.11 12:34

Giraffe11
omezovat tchýni aby neviděla vnoučata,není pěkné,omezit jen na 2krát týdně.To se tě má zeptat jestli může jít za vnoučetem?Jste přece rodina,ona je babička tvého syna :-) Tobě by to třeba stačilo 2krát týdně,ale nezapomen že už nejste sami a ona vnouče ráda uvidí každý den.Jen proto že bys ji ráda viděla 2krát týdně nemusí na to doplácet vztah mezi vnukem a babičkou.Pak se nedivím že tě tchýně nemá ráda když se k ní takto chováš. :think:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová