Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Yoanna super, že jsi to vydržela a vyřešila k oboustranné spokojenosti. Já zatím zkouším tuto strategii, protože přítel je neskutečnej mamánek ![]()
Foxinka píše:
Yoanna super, že jsi to vydržela a vyřešila k oboustranné spokojenosti. Já zatím zkouším tuto strategii, protože přítel je neskutečnej mamánek
Jak jste spolu s přítelem dlouhou?
Yoanna píše:Foxinka píše:Jak jste spolu s přítelem dlouhou?
Yoanna super, že jsi to vydržela a vyřešila k oboustranné spokojenosti. Já zatím zkouším tuto strategii, protože přítel je neskutečnej mamánek
8let
Tak co se týče mé skoro tchýně, tak před těhu byla docela v poho, ale jak jsem otěhotněla začala rozhodovat. My máme doma kočičku a ona hned že jsem hloupá, že jsem si nenechala udělat pořádně testy, že abych se pak nedivila když malé bude postižené a že se nemusím bát, že než přijdu z porodnice, že kočka tam nebude. Že až čična na prcka zaůtočí, že teprve potom budu litovat že jsem jí neposlechla. Malej se narodil naprosto v pořádku a s číčou si rozumí, chodí se za ním mazlit (pod mým dohledem).
Po narození to je snad čím dál horší. Bez mého svolení zkouší na malém hokusy pokusy. V šesti měsících mu strká pangase s kaší a přesnídávky ať mu nedávám že bude mít překyselený žaludek ať mu dám bobíka (nevím proč se teda všude opakuje že tvaroh až po jednom roce) A cpát do malého stále jen bobíky - no nejsem na hlavu. A že mu udělala polívku a druhé vnouče ve 3 měsících dokázalo sníst celý hrnek a že mu to taky dá a že já mu určitě tak dobrou polívku nedělám a že dítě by mělo mít polívku každý den. a že ona měla dvě děti na krku a nikdo jí nepomáhal, že to dělala takhle a takhle a nepochopí jak matky s jedním dítětem to dnes nezvládají. Jen asi trochu pozapoměla, že z jednoho syna má bývalého feťáka a zloděje a z dcera si neustále půjčuje prachy a dělá dluhy tak to už nevidí. A taky že Adula už by v tom a v tom měsíci by měl umět tohle a tohle a že je u nás v bytě zima ať ho oblíknu. Bože toho je a já už to fakt nezvládám. kolikrát až jsem vzteklá a ona si z toho akorát dělá srandu, že proč se rozčiluju, že pak Adam bude nevyrovnaný. Dovolila jsem si dát syna svojí mamce na víkend a zase zpustila že takhle malé dítě by nikomu nesvěžřila, matka nematka, že ona byla taková že věřila že ONA to zvládne nejlíp a nikdo jiný. Minule přijel malý od mojí mamky s rozjetým průjmem. Řídký to už měl když jsem ho předávala. Zase zpustila, že tady to mám, že bůhví co mu dávali. Občas mám chuť jí vyškubat už vlasy.
Derunka
to je mi líto, jak se k tobě chová. Vidím, že tchýně jsou stejné a za všech okolností ony jsou ty nejlepší, všechno ví, všechno zná a všude byla ![]()
Holky,dneska mě tchýně s přítelem tak vytočili. Přítel mi domluvil za mými zády zítřejší návštěvu tchýně, že přijde a já mám být doma…na dotaz, kdy přijde…nevím, nejpozději ve 12h, takže já mám čekat celé dopoledne a ještě bez mého vědomí…super. Příteli sjem řekla, že nechci, aby chodila. Řekl mi, že ho jen otravuju a mám mu dát pokoj, že ji nemusím zvát dál. Na čež se naštval a zavolal jí a řekl jí: Mami, ona si nepřeje, abys chodila, nechce tě tu…
Co na to říkáte?
Foxinka píše:
Holky,dneska mě tchýně s přítelem tak vytočili. Přítel mi domluvil za mými zády zítřejší návštěvu tchýně, že přijde a já mám být doma…na dotaz, kdy přijde…nevím, nejpozději ve 12h, takže já mám čekat celé dopoledne a ještě bez mého vědomí…super. Příteli sjem řekla, že nechci, aby chodila. Řekl mi, že ho jen otravuju a mám mu dát pokoj, že ji nemusím zvát dál. Na čež se naštval a zavolal jí a řekl jí: Mami, ona si nepřeje, abys chodila, nechce tě tu…![]()
![]()
Co na to říkáte?
Že tvůj přítel dělá zle a vtahu tebe a jeho mámy tím velmi uškodí. Máš právo být naštvaná
. Byla to od něj opravdu hloupá reakce.
Jenže ona zase mu cosi vykládala, že jsem bla bla bla… on na to jen, to si vyřiď s ní. Takže očekávám, že zítra přijde a pěkně si to se mnou vyřídí jako vždycky. ![]()
Foxinko, soucítím s tebou. ![]()
Já zase posledních 14 dní psychicky trpim. Tchýně je tu každý den. Každý večer před 6 dojde, většinou už ani předem nezavolá a rovnou stojí za dveřma.
Máme psa, kterej okamžitě začne štěkat, což zburcuje malýho, kterej letí ke dveřím. Takže předstírat,že nejsme doma nemá smysl.
A tchýně to přece myslí dobře - vždy něco donese, většinou jídlo - já totiž asi nejsem schopná vařit nebo chodit nakoupit. Pak toho polovinu stejně vyhodim, protože to nesníme.
Včera přišla v nejmíň vhodnou chvíli. Dodělávala jsem večeři, pekla buchtu a malej se zrovna zklidnil a koukal na pohádku. Do toho zvonek, já koukám do kukátka a tchýně normálně nalepená na dveřích a zjevně poslouchá, jestli jsme doma nebo ne. ![]()
Otevřela jsem a prostě nejsem schopná jí mezi dveřma říct, že fakt se to nehodí. Tak se nakvartýrovala do obýváku. Já si jí dobrou čtvrt hodinu nevšímala, prostě jsem potřebovala dodělat věci v kuchyni. Malej už se zase rozdováděl (nemusím vám říkat, jaký to bylo peklo ho pak uspávat) a mě chytly záda. ![]()
No odešla v 7. Takže z mého plánu, jak se pěkně v klidu s malým vykoupu, dám mu Sunar a půjde pěkně hají, nebylo nic. ![]()
Poraďte mi, jak v sobě mám najít tu odvahu a říct aspoň manželovi, jak už mě to neskutečně sere (pardon),že je tady tchýně každej den.
Bohužel jsem celkem introvert, dusím to v sobě a ještě ke všemu jak jsem těhotná, tak mě rozbrečí každá kravina. Panáka na povzbuzení si dát nemůžu a na rovinu to na něj nevypálím, na to prostě nemám… ![]()
Giraffe11
z tvého textu jsem poznala že zbytečně z tchýně naděláš kovbojku.Co tedy chceš aby tchýně dělala když k vám přijde?Ona přišla za svým vnukem,což setkání v jejím vnukem od svého syna jí zakázat nemůžeš,na to má právo,bohužel.Z toho bych zase kovbojku nedělala že by přišla,nakvartýrovala se do obyváku a chtěla být s vnoučetem.Zbytečně si z ní děláš nepřítele.Nečetla jsem že by ti něco špatného dělala.
Megany píše:
Giraffe11
z tvého textu jsem poznala že zbytečně z tchýně naděláš kovbojku.Co tedy chceš aby tchýně dělala když k vám přijde?Ona přišla za svým vnukem,což setkání v jejím vnukem od svého syna jí zakázat nemůžeš,na to má právo,bohužel.Z toho bych zase kovbojku nedělala že by přišla,nakvartýrovala se do obyváku a chtěla být s vnoučetem.Zbytečně si z ní děláš nepřítele.Nečetla jsem že by ti něco špatného dělala.
Narušila ale denní režim a ono otravování každý den není běžný styk prarodiče s vnukem.
Megany: Tak jsem asi divná, ale mám ráda svoje soukromí a každodenní návštěvy mi vadí. Stačšilo by mi, kdyby jsme se viděli 2× týdně - jednou tchýně tady podruhé my tam. A takhle stejně bych to měla i se svojí mamkou. Ani manželovi by se totiž nelíbilo, kdyby u nás moje mamka vysedávala každej den. A já bych to taky nechtěla.
A rozhodně jsem nepsala, že jí chci zakazovat stýkání. Jen to chci omezit. Protože všeho s mírou. Ona je jinak celkem normální, akorát děsně vlezlá a do všeho mi mluví. A můj názor jí nezajímá.
Giraffe11
tak se tě měl manžel zastávat,od čeho máš manžela?A pokud se tě nezastane tak nevím proč vstupuješ ještě jednou to stejné řeky a pořizuješ si druhé maličké.
Za pár měsíců tady budeš znovu plakat že ti zase tchýně něco dělá.
Já nevím,pokud bych neměla v manželovi oporu a poznala tchýni co umí dělat tak už bych asi do druhého nešla,protože se to bude znovu opakovat.
Ale to je tvá věc. ![]()
Giraffe11
omezovat tchýni aby neviděla vnoučata,není pěkné,omezit jen na 2krát týdně.To se tě má zeptat jestli může jít za vnoučetem?Jste přece rodina,ona je babička tvého syna
Tobě by to třeba stačilo 2krát týdně,ale nezapomen že už nejste sami a ona vnouče ráda uvidí každý den.Jen proto že bys ji ráda viděla 2krát týdně nemusí na to doplácet vztah mezi vnukem a babičkou.Pak se nedivím že tě tchýně nemá ráda když se k ní takto chováš. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat