Tchýně - do všeho nám mluví...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
14.11.11 13:50
Foxinka píše:
Anonymní píše:
To máš pravdu, ale ona manipuluje všemi. Chlapi taky brblají a potom to stejně udělají. Snaží se mne jakoby přetáhnout na svou stranu. Pořád říká, že chlapy musíme popohnat a říct jim, jak se to má udělat. Má smůlu, já držím basu s nimi :D. Dříve se mnou manipulovala, že jsem třeba šla a udělala to, ať mám od ní pokoj. Teď už ne. Teď to jde jedním uchem sem a druhým ven. Snaží se mne zlomit u výchovy malé, ale má smůlu.
Jak zvládáš jedním uchem tam a druhým ven?

Když něco říká s čím nesouhlasím, tak jí řeknu na to názor a když mne do něčeho tlačí, tak uklízím a potom si to udělám podle sebe.

• Upravit
3429
14.11.11 14:33
Anonymní píše:
Foxinka píše:
Anonymní píše:
To máš pravdu, ale ona manipuluje všemi. Chlapi taky brblají a potom to stejně udělají. Snaží se mne jakoby přetáhnout na svou stranu. Pořád říká, že chlapy musíme popohnat a říct jim, jak se to má udělat. Má smůlu, já držím basu s nimi :D. Dříve se mnou manipulovala, že jsem třeba šla a udělala to, ať mám od ní pokoj. Teď už ne. Teď to jde jedním uchem sem a druhým ven. Snaží se mne zlomit u výchovy malé, ale má smůlu.
Když něco říká s čím nesouhlasím, tak jí řeknu na to názor a když mne do něčeho tlačí, tak uklízím a potom si to udělám podle sebe.

Tak tohle přesně dělám…ae co na to přítel/manžel? Můj totiž ve všem stojí na její straně :cert:

• načítám...
Anonymní
14.11.11 14:45

Můj naštěstí při mně. Nemá rád, když na jeho mamku nasazuji, ale pokud je to totální krávovina a to většinou je, tak se přidá a to je super. Škoda, že tvůj přítel nestojí při tobě, měla bys proti ní velkou výhodu. Dnes se mne snažila zase donutit k něčemu, co nechci. Slušně jsem jí poslala do prd.le. A to jsme si ještě se švagrovou řekly, do čeho nás tlačí. Taky za ní totiž byla, je to její dcera a taky jí poslala někam. Přitom spolu vycházíme dobře, ale někdy se ke mne chová jako k dítěti. Než jsem otěhotněla, tak to bylo mezi námi super, ale potom to začalo být hrozné. Nevím, proč začala být taková. No, já ti držím hlavně pěsti, abyste to s přítelem ustáli.

• Upravit
3429
14.11.11 15:12

Děkuji. Ale nevím, zda vůbec bude vše dobré a jestli to ustojíme. Snad bude vše dobré.

• načítám...
7887
14.11.11 20:54
Foxinka píše:
Anonymní píše:
Foxinka píše:
Anonymní píše:
Když něco říká s čím nesouhlasím, tak jí řeknu na to názor a když mne do něčeho tlačí, tak uklízím a potom si to udělám podle sebe.
Tak tohle přesně dělám…ae co na to přítel/manžel? Můj totiž ve všem stojí na její straně :cert:

to bych ho nekam poslala…

• načítám...
473
14.11.11 21:27

Děkuji, děkuji, panebože děkuji :potlesk: Ne, že bych byla škodolibá, ale pozvedlo mi náladu, že nejsem jediná, kdo má „pravou“ tchýni :dance:
Moje tchýně je taková typická vesnická maňa - věčně bez podprdy, drny pod pažemi (o nohách ani nemluvím ), mastné rozcuchané vlasy a kopa vlastních zastaralých názorů, co se mi pořád snaží cpát.
Když mi ale začne mluvit do věcí kolem mojeho mrňouska, drásá mi to nervy :evil:
Jak jsme čekali malého, půjčila jsem si nádhernou bílou kolébku, kterou jsem chtěla zpevnit, protože se viklala, obrousit a natřít - no a přišla tchýně: „To bych nedělala, to je zbytečné, na co, proč…“
Pak nám dala postýlku ještě po manželovi! Což jsem odmítala - opět: „Proč, však mu to stačí, zbytečně novou, neutrácejte“
Kupovali jsme kočárek (podotýkám, že starší): „Tolik peněz? To je zbytečné…!“
Pak mě dovedla na půdu, kde měla takový ten starý zelený kočárek ?Liberta?, že jak k nim přijedeme, tak v tom budeme malého vozit (ještě že se nám vleze kočár do auta :wink: )
Kupovali jsme maličkému botičky: " Však mu stačí od ťamanů, my nemáme na drahé boty!" Jakoby se jí někdo o ně prosil. … no je toho hóóódně, čím mě irituje :roll:
Teď mi posledně vyčetla, že malého moc nevidí, že mám jezdit častěji, tak jsem jí řekla, že mají taky auto, tak ať se na vnoučka přijedou taky někdy podívat oni, tak se nakrkla, že bydlí na vesnici a že se tam od pondělí do soboty maká, o čemž já nemám ani šajnu, jelikož já ve městě nemám absolutně co dělat, a že aspoň, že se narodila Natálka (švagrové), že má teď za kým chodit - no to byl zápich, tak k nám nemůže, ale tam jo, nechápu… :nevim: A když už se jednou do roka staví, tak řekne: „Já bych chtěla mít doma taky tak uklizeno, no jo jenže ty nemáš co dělat“ …
A co mě vadí opravdu šíleně je, že mi věčně tahají manžela na barák, aby tam pomáhal, takže když má ranní je s námi jen v neděli (nepočítám večer, když jdeme spát) a když má odpolední, tak když nejede k nim, spí do 10-11 protože je unavený, čemu se ani nedivím… Takže díky nim, malý téměř nevidí tátu… :cry: Už to někdy psychicky nedávám :zed:
Tak tohle byla aspoň trocha „z mé tchýně“, aby snachy věděly, že v tom nejou samy :lol: :mavam:

• načítám...
Qwentin
16.11.11 09:41
Hlaváčci píše:
Děkuji, děkuji, panebože děkuji :potlesk: Ne, že bych byla škodolibá, ale pozvedlo mi náladu, že nejsem jediná, kdo má „pravou“ tchýni :dance:
Moje tchýně je taková typická vesnická maňa - věčně bez podprdy, drny pod pažemi (o nohách ani nemluvím ), mastné rozcuchané vlasy a kopa vlastních zastaralých názorů, co se mi pořád snaží cpát.
Když mi ale začne mluvit do věcí kolem mojeho mrňouska, drásá mi to nervy :evil:
Jak jsme čekali malého, půjčila jsem si nádhernou bílou kolébku, kterou jsem chtěla zpevnit, protože se viklala, obrousit a natřít - no a přišla tchýně: „To bych nedělala, to je zbytečné, na co, proč…“
Pak nám dala postýlku ještě po manželovi! Což jsem odmítala - opět: „Proč, však mu to stačí, zbytečně novou, neutrácejte“
Kupovali jsme kočárek (podotýkám, že starší): „Tolik peněz? To je zbytečné…!“
Pak mě dovedla na půdu, kde měla takový ten starý zelený kočárek ?Liberta?, že jak k nim přijedeme, tak v tom budeme malého vozit (ještě že se nám vleze kočár do auta :wink: )
Kupovali jsme maličkému botičky: " Však mu stačí od ťamanů, my nemáme na drahé boty!" Jakoby se jí někdo o ně prosil. … no je toho hóóódně, čím mě irituje :roll:
Teď mi posledně vyčetla, že malého moc nevidí, že mám jezdit častěji, tak jsem jí řekla, že mají taky auto, tak ať se na vnoučka přijedou taky někdy podívat oni, tak se nakrkla, že bydlí na vesnici a že se tam od pondělí do soboty maká, o čemž já nemám ani šajnu, jelikož já ve městě nemám absolutně co dělat, a že aspoň, že se narodila Natálka (švagrové), že má teď za kým chodit - no to byl zápich, tak k nám nemůže, ale tam jo, nechápu… :nevim: A když už se jednou do roka staví, tak řekne: „Já bych chtěla mít doma taky tak uklizeno, no jo jenže ty nemáš co dělat“ …
A co mě vadí opravdu šíleně je, že mi věčně tahají manžela na barák, aby tam pomáhal, takže když má ranní je s námi jen v neděli (nepočítám večer, když jdeme spát) a když má odpolední, tak když nejede k nim, spí do 10-11 protože je unavený, čemu se ani nedivím… Takže díky nim, malý téměř nevidí tátu… :cry: Už to někdy psychicky nedávám :zed:
Tak tohle byla aspoň trocha „z mé tchýně“, aby snachy věděly, že v tom nejou samy :lol: :mavam:

To znám, taky mám tchyni,co o sebe nedbá, přítele tahá makat k nim, s námi doma není, když něco potřebuji,tak není čas, jak si zapíská jeho máti, tak hned skáče. Taky máme postýlku po jejím synovi, je to děs běs :cert: , vím, o čem mluvíš.

• Upravit
473
16.11.11 11:25

Jenže když o sebe tchýně nedbá, tak se pak na mě dívá jako na městskou fiflenu :roll: Holt se měla narodit jako chlap :lol:
Víš co ale nepochopím, že to nedojde těm rodičům, že prostě už má svou rodinu. Dokonce jak jsem jim jednou řekla, že tam je pořád u nich, tak se mi vysmáli a že to není pravda a tak… Chtělo se mi brečet. :cry: Manželovi jsem řekla, že to takhle nejde, že maličký ho taky hrozně potřebuje a že příjde o ty nejkrásnější chvíle a první okamžiky v Matějíčkově životě, které máme prožívat všichni spolu… no a nějak žádná změna :nevim:
Jako na druhou stranu zase by se tchýně rozdala, máme domácí vajíčka, brambory, mrkev, atd. … ale já bych si to radši koupila, jen abych měla chlapa častěji doma…
(ale jinak mám zlatého manžela :hug: :srdce: )
Snad to těm našim moulům jednou cvakne, o co přichází :wink:

• načítám...
7887
16.11.11 12:02

Tak u nas zacala tchyne frflat, kdyz manzel se mnou zacal chodit a chtel byt se mnou a ne doma s matkou, taky ted radsi je se synem a tchyne nedokaze pochopit, ze ma vlastni rodinu a s prominutim s kazdym prdem otravuje. Vcera zrovna volala, ze potrebuje, aby manzel prijel a vymenil zarovku, nebot to ty exoti jako neumeji ci co, tak jsem rekla, ze tam nic nebude delat,nebot ja mu hodim na krk Kubika a tchyne neni schopna ho pohlidat, aby neprijel po kouskach

• načítám...
473
16.11.11 13:56

Tak to mě pobavilo :lol: Kvůli žárovky?! Opravdu „kvalitní“ výmluva :potlesk:
Taky jí nechci nějak dávat malého na hlídání (ne že by někdy projevila zájem), pač jak vidím, co s ním dělá přede mnou, nechci ani pomyslet, co by se dělo, jak bych tam nebyla.

• načítám...
Qwentin
16.11.11 14:12
Hlaváčci píše:
Jenže když o sebe tchýně nedbá, tak se pak na mě dívá jako na městskou fiflenu :roll: Holt se měla narodit jako chlap :lol:
Víš co ale nepochopím, že to nedojde těm rodičům, že prostě už má svou rodinu. Dokonce jak jsem jim jednou řekla, že tam je pořád u nich, tak se mi vysmáli a že to není pravda a tak… Chtělo se mi brečet. :cry: Manželovi jsem řekla, že to takhle nejde, že maličký ho taky hrozně potřebuje a že příjde o ty nejkrásnější chvíle a první okamžiky v Matějíčkově životě, které máme prožívat všichni spolu… no a nějak žádná změna :nevim:
Jako na druhou stranu zase by se tchýně rozdala, máme domácí vajíčka, brambory, mrkev, atd. … ale já bych si to radši koupila, jen abych měla chlapa častěji doma…
(ale jinak mám zlatého manžela :hug: :srdce: )
Snad to těm našim moulům jednou cvakne, o co přichází :wink:

Přesně jako kdybys mluvila o mé tchyni, to je její přesná kopie,co píšeš. Nedbá o sebe, a já jsem pak fiflena, když si koupím nějaký parfém, přítel s malým není vůbec, je to čtyři měsíce, co se narodil, a přítel je furt s rodiči, ne s vlastní rodinou, rodičů se pořád chodí ptát na cokoli, nemá vlastní názor, jo tchyně se nám taky snaží dávat, ale už to odmítám. Místo toho,aby šla do práce, tak je 31 let doma, nechodí mezi lidi ani nikdo k ní, je to podivínka

• Upravit
Qwentin
16.11.11 14:14
janik73 píše:
Tak u nas zacala tchyne frflat, kdyz manzel se mnou zacal chodit a chtel byt se mnou a ne doma s matkou, taky ted radsi je se synem a tchyne nedokaze pochopit, ze ma vlastni rodinu a s prominutim s kazdym prdem otravuje. Vcera zrovna volala, ze potrebuje, aby manzel prijel a vymenil zarovku, nebot to ty exoti jako neumeji ci co, tak jsem rekla, ze tam nic nebude delat,nebot ja mu hodim na krk Kubika a tchyne neni schopna ho pohlidat, aby neprijel po kouskach

Tak to mě taky pobavilo, že si neumí vyměnit žárovku :jazyk: , no je to fakt děs, že nechápe, že syn má svoji vlastní rodinu, prostě na ni žárlí. Tak je to i u nás.

• Upravit
7887
16.11.11 14:59

No to si nedelam srandu, ja se vcera tak rozcilila, ze jsem rekla, ze maji jeste sveho oblibeneho syna, ktery je podle nich chudak, co si vzal takovou furii, ze dela 16 hodin denne, mezi nami me to nezajima, ale tu zarovku by mohl vymenit on…
Ja taky umim vymenit zarovku, na tom nic neni, ale oni jsou lini jak vandraci… a hlavne je to zarlivost, o Kubika nejevi zajem a on o ne take ne, ale to se neda vnutit, akorat, ze tchyne hlida sve oblibene vnouce a meho syna ne, tak taky ji ho nechci pujcovat…
navic muj manzel ma svou rodinu a dost prace…

• načítám...
2
16.11.11 15:08

Ahoj holky,
jsem tu prvně, tak moc nevím, jak to tu chodí.
Asi mě odpálkujete, že jsem ve špatný diskuzi, ale přesto, nenajde se tu někdo, kdo by měl volného taťku nebo dědu, který by hledal přítelkyni? Už jsem z mojí mamči na mrtvici, je mi ji líto, jak je pořád sama, taková krásná ženská, možná až moc aktivní a samostatná. Ale o pořádnýho chlapa nezakopne… Prooosííím, pomozte…

• načítám...
Qwentin
16.11.11 15:10
janik73 píše:
No to si nedelam srandu, ja se vcera tak rozcilila, ze jsem rekla, ze maji jeste sveho oblibeneho syna, ktery je podle nich chudak, co si vzal takovou furii, ze dela 16 hodin denne, mezi nami me to nezajima, ale tu zarovku by mohl vymenit on…
Ja taky umim vymenit zarovku, na tom nic neni, ale oni jsou lini jak vandraci… a hlavne je to zarlivost, o Kubika nejevi zajem a on o ne take ne, ale to se neda vnutit, akorat, ze tchyne hlida sve oblibene vnouce a meho syna ne, tak taky ji ho nechci pujcovat…
navic muj manzel ma svou rodinu a dost prace…

Ne to už je směšné a ubohost, hrát si nato,že neumí vyměnit žárovku :-? , tchyně je taky žárlivá ,na malého se nezeptala během těhotenství ani co se narodil, ani jednou s ním nejela s kočárkem, má akorát svého čokla, se kterým je 90%denního času. Přítel je furt u ní, pracuje jen pro ní a tchána, pro vlastní rodinu neudělá nic. Je to smutné,ale je to tak. Náš vztah zničila tchyně. :cert: :mrgreen:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová