Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nikoltea píše:
yoanna-ona nebyla nadšená první,tzv.celé léto jsem si nechala srát na hlavu.Takže se nediv že ted nejsem nadšená já.A napsala jsi to špatně,pravý opak.A když se nedívíte někdo tchýni,prosím..poznejte ji.Jak se kdo chová ke mně tak bych se měla chovat k němu,ale zatím mi to nejde,což jistá osoba toho hodně využívá,pomocí své drzosti a bezohlednosti.Jen ji prosím nikdo nesudte dokud jsze ji ososbně nepoznali,já s ní byla v kontaktu,já znám její jednání.
Jenže touto nasraností si stejně nepomůžeš, měla bys to místo toho efektivně řešit. Ale opravdu řešit - se svým partnerem i s tchýní. A dospěle, ne jako malé dítě. Vztahy dostat do korektní podoby. Nemusíte se milovat, ale měly byste se tolerovat. Pokud to nejde, nestýkat se. Pokud to také nejde, nebýt s tím partnerem. Jinak je velká pravděpodobnost, že tu takto budeš nadávat za dalších deset let, z tchýně budeš na prášky, manžela budeš nesnášet.
Nikoltea píše:
Yoanna-v tom máš výhodu,že se s nimi nemusíš sejít,setkávat,někdo ty výhody nemá.A taky bych tě ted mohla soudit jak ty mě.
Můžeš to zkusit
........ chceš soudit to ,že mám „výhodu“, kterou bys chtěla také? Pracuj na tom, aby ses dostala do takové roviny v rámci rodiny, že ji budeš mít. Ať už si ji představuješ jakkoli.
yoanna-já se to snažila řešit,já už to řešim snad třetí měsíc.Nevím proč naznačuješ že to řeším jak malé dítě.V klidu jsem se s nažila s partnerem domluvit,promluvit si o tom.Jenže když to nechce řeiš ani on ani jeho mamka a dělají si dál podle sebe tak já sama proti těm dvom nic nezmůžu.Neboj,já ji tolerovala,ale ona mě hned od začátku ne.Můžeš jí ukázat tisíckrát hranice,ona si pořád bude dělat podle svého.
Ona začala první do mě že nepiju kozí mléko,že mě to smrdí.Pak si ona řekla že jí smrdí kupované kravské mléko,na to jsem jí neřekla ani tuk,a myslela si své,nepije,nepije,její věc,ale byla to ona co mě říkala jak mám jest,co mám pit,atd..Né já.Ona se do mě začala navážet jaké jím jogurty,já si jí ani nevšímala,ona se ozývala první.Tak trošku popřemýšlej kdo koho první netoleroval,když tak posuzuješ.
Yoanna-ne výhodu,kdyby se tvůj manžel postavil na stranu své sestry a své matky,tak sama nic nezmůžeš.
Výhodu máš díky manželovi.
Tady tě můžu soudit jak ty mě že než abys řešila vztahy tak to radši vyřešíš se s nimi nikdy nesetkat.A taková mě tady radí.Až ty si uděláš pořádek s tchýní a švagrovou tak pak tady dávej moudra.
Nikoltea píše:
Yoanna-ne výhodu,kdyby se tvůj manžel postavil na stranu své sestry a své matky,tak sama nic nezmůžeš.
Výhodu máš díky manželovi.
Tady tě můžu soudit jak ty mě že než abys řešila vztahy tak to radši vyřešíš se s nimi nikdy nesetkat.A taková mě tady radí.Až ty si uděláš pořádek s tchýní a švagrovou tak pak tady dávej moudra.
Nepostavil se na ničí stranu, proč by taky měl
? On ten problém přece neměl
. Btw my máme své vztahy vyřešené, obě strany uznaly, že je lepší, když se stýkat nebudeme a všichni jsou spokojení. Zkus pochopit, že život není buď a nebo a ultimáta
.
Jestli máš dítko,co říkáš dítkovi když ti řekne že chce jít za babičkou?Nebo jestli je to ještě nemluvně tak co pak řekneš až se tě zeptá mami proč nejdeme za babičkou?Jestli nemá tchýně tendenci ti do všeho mluvit a přebírat ti výchovu tak bylo jednoduché se tak domluvit.
Nikoltea píše:
Jestli máš dítko,co říkáš dítkovi když ti řekne že chce jít za babičkou?Nebo jestli je to ještě nemluvně tak co pak řekneš až se tě zeptá mami proč nejdeme za babičkou?Jestli nemá tchýně tendenci ti do všeho mluvit a přebírat ti výchovu tak bylo jednoduché se tak domluvit.
Děti nemáme. Budeme-li je někdy mít, tak samozřejmě bude za babičkou s tatínkem chodit. Na dítě nemá monopol matka, na tom se určitě shodneme
. Za těch pár hodin žádná babička nestihne přebírat výchovu, i kdyby se u toho rozkrájela. A že ta má měla vždy tendenci do všeho mluvit minimálně jako ta tvoje
.
To ano,at si pak s tatínkem chodí za babičkou jak chce.Ale co když tatínek bude v práci?
Jenže babičky umí být i takové že umí u snachy sedět celý den,jak v pracovní době a půjčit si vnouče ven,to je mě jedno at si půjčí.Ale nevím zda by se ti líbilo kdyby si jí něco řekla ohledně malého a ona schválně zapomněla a udělala si podle sebe.A dělala by věci za tvými zády,třeba některé co tobě by se nelíbily.
A navíc tvá tchýně není vdova s jedním synem,má dceru,tak tvého manžela nebere jak svého partnera.
Nikoltea píše:
To ano,at si pak s tatínkem chodí za babičkou jak chce.Ale co když tatínek bude v práci?
Jenže babičky umí být i takové že umí u snachy sedět celý den,jak v pracovní době a půjčit si vnouče ven,to je mě jedno at si půjčí.Ale nevím zda by se ti líbilo kdyby si jí něco řekla ohledně malého a ona schválně zapomněla a udělala si podle sebe.A dělala by věci za tvými zády,třeba některé co tobě by se nelíbily.
A navíc tvá tchýně není vdova s jedním synem,má dceru,tak tvého manžela nebere jak svého partnera.
V týdnu, kdy bude tatínek v práci, si bude muset babička počkat na víkend. Mně by určitě tchýně v baráku neseděla celý den ani v případě, že bychom měly vztahy korektní. Neměla bych o to samozřejmě zájem. Babičky vždycky dělaly i to, co se maminkám nelíbilo (a ty moje samozřejmě taky) - pokud to není zásadní věc typu, že dá dítěti alergickému na ořechy záměrně na rohlík arašídovou pomazánku, tak to fakt řešit nebudu.
Tvá tchýně se na toho tvého evidentně nezdravě upíná. Jinou rodinu nemá?
Tak jde vidět že ty máš aspon hlavní slovo.Ale já si to dovolit nemůžu říct aby v týdnu nechodila když můj bude v práci.Nebudu jí moct zakázat aby viděla své vnouče,to ani nechci,byla by to babička.Jenže kdo by tě poslouchal když by jsi řekla že bude muset počkat na víkend?Tam nikdo a mohla by sis dupat jak bys chtěla,na tvé názory by se nebral zřetel.
Vyhnat by jsi ji nemohla pokud by manželovi nevadilo že tam je celý den.
Jinou rodinu nemá,už jen bráchu,ale ten bydlí moc daleko.Tak 4-5 hodin cesta tam.
Ale mám pro tu osobu pochopení,syn odejde z baráku a ona tam najednou zůstane sama,je v důchodu.Tak se na jednu stranu ani nedivím že bojuje za svého syna aby byl s ní.Bojí se že zůstane sama.
Nikoltea píše:
Tak jde vidět že ty máš aspon hlavní slovo.Ale já si to dovolit nemůžu říct aby v týdnu nechodila když můj bude v práci.Nebudu jí moct zakázat aby viděla své vnouče,to ani nechci,byla by to babička.Jenže kdo by tě poslouchal když by jsi řekla že bude muset počkat na víkend?Tam nikdo a mohla by sis dupat jak bys chtěla,na tvé názory by se nebral zřetel.
Vyhnat by jsi ji nemohla pokud by manželovi nevadilo že tam je celý den.
Jinou rodinu nemá,už jen bráchu,ale ten bydlí moc daleko.Tak 4-5 hodin cesta tam.
Vidíš, tomu já fakt nerozumím. Manžel by mi nikdy nenařizoval nebo by nebral jako samozřejmost, že tu mám proti své vůli kohokoli nakvartýrovaného a během jeho nepřítomnosti. A platí to samozřejmě i naopak. My prostě své názory navzájem respektujeme. A nemysli si, občas se u toho pěkně italsky pohádáme, ale nějaký kompromis najdeme vždycky.
U tebe je opravdu těžké to, že tvůj přítel je opravdu její jediná přímá rodina. Stejný případ máme u našich známých. Dobrotu to přehnané upínání se opravdu nedělá. Ale nějakými kompromisy se jim to daří zvládat celé na velmi slušné úrovni. ![]()
Nikoltea píše:
Ale mám pro tu osobu pochopení,syn odejde z baráku a ona tam najednou zůstane sama,je v důchodu.Tak se na jednu stranu ani nedivím že bojuje za svého syna aby byl s ní.Bojí se že zůstane sama.
To jsi napsala opravdu krásně
.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Yoanna-v tom máš výhodu,že se s nimi nemusíš sejít,setkávat,někdo ty výhody nemá.A taky bych tě ted mohla soudit jak ty mě.