Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak jsem po delší době byla u přítele(kde zatim bydlí s mamkou)Bydlení je v rekonstrukci,ve kterém máme bydlet já a přítel.Jeho mamka se zeptá jak kluci pokračují na stavbě?Odpoví jí.Pak mě přítel řekne co bude nového v kuchyni a jeho mamka na to mě říká:na to jsem přišla já.Další věc která je tam podle ní.Pak začne mluvit do toho co by tam v kuchyni mělo být,s tím jsem s ní souhlasila.Ale jde o to že ona tam do všeho mluví jak kdyby tam měla bydlet.Proto jsem i tady na stránce"tchýně do všeho nám mluví".Tak říkala kde by co mělo být,přítel odpověděl tobě to může být jedno,na to mu odpověděla otázkou:a co když tě z tama vyhodím? Jedná jak kdyby tam měla bydlet a bylo to tam její.
Jsem sledovatelkou
tohoto tématu, až včera jsem se poprvé zapojila do diskuze. Podle toho co píšeš se mi Tvůj vztah s přítelem nejeví jako perspektivní. Jde o to, že přítel by měl stát na Tvé straně a to mu evidentně dělá potíže. Nedokáže svojí matku odkázat ve slušnosti do patričných mezí. Jeho matka to buď ví a nebo zkouší kam, až může zajít. Mě je úplně jané, že svého přítele miluješ, ale zvaž jestli je to ten pravý. I když kvůli lásce budeš přehlížet chování jeho matky tak za pár let se tchýně bude roztahovat ještě víc, a Tebe to bude hodně štvát, bude to dělat neplechu mezi Tebou a partnerem. Věř mi, že moc dobře vím o čem píšu. Naštěstí můj manžel po velmi dlouhé chvíli pochopil jaká jeho matka je. Také viděl jak mě to drtí a jak jsem na tom po psychické stránce.
Velice by mi vadilo, kdyby se takto tchýně angažovala
kolem rekonstrukce. Z její strany mi to přijde jako psychické vydírání. Tvůj přítel jí měl na její odpověď o vyhození říci, že jí vrátí peníze co mu půjčila pokud se jí nelíbí, že si to uděláte tak jak vy uznáte za vhodné. Tohle moje tchýně řekla jen jednou, řekla mi, že když se nám to nelíbí (týkalo se to nějakého problému, už je to x let) tak můžeme jít. Řekla jsem ji,že ještě jednou tohle řekne sbalíme se a odejdeme. Od té doby to neřekla ani jednou.Pokud si dobře pamatuji tak dům je celý napsán na Tvého přítele a jeho matka mu pomáhá část financovat. Radši mě oprav pokud se pletu.
Jsi ve strašně těžké situaci. Pokud přítel odmítá na toto téma mluvit tak to nevidím jako dobrý vztah. Napíšu co bych udělala já.
Omlouvám se za upřímnost, ale život je jen jeden a i já jsem několik let držela pusu a nechala si srát na hlavu, občas jsem se ozvala, byla menší hádka, ale pak se to vrátilo zpět do starých kolejí. Partner neviděl jaká jeho matka je a pak nakonec prozřel. Chvíli to trvalo. Pokud by se tak nestalo dnes bychom spolu už nebyli.
Držím palečky a přeji štěstí.
Nikoltea píše:
Tak jsem po delší době byla u přítele(kde zatim bydlí s mamkou)Bydlení je v rekonstrukci,ve kterém máme bydlet já a přítel.Jeho mamka se zeptá jak kluci pokračují na stavbě?Odpoví jí.Pak mě přítel řekne co bude nového v kuchyni a jeho mamka na to mě říká:na to jsem přišla já.Další věc která je tam podle ní.Pak začne mluvit do toho co by tam v kuchyni mělo být,s tím jsem s ní souhlasila.Ale jde o to že ona tam do všeho mluví jak kdyby tam měla bydlet.Proto jsem i tady na stránce"tchýně do všeho nám mluví".Tak říkala kde by co mělo být,přítel odpověděl tobě to může být jedno,na to mu odpověděla otázkou:a co když tě z tama vyhodím? Jedná jak kdyby tam měla bydlet a bylo to tam její.
edevira-Víš o čem píšeš,taky máš asi nějaké zkušenosti,ale je fajn že na to tvůj manžel přišel.Moc ti děkuju,i za to že jsi mě pochopila.Přítel si vzal hypotéku na sebe,ale aby některé věci byli podle ní tak si na to přispěla.abych si s ním zase promluvila tak mě to napadlo zas až později.Ale přišla jsem za ním,nedalo mi to spát,šel spát později,byl zvědavý s čím jsem přišla tak jsem mu řekla podivej tvoje mamka říkala že to byl její nápad,ale mě ses nezeptal jestli to tam chci nebo ne,zkrátka jsi mě jen oznámil že to tam bude a je,on odpověděl:já už si myslím že je to vyřešené.Může mu to tak přijít,protože já jsem před jeho mamkou nic neřekla,nic mě hned nenapadlo,jen jsem přikyvovala.Ale jemu jsem si řekla svůj názor jak to vidím já,ale až později.
Mamka mu pomáhá část financovat,jen když chce aby tam některé věci byli podle ní.Některé věci tam jsou,některé ne.Když jsem mu říkala něco co bych tam ráda měla tak se do toho zapojila i jeho mamka jenže i kdyby mě napadlo v tu chvíli říct vy se do toho neplette to je věc nás dvou,tak bych si to nedovolila,protože je starší.
A děkuju za upřímnost.
Napsala jsi to pěkně a rozumně. ![]()
Paní Freumannová, ano, máte pravdu. Máte právo vidět vnoučata, ale to neznamená, že za každou cenu. Je dobře, že jste domluvené se snachou a funguje vám to, ale ta domluva musí být oboustranná. Základem jsou společenská pravidla a ctít SOUKROMÍ. Tak, jako ostatní ctí vaše soukromí, tak vy byste měla stít to jejich. Já, když chci někoho navštívit, tak předem volám, jestli můžu, jeslti nemají jiný plán. Volám i svým rodičům. Stejně tak volají mí rodiče nám, jestli mohou dojet. Já nesedím celý den s malou doma a můžeme být na procházce, u doktorky nebo na návštěvě. Právo vídat vnoučata neznamená, že si budete chodit ke snaše kdykoliv se vám zachce. My bydlíme s tchýní, vycházíme spolu dobře, ale dokáže mne i dost vytočit. Nevím, jestli v některých případech zapomíná (je jí přes 50 let a to ještě není žádný věk)nebo mne zkouší. Celých 8 let mi nutila domácí kravské mléko, vepřové maso a potraviny, které nesmím. Jsem alergická. Její reakce, nesmíš si připouštět tu alergii. Nevím jak, když jsem zvracela a kroutila se v křečích. Je to generál, který neustále nutí člověka do toho, co chce sama. Mé holčičce (8 měsíců)by klidně naservírovala sladkosti, polívku s jíškou, kysané zelí, med, domácí mléko. Můžu jí 100× říkat, že ne, že je ohrožena alergií, ale neposlouchá mne. To má být respekt? Řekne, že dobře a zachvíli to poslouchám znovu. Pravidelně jí tu mám každé ráno, hned jak vstaneme a malá jen zakňourá. Nestihnu se ani převléct z pyžama. I můj muž říkal, že je to generál a hrozný manipulant. Mé návštěvy byly její, vždy mé rodiče nebo mou rodinu stáhla k sobě a tvrdila, že my dojdeme dolů. Nám tvrdila do očí, že nevěděla, že jsme je pozvali, že si myslela, že je pozvala dřív. Byla u pozvání u toho. Hodně si vymýšlí. I přesto jí mám ráda a to i přes toto chování, kterým mne dokáže vytočit (nedávám to najevo a dělám si vše podle svého). Beru její radu, pokud je rozumná a nesnaží se mi ji za každou cenu vnutít i 20× za den. Nikdy bych jí nešla dolů a nešmejdila v šuplíkách, stejně jako ona. Je v jádru hodná, ale někdy se chce všem až moc zavděčit a hodně lidí tím vytáčí, nejen mne.Základ je komunikace, respekt k druhém a ctít soukromí.
Anonymní píše:
Paní Freumannová, ano, máte pravdu. Máte právo vidět vnoučata, ale to neznamená, že za každou cenu. Je dobře, že jste domluvené se snachou a funguje vám to, ale ta domluva musí být oboustranná. Základem jsou společenská pravidla a ctít SOUKROMÍ. Tak, jako ostatní ctí vaše soukromí, tak vy byste měla stít to jejich. Já, když chci někoho navštívit, tak předem volám, jestli můžu, jeslti nemají jiný plán. Volám i svým rodičům. Stejně tak volají mí rodiče nám, jestli mohou dojet. Já nesedím celý den s malou doma a můžeme být na procházce, u doktorky nebo na návštěvě. Právo vídat vnoučata neznamená, že si budete chodit ke snaše kdykoliv se vám zachce. My bydlíme s tchýní, vycházíme spolu dobře, ale dokáže mne i dost vytočit. Nevím, jestli v některých případech zapomíná (je jí přes 50 let a to ještě není žádný věk)nebo mne zkouší. Celých 8 let mi nutila domácí kravské mléko, vepřové maso a potraviny, které nesmím. Jsem alergická. Její reakce, nesmíš si připouštět tu alergii. Nevím jak, když jsem zvracela a kroutila se v křečích. Je to generál, který neustále nutí člověka do toho, co chce sama. Mé holčičce (8 měsíců)by klidně naservírovala sladkosti, polívku s jíškou, kysané zelí, med, domácí mléko. Můžu jí 100× říkat, že ne, že je ohrožena alergií, ale neposlouchá mne. To má být respekt? Řekne, že dobře a zachvíli to poslouchám znovu. Pravidelně jí tu mám každé ráno, hned jak vstaneme a malá jen zakňourá. Nestihnu se ani převléct z pyžama. I můj muž říkal, že je to generál a hrozný manipulant. Mé návštěvy byly její, vždy mé rodiče nebo mou rodinu stáhla k sobě a tvrdila, že my dojdeme dolů. Nám tvrdila do očí, že nevěděla, že jsme je pozvali, že si myslela, že je pozvala dřív. Byla u pozvání u toho. Hodně si vymýšlí. I přesto jí mám ráda a to i přes toto chování, kterým mne dokáže vytočit (nedávám to najevo a dělám si vše podle svého). Beru její radu, pokud je rozumná a nesnaží se mi ji za každou cenu vnutít i 20× za den. Nikdy bych jí nešla dolů a nešmejdila v šuplíkách, stejně jako ona. Je v jádru hodná, ale někdy se chce všem až moc zavděčit a hodně lidí tím vytáčí, nejen mne.Základ je komunikace, respekt k druhém a ctít soukromí.
No to je strašné
,jak to s takovou tchyní můžeš vydržet? Já už bych s ní dávno nebyla. No to je děs, co si všechno dovoluje. Jen jaksi nechápu, proč ji k tomu všemu omlouváš…
Andrejka81 píše:Anonymní píše:No to je strašné
Paní Freumannová, ano, máte pravdu. Máte právo vidět vnoučata, ale to neznamená, že za každou cenu. Je dobře, že jste domluvené se snachou a funguje vám to, ale ta domluva musí být oboustranná. Základem jsou společenská pravidla a ctít SOUKROMÍ. Tak, jako ostatní ctí vaše soukromí, tak vy byste měla stít to jejich. Já, když chci někoho navštívit, tak předem volám, jestli můžu, jeslti nemají jiný plán. Volám i svým rodičům. Stejně tak volají mí rodiče nám, jestli mohou dojet. Já nesedím celý den s malou doma a můžeme být na procházce, u doktorky nebo na návštěvě. Právo vídat vnoučata neznamená, že si budete chodit ke snaše kdykoliv se vám zachce. My bydlíme s tchýní, vycházíme spolu dobře, ale dokáže mne i dost vytočit. Nevím, jestli v některých případech zapomíná (je jí přes 50 let a to ještě není žádný věk)nebo mne zkouší. Celých 8 let mi nutila domácí kravské mléko, vepřové maso a potraviny, které nesmím. Jsem alergická. Její reakce, nesmíš si připouštět tu alergii. Nevím jak, když jsem zvracela a kroutila se v křečích. Je to generál, který neustále nutí člověka do toho, co chce sama. Mé holčičce (8 měsíců)by klidně naservírovala sladkosti, polívku s jíškou, kysané zelí, med, domácí mléko. Můžu jí 100× říkat, že ne, že je ohrožena alergií, ale neposlouchá mne. To má být respekt? Řekne, že dobře a zachvíli to poslouchám znovu. Pravidelně jí tu mám každé ráno, hned jak vstaneme a malá jen zakňourá. Nestihnu se ani převléct z pyžama. I můj muž říkal, že je to generál a hrozný manipulant. Mé návštěvy byly její, vždy mé rodiče nebo mou rodinu stáhla k sobě a tvrdila, že my dojdeme dolů. Nám tvrdila do očí, že nevěděla, že jsme je pozvali, že si myslela, že je pozvala dřív. Byla u pozvání u toho. Hodně si vymýšlí. I přesto jí mám ráda a to i přes toto chování, kterým mne dokáže vytočit (nedávám to najevo a dělám si vše podle svého). Beru její radu, pokud je rozumná a nesnaží se mi ji za každou cenu vnutít i 20× za den. Nikdy bych jí nešla dolů a nešmejdila v šuplíkách, stejně jako ona. Je v jádru hodná, ale někdy se chce všem až moc zavděčit a hodně lidí tím vytáčí, nejen mne.Základ je komunikace, respekt k druhém a ctít soukromí.,jak to s takovou tchyní můžeš vydržet? Já už bych s ní dávno nebyla. No to je děs, co si všechno dovoluje. Jen jaksi nechápu, proč ji k tomu všemu omlouváš…
Dá se s ní pokecat a to dobře, ale bohužel ty mouchy tam jsou a to dost. Nevím, jestli si to neuvědomuje nebo mne opravdu jen zkouší. Naučila jsem se s ní vycházet a říct jí, že to tedy ne. Je to jako na horské dráze. Jeden den si říkám, že není tak špatná, že je to v pohodě ženská a druhý den si to po..re nějakým takovým komandováním a mám chuť jí roztrhnout jako hada. Je dost vyčůraná, už by měla vědět, že mne neovlivní a nebude přese mne působit na syna. Držíme spolu, ale pořád to zkouší a asi i bude, buď jí to nedochází nebo nevím. A taky, jsou horší tchýně, než ta moje.
Anonymní píše:Andrejka81 píše:Dá se s ní pokecat a to dobře, ale bohužel ty mouchy tam jsou a to dost. Nevím, jestli si to neuvědomuje nebo mne opravdu jen zkouší. Naučila jsem se s ní vycházet a říct jí, že to tedy ne. Je to jako na horské dráze. Jeden den si říkám, že není tak špatná, že je to v pohodě ženská a druhý den si to po..re nějakým takovým komandováním a mám chuť jí roztrhnout jako hada. Je dost vyčůraná, už by měla vědět, že mne neovlivní a nebude přese mne působit na syna. Držíme spolu, ale pořád to zkouší a asi i bude, buď jí to nedochází nebo nevím. A taky, jsou horší tchýně, než ta moje.Anonymní píše:No to je strašné
Paní Freumannová, ano, máte pravdu. Máte právo vidět vnoučata, ale to neznamená, že za každou cenu. Je dobře, že jste domluvené se snachou a funguje vám to, ale ta domluva musí být oboustranná. Základem jsou společenská pravidla a ctít SOUKROMÍ. Tak, jako ostatní ctí vaše soukromí, tak vy byste měla stít to jejich. Já, když chci někoho navštívit, tak předem volám, jestli můžu, jeslti nemají jiný plán. Volám i svým rodičům. Stejně tak volají mí rodiče nám, jestli mohou dojet. Já nesedím celý den s malou doma a můžeme být na procházce, u doktorky nebo na návštěvě. Právo vídat vnoučata neznamená, že si budete chodit ke snaše kdykoliv se vám zachce. My bydlíme s tchýní, vycházíme spolu dobře, ale dokáže mne i dost vytočit. Nevím, jestli v některých případech zapomíná (je jí přes 50 let a to ještě není žádný věk)nebo mne zkouší. Celých 8 let mi nutila domácí kravské mléko, vepřové maso a potraviny, které nesmím. Jsem alergická. Její reakce, nesmíš si připouštět tu alergii. Nevím jak, když jsem zvracela a kroutila se v křečích. Je to generál, který neustále nutí člověka do toho, co chce sama. Mé holčičce (8 měsíců)by klidně naservírovala sladkosti, polívku s jíškou, kysané zelí, med, domácí mléko. Můžu jí 100× říkat, že ne, že je ohrožena alergií, ale neposlouchá mne. To má být respekt? Řekne, že dobře a zachvíli to poslouchám znovu. Pravidelně jí tu mám každé ráno, hned jak vstaneme a malá jen zakňourá. Nestihnu se ani převléct z pyžama. I můj muž říkal, že je to generál a hrozný manipulant. Mé návštěvy byly její, vždy mé rodiče nebo mou rodinu stáhla k sobě a tvrdila, že my dojdeme dolů. Nám tvrdila do očí, že nevěděla, že jsme je pozvali, že si myslela, že je pozvala dřív. Byla u pozvání u toho. Hodně si vymýšlí. I přesto jí mám ráda a to i přes toto chování, kterým mne dokáže vytočit (nedávám to najevo a dělám si vše podle svého). Beru její radu, pokud je rozumná a nesnaží se mi ji za každou cenu vnutít i 20× za den. Nikdy bych jí nešla dolů a nešmejdila v šuplíkách, stejně jako ona. Je v jádru hodná, ale někdy se chce všem až moc zavděčit a hodně lidí tím vytáčí, nejen mne.Základ je komunikace, respekt k druhém a ctít soukromí.,jak to s takovou tchyní můžeš vydržet? Já už bych s ní dávno nebyla. No to je děs, co si všechno dovoluje. Jen jaksi nechápu, proč ji k tomu všemu omlouváš…
Tak to jsi dobrá, že to vydržíš, já bych takový dvojí život nezvládala. Docela s Tebou manipuluje, ale když to dokážeš snášet…
To máš pravdu, ale ona manipuluje všemi. Chlapi taky brblají a potom to stejně udělají. Snaží se mne jakoby přetáhnout na svou stranu. Pořád říká, že chlapy musíme popohnat a říct jim, jak se to má udělat. Má smůlu, já držím basu s nimi
. Dříve se mnou manipulovala, že jsem třeba šla a udělala to, ať mám od ní pokoj. Teď už ne. Teď to jde jedním uchem sem a druhým ven. Snaží se mne zlomit u výchovy malé, ale má smůlu.
Anonymní píše:
To máš pravdu, ale ona manipuluje všemi. Chlapi taky brblají a potom to stejně udělají. Snaží se mne jakoby přetáhnout na svou stranu. Pořád říká, že chlapy musíme popohnat a říct jim, jak se to má udělat. Má smůlu, já držím basu s nimi. Dříve se mnou manipulovala, že jsem třeba šla a udělala to, ať mám od ní pokoj. Teď už ne. Teď to jde jedním uchem sem a druhým ven. Snaží se mne zlomit u výchovy malé, ale má smůlu.
Tak to je dobře, nedej si do výchovy mluvit. Jak jsi psala, co všechno malé cpe a malá má dispozice být alergik, že si to ženská neuvědomuje. Máš jí říct, jste snad lékařka? Máte k tomu prostudovanou odbornou literaturu? Odpálkuj ji hned. Nesmíš se nechat. Držím Ti pěsti ![]()
Anonymní-souhlasím s Andrejkou81,nedáš se a to je dobře.
Též držím pěsti.
Andrejka81 píše:Anonymní píše:Tak to jsi dobrá, že to vydržíš, já bych takový dvojí život nezvládala. Docela s Tebou manipuluje, ale když to dokážeš snášet…Andrejka81 píše:Dá se s ní pokecat a to dobře, ale bohužel ty mouchy tam jsou a to dost. Nevím, jestli si to neuvědomuje nebo mne opravdu jen zkouší. Naučila jsem se s ní vycházet a říct jí, že to tedy ne. Je to jako na horské dráze. Jeden den si říkám, že není tak špatná, že je to v pohodě ženská a druhý den si to po..re nějakým takovým komandováním a mám chuť jí roztrhnout jako hada. Je dost vyčůraná, už by měla vědět, že mne neovlivní a nebude přese mne působit na syna. Držíme spolu, ale pořád to zkouší a asi i bude, buď jí to nedochází nebo nevím. A taky, jsou horší tchýně, než ta moje.Anonymní píše:No to je strašné
Andrejka81 píše:Anonymní píše:Tak to je dobře, nedej si do výchovy mluvit. Jak jsi psala, co všechno malé cpe a malá má dispozice být alergik, že si to ženská neuvědomuje. Máš jí říct, jste snad lékařka? Máte k tomu prostudovanou odbornou literaturu? Odpálkuj ji hned. Nesmíš se nechat. Držím Ti pěsti
To máš pravdu, ale ona manipuluje všemi. Chlapi taky brblají a potom to stejně udělají. Snaží se mne jakoby přetáhnout na svou stranu. Pořád říká, že chlapy musíme popohnat a říct jim, jak se to má udělat. Má smůlu, já držím basu s nimi. Dříve se mnou manipulovala, že jsem třeba šla a udělala to, ať mám od ní pokoj. Teď už ne. Teď to jde jedním uchem sem a druhým ven. Snaží se mne zlomit u výchovy malé, ale má smůlu.
To víš, doktoři nic neví. Přece je nebudeme poslouchat. Příkrmy ve skleničkách jsou taky špatné, ale když vařím z kupované zeleniny, která není bio, tak je to lepší. Nejlepší je vařit ze své domácí, co si budeme povídat, ale pěstuj to i v zimě.
Ale má přece bio krávu. To jsem jí řekla, že ta zeleninu nevysere.
. Člověk se musí obrnit.
Nikoltea píše:
Anonymní-souhlasím s Andrejkou81,nedáš se a to je dobře.Též držím pěsti.
Děkuji, to já tobě taky. Nemáš to růžové. Hlavně pevné nervy. Napsala bych tu své zážitky neanonymně, ale člověk neví, kdo to tu čte a může bonzovat.
Anonymní píše:
Jak zvládáš jedním uchem tam a druhým ven?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
me to vlitlo do prostred asi jak me dostala pani Freumannova nebo jak se jmenuje ani na prijmeni ji nejsem schopna prijit