Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jj, do koupání, krmení, kojení, oblékání no prostě do všeho mi kecala…naprosto všechno sjem dělala jinak a špatně. Jak já ji nenáviděla a do teď nesnáším. Všechno po mě dělala, aby mi ukázala, jak správně se má koupat (po vytažení z vanky ji znovu vzala a hadříkem znovu umývala, aby mi ukázala, že jsem jí všchno neumyla
), jediné v čem jsem podle ní měla navrch bylo přebalvání, rptoože to neuměla s těma jednorázovkama
byla zvyklá na látkovky a toho byl pro ni horor ![]()
Ale takových poučování mám mraky. Spoustu příběhů, kdy mi dala najevo, že všechno, co dělám, je pšatně ![]()
Já jsem se snažila, aby k nám tchýně lezla ze začátku co nejméně. To jsme totiž nebydleli ve stejné ulici, ale na druhé straně města. Takže jezdila 1× týdně.
Jenže teď bydlíme už 3 měsíce na stejné ulici a to je děs…
Mě teda nejvíc mluvila do oblíkání malýho. Všechno bylo špatně. Asi bych ho nechala umrznout.
Fakt jsem si občas připadala jako debil.
jj mě zase pořád říkala, že jí musí být horko, ať ji vysleču a pořád dokola…my bydlíme ob jednu ulici
je to děs, nikdy bych už nešla bydlet blízko tchýně. ![]()
Já se uklidňuju jen tím, že se za 3 roky tchánovci stěhujou do baráku na vesnici - jdou totiž do důchodu. Aspoň těch zlatejch 20km! Tchýně nemá řidičák, takže… ![]()
Akorát bohužel mezitím budu muset přetrpět jednu velmi nemilou věc - Davídek jde za rok do školky,kde tchýně dělá školnici!!! ![]()
Mě to poučování tak vadilo že pak už jsem startovala při každé připomínce. Když jsem ho oblíkala ven tak pořád že mu bude teplo a jiné nesmysli. A došlo to tak daleko že jsem kluka přebalovala a říkala že mu mám krém rozetřít i na pinďu . Ale jelikož prdelku mažu Sudocreme a zbytek hypoalrgení niveou tak už jsem to nevidržela a řekla že opravdu debil nejsem a debila zemnee dělat nemusí. A prý jen chtěla pomoct . To jí šlechtí ale nemusela na demnout stát celou tu dobu co jsem ho přebalovala a kontrolovat mě jak to dělám. ![]()
Tak to mate husty..u me je to jeste lepsi!kdyz jsem jela do porodnice tak tam na nas skorotchyne uz cekala!!a to ani nevim jak se to dozvedela kdyz ji pritel vubec nevolal (to vim byl celou dobu se mnou)..a kdyz se cpala i do hekarny tak to uz jsem se ozvala i ja (bolesti a nervozita udelali sve)..a ikdyz jsem ji porad posilala pryc, protoze je cas, tak se stejne baba zatracena ani nehla..kdyz se mala narodila tak ja samozrejme nic..byla jen u male (divat se pres sklo na detskem pokoji a ani neprisla rict ahoj..proste nic..jo a to mela (vlastne ma do ted)postylku postavenou driv nez my…a kdyz jsem se vratila s porodky tak me cekala tresnicka nakonec..vsechny skrine (obleceni moje, pritel, mala) byly totalne predelany jak chtela ona (protoze je to praktictejsi)!!!! ![]()
Puffi81- ty vogo,tak to by mě asi trefilo,i když nevím jak dopadnu já.Co se týče porodnice ta baba má teda bránu,že si dovolí jít až někam kam už nemusí.To je snad tvoje věc jak si to ve skříni poskládáš.Ted napíšu jak bych jí něco řekla,ale v praxi bych třeba mlčela,neuměla jsem se jí pořádně ozvat dodnes.Říct jí že to máš poskládané podle sebe jak tobě to vyhovuje,at si svoje věci skládá jak chce.Že je to tepší,každá má na to jiný pohled.Jsem si říkala a to taky udělám pokud budu s přítelem bydlet,což on s tím počítá,jak jsem včera viděla,tak budu mít všechny skřínky se svýma věcma na klíč nebo na čip,takže když nebudeme doma a popadl by ji koumák tak bude mět u mě smůlu.
Včera jsme byli s přítelem a pořádně jsem si s ním o jeho mamce promluvila,nevím jestli to pomohlo.Byla jsem s ním na domku,ale k nim jsem nešla. Řekla jsem mu že chci přítele který bude stát při mě,jinak ten vztah nemá cenu,a že si nepřeju do budoucna aby se jeho mamka mě pletla do výchovy jak to bývá zvykem,jinak že to nedám a nebudeme spolu,zdůraznila jsem mu že to nedám,nemám na to takou povahu.Odpověděl:hmm budeme jí to muset pak říct,nedá se nic dělat,bude si muset zvyknout.Já řekla to bude,já nejsem její dcera aby mi radila,radit mě může až ji o to požádám.Tak mě řekl pokud by mě něco říkala že ji mám ignorovat a dělat si po svém.Řekl že si s ní pak musíme udělat pořádek.Řekla jsem přesně tak,my budeme rodiče a použila jsem větu co tady proběhla:ona už měla šanci na výchovu v mládí,ted tu šanci budu mít já a pokud o to nepožádám tak se mi do toho nikdo plést nebude!Napsala bych víc,ale to je na román.
Ahoj ja mam teda kamaradku, ktere se nikdo do vychovi neplet a tam je chyba lavky. Ona vzdy byla takova ze kdyz se ji nekdo do neceho plet tak stim clovekm pak dlouho nemluvila. Ale abych presla k problemu . Nedavno jsem mluvila s jeji mamkou a muzu vam rict ze je mi jejiho vnoucka lito. Dcerunka bydli s rodici , pritelem a ditem ve 4+1.Kdyz dcerunka otehotnela tak na to jeji mama prisla az kdyz byla v 8 mesici o chozeni na gyndu ani nemluve. Dcerunka ma zavaznou cukrovku a celiakii . Kluk se jim narodil krasnej . Ale pak po case zacli srat na jeho vychovu kluk do ted spatne mluvi . Kdyz ji mamka neco rekne tak je ona ta spatna. A jeji pritel to je takovej čů..... . Na kluka jen rve nic jineho a kdyz kluk dojde zababickou a rekne ji ze ma hlad. jo rodice mu moc ani nedavaj najist. Tak ji hned ten čů… serve ze zase bude blit. A na bydleni ji neprispivaji a to tam ziji 8 let zadarmo. Tak se mne ptala jak to udelat. Tak jsem rekla ze udani na socialku a pote podat zalobu na neprispivani do domacnosti a td. A vypada to ze by babicka mohla byt porucnik kloucka ![]()
Takže si nenechala mnluvit do výchovy a ted to špatně dopadlo že malý špatně mluví.Zavážnou cukrovku,at je malý v pořádku.Ten je hloupý,neměl by na malého řvát,chudák musí být hladný.Kdyby se o něj líp starala než jeho rodiče.
Puffi81 píše:
Tak to mate husty..u me je to jeste lepsi!kdyz jsem jela do porodnice tak tam na nas skorotchyne uz cekala!!a to ani nevim jak se to dozvedela kdyz ji pritel vubec nevolal (to vim byl celou dobu se mnou)..a kdyz se cpala i do hekarny tak to uz jsem se ozvala i ja (bolesti a nervozita udelali sve)..a ikdyz jsem ji porad posilala pryc, protoze je cas, tak se stejne baba zatracena ani nehla..kdyz se mala narodila tak ja samozrejme nic..byla jen u male (divat se pres sklo na detskem pokoji a ani neprisla rict ahoj..proste nic..jo a to mela (vlastne ma do ted)postylku postavenou driv nez my…a kdyz jsem se vratila s porodky tak me cekala tresnicka nakonec..vsechny skrine (obleceni moje, pritel, mala) byly totalne predelany jak chtela ona (protoze je to praktictejsi)!!!!
jj, mě přeuklízela celej byt, přestala postele, protože takhle je to lepší a hezčí, přemístila věci pro malou..naprosto úžasný ![]()
Nikol - to vypadá dobře a myslím, že to i pochopil a bude stát při tobě. Budu věřitv dobrý konec a přála bych ti to. ![]()
Anonymní - hnusnej příklad zanedbané výchovy. Nevím, proč si pořizovala dítě, když se o něj nedokáže postarat a ani vychovávat ![]()
Foxinko-zatim to vypadá dobře,uvidíme dál.Jen jsme už i mluvili o dítkovi,nevím zda maám do toho jít,jestli to opravdu bude v pořádku když je jeho mamka taková.Přemýšlím,je mi 29 a než bych našla jiného a než se poznali bylo by mě přes 30 a už to třeba nemuselo jít.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat