Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nikoltea píše:
JanaK88-to je pravda.
Ale to neznamená, že bych občas vlastní mamku neměla chuť uškrtit ![]()
JanaK88 píše:Nikoltea píše:Ale to neznamená, že bych občas vlastní mamku neměla chuť uškrtit
JanaK88-to je pravda.
jo souhlas, ale rozhodne si vyjdeme vstric, tchyne mi nevyjde vstric nikdy, takze tu zavrit do klece ![]()
janik73 píše:JanaK88 píše:jo souhlas, ale rozhodne si vyjdeme vstric, tchyne mi nevyjde vstric nikdy, takze tu zavrit do kleceNikoltea píše:Ale to neznamená, že bych občas vlastní mamku neměla chuť uškrtit
JanaK88-to je pravda.
Nikoltea píše:
S oběma souhlasím.A od té klece ještě ztratit klíč.
presne tak
![]()
Nikoltea píše:
mamma-napsala jsi to správně. Jenže když je bud.tchýně vdova a má syna jedináčka,pořád bude bojovat za první místo u něj.Že ona je ta hlavní a o všem může rozhodovat.Jenže když by tohle manželka jejího syna řekla že by manželka měla být na prvním místě,nebo přítelkyně,tu tchýni to zajímat nebude.Jsou tchýně které to pochopí a některé ne.Měly by to tchýně uznat,ale člověk by jim to mohl říkat 24h.denně a ony si stejně udělají podle svého a pořád budou chtít být na tom prvním místě a ty hlavní.Od bývalého s jeho mamkou kdysi jak jsem s ním chodila jsem vycházela dobře,ale tady ta co jsem ji poznala je pravý opak.
Jo a máš pravdu a ještě strašnější je ,když je tchyně jedináček a syn jedináček jako v mém případě. Celou dobu mi sliboval, že chce mít aspoň dvě děti a po poradách s tchyní dospěl k závěru, že mu stačí jedno dítě. Tak jsem mu řekla, že mě podvedl a malému stejně sourozence pořídím. Jedináčci, to je to nejhorší, co může být. Navíc tchyně si furt vynucuje, že chce malého vidět. Když jsem jí řekla, že může s tchánem kdykoliv přijít a podívat se, tak nemají zájem, ale stěžují si, že ho nevidí, je to jejich problém, když se na něj nechtějí jít podívat. Navíc tchyně zase špehuje, teď tu byla kamarádka a ona okamžitě otevřela dveře, aby se podívala, kdo ke mně přišel.
Andrejko, tak to me taky vnucovali, ze jedno dite staci, vidim to takze jsou to rozmazleni nevychovani s prominutim spratci, mam priklad v okoli… Tak my budeme mit dve deti, v cervnu nam pribude dalsi broucek… takze tchyne at si trhne lopatkou a ta tvoje je navic pekne lina na krok, hlavne ze se muchluje s coklem…
janik73 píše:
Andrejko, tak to me taky vnucovali, ze jedno dite staci, vidim to takze jsou to rozmazleni nevychovani s prominutim spratci, mam priklad v okoli… Tak my budeme mit dve deti, v cervnu nam pribude dalsi broucek… takze tchyne at si trhne lopatkou a ta tvoje je navic pekne lina na krok, hlavne ze se muchluje s coklem…
Jo ,jo Jani, máš pravdu, je to obrovský příklad sobectví a neschopnosti uskromnit se, tchyně se bála bolesti při porodu,tak druhé dítě už nechtěla. Navíc přítel se po porodu úplně změnil, rozhodl se, že mi malého vezme a dá ho do vlastní péče anebo péče jeho matky, nebo střídavé péče,jestli už zažádal soud, nevím, ale kdyby to soud povolil, tak bych skončila s mašlí na nejbližším stromě. Protože je to přesně jak píšeš, tchyně se muchluje s čoklem,malý ji nezajímá, ještě ani jednou od porodu se na něj nahoře nebyla podívat a chtěla by ho do vlastní péče - invalidní důchodkyně, která 31 let nebyla v práci, ale ona normálně funguje, není na ní nic invalidního, byli akorát s manželem požádat právníka, aby jí ten invalidní důchod zařídil, aby nemusela do práce. Znám lidi, kteří jsou na tom opravdu špatně a pracují. Ona se totiž s nikým nesnese ,nikdo za ní celou dobu nebyl, co jsem u nich (cca od února) a ona mezi lidi nevyleze. To by byl malý chudák, kdyby ho dostala do vlastní péče. Navíc má příšerný uječený hysterický hlas, jak ji slyším, tak se mi svírá žaludek.
Jedno dítě je akorát tak na strach. Navíc si myslím, že to je bezohledné i vůči samotnému dítěti, které určitě, tak jako většina, bude časem toužit po sourozenci. To má paní pěkně pitomý názor, ať se jde vycpat! ![]()
Andrejko, prosim Te, jak takova carodejnice muze mit invalidni duchod kdyz se ji proste nechce makat, jakto ze na to neprisla socialka, tvuj pritel je trosku exot promin, a pokud budete bydlet u tchyne tak bude porad pruser jako ma vubec mozek a soudnost… ja osobne mam alergii na psi chlupy tak bych rozhodne nesla k Tve tchyni. No a bolest u porodu, ja mela komplikace jak prase, 2 roky jsem nesmela otehotnet, jinak by byl pruser, no a ted to taky je hodne komplikovane, ale druhe dite chci a uz nemuzu cekat, prvni se nam dlouho nedarilo tak jsem stara matka… bude mi za dva roky 40let…
Hlaváčci píše:
Jedno dítě je akorát tak na strach. Navíc si myslím, že to je bezohledné i vůči samotnému dítěti, které určitě, tak jako většina, bude časem toužit po sourozenci. To má paní pěkně pitomý názor, ať se jde vycpat!
to mas pravdu, jsou rodiny, kdy skutecne jedno dite je vymodlene, ale to je jiny pripad… vetsinou chteji deti sourozence…
Soud je obvykle na straně matky, pokud to její situace a chování k dítěti dovolují. Podle mě, kdybyste se s přítelem nedohodli sami, určil by, kdy si bude malého brát, ale nemyslím jako střídavou péči. Ta je totiž na ho*no. ![]()
Jasně, takoví jsou vděční, že se aspoň jedno povedlo. Nebo třeba někomu zdravotní stav více dětí nedovolí. Ale u normálních zdravých párů to moc nechápu
Ale tak je to každého věc, já si u porodu taky slibovala, že je první a poslední ![]()
janik73 píše:
Andrejko, prosim Te, jak takova carodejnice muze mit invalidni duchod kdyz se ji proste nechce makat, jakto ze na to neprisla socialka, tvuj pritel je trosku exot promin, a pokud budete bydlet u tchyne tak bude porad pruser jako ma vubec mozek a soudnost… ja osobne mam alergii na psi chlupy tak bych rozhodne nesla k Tve tchyni. No a bolest u porodu, ja mela komplikace jak prase, 2 roky jsem nesmela otehotnet, jinak by byl pruser, no a ted to taky je hodne komplikovane, ale druhe dite chci a uz nemuzu cekat, prvni se nam dlouho nedarilo tak jsem stara matka… bude mi za dva roky 40let…
Prý stará matka
Každému je přece tolik, na kolik se cítí ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat