Tchýně - do všeho nám mluví...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3429
23.11.11 19:34
JanaK88 píše:
Andrejka81 píše:
JanaK88 píše:
Je zajímavé, jak se tu častujete hodnotami IQ, zejména když sami žijete v předsudcích, že všichni jedináčci jsou spratci :roll:
Zřejmě se Vás můj příspěvek o jedináčcích dotkl.Bohužel, všechni jedináčci, které jsem poznala, mají stejnou vlastnost: silný egocentrismus a nebraní ohledu na druhého, a jsou to i jedináčci, o kterých jsem se doslechla. Takže to není zevšeobecňování,ale holá skutečnost. Můžete se zeptat odborníků nebo si k tomu přečíst nějakou literaturu.

Nebudu komentovat, u toto problematiku se zajímám. Z mých zkušeností jsou nejhorší ti nejmladší v rodině, z pohledu odborné literatury to je nejednotné, spratkem může být, jak prvorozený ze sourozenců, tak jedináček, nebo kterékoliv dítě ze sourozenců.
Pokud celý život budete jedináčkovi předhazovat, že je egocentrik a bla bla bla, tak se podle toho začne chovat, má přece na to právo, když se to o něm říká. Zkuste si sama něco nastudovat.

To že máte tchýni šílence, neznamená, že tchýně všech je taková. Zaslepují vás předsudky a svou vlastní zkušenost stavíte nade vše :?

Všechny tchýně nejsou takové a stejné. Znám spoustu v pohodě tchýní.

• načítám...
7887
23.11.11 19:44

Foxi mas roztomilou holcicku :hug:

• načítám...
3429
23.11.11 19:54

Jani, děkuji :srdce:
Kubík je taky šikula :* . A určitě vám dělá jen radost.

• načítám...
7887
23.11.11 20:02
Foxinka píše:

Foxi Kubik je sikula az na to mluveni, ale snad se to taky naucime…

• načítám...
473
23.11.11 20:58
Freumannova píše:
Milé dámy,
zajímalo by mě,proč si pořizujete další dítě když vám tolik vadí vaše tchýně?Si myslíte že se kvůli vám tchýně změní?Bude vám vadit nanovo,protože bude zvědavá i na druhé vnouče.Asi zase tak špatná tchýně nebude.
S přáním pěkného dne.

Milá zlatá, vy už asi taky máte snachu, že tady na nás hážete taková moudra. Nevím proč by si člověk měl pořizovat druhé dítě podle toho, jakou má tchýni! A že by další miminko znamenalo, že je tchýně fajn? „Zajímavá“ úvaha :think:

• načítám...
3429
23.11.11 21:06
janik73 píše:
Foxinka píše:

To víš že jo. :palec: Já jen doufám, že my už konečně začneme lozit nebo se dostaneme aspoň na 4, abychom už konečně mohli skončit s vojtovkou. :zed:

• načítám...
3429
23.11.11 21:07
Hlaváčci píše:
Freumannova píše:
Milé dámy,
zajímalo by mě,proč si pořizujete další dítě když vám tolik vadí vaše tchýně?Si myslíte že se kvůli vám tchýně změní?Bude vám vadit nanovo,protože bude zvědavá i na druhé vnouče.Asi zase tak špatná tchýně nebude.
S přáním pěkného dne.
Milá zlatá, vy už asi taky máte snachu, že tady na nás hážete taková moudra. Nevím proč by si člověk měl pořizovat druhé dítě podle toho, jakou má tchýni! A že by další miminko znamenalo, že je tchýně fajn? „Zajímavá“ úvaha :think:
:pankac: :lol:
  • načítám...
7887
23.11.11 22:23
Foxinka píše:
janik73 píše:
Foxinka píše:
To víš že jo. :palec: Já jen doufám, že my už konečně začneme lozit nebo se dostaneme aspoň na 4, abychom už konečně mohli skončit s vojtovkou. :zed:

Foxi neboj, mi zase nemluvime, z toho si nic nedelej, akorat u nas se zacalo chodit v 11mesicich a v roce lital jak blazen, v 13 mesicich preskocil postylku a celkem je ok az na tu mluvu…

• načítám...
7887
23.11.11 22:24
Hlaváčci píše:
Freumannova píše:
Milé dámy,
S přáním pěkného dne.
Milá zlatá, vy už asi taky máte snachu, že tady na nás hážete taková moudra. Nevím proč by si člověk měl pořizovat druhé dítě podle toho, jakou má tchýni! A že by další miminko znamenalo, že je tchýně fajn? „Zajímavá“ úvaha :think:

jj pani je premoudrela, pravdepodobne psycholozka, a jeste zna dokonale barvy bila a cerna :mrgreen:

• načítám...
3429
24.11.11 11:21
janik73 píše:
Foxinka píše:
janik73 píše:
Foxinka píše:
To víš že jo. :palec: Já jen doufám, že my už konečně začneme lozit nebo se dostaneme aspoň na 4, abychom už konečně mohli skončit s vojtovkou. :zed:
Foxi neboj, mi zase nemluvime, z toho si nic nedelej, akorat u nas se zacalo chodit v 11mesicich a v roce lital jak blazen, v 13 mesicich preskocil postylku a celkem je ok az na tu mluvu…

Až se rozjede, tak nebudeš vědět,jak ho umlčet :lol:

• načítám...
Qwentin
24.11.11 13:43
janik73 píše:
pani JanoK88, se svym vzdelanim, zkusenostmi a znalostmi z oboru psychologie, obchodu a technickych ved si muzu dovolit hodnotit podle schopnosti a pisemneho projevu. Rozhodne neberu nikomu jeho nazor, ale pokud neumi reagovat a take konstruktivne diskutovat tak pak neni o cem. preberte si to jak chcete.

Jani, díky za podporu :hug: . Myslela jsem ,že tento web slouží ke sdělování zkušeností a ne k napadání názorů jiných. Paní JanuK nechci nijak urážet. Dle jejích příspěvků je zřejmě odbornicí na mezilidské vztahy. Pokud by tak tomu bylo - tak se nebude na druhé osočovat a nechá je svobodně vyjádřit svůj názor, bude je chápat a nebude jejich životní situaci zesměšňovat a vyjadřovat se ve smyslu, já mám úroveň, mně by se to přece nestalo, já mám vše nastudované, já jsem odborník. Vůbec se neztotožňuje se sloganem, který má pod linkou.

• Upravit
Qwentin
24.11.11 13:45
Foxinka píše:
Andrejka81 píše:
Foxinka píše:
Jani, ať vše dobře dopadne. :palec: Ta moje čertice má dnes 9.měsíců a zdá se to jako včera, kdy jsem ji čekala…strašně to letí :(
Foxinko ,blahopřeji Tvé malé holčičce, ať se má dobře :kytka:
Janik, blahopřeji taky Kubíkovi.
Děkujeme :kytka:
Koukám, že tvůj maličký Radeček měl 4.měsíce :*

Foxinko, děkuji za Raďu, roste jako z vody :D

• Upravit
5173
24.11.11 13:49

jé holky jdu se k vám přidat, ta moje taky stojí za to..tchán je pohodář,ale hold je očkovaný od báby .. mám syna 14 měsíců -když jsem byla doma na MD byla sjem líná a chudák syn její musel moc pracovat,teď už makám hold hlídá bába , strašně jsme se s chlapem kvůli tomu pohádali a teď jsme zase špatná a zlá a že chodím do práce a nevěnuji se dítěti,jak je malej zaostalej :roll: už chodí úplně sám .. nejhorší je že tchýně je nepřející svině, pomlouvačná mrcha co se jen usmívá,ale za zády bodne :cert: nenechá na mě nit suchou ..na malýho mluví je ty si se vyhalaLA :roll: na můj argument že je to kluk hodí oči v sloup.. syn má problémy s nožikama musí mít doopravdy kvalitní botičky - koupila sjem mu těď na zimu od FAre za 900 kč a to bylo keců,chodí po známých a půjčuje věci pro malýho,že prej mu nemám z čehou koupit,dělá ze mě secku a špínu… nejvíc mě nasrala minulej tejden,přišla s tím ať vyberu dárek pro malýho za 1000 kč,že mi to pak zaplatí -koupila jsem tedy mluvící vrtačku za 500 kč a krásnej baťužek za 400 kč a když jí to tak chlap donesl,tak co že jsem to prej koupila takovou hrůzu a proč tak drahý,že ona sice múřekla 1000,ale myslela že to bude míň a že já a chlap už od nich nic nedostanem ( ne že bych o to stála) .. mě pak řekla že sjem hrozně na prachy a proto chodím do práce a že ona mi syna teda vychová..poslala jsem jí do prd. a malýho si do práce vzala a pak si pro něj přijel chlap....... nejhorší je že ze mě v okolí dělá něco strašnýho a myslí že se to nedozvím, k nám domů dostala zákaz ,od ledna hold zůstávámm doma bez práce,protože prostě bába mylýmu říká furt dokola jakou má strašnou mámu, co jsou za hrůzu … jo holky nejhorší je že já jí dala znova šanci,tím že mže hlídat a ona to otočí proti mě.. teď zas furt nadáví jak je unavená a jak tam kluka furt dávám..tak nevím co chce jí nejde o to aby hlídala celý léto malýho neviděla jí jde o to aby vypadala jako ta největší chudinka, vždyť když ona hlídá malýho tak já mu tam z domova vezu i rohlík z lučinou,protože ona ho prej živit nebude a pak jde a vykládá kolik toho malej sní,přitom mu nekoupí ani banán a když mu ho koupí tak přinese lísteček s proplacením

• načítám...
5173
24.11.11 13:59

od mýcho chlapa bratra má vnučku a synovce ty za babičkou příjdou tak akorát na narozeniny, neteř mi často povídá jak to bylo strašný u ní být a prázdniny, co vyváděla mojí švagrový … doslova řekla že babička je strašná svině co jen pomlouvá …prý se za babičku stydí , prej vždycky kdžy jí podká ve městě slyší jaká jsme svině…

• načítám...
7887
24.11.11 14:07

Andrejko, kdyby pani janak88 byla odbornici na mezilidske vztahy, tak by nenapsala to co napsala, kazdy ma pravo vyjadrit svuj nazor a neni treba nikoho nabadat k tomu co napsal a co ne…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová