Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
edevira píše:
Ahoj holky,
jsem pravidelnou čtenářkou. A musím říci, že bych s Vašima tchýněma byla dost hotová, ty by mě nenáviděly jako moje tchýněNěkolik let jsem si nechala srát na hlavu s prominutím, i můj manžel, několik let to neviděl jak se jeho matka chová, byli jsme i na rozvod. Asi 2× jsem se nervově složila, to nejspíš stačilo, aby se vzpamatoval. Nakonec mu otevřela oči jeho švagrová a bylo to. I mé švagrové se otevřeli oči, do té doby jsem byla pro ní svině a poslouchala tchýni, která se na mě pořád stěžovala. A nakonec přišla na to, že to není tak jak říká tchýně, ale jak říkám já. Základem úspěchu je to, aby partner stál za Vámi. To je to nejdůležitější. Já jsem tomu svému řekla, že bych s ním nebyla pokud by se nevzpamatoval. Život mám jen jeden a nehodlám ho přežít. Vím, že několik z Vás je nyní v situace, že máte děti a nemáte kam jít apod. Holky moc Vám všem držím palce, aby jste to ve zdraví ustáli.Vím sama za sebe, že je to opravdu veliký nápor.
Edevira- tak to máš obrovské štěstí, že partner stojí při tobě. To máš aspoň oporu a tchyně z Tebe i partnera má respekt. Četla jsem ten článek o psychopatech a na moji tchyni se hodí přesně ten poslední odstavec. Nesnese se s lidmi, tak je celý život doma, udělala se nepostradatelnou pro obyvatele domu, kde žije, a manipuluje s nimi a manipuluje. Bohužel nikdo nemá sílu se jí postavit a ona nabývá pocitu absolutní moci a převahy nad ostatními.
Ahoj Foxinko a Andrejko, tak uz jste docela v poho? Manzel vcera oznamil vecer telefonicky tchyni, ze proste na vanoce nedorazime, mame jiny program, tak mu nejdriv vynadala, ze kdo jako bude varit, tak ji sdelil, ze nekdo z nich, nebot, ze chceme si uzit vanoce jako rodina a navic ja se musim setrit a holt mam toho moc. A tim se ukoncila debata nebot tchyne se nasrala, ze bude muset s tou druhou cuzou neco delat, nebo bude muset zaridit tak, aby to udelal nekdo jiny… me je porad docela spatne, takze jsem rada, ze ziju krom domacnosti, prace a jeste maleho
Ahoj,jsem tu nová,tak ještě nevím jak to tady na emiminu všechno funguje.Taky něco přidám ze svého rodinného života.Mám syna 2 roky,tchýně by ho nejradši vychovávala sama,je u nás každý den,pořád by malého chovala.Když mu dávám napapat,tak tohle mu nedávej,bylo by lepší kdybys mu dávala tohle.A pořád by chtěla aby všechno bylo podle ní. ![]()
Jani, včera jsem utekla před tchýní, která měla opět jako každý den přijít ven na procházku. No, to jsem si zase slízla. Přítel na mě nenechal nit suchou, co jsem si to dovolila, dělat naschvály , jak se to k ní chovám, vždyť ona ji jen chtěla vidět (jen u ní znamená přijít v 17h a v 22h odejít). A ještě lepší byla reakce tchýně, že se mnou skončila, že není Petruščina babička, že se mnou už nechce být.
Je dobře, že zůstaneš doma. Jestli ti bývá špatně, tak to vypadá na holčičku ![]()
Susane píše:
Ahoj,jsem tu nová,tak ještě nevím jak to tady na emiminu všechno funguje.Taky něco přidám ze svého rodinného života.Mám syna 2 roky,tchýně by ho nejradši vychovávala sama,je u nás každý den,pořád by malého chovala.Když mu dávám napapat,tak tohle mu nedávej,bylo by lepší kdybys mu dávala tohle.A pořád by chtěla aby všechno bylo podle ní.
Tohle přesně znám, akorát mám dcerku 9,5m ![]()
Foxinka píše:
Jani, včera jsem utekla před tchýní, která měla opět jako každý den přijít ven na procházku. No, to jsem si zase slízla. Přítel na mě nenechal nit suchou, co jsem si to dovolila, dělat naschvály , jak se to k ní chovám, vždyť ona ji jen chtěla vidět (jen u ní znamená přijít v 17h a v 22h odejít). A ještě lepší byla reakce tchýně, že se mnou skončila, že není Petruščina babička, že se mnou už nechce být.Je dobře, že zůstaneš doma. Jestli ti bývá špatně, tak to vypadá na holčičku
Foxinko, holcicka to nebude, bude to druhy klucik, ale tvoje tchyne je taky echt to jako bych ji sdelila, ze Petruska ma svuj rezim a proste musi spinkat…ja to taky neresim
Ahoj spolutrpitelky,
mám tchýni paní učitelku ZŠ s Karlovou univerzitou,jak každému na potkání ráda vypráví. To asi mluví za vše. Navíc má nervy v pr… z těch děcek a dostala i mrtvici asi před 15 lety,bohužel se vykřesala,je psych.labilní. Od počátku mě neměla ráda a když jsem otěhotněla,málem nás zabila pohledem,ale pak se přemohla a zářila jak sluníčko.
Bydleli jsem u nich v bytě,oni s dědou na chalupě. Když měla přijet dělala jsem že spím,pak jsem kolikrát i jela radši ven,abych ji neviděla. Její návštěvy se zvyšovaly i 2× do týdne. Podle její nálady mě buď láskou snědla a nebo nenáviděla k smrti,třeba nepozdravila,brečela u malé že ji už nikdy neuvidí. A já řekla dost-teda jen vnitřně a sjedlala si návrat do práce,do jiné pobočky u našich v jiném městě. přestěhovala jsem se,měla pokoj. to že se mi málem rozbilo manželství je jiná kapitola. on stál za matkou a věty typu-nevím jak ty ale já budu trávit vánoce s rodiči a dcerkou na chalupě. našla jsem si milence,jednoho,pak druhého a pak od manžela na rok odešla. Nakonec jsem se vrátila,nastěhovali se do novýho bytu,který se na hypošku stavěl během našeho odloučení a pořídili si druhé mimi. Tchýně mi řekla,že mi jako odpouští,že jsem manžela opustila,ale že pokud to udělám příště dá mi do držky-její slova. Pak jsem se od učitelky v MŠ dozvěděla,že se na mě informuje,jak chodí dcera oblékaná,zda pro ni chodím včas apod a že ji chce získat do své péče. Byla jsem těhu 31 tt a to mě dostalo tak na kolena,že jsem skončila v nemo a ve 35tt jsem porodila Honzíka. Mám v mysli,že je to její vina a nikdy ji to neodpustím. Holka šla v září 2010 do první třídy a ona u toho jako býv.úča samo nesměla chybět. Malý měl už přes měsíc a ona ho ještě neviděla. Tak na ulici nám s pláčem řekla,že je ráda,že jsme ji ho ukázali aspoň na ulici a já po ní vyštěkla,že si za to může sama-píča. Buď mě neslyšela a nebo nechtěla slyšet. Nakonec jsem ji potkala v buse,milá,málem mě líbala a že si koupila legitku na MHD a bude jezdit vozit. Sem se doma tak nasr…,že jsem ji to všechno napsala do sms a že ji nikdy už nechci vidět a že když děti tak jedině u ní v bytě,k nám nikdy apod. Vánoce strávila se svojí dcerou a její rodinou,kteří ji taky nemusí,ale po smrti dědy jim dala auto,tak hráli hodné děti. No blíží se další vánoce a já jsem opět bezstarostná a v klídku,protože takovou zmiji doma prostě nechci. Holky,manža nestál tenkrát při mě a málem byl i rozvod,ale pak asi nějak pochopil či co. Lecos mu řekl i švagr. Jen občas nějaká zpráva se doma zableskne a já to buď ignoruji a nebo se trochu chytneme. Jediné co mě ještě štve jsou ty její telefonáty dcerce 2×-3× týdně. Manžel je slaboch,bojí se jí,je to dirigent,ale mé je táááááákhle bába u ..... Je jí 66 a já čekám na den D,to můj manžel vstane z popela jako bájný Phoenix a bude to uplně jiný člověk.
Hodně sil s tchýněma ![]()
pichova hezky napsaný …
Jo holky kdo nezažije poklo s tchýní neví o čem je řeč, já teda jsem toho názoru,že děti mají znát svoje prarodiče a sami si na ně udělat názor
většinou se v názoru nemílí …
Jinak moje tchýně je prodavačka,měla někde krámek s bižu a ona nechápe že já třeba každý měsíc jezdím na školení , prej co tam furt děláš a k čemu ti to je
jako by neslyšela že hlavně EU vymýšlí furt nový kraviny a mi o nich prostě musíme mít přehled. A už vůbec nechce vidět,že sice jednou jedu do Prahy jednou jedu do Brna ,ale školení trvá 5 hodin a já si pak oběhnu obchoďáky a malýmu nakoupím v CA bodýčka ,hračky a boty a přitom mám zaplacenou cestu do prahy,brna a zpět
a i mhd po městě,že občas mám služební auto a tak. Prostě u nás ve městě jsou hlavně vjetve a sehnat kvalitní boty je umění,takže bych se stejně nevyhla jet někam do velkýho města nakoupit.. jen že tchýně je strašně jednoduchá ,ona na všem vidí jen to špatný
janik73 píše:Foxinka píše:Foxinko, holcicka to nebude, bude to druhy klucik, ale tvoje tchyne je taky echt to jako bych ji sdelila, ze Petruska ma svuj rezim a proste musi spinkat…ja to taky neresim
Jani, včera jsem utekla před tchýní, která měla opět jako každý den přijít ven na procházku. No, to jsem si zase slízla. Přítel na mě nenechal nit suchou, co jsem si to dovolila, dělat naschvály , jak se to k ní chovám, vždyť ona ji jen chtěla vidět (jen u ní znamená přijít v 17h a v 22h odejít). A ještě lepší byla reakce tchýně, že se mnou skončila, že není Petruščina babička, že se mnou už nechce být.Je dobře, že zůstaneš doma. Jestli ti bývá špatně, tak to vypadá na holčičku
jj to jsem se snažila všem vysvětlit a byla jsem za lhářku, tak ať mi oba políbí pr… ![]()
Susane píše:
Foxinka
ona je někdy na zabití.Tak si taky užiješ své,co?
Někdy ne ale pořád…
jpichova:
ani se nedivím že takou p… tam nechceš,ale je fajn že sis udělala pořádek a že k vám nechodí.U nás div nespí.
Foxinka:
chová se k malé jak kdyby byla její?Když jsem jí dávala vozit malého a řekla kdy má přijít tak si přišla třeba až za dvě hodky po domluvě.Pořád ho chová a pak jak odejde a nechám ho ležet tak plače že se chce chovat.O tom že se chodí dívat jak malého koupu a ze začátku byla moc chytrá nemluvě.Zkrátka asi potřebuju podle ní při koupání asistenci.Manža ten je taky mamánek neumí jí říct svoje,ona většinu věcí bere jako samozřejmost.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat