Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Naštěstí nemáš další miminko s tchýní … je to Vaše rozhodnutí a hlavně ona nemá do toho co kecat. Já jsem vždy chtěla jen jedno dítě, no a mám dvojčata
ale i kdybych měla jedno tak bych pak chtěla druhé. Nechtěla bych, aby byl jedináček. Gratuluji k miminku ![]()
janik73 píše:
ano Edeviro, tchyne je proti tomu, abychom meli dalsi dite, manzel se na nase druhe mimi tesi a navic ja si myslim, ze je lepsi, kdyz jsou deti dve nez jeden rozmazleny jedinacek jako ma muj svagr, to je totiz preferovany zmetek me tchyne…
Niki, to není vůbec ostuda jít za psycholožkou a obdivuji Tě, že jsi udělala tento krok. Je vidět, že hledáš řešení a snažíš se. Psycholožka má pravdu, myslí si, že ho také nepustí a bude se max snažit, aby svého syna měla jen pro sebe. S tím, že Tě přijala jako dceru, snad jsem to správně pochopila, bych si dovolila nesouhlasit. Myslím si, že se matka Tvého přítele snaží všemožně vás rozeštvat. Teprve pak bude spokojená. Nešlo by, aby jsi byla více důraznější v odpovědích? Ona cítí, že jsi vůči ní podřízená a mlže s Tebou manipulovat a psychicky Tě deptat. Podle mě jsi hodně mladá, tak toho prostě baba zneužívá. Možná by potřebovala trochu dostat za uši tím, že s ní nebudeš diskutovat a dáš jí najevo, že tudy nejede vlak. Já vím je to těžké …
Nikoltea píše:
Janik73-když si nepřeje abyste měli dítě což je vaše věc,to bude pro ni šok
Edevira-ale máš pravdu,přiznám se byla jsem u psycholožky,a ona mi řekla že mě přijala jako dceru,ne jak přítelkyni,kterou si chce vychovat k obrazu svému a je přesvědčená že se jí to podaří.Že ona ho nepustí a bude ještě horší.Jenže když on je tak hodný
Edevira-je mi 29 za měsíc.Neumím jí říct ne a máš pravdu nejsem v odpovědích důraznější spíše tišší.Tomu nerozumím,jak že s ní nebudu diskutovat a dám jí najevo že tudy nejede vlak?
Jenže já jí neumím odpovědět rázně.Co by jsem jí měla říct to mě napadne až potom.
Tak to jsem si myslela, že jsi mladší, omlouvám se, že to takhle píšu na rovinu.Ale to nic nemění na tom, že by Tě měla respektovat a ne si z Tebe dělat hadr. Tak třeba jeden příklad … psala jsi, že v Tině byla ta ženská co zhubla těch 35 kg, že ona měla nějaké kecy na Tebe, že by jsi to také potřebovala. Tak bych jí slušně,klidně, ale důrazně řekla, že vím, že je matka mého přítele, ale že se mi nelíbí její poznámky, že jí žádám, aby se ke mě chovala slušně, když se i já k ní slušně chovám.
Je tohle dost složité, protože ne vždy se najde síla se ozvat. Věř, že moc dobře to znám, několik let jsem si nechala srát na hlavu.
Nikoltea píše:
Edevira-je mi 29 za měsíc.Neumím jí říct ne a máš pravdu nejsem v odpovědích důraznější spíše tišší.Tomu nerozumím,jak že s ní nebudu diskutovat a dám jí najevo že tudy nejede vlak?
Edevira-nemusíš se omlouvat
Jo,mám střední postavu.ale 35kg fakt zhubnout nepotřebuju.já tu odvahu nemám
toho je víc co si ke mě dovolila.V létě mě požádala abych jí dala na sporák plotýnku kterou jsem dala"do žlábků" tak jsem ji dala do žlábků a odpověděla:dala jsi to do žlábků?Odpověděla jsem jo a ještě jsem se podívala,ona se taky zohnula a řekla já na to nevidím,nosí brýle tak na to šahala rukou a řekla no ale ty to máš níž a vždy to bylo výš.Já že je to ve žlábkách ještě jsem jí ukázala že se plotýnka nijak nehýba.Pak mě řekla at sbírám červené jahody sbírala jsem,před mým mě ukázala zelenou jahodu a řekla:vidiš utrhla jsi zelenou jahodu,já jí ne já mám plech ještě v předsíni.
Když jsem u nich po týdnu byla an jeden den tak přišla za mnou a řekla:pojd žehlit.Když se můj zeptaů kde mám peřiny tak za ní přišel a zeptal se a ona drzým tone:no v kuchyni,já jí říkala že si to má jít vyžehlit!! Nebo když jsem byla s mým tak zamnou přišla a řekla kde je ta naše kuchařka?Když jsem se zeptala mého co to mělo zanmenat řekl:no chce abys věděla jak se vaří rajská jak mě chutná.v létě když jsem k nim přišla po práci tak jsem se potřebovala učit,za páš měsíxů dělám státní maturity a v létě jsem chodila na školní kurz přišla jsem,byli jsme tak s mým domluvení a ona:já bych potřebovala umýt balkon,jenže když ty se potřebuješ učit.Tak jsem ji s balkonem pomohla a pak mě říkala nechceš mu umyt okna(mému příteli)tak jsem jí řekla že se musím učit,na to neřekla nic.
V létě když jsem měsíc měla u ní přivýdělek tak jsem řekla VŠEM:týden dopředu:nemůžu v pondělí přijít,jdu na školní kurz.Ona mě ráno zavolala a říká:ty mohla bys přijet,tady je hodně práce(tam v práci)řekla jsem že nemůžu že všichni ví týden dopředu že jdu na kurz.Tak mě odpověděla:
já tam musím jít místo tebe,mám dělat prácu kterou bys měla dělat ty.Přijela jsem k nim a řekla jsem:však jste to věděla a všichni i šéf že jsem v pondělí nemohla přijít,ona na mě vyjela že tu prácu jsem měla dělat já,ne ona a že ju bolí nohy a musela místo mě tam jít.Tak jsem řekla ale já jsem to všem říkala a ona odpověděla:ale tady jde o ten princip žes tu mohla byt.Můj stál vedle mě a neřekl ani slovo.
Když jsem u nich měla jídlo v boxu zasukované v sáčku jeho amka si to dovolila roztrhnout a podívat se do boxu.
Chtěla bych být tak přirozeně drzá a obratná jako ty Edeviro
A strašně se mi líbí postoj tvého muže. Toho mého by to nanapadlo a ještě by mi nadal, co jsem si to k ní dovolila ![]()
PS: ona s nikým nespí už půlku století, je rozvedená. Tchána opustila i s dětmi, když měl pracovní úraz a trvalé následky ![]()
Foxinka píše:
Chtěla bych být tak přirozeně drzá a obratná jako ty EdeviroA strašně se mi líbí postoj tvého muže. Toho mého by to nanapadlo a ještě by mi nadal, co jsem si to k ní dovolila
PS: ona s nikým nespí už půlku století, je rozvedená. Tchána opustila i s dětmi, když měl pracovní úraz a trvalé následky
Foxinko, no tak to je kamen urazu, je rozvedena, protoze tchan mel uraz a trvale nasledky a ona se odmitla o nej starat…
Jinak rozhodnuti mit dve deti, je spolecne s manzelem, takze ji to muze byt u prdelky…
janik73 píše:Foxinka píše:Foxinko, no tak to je kamen urazu, je rozvedena, protoze tchan mel uraz a trvale nasledky a ona se odmitla o nej starat…
Chtěla bych být tak přirozeně drzá a obratná jako ty EdeviroA strašně se mi líbí postoj tvého muže. Toho mého by to nanapadlo a ještě by mi nadal, co jsem si to k ní dovolila
PS: ona s nikým nespí už půlku století, je rozvedená. Tchána opustila i s dětmi, když měl pracovní úraz a trvalé následky
Jinak rozhodnuti mit dve deti, je spolecne s manzelem, takze ji to muze byt u prdelky…
No v práci na něj spadla travezra na hlavu, byl dlouho v nemocnici, „naštěstí“ vyváznul „jen“ s elipeptickými zachváty. A ona řekla, že s ním nebude žít, že z něho má strach, že se neumí o něj postarat, že má své 2 děti a nemůže se starat ještě o něj.
Po asi vzájemné domluvě se rozvedli. Teď spolu kupodivu vychází dobře, asi tím, že jsou oba staří a nechtějí být sami, nevím
Tento její přístup mě hodně zarazil, když jsem se to dozvěděla.
jo holky některý tchýně stojí fakt za to… jo o paní na hlídání jsem už taky přemýšlela,už jsem přes léto jednu měla,ale mě bohužel čeká ještě operace a tak mám i od mudrů nakázáno zvolnit ( hold batole, práce s lidmi s mentálním postižením,domácnost a 2 psici dají zabrat
) ono moje tchýně je strašná mrcha,jí nejvíc sere ,že když teď chodím do práce tak peníze prostě máme a mohli jsme malýmu udělat pěkný vánoce , koupit novej pokojík a tak.. to jí vadí,prostě nepotřebujeme její peníze ( ona je má a má jich hodně ) ..s hlídáním to bylo hrozný bránila jsem se tomu jak jsem mohla,ale hold chlap vyhrál teď si sype popel na hlavu ,áč vidí kam to spěje, včera jsem jela s tchýni na trhy ,tam měla spicha se svojí kamarádkou před ní furt chtěla malýho chovat, večer jsem jim tam nesla bábovku cojsme upekla a tchýně ,ě seřvala jak jí bolí záda,přitom jsem jí malýho dát nechtěla a řekla jí že je těžkej , jako mi když k nim příjdem nedostaneme ani čaj,ale běda když oni příjdou a já se jí nezeptám jestli si něco nedají kafe čaj , bábovku ![]()
nejhorší je že je urážející jako prdel , ona je ta nejchytřejší,ale kdybyste viděli co vyplodí s palice …
z dosahu zmizet nemůžu,ale oni jsou přes léto ,jaro a začátek podzimu na chalupě,takže to je od nich docela klid ![]()
Já si asi půjdu hodit mašli. Přítel mi volal, že už jedou domů z chaty a že se tchýně k nám staví podívat na Petrušku
Fakt nechci být sprostá. To zase přileze, potěší mě „milými“ slovy o tom, že nic neumí, jak je malá tlustá a v 22h odejde, fakt super představa ![]()
Foxinko, ale mala neni tlusta, proste az zacne behat tak vse dohoni, jo jinak nas kubik dnes jak nic porad nerika, tak ja jsem neco nadavala pri rizeni auta, tak z nej vypadlo slovo krava a dost zretelne…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Janik73-když si nepřeje abyste měli dítě což je vaše věc,to bude pro ni šok
Edevira-ale máš pravdu,přiznám se byla jsem u psycholožky,a ona mi řekla že mě přijala jako dceru,ne jak přítelkyni,kterou si chce vychovat k obrazu svému a je přesvědčená že se jí to podaří.Že ona ho nepustí a bude ještě horší.Jenže když on je tak hodný