Tchýně a příkrm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
224
5.6.06 17:43

Občas mi ty prarodiče přijdou jako na hlavu padlí a snad to dělají i naschvál. Tady se hodí rčení: chytrému napověz, hloupého kopni. Přeci by měli respektovat to, co si nepřejete a né mu to potajmu někde za rohem nacpat jídlo, které by zatím neměl jíst a hlavně nemusí když je kojený. Určitě by jí taky vadilo, kdyby jí do výchovy jejích dětí takhle někdo „krafal“.
Rozhodně tohle Popilio neignoruj, pravděpodobně by to stupňovalo, takže čím dřív to „utneš“ tím líp
U nás to s tcháňákama řeší manžel i když mám pocit, že kdybychom říkali fóry do zdi tak se zeď dřív rozsype, než tcháňáci pochopí. My máme ale velikou výhodu, že tam nebydlíme a můžeme si dovolit tam chvíli nejezdit než se situace uklidní. Manžel tam bydlet chtěl, ale já byla kategoricky proti a to bylo v době, kdy jsem s nima skvěle vycházela.
Pro uklidnění - ségra má 6ti měsíční holčinu a začla nedávno s příkrmama a jako doplňující tekutinu dává během jídla taky „jen“ kojo vodu a žádné štávičky. Ale mám bohužel i kámošku, která v 8mi měsících synovi dávala párek v rohlíku a jako pití od malička kravské mléko (neředěné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
5.6.06 17:46

TAk presne takovou tchyni mam ja.Nastesti s ni nebydlime a vidam ji jednou za cas,jelikoz bych ji jinak zabila.
Emicce jsou dva mesice a neustale slysim"proc ji nedavas caj?Urcite mas hladove mleko,kdyz v noci kojis po 2 hodinach dej ji sunar"atd.Pak rikala,ze uz se tesi az ji da cokoladu,tak jsem ji rekla,ze cokoladu nase dite bude jist jenom ve vyjimecnych pripadech.Tak si hned stoupla k Emicce a rikala ty moje chudinko,budes muset jist mrkev,ale ja te nedam neboj.Jsem z toho otravena a nejradsi bych ji prizabila a udelat to co tobe,tak fakt nevim.
To jsem ti moc neporadila vid?Ale,alespon vis,ze v tom nejsi sama.

Lucici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
5.6.06 17:48

Holky,
moje sousedka má osmiměsíční holčičku, které sladí sunar!!! Jíst jí dává úplně všechno (počínaje svíčkovou, konče zmrzlinou) a holčička nevypije nic jiného, než čaj, ve kterém je více cukru než vody. Takže říkám: Sláva všem maminkám, které brání své děti! Na druhou stranu je mi líto těch chudáčků, kterým škodí bohužel i rodiče!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
5.6.06 17:53

Ahoj Sunnyside,
na slazenym sunaru nevidim nic hroznýho. Náš Davča málo pil, takže i moc nepřibejval, nechtěl příkrmy, tak mi dr. řekla at začnu přislazovat a hned mu začlo víc chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
5.6.06 18:12

Seberte se, ozelte penize, ktere jste vrazili do baraku a odstehujte se. Driv mit klid nebudete. Bohuzel.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
5.6.06 18:25

Popilo, nezavidim :-((
Pridavam sa do klubu, aj ked u nas to zase nebolo nikdy az take hrozne, lebo spolu nebyvame a vidime sa tak raz za 2 tyzdne na 2h.
Ja som to robila tak, ze som proste zaukolovala muza, nech si s nimi :,-(ne a porozprava sa, ze my mame ine nazory na stravu ako oni, ale stojim si za nimi a ked to nebudu respektovat, tak tam chodit nebudeme.
Stale to sice skusaju a obcas aj stylom, ze krmi synovca a nahodou pichne lyzicku Lerickovi, ale ten ju uuuuplne ignoruje.
Ja to totiz robim tak, ze ho vzdy pred cestou hodne nacpem, takze on len ked vidi lyzicku, tak zdrha, a ja poviem, ze no vidite, vravela som, ze nechce, on uz jedol :-)) A nemusim stale obhajovat svoje nazory.
Do roka a pol som ho ich experimentov uspesne uchranila, neboli s nim ani 5minut osamote. Teraz uz tam pustam muza aj sameho, nastastie sladkosti oni moc nepodporuju (aspon nieco) a svagrina tam ma kopu detskej stravy, tak to ma dovolene.
Obcas mu aj nieco vyberiem od stola, ked spolocne jeme, aby sa necitili, ze ich uplne bojkotujem.
Nechapem toto rozhodovanie o inom!! Ved predsa napadlo by svokru, aby sa starala trebaras do susedky preco neje to, alebo ono?
Ved predsa kazdy mame ine nazory na stravu, niekto nemusi ovocie, iny sladke, dalsi udeniny ale dospeli sa navzajom respektuju, len k nam matkam sa chovaju, ako by sme boli dementne :-((
Treba jedine stat za svojim, kludne jej dones od dr. nejaku brozurku o prikrmoch, napr Beba ma dobru aj specialne pre deti ohrozene alergiou.
Uz sa zvazuje, ze vsetky deti sa tak budu brat (bez ohladu na geneticku zataz)
Uz aj na prikrmoch a v brozurach o detskej strave sa uvadza ze aj u nekojenych deti za ma zacinat az po ukoncenom 5mesiaci, nie je chyba zacat az v 6 ukoncenom mesiaci.
Chlapeckovi sa hadam nic nestalo, je to pomaly zazrak, ze jej to bastil, syn ked sme zacali, tak zjedol tak 2lyzicky mrkvy a aj to nasilu. :-(
U vas by bolo asi najlepsie maleho zacat prikrmovat co najneskor, ako je to mozne. Chapem, ze uz sa tesis, ze mu nieco budes moct dat a tym sa zbavis otravovania tychne, ale z vlastnej skusenosti si dovolim predvidat, ze to bude este horsie ;-((
Potom uz budu chciet cpat do neho vsetko!! Aj u nas to tak bolo, ale bojovala som ako levica :-))
A bojujem nadalej, ak ked sa mozno niekomu zda divne, ze si neprajem aby moj 1,5 rocny syn bastil parky
Drzim ti palce mas do naozaj tazke a si statocna ze to tak zvladas!!!
A co najskor prajem vlastne byvanie, mozno by fakt stalo za to namiesto prerabky zacat nieco zhanat.
Oni totiz tieto problemy radi pretrvavaju :-((
Tchyne sa zazrakom nemenia, skor sa mozno casom nauci ta respektovat a tolerovat. Pevne v to dufam a prajem ti to!!!
Neznasam tento ich nazor, ze ked tu zijete tak my mame pravo sa vam starat do zivota!! Ja by som to nezniesla ani 1 den, zit s nimi :-(( nastastie oni tiez nemaju take ambicie zit s nami :D .
takze aspon 1 vec v ktorej si 100% rozumieme :-))
Inak ja som to pochopila tak, ze to blbnutie s malym popisuje Popilo, ze to robi tchyne, nie manzel, ze manzel stoji za nou, ale nema to aj tak nejaky efekt lebo tchyne si aj tak robi co chce napr. to blaznenie s malym. Ale mozno som to zle pochopila ja, a bolo to myslene na manzela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
5.6.06 19:32

Ahoj,
souhlasím s Lesinou - odstěhovala bych se za cenu 20 let na splátky. Fakt dřív klid nebude :? . Jinak ji odstřel a za těch 20 budeš taky svobodná, možná za 13 - buď jedno nebo druhý :lol: (neberte to vážně).

Mám to podobné, jen v měnší míře a bojujeme čím dál více - bydlíme jidne a taky už jezdíme jen na narozeniny a oslavy, jenže to je, jako by chtěla dohnat všechno to, co nestihla :evil: .
Tak držím pěsti a přeji dobré nervy.
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
5.6.06 20:34

Teda vůbec vám nezávidím, i když ě tchýně taky někdy dost drtí - je jak kolovrátek. Malej si pořád cumlá prsty, dudlík, hračky - a přijdem dolů a babí - mamko, a kdypak jste naposled papali? Neměla bys mu něco dát? - A to k ní jdu pomalu vždycky, když je malej najezenej. A nebo mě teď pořád drtí čajíkem, že bych ho měla dávat už asi. tak jí soustavně vysvětluju, že plně kojené dítě … bla bla, a že mu ho třeba dám, ale až bude 30 ve stínu(jestli se dočkáme že?) ale jinak mě respektuje, a nic neudělá, co já nepovím … a vztahy jináč dobrý :)

A něco na přilepšenou:
U zpovědi se chlap zpovídá ze svých hříchů" Víte, otče, ta moje tchýně, to je ale ženská. Chvílema uvažuju, že by stála za hřích!" „Pamatuj synu, nesesmilníš!“ „Kdepak velebnosti, NEZABIJEŠ!“ :lol:

• Citovat
  • Upravit
287
5.6.06 20:37

taky jsem tu takhle psala, ale jednalo se o mou maminku… do teď s tím mám problém, ale naštěstí jsme tam tak jednou za čtrnáct dní na víkend, a to si to ohlídám. Tvojí situaci ti opravdu nezávidím, uplně mě tvůj příspěvek rozhohnil.
Ono v podstatě nejde ani o to, že tvá tchyně dává malému nějaké jídlo nebo pití, co si sama myslí, že je pro dítě nejlepší.
Nejhorší věcí podle mě je, že naprosto nerespektuje, že ty jsi matka toho malého tvorečka a nikdo nemá právo brát si ho za své dítě. Ani ona, byť je babičkou a matkou, která taky vychovala dítě. Počkej, až přijde fáze sezení, objevení zoubků, jak to, že ho v noci necháš takhle plakat, nejlepší procházky jsou s babičkou, papej polívčičku a pak si dáš se mnou ještě omáčku s knedlíkem, nedej bože nočníček,,… atd. Vím o čem mluvím. Proto raději pravidla urči hned, nebo hrozí velký humbuk. Naprosto v klidu, klidným tónem řekni jasně, co máš na srdci. My udělali vše proto, abychom u babičky nemuseli být, je hodná, milá, udělá pro Terezku cokoli, jenže i to, co si nepřejeme a pomáhá tam, kde se jí nikdo neprosí. Vzala si ji za svou a mluvit se s ní nedalo. Je to hodně složité, když nemáte jinou variantu bydlení, to znám. Často bývá jediným řešením stěhování
Držím palce, a myslím, že je velmi důležitá podpora od manžela. Taky jemu vše vysvětli, ať nevznikne nedorozumění.

měj se a přeju klidnou domácnost!

Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
5.6.06 20:44

Do toho spodního patra jsme už vrazili víc jak 100 000,– takže odejít nechceme a jsem ochotná to vydržet, nic se nedá dělat. Manželovi zatím půjčku nedají, je v práci necelý 3měsíce a máme najáký dluhy, není to moc, kolem 15 000,– ale s penězama teď naštěstí problém nemáme až na to, že všechny vrazíme do spodku, ale aspoň to bude dřív hotový.

Jinak s příkrmama opravdu do půl roku začít nechci, kojím částečně, malej se napije ode mně a pak ještě dostane láhev když má ještě hlad. Navíc alergii v rodině máme, setra je celiak (bezlepková dieta) a já mám alergie na pyly, traviny a někdy se osypu z některých potarvin, ale pokaždý mi vadí něco jinýho, takže je to různý.

Ty blbínky jak jsem psala „Řekni áááááááá…“ nEdělá mažel, ale právě tchýně, vadí mi to, protože mi přijde, že nic jinýho neumí, teda až na ty její veršíky Paci paci, Moty moty do roboty… kdy malýmu hýbe ručičkama jak hadrovýmu panákovi. :roll:

Manžel mi pomáhá hodně, malýho zbožňuje, stará se o něj krásně, na něm mi nic nevadí, náš vztah je po narození Honzíka naprosto idilickej.
Až na tchýni, ale té vadí vše, neumýtý nádobí (který není po nás, ale po švagrovi), špinavej záchod (po švagrovi)… Toho je vážně moc, snad do toho října vydržím a nezabiji ji :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.6.06 21:02

Ahoj, chjooo, ta je teda jedlá :roll: Kašli na ni, i dkyž je to asi těžký, ale máma seš ty a jenom ty máš zodpovědnost za svoje dítko (teda ještě manžel)… Pokud mu jsou teprve 4 měsíce, držela bych se stravy, kterou má tak malinký mimi přijímat- tj. buď mat. mlíko a nebo teda začít s příkrmama, pokud se nekojíte, ale s rozumem- malej přece není pokusnej králík…Přeju hodně štěstí…Udělěj si s tchýní jasno a trvej na pravidlech, mylsím, že „papáním“ to začíná a nakonec ti bude s prominutím kafrat do všeho… Alča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
5.6.06 21:10

AHOJ, TO JSME NA TOM STEJNĚ, RADÍM JEDNU JEDINOU VĚC: OPRAVDU JI ZABIJ :D :D :D :D :D TEĎ VÁŽNĚ :cry: STEJNĚ S NÍ NIC NEUDĚLÁŠ, KDYŽ JE TAKHLE PITOMÁ JAKO TA MOJE. JÁ SI NA NI VŽDY V DUCHU NADÁVÁM A UKLIDŇUJU SE TÍM ŽE ZA CHVÍLI VYPDNE :o

RENATA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
6.6.06 06:34

Můžu těď konečně říci, že má tchýně pochopila po třech letech, že je to naše dítě a tomu si taky dáme co chceme. Teď už nekupuje hory čokolády a necpe do ní chemicky upravené limonády. Snaží se jí dát ovoce, místo čokolády banán, broskve atd.
Jak jsem to dokázala? Manžel si s ní musel promluvit. Museli jsme nastolit přesná pravidla. Jediné co funguje, aby si to uvědomila, tak se jí snaž vyhýbat a dítě jí nedávej do ruky.
Teď nás čeká ještě boj s cigaretou. Tchýně se občas zapomene a zapálí si u malé. Nebo kouří na balkoně a Anička jde za ní, ale věřím tomu, že se to časem taky podá.
Teď už si nemůžu na svoji tchýni stěžovat. Co se týče jídla, tak konečně to pochopila. KONEČNĚ. :D
Horší je to s její tetou, ta si myslí, že jí dává jen to nejlepší. To má teprve 33let a uvažuje jako stará bába.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
6.6.06 06:56

Hmmm, tak s takovou rodinnou anamnézou by malý vůbec neměl do ukončeného 6. měsíce dostat nic než mléko 8O ; máme v rodině taky alergickou zátěž, já mám astma a přímo mi doporučili příkrmy co nejpozději a kdybych nekojila, tak hypoalergenní UM. V takhle útlém věku mu může rozjet alergii i pár lžiček něčeho.

Pokud jsi rozhodnutá takhle bydlet, tak nezbývá než počítat s tím, že se to bude opakovat (pokusy vám zasahovat do péče o malého), a opravdu vytýčit hranice a trvat na nich.

Já bych do toho nešla ani za zlaté prase :roll: … Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
6.6.06 13:16

Ahojky no to je chakt síla,babička k pohledání,né mít takovou tchýni tak se picnu,já jsem na tom o trošku líp,přítelova maminka je býv.zdrav.sestra,takže všecho zná s praxe,jezdíme tam jen tak na dvě hod.aby si malého užili,ale je to v poho,jen mimoška když ho drží na klíně nechává cucat její ruku a to ně začíná vadit,malej to pak zkouší i na mě a pak si taky cucá sám prstíky,(jo většinou se totiž dítě nehladí na tváři ale chytá za ruku a ono si jí pak s chutí narve do pusinky),jo a taky mě občas dovede vytočit moje mamka,dává malímu cucat rohlík jen tak špičku,ale té to můžu klidně vpálit,že si to nepřeju,to je spíš taková legrace,to víte když se sejdou tři generace,babička,mamka a já,je to opravdu zábavné,držím palec s tvojí tchýní a vydržte to,hlavně buďte s mužem při sobě J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí