Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Řeš to, až to nastane, takhle dopředu se trápit nemá moc cenu. A třeba se tchyně vyblbne s detmi švagrové a o tvoje už nebude až takový zájem. Švagrové to asi nevadí, tak to taky nech na ni.
@Sallyna píše: Řeš to, až to nastane, takhle dopředu se trápit nemá moc cenu. A třeba se tchyně vyblbne s detmi švagrové a o tvoje už nebude až takový zájem. Švagrové to asi nevadí, tak to taky nech na ni.
já to nedokážu nechat být, jsem z toho špatná. Ještě jak si tchyně pochvaluje, jak to dítě ty sladké sra*ky jí a jak mu to chutná. A že už jí s nima všechno, i jejich obědy a ty fakt nejsou baby friendly. Jsem z toho fakt na prášky, navíc tchyně je ten typ, co si udělá, co chce a nikoho se na to neptá.
U nás nepomohlo vysvětlování, prosby, požadavky, nic.
Pomohlo jedině neustále u toho dítěte být a tychýni k děcku vůbec nepustit, případně mu ty věci zavčasu vyrvat z ruky bohužel.
@Anonymní píše:
Holky, prosím vás potřebuju radu. Moje tchyně se hrozně montuje do výchovy svých vnoučat (ne mých dětí). Dítě švagrové má ani ne rok a už ho krmí různými sladkými dezerty, které obsahují mléko cukr, oříšky, éčka ve velkém..jsem z toho nešťastná. Dítě je na UM a prý už některé ty mléčné sladké výrobky dávala od 5.-6. měsíců. Dovolila jsem si jí říct, že si nemyslím, že by tohle malé dítě mělo jíst a ona vystartovala, že proč by to nemohlo jíst. Co když bude takhle kecat do výchovy dítěte i mně? Snažíme se o dítě a tolik mě tohle trápí, že jsem si vyhledala tuto diskuzi, i když to není ještě aktuální. Ale nějak o tom už přemýšlím, když vidím, čím krmí vnouče.anonymně
nemáš důvod to řešit, není to tvoje dítě, a nic ti po tom není, co mu dává a nedává, to dítě má svou matku
@stinga píše:
nemáš důvod to řešit, není to tvoje dítě, a nic ti po tom není, co mu dává a nedává, to dítě má svou matku
jo. to já vím. Neřekla jsem jí nic zatím - až na to, že si nemyslím, že by tohle mělo tak malé dítě jíst. A pak už radši nic. Ale bojím se, aby moje dítě tímhle nekrmila, o nic jiného mi nejde. Dítě švagrové ať si jí co chce, ale tchyně by měla mít rozum a nedávat mu takové srajdy v tak nízkém věku.
Příspěvek upraven 25.04.23 v 12:35
@PaníBovaryová píše:
Nebudeš jí dítě dávat bez dozoru, no. Bydlíte u ní?
díkybohu ne
Dítě švagrové neřeš, je to její starost. A svoje si budeš řešit, až nějaké bude. Proč blbneš už teď? Pomůže to něčemu?
@Kryptozoo píše:
U nás nepomohlo vysvětlování, prosby, požadavky, nic.
Pomohlo jedině neustále u toho dítěte být a tychýni k děcku vůbec nepustit, případně mu ty věci zavčasu vyrvat z ruky bohužel.
já jí svoje dítě nedám asi
@Anonymní píše:
jo. to já vím, neřekla jsem jí zatím nic, ale bojím se, aby moje dítě tímhle nekrmila, o nic jiného mi nejde. Dítě švagrové ať si jí co chce, ale tchyně by měla mít rozum a nedávat mu takové srajdy v tak nízkém věku.
no měla by, některé tchýně prostě rozum nemají, máš tu o tom asi padesát diskusí,
tak ty máš v podstatě výhodu, že už to o ní víš a můžeš se na to připravit - zřejmě s ní teda budoucí dítě nebudeš moci vůbec nechat o samotě
@Anonymní píše:
já to nedokážu nechat být, jsem z toho špatná. Ještě jak si tchyně pochvaluje, jak to dítě ty sladké sra*ky jí a jak mu to chutná. A že už jí s nima všechno, i jejich obědy a ty fakt nejsou baby friendly. Jsem z toho fakt na prášky, navíc tchyně je ten typ, co si udělá, co chce a nikoho se na to neptá.
Já zas byla na prášky z nejedlíka, klidně bych mu dala dezert s cukrem nebo oběd, který není baby friendly, kdyby to jedla. Dneska to některé matky šíleně hrotí, občas to dítěti neuškodí.
@inkakřivák píše:
Dítě švagrové neřeš, je to její starost. A svoje si budeš řešit, až nějaké bude. Proč blbneš už teď? Pomůže to něčemu?
Protože mi vykládá o tom, jak krmí dítě vším a těmahle srajdama. Jen jednou jsem teda teď upozornila a hned se ohradila, ale pak už jsem jí o tom neříkala a řešit to s ní nebudu dále. Až při mém dítěti.
@Anonymní píše:
já jí svoje dítě nedám asi
tak dát jí ho můžeš, jenom ne bez dozoru ![]()
Nevím proč mě to tak rozhodilo, když to u nás ještě není aktuální problém. Asi jak si pochvalovala, jak mu chutná jeden takový přeslazený éčkový mléčný dezert z obchodu.
Holky, prosím vás potřebuju radu. Moje tchyně se hrozně montuje do výchovy svých vnoučat (ne mých dětí). Dítě švagrové má ani ne rok a už ho krmí různými sladkými dezerty, které obsahují mléko cukr, oříšky, éčka ve velkém..jsem z toho nešťastná. Dítě je na UM a prý už některé ty mléčné sladké výrobky dávala od 5.-6. měsíců. Dovolila jsem si jí říct, že si nemyslím, že by tohle malé dítě mělo jíst a ona vystartovala, že proč by to nemohlo jíst. Co když bude takhle kecat do výchovy dítěte i mně? Snažíme se o dítě a tolik mě tohle trápí, že jsem si vyhledala tuto diskuzi, i když to není ještě aktuální. Ale nějak o tom už přemýšlím, když vidím, čím krmí vnouče.
anonymně