Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A víš co je ještě horší než tchyně? manželova sestra
jinak o tchyních se toho už napsalo mooc… kdo má super tchyni má obrovské štěstí
![]()
Jestli ti to vadí tak to řeš. Já bych prostě dělala, že jí neslyším.
@vanill to bydlíte vy s ní nebo ona s vámi?
no pokud je to hodinu denně při vaření, asi bych to neřešila, možná bych nějak s vtipem poukázala na to, že se mi nezvedá/nechodí/neohýbá dobře kvůli bříšku. Pokud ti to ale fyzicky problémy nedělá, tak bych neřešila a pomohla, pokud bydlíte u ní…
Taky to není na věky, nebo jo?
@Colombina Tak to prrrr, lína rozhodně nejsem, jen mi jde o princip. Vy jste určitě taky něčí tchýně, viďte:-)
Myslím že by i záleželo na tom jestli s ní bydlíš a ten oběd vaří i pro tebe…
Já sama bydlím s tchyní v jednom domě ale nikdy jsme kafíčko spolu nepily ani jsme neklábosily… do doby než jsme měli oddělené domácnosti včetně kuchyně tak mi přišlo jaksi přirozené podílet se na vaření oběda který budou jíst všichni…
Tak pokud by sis vařila sama, tak si proto taky dojdeš
je to jen u jídla? A že jsi těhotná, to opravdu není nemoc ![]()
@Babisovkaa píše:
A víš co je ještě horší než tchyně? manželova sestrajinak o tchyních se toho už napsalo mooc… kdo má super tchyni má obrovské štěstí
![]()
S tim naprosto souhlasim
s tchyni mam mooc dobre vztahy rozumime si
Ale ta jeho sestra to je hruza ![]()
Co já na to? Že to asi dost přeháníš. Ona vaří a tobě dělá problém dojít pro brambory, nebo umýt nádobí? Co si takhle sednout na gauč a do konce těhotenství se z něj nehnout? Pokud máte brambory ve sklepě, je problém, aby je donesl muž večer předtím? Zvracet by jsi měla sama nad sebou. Tchýně bude v pořádku, to jen ty chytáš nemoc prvomatek - já jsem těhotná a od teď bud No. 1
Jestli nemáš nařízen klidový ležící režim, tak mi to žádná hrůza nepřijde, pomoci v těhotenství s obědem, zvlášť jestli je to oběd pro vás všechny. Kdybys tam tchýni neměla, tak vaříš sama a taky si pro všechno musíš dojít. Dokud po tobě nechce, abys jí zavazovala tkaničky, tak se nemusíš cítit jako služka
A až budeš mít mimino, tak se budeš moci říkat „teď nemůžu, kojím“ ![]()
To dělá přesně moje máma. Ale neberu to jako využívání, ale pomoc. Pokud je u mě, když vařím oběd já, dělám to stejné. Nakrájej, oloupej, zamíchej, osol… To stejné funguje směrem k tchýni, švagrové, kamarádkám a čekám to i od nich.
Pokud nechceš pomáhat, tak se ozvi, třeba to bere jako normální protislužbu. Pokud ti vadí jen „skákání pro něco“, tak jí řekni, že ti to nedělá už dobře, ale ráda uděláš to a to.
Tak tohle mi jako využívání neprojde. Jestli se ti nechce ji pomáhat, tak tam nechoď.
A jestli teď řešíš tohle, chudák ženská, co budes dělat az se to malý narodí?
Ahojte holky, chci se poradit ohledně tchýně. Moje tchýně se mi totiž zdála celkem fajn, ale čím víc jí znám, tím víc na ni měním názor a situace je taková, že teď už jí nějak nemusím. Vždy jsme si daly kafe, poklábosily a všechno bylo v pohodě, ale od určité doby jsem si všimla, že mne začala využívat. Vždy, jak vaří oběd, tak mi uděluje rozkazy typu: „podej tam to“, „zajdi do špajzu“, „umýj nádobí“, „skoč pro brambory“ atd…Vzhledem k tomu, že má problémy s nohama, tak jsem ji ochotně pomáhala, ale všimla jsem si, že ani to, že jsem těhotná a za pár dní mám rodit ji neodradilo od tohoto komandování a vůbec na mne nebere ohledy.
Teď i lituji toho, že jsem s ní měla vždy takový soucit, páč mi příjde, že ona teda se mnou soucit nemá žádný a udělala si ze mne takovou „služku“. Co vy na to? Máte taky s tím zkušenosti? Jde mi o to, že mi to její chování dost vadí a nejspíš jsem se měla ohradit už dávno…Co myslíte?